Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2022 10:36 - Пророчества за Русия и света
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1320 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 15.12.2023 14:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пророчество на японския будистки монах Теракуто, пред руския престолонаследник Николай Втори, по време на посещението му в Япония:


«О, Небесни Избранниче, о, Велики Изкупителю, аз ли да предскажа тайната на Твоя земен живот? Ти си над всички. Няма лукавство, ни лъжа в устата ми, пред Всевишния. Ето Ти знамение: опасност кържи над главата Ти, но смъртта ще отстъпи и бастунът ще е по силен от меча… и ще засияе бляскаво" (Става дума за опита за убийство на руския престолонаследник, по време на посещението му в Япония). Два венца са Ти съдени, наследниче на Царството: - земен и небесен. Играят светлини по самоцветните камъни на короната Ти, владетелю на могъща Държава, но славата на света преминава и ще помръкнат бисерите на земния венец, но блясъка на венеца небесен ще пребъде навеки.


Наследството на предците Ти, Те зове за свещен дълг. Гласът им е в Твоята кръв. Те са живи в Тебе, много от тях са (ти) велики и обичани, но от всички тях, Ти ще си най-велик и най-обичан. Големи скърби и сътресения чакат Тебе и страната Ти. Ти ще се бориш за всички, а всички ще са против Тебе. На ръба на бездна цъфтят красиви цветя, но отровата им е смъртоносна; деца се стремят към цветята и падат в бездната, ако не слушат Баща си.


Блажен е, който полага душата си за своя приятел. Но трижди по-блажен, който я положи за враговете си. Но няма по-блажена жертва, от Твоята, за целия народ Твой.


Ще настане (време), че Ти си жив, а народа мъртъв, но ще се стане така, че народът е спасен, а (Ти) свят и безсмъртен. Оръжието Ти, против злобата е кротостта, а против обидата – прошката. И приятелите, и враговете, ще Ти се поклонят, а враговете на народа Ти, ще бъдат изтребени. Виждам огненни езици над главата Ти и над Семейството Ти. Това е посвещение. Виждам безброй свещени огньове в олтарите, пред Вас. Това е изпълнение. Да се принесе чиста жертва и да се извърши изкупление. Ти ще станеш блестяща преграда за злото в света. Теракуто Ти каза, каквото му беше открито от Книгата на Съдбите. Тук е мъдростта и част от тайната на Създателя. Началото и краят. Смъртта и безсмъртието, мигът и вечността». ((от книгата на) Епископ Митрофан (Зноско). Хроника одной жизни. К шестидесятилетию пастырского служения IX.1935-IX.1995. М. 1995. С. 294-297).


Още пророчества

31. Лъвът, който ти видя да излиза от гората с рев, да говори на орела (вероятно САЩ) и да го изобличава в неговите неправди с всичките му думи, които ти чу,
32. това е Помазаникът, запазен от Всевишния до края против тях и против нечестията им, Който ще ги изобличи и ще им представи техните притеснения.
33. Той ще ги изправи пред съда на живите и, след като ги изобличи, ще ги накаже.
34. По Своето милосърдие Той ще избави остатъка от Моя народ - ония, които са се запазили в Моите предели, и ще ги зарадва, докле настане краят - съдният ден, за който ти бях казал отначало. (Книга на пр. Ездра 12 гл. 31-34 ст.)
....................................

38. "чувай, какво ще ти говоря, и какво ще ти каже Всевишният:
39. не си ли ти, що си останал от четирите животни, които Аз отредих да царуват в Моя свят, за да дойде чрез тях краят на ония времена,
40. и четвъртото от тях дойде, победи всички предишни животни и държа света в голям трепет и цялата вселена - в люто угнетение и с най-тежко притеснение на подвластните, и толкова дълго време с коварство обитава на земята?
41. Ти съди земята не по правда:
42. ти притесняваше кротки, увреждаше миролюбиви, обичаше лъжци, разоряваше жилищата на ония, които принасяха полза, и разрушаваше стените на ония, които ти вреда не причиняваха.
43. И твоето безчестие стигна до Всевишния, твоята гордост - до Силния.
44. И погледна Всевишният времената на гордостта, - и ето те се свършиха, и мярката на злодеянията й се изпълни.
45. Затова изчезни ти, Орле, със страшните си крила, с гнусните си пера, със злите си глави, с жестоките си нокти и с цялото си негодно тяло,
46. за да си отдъхне цялата земя и да се избави от твоето насилие, - и да се надява на съд и милосърдие от Създателя си".
...................................

