Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2022 09:37 - ПОЛУЧИХ НОВ ОТГОВОР ОТ АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА, ОТНОСНО СИГНАЛА МИ ЗА НЕЗАКОННОСТТА НА ЗАБРАНАТА ЗА КЪПАНЕ В ЯЗОВИРИТЕ
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1143 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 01.05.2022 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Най-отгоре ще напиша възражението си към тоя отговор, защото съм го изпратил до Прокуратурата, заедно с линк към настоящата тема. А отговорът на Апелативна Прокуратура към мене, както и линк към предисторията на преписката, съм поставил отдолу.

 

***

 

ДО: АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА - СОФИЯ

 

ОТНОСНО: ПОСТАНОВЛЕНИЕ на ДИМИТЪР СТОЯНОВ - прокурор при Апелативна прокуратура - София, изх. No 978/2022 г. от 20. 04. 2022 г.

 

 

Уважаеми Г-н Прокурор!

Какво би трябвало да означава това, че прокуратурата не осъществява общ надзор за законност? Аз ви сигнализирам, че един конкретен закон е нарушен по принцип, на всякъде в България, на всички язовири - а не по изключение. Вие си измивате ръцете, с това че не осъществявате общ надзор за законност, както и с принципа на разделението на властите. Но къде бяхте досега? Защо вашата система с разделените власти се е оказала неефективна и е допуснала един конкретен закон да бъде де факто отменен на практика? По отношение на тоя само конкретен закон вече сте в ситуация на Авгиеви обори. И когато аз Ви съобщавам това пост фактум, защото Вашата система на която се позовавате се е оказала неефективна, вие вдигате безпомощно ръце и се оправдавате, със системата която не работи. Още колко закона от цялата законова уредба са в същата ситуация?

Аз всъщност Ви посочих все пак и един конкретен случай - в Берковския язовир Мишковец има надпис КЪПАНЕТО ЗАБРАНЕНО, върху постройката към язовира. Вие обаче можете да си изберете който искате язовир в България, за конкретен случай.

 

Но не в конкретния случай е истинския проблем. Вашата система не работи. Именно Вашите разделени власти не работят. Прокуратурата е част от цялостната система която не работи. Вие лично, сте част от цялостната система която не работи. Аз сега с тоя конкретен случай Ви сигнализирам за проблем, който е и проблем на Прокуратурата, а така също и Ваш личен.

 

 

Уважаеми Г-н Прокурор!

Какво искате да кажете с това, че в България има разделение на властите?

Когато Парламентът е издал закон, който след това, всички по-нискостоящи власти неизменно и безкрайно нарушават? Това не е разделение на властите, а е саботиране на върховната власт от по-нискостоящите йерархически нива. Вкл. Прокуратурата. Която явно не желае, да признае ясно и категорично, че забраната за къпане  в язовирите е незаконна.

 

Би трябвало да разбирате, че няма такова нещо като разделение на властите. Това е авторитарно наложена догма, която  се повтаря като мантра от господстващата пропаганда по медиите и в учебните институти. Повторението на една очевидна  лъжа е възможно само поради наличието на монопол (частна собственост) над държавната власт - произтичащ от наложения реалнодействащ законов механизъм. Ако тоя монопол съществува, всякаква лъжа, дори и най-безумната може да бъде наложена на обществото. И е ясно, че това е така - както преди, така и сега. Но това води  към едни много интересни последствия - подчинените йерархически нива, започват систематически и в нарастваща степен да саботират властта. Както правите и Вие в момента.

А това по същество представлява разпадане на властта, реда и закона. Анархия, в която точно Вие участвате със сигурност.

 

Преди 89та година, точно тая догма, за разделените власти, които се контролирали една друга в името на интересите на народа беше отречена. Имаше други догми, които се повтаряха като мантри.

 

Така както  винаги е имало и етикет, който отваря вратите към светлото кариерно бъдеще.

 

Дали ще участваш в ежедневни масовки, под вещото ръководство на супер бюрократи - церемониал майстори от времето на Луи 14; или в масовките и патоса на соца; или в днешната още по-куха идеология (примерно на гейпарадите в София) - всичко това е наложено от монопола на властта.

 

Аз Ви обърнах внимание, че в конкретния случай, законът се нарушава по принцип.

 

Според издадения от Парламента закон, забраната за къпане в язовирите е незаконна. Но тая незаконна забрана, парадоксално е разпространена навсякъде.

След това Ви обърнах внимание, че напълно в съответствие с тоя манталитет, още по-надолу по йерархията, редовите граждани постоянно нарушават забраната за къпане. Получава се така, че подчинените на Парламента институции (равни на Парламента разделени власти няма) нарушават неговите разпоредби (закона); а пък впоследствие гражданите нарушават разпоредбите на въпросните по-нискостоящи от Парламента институции.

