Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2022 09:41 - В капана на "удобния" и зловещ живот в Австралия
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1670 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.02.2022 09:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Докато екипът на списание ОСЕМ събираше материали за феномена Слава Севрюкова (брой 7-2021 г.) получи много отговори, но в съзнанието ни се зараждаха нови въпроси. Като например "Защо на българите ще им е трудно да се приберат в родината, след 2025 г.?" "И какво толкова страшно бедствие грози света, за което в България ще сме на "завет"? Отговорите и на тези въпроси вече започват да се избистрят - твърде скоро и твърде плашещи. Какво струва на двама наши сънародници, обратният път към родината? Илияна и Севастиян Костови ще ни разкажат. Той е строителен инженер, мениджър на проекти, президент на австралийската федерация по ММА и федерацията по самбо, за щата Куинсленд. А тя има българска диплома за биолог, а в Австралия работела като лаборант. Състезател е, и шампион по културизъм и фитнес. 


В ЩАТА ВИКТОРИЯ, В МЕЛБЪРН, ХОРАТА НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ОТДАЛЕЧАТ НА ПОВЕЧЕ ОТ 5 КИЛОМЕТРА ОТ МЕСТАТА, КЪДЕТО ЖИВЕЯТ. ИМА ПУНКТОВЕ В КОИТО ПОЛИЦАИТЕ ПРОВЕРЯВАТ, АКО СИ ПО ДАЛЕЧ, ТЕ АРЕСТУВАТ.


Точно като прелетните птички, българските емигранти винаги са имали добра причина да "отлетят" (от България) и да свият луксозно гнездо, някъде на далеч, например в уредена, топла страна, в която ценят капацитета и уменията им. Такова място до много скоро бе Австралия, където се населиха мнозина наши сънародници, сред които Илияна и Севастиян Костови. 

Двамата водят живот с висок стандарт, кариерите им процъвтяват, хората ги уважават, живеят в известния курорт "Gold Сoаst" (Златен бряг), притежават хубави коли, мотори, а разказът им започва от момента, в който са в очакване на своето австралийско гражданство и тъкмо са дали предплата за наем в ново и по-хубаво жилище, на плажа, с панорамна гледка към океана. Само за година обаче, в страната настъпват драматични промени, които вгорчават вкауса на спокойното им битие и ги карат да се страхуват за живота си, оттук, насетне. (И това определоно не са отровните животински видове на екзотичния континент). 


ЧЕРВЕНИТЕ ЛАМПИ

Севастиян, изглежда, е с по-дълбоки корени от любимата си и през седемте години, които прекарват в Голд Коуст, периодично подхвърля идеята за прибиране в България, но Илияна не дава и дума да се издума: "Бях щастлива там, с океана, със своята работа - всичко ми харесваше", казва тя. На Севастиян обаче започват да му правят впечатление нелогичните промени, които настъпват много бързо в социалния и икономически живот и отнемат все повече свободите на хората. Такива по думите му са "антиковид" рестрикциите (ограниченията и забраните), които се въвеждат за цял щат, само заради двама души с позитивен ковид тест, които дори не са болни, а за ПСР-ите отдавна се говори, че не са точни (а са фалшиви! Г.С.). Затварянето през седмица две, на различни щати, което води до масови фалити. Това, че магазини отказват да приемат кеш и дори се дискутира пълна забрана на парите в брой, под предлог че разпространяват зараза, а в същото време на бензиностанциите всеки зарежда сам, без да дезинфекцира пистолета, а в болниците работят без специални защитни средства.

"Аз вземах кръв за ковид изследвания, Севастиян я превозваше, а нямахме нито скафандри, каквито виждах, че се ползват в България, нито друга специална защита. Маски сме слагали само няколко пъти в началото на епидемията", допълва разказа на стпруга си Илияна.