"...когато Твоите съдби се извършват на земята, тогава жителите на света се приучват към правда. Ако нечестив бъде помилван, той няма да се научи на правда; - ще злодействува в земята на праведните и не ще поглежда величието Господне."  (Исая 26гл. 9-10ст.)

 "защото тези, които вършат зло, ще бъдат изтребени, а ония, които се уповават на Господа, ще наследят земята." (Псалтир 36, 9 ст.)

"... Моят народ е глупав, не Ме познава: те са неразумни деца, и няма у тях разсъдък: те са умни за зло, ала не умеят да вършат добро." (Йер 4гл, 22ст.).

"И в дните на ония царства Бог Небесний ще въздигне царство, което вовеки не ще се разруши, и това царство няма да бъде предадено на друг народ; то ще съкруши и разруши всички царства, а само" ще стои вечно,  понеже ти видя, че камъкът биде откъснат от планината не с ръце и раздроби желязо, мед, глина, сребро и злато. Великият Бог даде на царя да знае, какво ще бъде след това. И верен е тоя сън, и точно е неговото изтълкуване!" "    (Книга на пр. Даниил 2 гл. 44-45 ст.)



«Господ ще помилва Русия и ще я преведе, от страдания, към голяма слава. Преди края на времената Русия ще се слее в едно море голямо с другите земи на племената славянски, и ще станат едно море или този грамаден вселенски океан от народи, о за който Господ Бог е казал с устата на Светците: «Страшно и непобедимо Царство Всеруско, Всеславянско, на Гога и Магога, пред което ще треперят всички народи». И всичко това е верно, както 2 и 2 е 4, и ще стане непременно... «Славяните са любими на Бога, понеже, до края пазят истинската вяра в Господа Иисуса Христа. По времето на антихриста те напълно ще го отхвърлят и няма да го признаят за месия, и за това ще се удостоят с велико благодеяние Божие: и ще има всемогъщ език на земята, и друго царство, по-всемогъщо, от Руско-Славянското, няма да има» Преп. Серафим Саровский
(+1833).



«Русия, заедно със всички славянски народи и страни, ще образува могъщо Царство. Ще го управлява Цар Православен, Божий Помазаник. В Русия ще изчезнат всички разколи и ереси. И гонения срещу Църквата Православна няма да има. Господ ще помилва Света Русия, понеже в нея беше страшното предантихристово (еврео-комунистическо) време. Тогава просия голям полк мъченици и Изповедници, започвайки от най-висшата духовна и гражданска власт, от митрополита и царя, от свещеника и монаха, от младенеца и сукалчето, та до светските хора. Всички те сега молят Господа Бога, Царя на Силите, Царя на Царстващите, в Пресветата Троица прославяни - Отца и Сина и Светаго Духа. Трябва твърдо да се знае, че Русия е дял (жребий) на Царицата Небесна (Богородица). Тя се грижи за Нея и ходатайства усилено. Целият сонм Светци руски, заедно с Богородица, молят Бога да пощади Русия. В Русия ще има процъвтяване на Вярата и предишното ликуване. От руския Православен Цар ще се плаши даже самият антихрист. А всичките други страни, освен Русия и славянските страни, ще са под властта на антихриста и ще изпитат всичките ужаси и мъки, написани в Светото Писание. Русийо, кай се и прославяй, ликувайки, Бога, и Му пей: Алилуя». Лаврентий Черниговский.