 

И тъй като подобен алгоритъм, саботиращ закона, може да бъде наблюдаван навсякъде, получило се е следователно така, че вече живеем в беззаконие. Ако живеем в беззаконие, Ваша Милост, както и цялата държава (а не само съдебната система) трябва да си ходи. Кое друго е причина за Вашето съществуване освен закона?

И да Ви обърна отново внимание, както и по-горе, че етикетът пази аристокрацията. Законът пази властта (бюрокрацията). А Мария Антоанета след като дълги години рушеше етиката безгрижно, накрая отиде на ешафода.

Така че пазете закона, дори и от държавата! Дори и от системата и нейните псевдокорифеи. И ако имате системен проблем, който прави така, че законът да не е закон, разрешете го! Във Ваш интерес е най-вече.

Т.е. няма нужда да ми се подигравате на мене, когато ви посочвам очевидната истина. Тя просто е очевидна.

 

Какво правите Вие, когато пред Вас се изпречи очевидна и неудобна истина? И когато тая истина, е истински и при това Ваш личен проблем? Шегувате се с нея и ловко я заобикаляте? Продължавате да си повтаряте, че нея я няма?

 

Но тя е тука. И няма да е весело, когато войната стигне и до България. Защото имате сериозен системен проблем. И защото Вие сте тия, които трябва да решите тоя сериозен системен проблем. И защото колкото е по-сериозен системният проблем, толкова по-малко имате основание да се смеете. Трябва да го решавате.

 

Нещо повече - трябва да го решите!

 

Кому е нужно, да няма закон? Ако един закон не се спазва и тая практика се е превърнала в добре утъпкана рутинна пътечка, това означава, че реалният закон е липсата на тоя закон.

Уважаеми, Г-н Прокурор, съборете тая ненужна стена!

Съборете всички подобни стени! Нека остане само което е нужно.

 

Ако Вие смятате, че конкретният закон, написан от Парламента, не трябва да съществува, кажете го ясно! Без друго, претендирате, че сте независима власт. Не саботирайте закона, обявете го за невалиден!

Или пък, кажете, че той трябва да бъде спазен!

След това направете така и с всички останали закони! С всички! Почнете най-отгоре! Няма значение, че не сте законодател, важното е да разбирате от тия неща. Ако аз мога, въпреки че не съм изобщо институция, значи и Вие можете. Всеки който разбира може. И това е най-важното - да разбираш проблема, а не да заемаш някакво работно място.

 

 

А дали Парламентът, който ги пише тия закони е законен? Не е. Даже и той не е. Дали чак до там стигна въпросният дребен проблем, за който аз Ви сигнализирам? Не - от там почва целият проблем, свързан с тоталното беззаконие.

Депутатите са незаконни, но пишат закони. Значи и Вие можете, поне да посочите истината, защо бе аджеба, общественият механизъм не работи?

Дори само фактът, че Парламентът пише закони, които впоследствие са саботирани от подчинените му институции и граждани, означава, че той не представлява власт. Не съществува власт! Ако не съществува едно нещо, как може то да бъде разделено?

До тука стигнахме, поради въпросния монопол над властта. Който влече след себе си, въпросното  нарастващо беззаконие.

 

 

П.П. Парламентът на България е незаконен, защото най-високостоящият в законовата йерархия текст:

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа."

 

е отменен чрез наложената избирателна система.

 

 

***

 

ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА - СОФИЯ

 

 

No 978/2022 г.

20. 04. 2022 г.

 

 

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ

гр. София, 18.04.2022 г.

 

ДИМИТЪР СТОЯНОВ - прокурор при Апелативна прокуратура - София, след като се запознах с преписка No 978/22 г. по описа на Апелативна прокуратура - София, преписка No 299/22 г. по описа на Окръжна прокуратура - Монтана, преписка No 807/22 г. по описа на Районна прокуратура - Монтана и писмо от Лъчезар Антонов

 

УСТАНОВИХ:

 

Преписка No 807/22 г. по описа на РП - Монтана е образувана по повод писмо от Лъчезар Антонов. С постановление от 24.02.2022 г. прокурор от РП - Монтана отказал образуване на досъдебно производство, тъй като не установил достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер: препис от постановлението изпратил на кмета на Община Берковица за прецизиране задълженията на общината за охрана на градския шадраван.

 

Преписка No 299/22 г. по описа на ОП - Монтана е образувана по писмо на Лъчезар Антонов. С постановление от 15.03.2022 г. прокурор от потвърдил постановлението на прокурора от РП-Монтана.

