Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2022 06:26 - В Украйна Русия воюва с НАТО
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1325 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Все по-ясно се очертава, че изходът от руското нахлуване в Украйна за САЩ и Русия придобива съдбоносен характер. По света най-напрегнато следят хода на събитията и всеки за себе си прави устойчиви изводи. Мантрата „Украйна побеждава, Русия губи“ се повтаря на Запад на най-високи политически нива като баене срещу уроки. Вместо таран срещу Русия, Украйна вече е геополитическо камикадзе.

Обилното тъпчене на въоръжения и боеприпаси в Украйна е убедително доказателство за катастрофалното състояние на украинската армия. От НАТО са парите и съществената политическа подкрепа; разузнавателното и пропагандното осигуряване; хилядите чужди наемници и обучението на личния състав. Дори прякото ръководство на бойни действия. С Русия все по-активно воюва НАТО, украинците са пушечното месо на бойното поле.

Това проумяват все повече жители на западните области на Украйна, а те са основният антируски ресурс там. На тях областите отляво на Днепър не им трябват, защото много добре знаят, че хората в тях завинаги са скъсали с Киев. Наясно са и за същите нагласи в Харковската и Одеската области, очаквани са подобни в Запорожката и Днепърската. Най-силно мотивираните да се бият с руските войски в мнозинството си са избити или обкръжени.

Мощната доскоро военна групировка в Мариупол е натикана в подземията под завода „Азовсталь“, стопила се е значително и е пред пълно унищожение. На път са пълното обкръжаване и ликвидацията на войските срещу Домбас и Луганск. Ще последва обявяване на нови две-три републики с тесни връзки с Русия, а остатъчната Украйна ще е нежизнеспособна държава. Напълно възможно е Полша, Румъния и Унгария да я доразкъсат.

За Москва такова развитие несъмнено би било голям успех, за Вашингтон обаче – геополитическо поражение. Особено ако се провали фактически формираната на 26 април в базата „Рамщайн“ коалиция с цел да бъде нанесено „стратегическо поражение на Русия“. Как се нанася стратегическо поражение на страна с ядрено оръжие?

Геополитически видяхме през ХХ век – на Великобритания и СССР. Москва упорито се опитва да си го върне от 7-8 години. Отскоро се активизира и Лондон. Другото общо между тях е липсата на обединяваща идея, приемлива за сравнително широк кръг други страни. Което ги разделя, е отношението към страните от Евросъюза. Британското е традиционно враждебно, особено спрямо Германия. Русия дори след лавината санкции все още пробва да ги направи поносими.

Наложените чрез НАТО юзди на европейците не са достатъчни, нужен е поне за близкото бъдеще обединяващ общ враг. За по-далечното са нужни чувствително общи ползи и споделяна идеология. Без най-активното и и обилно присъствие на САЩ в Европа нищо не се получава, а те освен камшик, нямат нито морковче, нито захарче. При това обективно са принудени да се изтеглят на етапи от Европа и да се съсредоточат срещу Китай.

Логично остава Европа, особено Германия, да бъдат отслабени икономически, а така и обезличени политически. За целта във Вашингтон и особено в Лондон напрегнато очакват наложените много тежки санкции срещу търговските операции на ЕС с Русия да сработят поне до есента. Т. нар. общи ЛГБТ-ейски и зелени ценности вероятно много скоро биха се изпарили след избухването на масови протести срещу обедняването, причинено от обратните санкции.

Предложеният от президент Путин в средата на миналия декември вариант за споразумение за сигурност между НАТО и Русия твърдо се отхвърля. Затова с всички сили противодействието в Украйна трябва да продължи и така да отслабват както Русия, така и Германия наред с другите от ЕС. Това и наблюдаваме. То е много сходно със случилото се през миналия век, когато двете световни войни сринаха Европа, но първо обогатиха неимоверно Великобритания, после и САЩ.

Затова хибридната война срещу Русия, особено в информационно-психологическите си аспекти, придобива парадоксално изкривен, причудливо нелеп и злобно карикатурен облик. Със зареден от отчаяние бяс се правят опити за изкореняване на руската култура от съзнанието на европейците. Които в мнозинството си доскоро виждаха, че европейската култура се цени и грижливо съхранява повече в Русия, отколкото в самата Европа.

За „зелените“, за всевъзможните „правозащитници“ и ЛГБТ-ейци обаче изчезването на някой вид гризач или хлебарка е по-важно от изчезването на християнската цивилизация. Глобализацията се придвижва към полуглобализация. От една страна остават колективният Запад, „златният милиард“ или дори половината му, от другата останалото човечество, което на даден етап ще стане излишно. За целта е потребно Световно правителство.