«В Русия ще има нов живот. И отново ще се възнесат от земята наша, праведници, и пак, за кой ли път, Богородица ще ни покаже как да постъпим със Земята Руска. Русия ще възкръсне, но след много големи трудности, сълзи и нищета. Ще сме бедни, но силни духом – и с това ще се спасим. Вследствие (идващата) световна война, целият свят ще мине към Руснаците. В Третата Световна Война, Русия ще остане в страни от конфликта, без да нанесе ответни удари. Основната битка ще е между САЩ, Европа и Китай, които взаимно ще се обезкръвят едни други, ще ликвидират управлението, отбраната и държавния потенциал, и ще разорят икономиката си. След войната само в Русия ще остане държавен потенциал за глобално ръководство. И като приеме молбите на народите, тя ще обяви световно покровителство, и ще провъзгласи образуването на Свещенна Руска Империя…

Висшата власт и Свещенството ще са изключително у Великорусите.

Противниците ще бъдат изселвани на пусти места, на Милостта Божия. Света Рус, ще се възцари с Христа, без да се поклони на звяра, и ще пасе народите с тояга железна» Преподобно-мъченик Йероним Санаксарски (+ 6.О6.2001).

                 
- Отче, кой ще е след Елцин? И какво да очакваме?

- След него, ще е военен (от КГБ. - бел.Г.С.).

- Скоро ли?

- …Властта му ще е с пагони. Но векът му е малък, а и той самия. Ще има гонения срещу монасите и църквата. Властта ще е като при коммунистите и Политбюро.

- А после какво ще стане?

- После ще има Цар Православен.

- А ние ще доживем ли, отче?

- Вие, - да». (Старецът о. Николай Гурянов).


«…ще има всемогъщ език на земята, и друго Царство, по-всемогъщо, от Руско-Славянското, няма да има на земята. С обединените сили на Русия и другите страни, Константинопол и Йерусалим ще бъдат превзети. При разделянето й, Турция почти цялата ще остане за Русия. Русия, с обединените сили на много други държави, ще превземе Виена, а за дома на Хапсбургите ще останат около 7 милиона коренни Австрийци, и там ще се устрои територита на Австрийската империя. На Франция, заради любовта й към Богородица, ще се дадат до 17 милиона французи, със столица, град Реймс, а Париж ще бъде напълно унищожен. На дома на Наполеоновците ще се дадат, Сардиния, Корсика и Савой. Световната война ще е 10 години (вероятно, ако се брои от април, 2014 г. Г.С.)» Серафим Саровский.


Ако се брои за начало, нападението на Новия Световен Ред, срещу Новорусия, пролетта на 2014 г, значи, след 2 години Войната трябва да завърши.


«...езиците са белег, не за повярвалите, а за неповярвалите; пророчеството пък не е за неповярвалите, а за повярвалите."  (1-во Послание на Св Ап. Павла до Коринтияни, 14:21,22.)

«Който обича Царя и Русия, той обича Бога... Ако човек не обича Царя и Русия, той никога искрено не е заобичал Бога. Това ще е лукава лъжа... Няма ли Цар, няма да я има и Русия! Русия трябва да осъзнае, че без Бога - ни до прага, а без Царя - като без баща. Русия няма да се съвземе, докато не осъзнае, кой е бил нашият руски цар Николай» (Протойерей Николай Гурянов, + 2002).


"И в онова време ще се вдигне Михаил, велик княз, който брани синовете на твоя народ; и ще настане време тежко, каквото не е имало, откак съществуват люде, до днес; но ще се спасят в това време от твоя народ всички, които бъдат намерени, че са записани в книгата (Даниил 12:1). 



МЪЧЕНИЧЕСКОТО ОЧИСТВАНЕ ВЪВ ВОЙНАТА


«Старците много се молеха, да иам война. Войната няма да е дълга; ако няма война, никой няма да се спаси, а ако има, - мнозина ще се спасят» Старецът Христофор, +1996.


«Ще има война. Но тя ще е за добро, като милост Божия. А ако няма война, ще е много, много лошо. А така, хората с кръвта си ще се омият и няма да доживеят до печата (т.е. до ваксините!! Г.С.). … Китай ще тръгне от изток и от север, и ще завземе почти цяла Русия, но до Пензенска област няма да дойде». (Схиигумен Алексий (Шумилин) /21/, с. 43).