 

Преписка No 978/22 г. по описа на АП - София е образувана по сигнал на Лъчезар Антонов. От сигнала се подразбира, че Лъчезар Антонов не е съгласен с поставянето на забранителни знаци за къпане на водни обекти. По същество недоволството му е продиктувано от факта, че на хората се збранява да ползват съоръженията за развиване на плувни умения.

 

Сигналът е неосонователен.

 

Прокуратурата не притежава неограничени правомощия да участва във всякакви производства и да се меси във всички сфери на обществения живот. Това би противоречало на замисъла, заложен в основния закон, и би напомняло твърде много на общия надзор за законност. Принципът на разделение на властите изключва възможността прокуратурата да упражнява общ надзор за законност, в противен случай би се нарушил балансът между властите. Върху тези основни положения се градят принципите на правовата държава.

 

Затова не намирам основания за отмяна или изменение на проверявания акт на ОП-Монтана. Наказателният кодекс има за задача да защитава от престъпни посегателства личността и правата на гражданите и цялостния установен в страната ред. За осъществяване на тази задача Наказателният кодекс определя кои общественоопасни деяния са престъпления. Установената фактическа обстановка дава възможност за потвърждаване на правния извод, обективиран в проверявания акт, че не са установени данни за извършено престъпление от общ характер.

 

На основание чл. 199 от НПК и с аргумент на по-силното основание от чл. 143, ал. 3, т. 2 от Закона за съдебната власт

 

ПОСТАНОВИХ:

 

ПОТВЪРЖДАВАМ като правилно, обосновано и законосъобразно постановлението от 15.03.2022 г. За отказ да бъде образувано досъдебно производство.

Сигналът е неоснователен, поради което го оставям без уважение.

 

Препис от постановлението да се изпрати на сигналоподателя Лъчеазар Антонов...

Препис от постановлението да се изпрати на ОП-Монтана...

Препис от постановлението да се изпрати чрез ОП-Монтана на РП-Монтана...

 

Постановлението прилагам към настоящата преписка

 

Прокурор: Д. Стоянов (подпис и печат)


***

https://blog13.blog.bg/politika/2022/04/03/poluchih-zapitvane-vyv-vryzka-sys-signala-mi-do-prokuraturat.1811955


 

 

 




Гласувай:
2



1. blog13 - Да направя една допълнителна за...
01.05.2022 09:58
Да направя една допълнителна забележка, която се налага, поради развитието при преписката ми с прокуратурата. Оказа се, че колкото по-нагоре отива сигнала ми, толкова повече аргументацията ми се доближава до основния системен проблем с който аз се занимавам от години. Ето - вече сам Апелативният Прокурор Димитър Стоянов, повдига и въпроса за разделените власти, като аргумент на конкретния казус. И всъщност, това което аз сигнализирам не би трябвало да е казус. Но то се превръща в казус, поради това, че съществува системен казус - системен проблем. Сега вече се приближихме максимално до истинския проблем.
Не, не става въпрос за това, дали аз ще мога да плувам в язовира. Аз ще плувам, както и до сега.
цитирай
2. tres1 - . . . препис от постановлението и...
01.05.2022 14:45
... препис от постановлението изпратил на кмета на Община Берковица за прецизиране задълженията на общината за охрана на градския шадраван. Този г-н шаран би следвало да знае задълженията които има в неговият шадраван

цитирай
3. blog13 - . . . препис от постановлението и...
01.05.2022 16:27
tres1 написа:
... препис от постановлението изпратил на кмета на Община Берковица за прецизиране задълженията на общината за охрана на градския шадраван. Този г-н шаран би следвало да знае задълженията които има в неговият шадраван




Това е неуместен опит от страна на прокурорите да се базикат с мене. Става въпрос за първия ми сигнал до тях, в който аз се базикам (хм- може и да съм прекалил) с един известен инцидент в София, когато, ако не се лъжа на площад Славейков в шадравана някакъв пиян или дрогиран бе решил да се изкъпе през нощта и загинал човека от токов удар. Дълбочината на шадравана обаче е такава, че според Наредбата за водно спасяване, не се изисква да има назначен спасител. Ето го въпросният мой първи пост, всъщност това са мои два по-стари поста, които ги обединих в един и реших да ги изпратя на прокуратурата. Въпреки че са малко дълги като за сигнал до прокуратурата, но са си добри. А юристите четат по хиляди страници и се педполага, че няма да ги затрудня.

https:
//blog13.
blog.
bg/
politika/2022/02/18/nov-signal-do-prokuraturata-zabranata-za-kypane-i-pluvane-v-.1804077


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 619866
Постинги: 565
Коментари: 1662
Гласове: 823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031