Американският режисьор Оливър Стоун: „Украйна е американски план… получиха което искаха: настроиха – Украйна срещу Русия.“ Описа САЩ като „доберман – методично животно убиец с много пари“.

През юли2021 г. професор Клаус Шваб в книгата „КОВИД-19: Голямото рестартиране“ обоснова идеите си за нова обществена система – „включващ капитализъм“. Фактически за заместване на националните правителства с наднационална структура, т. е. за ликвидиране на държавите. И тогава – Пей сърце! Няма граждани и кризи, има акционерни дружества, клиенти и купувачи.
Идеята е стара. Английски писател Хърбърт Уелс през 1928 г. в „Открития заговор“ призова световния елит към изграждане на световна държава и създаване на световно правителство, което да я управлява чрез „най-богатите хора на планетата и най-напредналите интелектуалци“.

Има и план: замяна на традиционните религии с една световна; отказ от национален суверенитет; намаляване на населението; ограничаване малкия и среден бизнес в полза на най-големите корпорации. А като възникне съпротива от страна на “ обикновеното население и безотговорни политици“ – по принуда.

Още през 1902 г. Рокфелер замисля същото и го прокарва като медицинска реформа. След ВСВ САЩ вече е хегемон. За целта заедно с шефа на ЦРУ Ален Дълес през 1946 г. прокарват създаването на Световната здравна организация (СЗО). През 1946 г. изпълнителен секретар на Временната комисия на СЗО става Джордж Брок Чисхолм. Прелюбопитна личност: снайперист, готвач и разузнавач през 1915 г., по-късно психиатър, шеф на медицинските служби на Канада.

Женска консервативна група в Южна Калифорния през 40-те години го обявява за Антихрист. Защото този детски тогава психиатър заявява, че „децата не трябва да бъдат насърчавани да вярват в Дядо Коледа, а Библията е заблуда“. В Меморандум от 1948 г. пише:

„За да се стигне до Световно правителство, следва от главите на хората да се изгонят националният патриотизъм, индивидуалността, семейните и религиозни привързаности… да се унищожат понятията за истина и лъжа, явяващи се основа за възпитанието на детето, да се замени вярата в опита на възрастните с рационално мислене – ето целите, нужни за промяна на човешкото поведение“.

Ето за какво още може да се използват медицината, психиатрията и особено СЗО.

В „Атлас изправи рамене“ през 1957 г. Айн Ранд (Алис Розенбаум) за „Голямото рестартиране“ има още една версия на Голямото рестартиране: „Титани“, крепящи цивилизацията, за които обикновените хора са „подчовеци“, „мързеливци“, „консуматори“, слагат край на „грешния“ ред и свалят „паразитите“ от раменете си и „прочистват жизненото пространство“.

Св. Антоний Велики казва за своя III в.: „Ще настъпят последните времена, когато девет болни ще дойдат при един здрав и ще му кажат: „Ти си болен, защото не си такъв като нас“… Хората отново ще се обърнат към Злото, няма да различават какво е брат и сестра, какво е баща и майка, няма да признават брачния венец… Ще има размирици, гибел, хората ще се препират и няма да открият нито началото, нито края.“

19 века по-късно пак идват тъмните времена…

Автор: Д-р Илия Илиев , trud.bg 



Гласувай:
6



1. raders - В цялото изследване има някакви ...
10.05.2022 12:06
В цялото изследване има някакви наченки на истина. Проблемът е, че Русия е прекалено бедна, а в същото време прекалено военизирана държава. И се опитва да доминира на света на базата на атомните си бомби. Като в същото време е занимарила проблемите с реалната икономика, въпреки колосалните си ресурси. Това, естествено няма как да бъде взето насериозно в западния свят, където икономиката е на първо място. И, разбира се ще бъде демонизирана и използвана за плашило пред света, а Путин с цялата си комична сериозност само подсилва тези констатации. Няма как бедна и изостанала Русия да бъде приета насериозно в модерния западен свят, докато дрънка оръжия и присвоява територии. Това никой от западните държави не го прави, а то няма и никакъв смисъл в един свят с разградени граници. Що се отнася до Украйна - да - съществуваше там цивилизационен сблъсък, но вече не съществува и Самюел Хънингтън малко ще се изненада, ако се вдигне от гроба. Защото Путин с инфантилната си политика успя да го преодолее, което никакви армии не са в състояние да направят. Така че не подценявай Украйна - там хората определено предпочитат цивилизованата и богата Европа пред бедната и алкохолизирана Евразия. Но най-смешни сте, когато се опитвате насилствено да налагате ценностната система на пияния Володя пред тази на цивилизования Хамлет.
цитирай
2. germantiger - новата методичка - воювате с нато... воювате с истината :)
10.05.2022 12:59
след като русия воюва с нато