«Отеца каза, че слабите Господ ще прибере, а другите ще се очистят (от греховете си) с болести. Ще има и такива, които във войната ще омият греховете си, с кръвта си, и ще бъдат причислени към мъчениците. А най-силните Господ ще остави за срещата с Него» (преп. Лаврентий Черниговский +1950г. /4/, с.95).



УПРАВНИКЪТ НА НОВА ВИЗАНТИЯ ОТ ДОМА НА РОМАНОВИ


«Пророчества на император Лъв Мъдри: За многоспоменавания цар, живеещ на края на Византия, немощен и избран, знаменит и неизвестен. Истинският цар... изгонен от хората, от жилището му... ще се обяви при края на измаилтяните (на турците)... в третия час... Подобава му да се яви в сияние от светлина и знамения. ..." «Потаен и за всички неизвестен, известен само Господу и на себе си, ще е от княжески род и от род царски… светия Богжий. Него ще го яви и помаже, в края на дните, сам Бог…».

«Ще се открие пред очите на всички слъневата твърд в облаците, с големината на гумно за вършеене със 6 вола, и ще слезе от там пурпурен кръст, а на левата му страна ще се яви дъга, дадена на праотците ни, като знамение на Завета. И показвайки на всички очаквания избранник, ще се простре дъгата през южния край на небесния кръгозор, и долният й край ще е над мястото, където е хижичката на истинския цар. Тогава народът, като прослави Бога, ще се устреми със светилници и маслинени клонки към мястото, показано с края на дъгата, и, като приеме с голяма чест старата издънка от царствения род, ще поиска с хитрост да го въведе във великия Цион (вероятно - в храма)» (Пророчество на император Лъв Мъдри).


«И ще се издигне от изгнание, от Рода твой, Княз Велик, държащ за синовете на своя народ. Той ще е избранник Божий, и на Главата Му ще е Неговото благословение. Той ще е един, и за всички ще е разпознаваем. Него ще го чуе самото сърце Руско. Ликът Му ще е Държавен и Светъл, и никой няма да каже: "Царят е тука или там, но: "Това е Той". Волята народна ще се покори на милостта Божия, и Той Сам ще потвърди Своето призвание: Името Му трикратно е съдено в Историята руска. Двама (негови) Едноименника вече (ще) са били на Престола, но не на Царския. Той ще седне на Царския, като Трети. В Него е спасението и щастието на държавата руска. Други пътища, на други синове, биха боили за зло на Русия: И едва чуто, сякаш се плашеше, че тайната ще чуят стените на Двореца, Авел каза името. Но поради страх от тъмната сила, това име да пребеде скрито, до времето…» (Вещият Авел).


«По време на саровските тържества 1903 г. за канонизиране на преподобния Серафима Саровски, Императорът с императрицата и членовете на царското семейство посетили блажената Параскева. Според дивеевското предание, Параскева им предсказала раждането на сина-наследник. От тогава започнало почитането на старицата, от царското семейство, таке че, по свидетелство на нейната килийница, Евдокия Барскова, при блажената постоянно идвали великите князе с въпроси от Императора. После в Дивеево дошъл и самият Император със семейството си, и лично се срещнал с нея. По време на разговора присътствали, и Александра Фьодоровна, и царската чета, Параскева разказала цялото им ужасно бъдеще. След 15 години, казала тя, ще има революция и смърт. «После, каза светицата, - заедно с тебе и семейството ти, ще бъдат измъчени до смърт и четирима твои слуги. За всеки убит от вас 11-те , Господ отпуска по 10 години власт на юдосатанистите - комунисти и демонократи, - общо, 110 години ). За Твоето Семейство (седем души) - 70 години дяволът ще ходи по Русия. А за всеки от четиримата Ти слуги, на всеки десет години Господ ще проверява, покаял ли се е руският народ? И ако не се е покаял, жал ми е за тоя народ: през носа си ще повръщат, докато не завикат: "Искаме Монархия"! Затова, – колкото по-зле, толкова по-добре, – по-скоро ще се покаят. Но казвам Ти, Царю, че в края на тези 110 години, Русия ще има Цар, от твоята династия» (Паша Саровская).