БИГ БРАДЪР В ТЕЛЕФОНА

Освен това в употреба влиза апликацията Queensland gowernment, която чрез сканиране QR кодовете на местата, които човек посещава, анализира срещите му с други хора през телефона и ако е е имал такива с някой заболял, му изпраща известие, да отиде да се тества. Официалната версия е, че това проиложение не следи лични данни, а е само за безопасност на гражданите, но апликацията знае, кой си, знае ти телефона, мейла, местоположението... И гордостта на властите от него е, че са узпели да заловят (инсцениран. Г.С.)престъпник, след извършено престъпление - е ясен индикатор, че приложението проследява лични данни, съвсем отявлено. Стига се до момент в който то става задължително, за да получи потребителят му достъп до публични места, като фитнес зали, административни сгради, заведения и др. Може би най-зловещата част е, че въпросната апликация се инсталира автоматично, без дори да иска разрешение от собственика на смартфона. Това се случва с Илияна, която вижда, че то един ден е на дисплея й. Чисто по български, съпрузите намират решение и си купуват телефони, които не използват Гугъл среда, за да запазят личните си данни. Наскоро обаче е прокаран закон, според който притежател на телефон, без Гугъл среда, е подсъдим, а присъдата стига до 6 месеца затвор."

"С Илияна сме живели на много места по света, имаме приятели навсякъде, и от тях разбрах, че се случват неща, които никак не са случайни. Както казва писателят Дейвид Айк: "Едно нещо, което го е нямало никъде, и изведнъж се появи навсякъде, не може да е случайно". Не е нормално всяка държава по света, да реагира по един и същ начин, на един проблем. При това се вършат неща, които не са логични и ни отнемат човешките права", - разпалено ни обяснява инженерът. 

Илияна първоначално не вижда нищо сериозно в тези историии и споделя, че е гледала на мъжа си, като на параноик: "Аз не съм антиваксър, биолог съм и не съм против ваксините, дори и след реакцията, която направих", казва медицинският работник. Постепенно обаче и тя започва да се замисля върху това което става, защото червените лампи по пътя им, започват да се появяват все по-често, с вадеща очите яркост. 


ПО ОФИЦИАЛНИ ДАННИ НА АВСТРАЛИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО В СТРАНАТА ИМА ОКОЛО 500 СМЪРТНИ СЛУЧАЯ НА ХОРА, ПОСТАВИЛИ СИ ВАКСИНА.


ВИНОВЕН, ПО ПРЕЗУМПЦИЯ

През март тази година, от работното им място (Севастиян кара проби на болницата, където работо Илияна, когато не менажира строителни проекти - бел. авт.) им връчват декларация, която ги задължава, или да се запишат за ваксинация, или да поемат те отговорността, в случай, че някой около тях се разболее или пострада от Cowid-19?! При това документът е трябвало да се подпише пред свидетели. "Според адвокатката с която се консултирахме, тази декларация ни вменява вина, и подписването и означава, че трябва да плащаме здравните разходи, на всеки, който се разболее от Ковид и е имал контакт с нас!", - обяснява Севастиян.

В същото време Илияна не може да се ваксинира срещу Ковид, защото има риск да умре. След поставяне на втора доза ваксина срещу хепатит В, която и правят в болницата, където работи, тя получава т.н. "фалшив инсулт" заради тежките метали вътре. "След първата доза получих много силно главоболие, до черно, главата ми пулсираше, след втората ваксина обаче стана страшно - както си работех, вземах кръв от един човек, и изведнъж ръката ми изтръпна, не можех да я мърдам, почна да ми се вие свят, поду ми се устата, не можех добре да говоря...", - спомня си Илияна. С усилие тя успява все пак да каже на колегите, че вероятно е от ваксината, и я спасяват с антиалергични медикаменти. ЯМР също доказа, че няма реален инсулт. 

Когато в болницата започва кампания за имунизиране от Ковид, обаче, същата лекарка, която спасява Илияна от ваксината срещу хепатит, отказва да издаде документ, че е алергична към тежките метали в нея. Написва: "пациентът твърди, че това се е случило..." Оказва се че тази бележка не я освобождава от последваща имунизация... 


В ЩАТА ЗАПАДНА АВСТРАЛИЯ ХОРАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ДЖИЕСЕМИТЕ СИ, ЗАЩОТО ИМ ПРАЩАТ ПРОВЕРКИ СЪС СЪОБЩЕНИЕ, НА КОЕТО ДО 15 МИНУТИ ТРЯБВА ДА ОТГОВОРЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА СЪС СНИМКА НА ЛИЦЕТО И ТОЧНО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ. АКО НАПРИМЕР ЧОВЕК Е В БАНЯТА ИЛИ СПИ И НЕ ГО НАПРАВИ, ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ ДА НАХЛУЕ В ДОМА МУ, ЗА ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ Е ТАМ.


НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИБЕРЕМ!

На 2 април, точно на рождения ден на Севастиян, както си почиват, Илияна му казва: - "Знаеш ли какво? Хайде да се прибираме в България!" Той недоумява, знаейки че тя винаги е била против завръщането в родината. В този момент той работи като инфраструктурен инженер, а тя, като лаборант, и тъкмо е подала документи за повишение. Севастиян я пита, дали е сериозна и защо е променила мнението си, така рязко, а тя му отвръща: "Не знам, но трябва незабавно да се приберем". Тъй като наемът за жилището им е платен до 16 април, те решават да пътуват след две седмици. Пътят им обратно, обаче, е затворен. 


МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА

Севастиян опитва да резервира билети, но авиокомпаниите му отказват, изискват им "изключение за пътуване" - документ който позволява на притежателя, да напусне Австралия?! Двамата за първи път чуват, че е въведено такова изискване. 

Попълват онлайн молба за разрешение, но изненадващо получават отказ! А те са български граждани, в Австралия са временно пребиваващи, плащат си редовно данъците, спазват законите на страната, не са болни, не са заразни... Младото семейство недоумява, какво става. Звънят на българския консул в Австралия, Светлозар Панов. Той съставя документ (с подпис и печат, с герба на България", с който удостоверява, че Севастиян и Илияна са българи, и моли властите, да им окажат съдействие, за да се приберат у дома. Но и този документ не хваща декиш... 

Тъй като на сайта на агенцията, където се подават документите, няма телефон, нито адрес, откъдето да получат по-ясна информация, какво да правят, Севастиян отива на летището, за да потърси някого, който е наясно. От граничен полицай успява да изкопчи адреса. 

С Илияна отиват на място. Минават през две врати и двама охранители, и се озовават в стая с... един телефон. Не ги допускат да говорят с никого, на живо. Принудени са да си търсят правата по телефона. 


ХОРАТА СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗБЯГАТ ОТ АВСТРАЛИЯ, НО ПЪТУВАНЕТО ИМ В ЧУЖБИНА Е МИРАЖ, НЕВЪЗМОЖНО Е ВЕЧЕ И ПЪТУВАНЕТО МЕЖДУ ОТДЕЛНИТЕ ЩАТИ. ВЕЧЕ НАРИЧАТ АВСТРАЛИЯ "АЛ КАТРАС" (Прочут, зловещ стар затвор в САЩ). 


ТУК НЕ ВАЖИ ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА

Севастиян разказва на служителка, каво се е случило, но тя остава студена, като лед. Той й обяснява, че никой няма право да възпре някого, да се прибере в държавата, чийто гражданин е, при положение, че не е извършил престъпление. Дори цитира член 13, точка 2 от Всеобщата Декларация за Правата на Човека. Жената му отговаря, че Австралия е единствената страна, която не е подписала хартата...

Освен това се оказва, че едно от изискванията, за да се издаде "изключение за напускане" на Австралия е, да имаш самолетен билет. Но за да си купиш билет, трябва да имаш разрешение за напускане на страната. Параграф 22! Става повече от ясно, че системата е изградена така, че да не може никой да си тръгне от Австралия. 
Илияна за първи път се притеснява истински: "Ами ако тези хора не признават правата на човека, утре могат да ни ваксинират насила, и да ме убият, или да ни вкарат в концлагери..."

Но Севастиян не се предава, звъни пак на консула: "Казах му, че ще отидем в консулството и ще поискаме статут на бежанци", - спомня си мъжът. Светлозар Панов урежда от българското външно министерство, Нота, с която ги изисква, да се върнат в страната. Съветва ги, веднага да се откажат от молбата си за австралийско гражданство и да пуснат отново искане за "изключение за напускане". 


ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В АВСТРАЛИЯ НЕПРЕКЪСНАТО СЕ УВЕЛИЧАВАТ, СТИГА СЕ ДО СИЛНА АГРЕСИЯ И СБЛЪСЪЦИ МЕЖДУ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ОРГАНИТЕ НА РЕДА В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ. НА ЕДНА ОТ СНИМКИТЕ В ИНТЕРНЕТ СЕ ВИЖДА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА, ПОВАЛЕНА БЕЗЗАЩИТНО НА ЗЕМЯТА, А ПОЛИЦАЙ ПРЪСКА ЛЮТИВ СПРЕЙ В ОЧИТЕ Й, ОТ ПЕДЯ РАЗСТОЯНИЕ. (А от есента на 2021 г.
правителството на Австралия даде право на полицията да се отнася към притестиращите, като с организирана терористична група, и да използват против тях всякакви средства, вкл. и стрелба на месо! бел. - Григор Симов.блог.бг)



МНОГО МИНА, МЪНИЧКО ОСТАНА

Боецът започва внимателно да подготвя документите, които се изискват. Приготвя общо 23! В луда надпревара с времето, което безпощадно скъсява срока в който трябва да освободят жилището, той успява да намери заклет преводач - българка, живееща в Австралия, която да ги преведе посред нощ. Така, към молбата прилага: договор за работа в България, нотариален акт за притежаван имот в София, епикриза на болен дядо, нотрариално заверена декларация, че една година няма да се връщат в Австралия, отказ от австралийско гражданство, писмо от хазайката, документи от работодателите, че са напуснали, и т.н. и т.н.

Сякаш с невидима помощ успява да открие авиокомпания, която им издава билети, с опция за презаверяваяне, преди да са получили "изключение за напускане". "Успях да отговоря на всяко тяхно изискване, и даже много повече, за да нямат легално основание да ни откажат", - разказва с вълнение Севастиян.  От приятел намира дори личния тел.номер на жена, която работи в агенцията за разрешителните. Звъни й и горещо я моли за помощ, тя нищо не обещава, но казва, че ще провери случая. 

Голямо количество хора, в същото време, безуспешно приключват опитите си, за излизане от Австралия. Гръцката телевизия разказва историята на мъж, който иска статут на бежанец, за да напусне страната. 

На 16 април 2021 г. семейството е на летището със събрания багаж. Всички близки на двойката с трепет чакат разрешението за напускане на страната, на "мейла" на Севастиян... Но нищо не идва. В последния момент успяват да презаверят билетите (за утрешния ден). Излизат от летището и... няма къде да отидат. Приятел, който ги изпраща до летището, ги приютява у тях. 

На следващия ден напрежението не спада, първо откриват, че полета им го няма в разписанието, после вместо до SOF (София), Севастиян вижда, че билетите им са до SFA (Сан Франциско)... Но българите се справят със всяко предизвикателство. И най-накрая, като в приказките, разрешителното да си дойдат у дома, пристига и всичко се нарежда! В презокеанския самолет, пътниците са само те, и още двама души?! Илияна и Севастиян кацат на родна земя, на 20 април, и плачат от радост. Казват, че всеки ден, от както са тук, благодарят, че са успяли да се върнат в България. Илияна знае, че внезапното и решение, да се върне е Божи промисъл и че думите на Слава Севрюкова, че българите трябва да си дойдат до 2025 г., защото след това няма да могат, са абсолютна истина. Откакто са се прибрали, двамата непрекъснато научават историите и на други български емигранти, от различни страни, които си идват масово, повлияни от същото необяснимо и рязко "жегване" като онова, което тя е усетила.

Илияна и Севастиян са убедени, че днес да се завърнеш у дома, е най-висшето благо на българите, а отговорност на всеки от нас е да опази страната от задаващото се зло! Това което се случва днес в Австралия, е прелюдия за онова, което може да стане по цялата Земя, ако хората не се събудим навреме.


Публикацията е преписана от мен, Григор Симов,  от списание ОСЕМ , брой 10, октомври 2021 г. - за да стигне до повече хора!


И съвет от мен: Съобразявайте се с предсказанията (имайте ги предвид), но... не приемайте нищо друго, от всякаквите окултисти и псевдо-духовни хора, като Слава Севрюкова, понеже, който не е с Бога Иисуса Христа, непременно е с дявола. И което не е от Бога, непременно е от дявола!! Защото други сили няма, както няма и т.н. извънземни, които всъщност, са "ангели" на дявола, т.е. - бесове, които са врагове на човешкия род, носители на лъжата, измамата, злобата и всякое мислимо и не мислимо зло! Вкл. и сегашния "Ковид".


Господи помилуй, Господи благослови!                           

Боже помодзи!



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362564
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930