«Аз не говоря от себе си, а това, което съм чул от боговдъхновените старци, това и ви преразказах.. Господ ще помилва Русия заради малкия остатък истински вярващи. В Русия, казваха старците, по волята на народа ше бъде възстановена Монархията - Самодържавната власт. Господ е предизбрал бъдещия Цар. Това ще е човек с пламенна вяра, гениален ум и железна воля. Той, преди всичко, ще въведе ред в Църквата Православна, и ще отстрани всички неистинни, еретичестващи и топлохладни архиереи. И много, твърде много, с малки изключения, почти всички, ще бъдат отстранени, а новите, истински, непоколебими архиереи ще застанат на тяхното място. По женска линия, той ще е от Рода на Романови. Русия ще е мощна държава, но само за "малко време"... А после в света ще настъпи пришествието на антихриста, със всичките ужаси на края, описани в Апокалипсиса (Откровението)". (Владика Феофан. засвидетелстван от Архиепископа Сиракузски, Аверкий Таушев, +1976 г.).


«Антихрист ще дойде на власт и ше започне гонение срещу Православието. И тогава Господ ще яви своя Цар в Русия. Той ще е от царски род и ще е здрав защитник на нашата Вяра! Запиши, Петя, — за кратко време — за две години и осем месеца. Да Послужи на този Цар, ще се събере множество народ, от цялата земя. Антихристова власт той няма да допусне в Русия и сам ще даде отчет пред Бога, за всеки свой верноподаник. Когато Господ даде този най-умен човек - животът ще е хубав! Запиши, Петя, на стената и води сметка (на дните)»... Ще дойде защитник на вярата, Цар, най-умният човек... Подготвя го Самият Бог!» Пелагея Рязанская.


«В края на времената, сатана ще бъде наказан, и всичките му сили ще бъдат унищожени. Дяволът добре знае времето за подготовка, за голямата битка. Целта му е да унищожи цялото човечество и всички хора, които служат на Бога… Ето защо дяволът така настървено беснее, за да въвлече всички народи на света в голяма война. За да унищожи Божието творение..., невидимото зло - слугите на дявола, злите му духове, а също и злите му сили - безбожните управници на земята, Сатана ще използва голямата война, за да унищожи Божите хора» «Видение на Богородица, от Осип Терел» (1992 г).


"Масоните се готвят да подчинят целия свят под властта на ООН, под ръководството на един човек – Антихрист, когото те искат да поставят - председател на ООН. И понеже масоните контролират всичко в света, назрява невиждана криза, в сравнение с която Голямата криза от тридесетте години е играчка. Тази криза ще унищожи цената на всички световни валути и ще разруши всичките икономически и финансови системи. И ще бъдат разорени икономиките на всички държави, понеже парите за икономиката са, като кръвта за човека. И всичко това ще доведе до невиждан хаос. И от този хаос ще се яви антихрист, за да «спаси» света» (Старецът Фадей Витовницки).


«После ще седнат съдии, и ще му отнемат (на Антихриста) властта да убива и изтребва до край. Царството, властта и величието царствено, в цялата вселена, ще бъде дадено на народа на светците на Всевишния» (Дан. 7; 26-27).


«За съдбата на Руската държава, по време на молитва, ми се даде откровение за три люти ига: татарско, полско и идващо, после – жидовско (комунистическо)... И жид със скорпиони ще бичува Земята Руска, ще граби светините й, ще закрива Църквите Божии, ще убива най-добрите руски хора. Това е допущение Божие, гнев Господен за отричането на Русия от своя Богопомазаник (Цар)! И какво ли не, още! Ангел Господен ще излива нови чаши бедствия, за да се вразумят хората в Русия…


Велика ще е след това Русия, като отхвърли игото жидовско. Ще се върне към източниците на древния живот свой, към времето Равноапостолно, на ум и разум ще се научи, от бедата кървава. Ще се сбъднат надеждите руски: над света София в Цариград ще засияе кръст православен…» (Пророчества Вещего Авеля. Из книги «Житие преподобного Авеля прорицателя», издание Свято-Троицкого Ново - Голутвина монастыря, 1995г., стр. 42-45).


«Когато Земята Руска се раздели, и едната страна явно застане с бунтовниците, а другата явно застане за Царя и целостта на Русия, ето тогава Господ ще помогне на правото дело – на застаналите на страната на Царя и Отечеството, и Светата наша Църква, – и ще даде пълна победа на взелите оръжие, за Царя, за Църквата и за неразделността  на Земята Руска. Но не толкова кръв ще се пролее тогава, а когато правата страна, застанала за Царя, победи и излови по целия свят Царските изменници и враговете на Христа, и ги предаде в ръцете на правосъдието. Тогава вече никого няма в Сибир да изселят, а всички ще накажат, и ето тогава ще се пролее повече от предишната кръв, и тази кръв ще е последната очистителна кръв» (Серафим Саровский).


«Ще видите скоро, Русия, сама, без съюзници и помощници ще тръгне като лавина против цяла Европа, и Азия ще превземе. Това изглежда малко невероятно. Но ще е така. И ние ще се учудим. Но ще се учуди не само ние. От неизвестните военни технологии, които имат руснаците, ще замре в страх половината свят. Ще видите над Ватикана руското знаме. Да, руското знаме» (о. Елпидий, съвременен гръцки йеромонах с апостолкска мисия в Африка).


«В Русия ще се случи нещо като държавен преврат. В същата година ще нападнат китайците. Те ще стигнат до Урал. Тогава ще се обединят руснаците, на православна основа...» Старецът Висарион (Оптина пустынь).


«Послушайте, приятели мои, какво ще ви кажа за бъдещите времена, на което целият свят ще се чуди. – Константинопол ще бъде превзет от Християните, без и най-малки кървопролития. Вътрешни метежи, междоусобни борби и непрестанни безпокойства ще разорят накрая Турската държава; с глад и мор ще приключат тези бедствия; и те сами от себе си ще погинат по найжалък начин» (Преподобни Мартин Зедека +1769г.).


Арсений Бока – румънски Свети Пророк видял превземането на Румъния, от Русия, Полша и България: «Веднъж, през нощта, за един ден, нас ще ни превземат три страни: Унгария, България и Русия»


«Много страни ще се опълчат против Русия, но тя ще устои, но ще изгуби повечето свои територии. Това е войната, за която говори в Светото Писание и пророците, ще причината за обединенияване на човечеството. Хората ще разберат, че  не може да се живее така повече, иначе всичко живо ще погинатне, и ще изберат едно (световно) правителство – и това ще е преди възцаряването на антихриста» (преп. Серафим Вырицкий, с.45).


«Разпадането на Русия, въпреки привидната сила и твърдост на властите, ще стане много бързо. Отначало ще се отделят славянските народи, после ще мотпаднат съюзните републики: прибалтийските, среднеазиатските, кавказките и Молдавия. След това централната власт в Русия още по-бързо ще започне да отслабва, и ще започнат да се отделят автономните ресублики и области. По-нататък ще започне още по-голям развал: отделните региони ще престанат да признават централната власт и ще се опитват да живеят самостоятелно, и вече няма да обръщат внимание на указите от Москва.


Най-голямата трагедия ще е завземането на Сибир от Китай. Това ще стане, не с военна сила: китайците вследствие отслабването на властта и отворените граници, ще започнат масово да се преселват в Сибир, да купуват имоти, предприятия, апартаменти» (Архимандрит Серафим (Тяпочкин), с. Ракитное, +6.04.1982).


«Всичкото зло, съсредоточено в Русия, ще изметат китайците» (Пелагея Рязанская).


«Архангел Михаил ще уплаши китайците, и те ще приемат Православието, а на нас ще ни позволят да си изберем Цар» (Игумен Гурий Чезлов +2001).


Извадки от:


Мировые пророчества о Последней Освободительной Войне


http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_25822/


Превод, Григор Симов



Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Доста противоречия
07.02.2022 17:34
А Ванга я няма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28320015
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031