защо не е ударила уошингтън

защо не е затрила лондон

защо не е за 2 дни в берлин

защо не е на ла манша и в париж

ако русия воювашпе с нато досега щеше да е изчезнала от лицето на земята

та вие с една украйна се насрахте
цитирай
3. iw69 - Raders,
10.05.2022 14:41
западните хамлетови расисти избиха коренното население на двете америки и на Австралия, родиха изверга Хитлер, започнаха двете световни войни, избиха десетки милиони в колониите си - Виетнам, Индонезия, Алжир, Ангола, Мозамбик, Индия и т.н.
А ти продължавай да им целуваш миризливите задници.
цитирай
4. iw69 - Германско четириного,
10.05.2022 14:44
и все пак не забравяй, че преди Русия да изчезне от лицето на земята, ще затрие целия колективен Запад с целия му фалш, лицемерие, арогантност, натрапчивост, самовлюбеност, двуличие и лъжи!
цитирай
5. radostinalassa - Швабата жали, че Русия не избива украинските си братя
10.05.2022 15:30
Интересен кръвожаден обект.Трябва да го върнем в Западна Германия.
Западът не може да живее охолно, ако не ограбва колониите си, към които сме и ние.Обаче Русия отказва да е негова колония. А с Ковида и ваксините той избива и своите, защото вече му тежат на врата, като прибавим и мигрантите, които США натресе на Запада. Българите, като най - умните хора отказаха да се ваксинират. Гладът прави мозъка като сметачна мащина и по - простите гробалисти не можаха да го излъжат, макал че ни наричаха гетото на Европа. Тъпанари. Новият хепатит ходи по децата им.




цитирай
6. raders - западните хамлетови расисти из...
10.05.2022 23:17
iw69 написа:
западните хамлетови расисти избиха коренното население на двете америки и на Австралия, родиха изверга Хитлер, започнаха двете световни войни, избиха десетки милиони в колониите си - Виетнам, Индонезия, Алжир, Ангола, Мозамбик, Индия и т.н.
А ти продължавай да им целуваш миризливите задници.


За коренните жители на Америка /фиксираш индианците/ си прав. Ако беше отворил приказка за афроамериканците, също щеше да си прав, също и за аборигените в Австралия, Нова Зеландия и пр. и пр. Но странно е, че ако наречеш сега един афроамериканец - "негър", или местен жител - "индианец", той направо ще те пребие. Те всички твърдят, че са американци и не искат да живеят във вигвами или в джунглата"на клон". Иначе си прав, но пък за разлика от онези в гнилия запад, местното население на Украйна май не иска да ги наричат руснаци и със сигурност ще си отнесеш боя, ако го направиш. Ти също сигурно не би отишъл да живееш в матушка Рус, въпреки, че самоотвержено защитаваш любимия президент Путин, но за Европа или Америка не се знае. Много странни дилеми имат за решаване привържениците на Путин, не мислиш ли?
цитирай
7. iw69 - Към Raders
11.05.2022 17:36
Жалките остатъци от коренното население в САЩ живее в резервати при ужасни условия, затънали в безперспективност, без работа, упоени в алкохолизъм и наркомания. Не им се издават паспопрти и нямат право да напускат резерватите.
Силно се съмнявам, че се гордеят със САЩ и поробителите си.

Иначе Путин e президент на Русия, не на БГ, и болшинството руснаци си го харесват.
цитирай
8. raders - Е опитваш се да послъгваш малко, но ...
16.05.2022 21:15
Е опитваш се да послъгваш малко, но да ти е просто :) Още малко ще изкараш американците, че са построили Гулаг или Белене. Всички, абсолютно всички в Америка разполагат със свободата да се развиват, както си искат. Стига да могат, разбира се. Това важи и за индианците. Но, ако си схванат в главата или ръцете, естествено, няма да успееш и никой не е длъжен да ти пълни гушата. Можеш да се убедиш сам, като опознаеш нравите на нашите индианци от Столипиново, Кирпичмаала и Факултето.
цитирай
9. iw69 - Raders,
17.05.2022 20:44
след като не вярваш на мен за ситуацията на индианците в резерватите на САЩ, прочети по темата на немски или английски, или който език знаеш, в интернет.
Тези бивши достойни и свободни хора са смачкани от ами-администрацията и днес живеят като скотове в резерватите, където условията са като в страните от третия свят, при безработица достигаща от 40% до 80%.
цитирай
10. raders - Не ти противореча за индианците. И ...
20.05.2022 22:49
Не ти противореча за индианците. И какво да направим сега - станалото станало още преди двеста години. Няма как да разрушим НюЙорк и няма как да накараме хората да се върнат във вигвамите. Но това, което става в Украйна - в сърцето на Европа е сега - 21 век. Ако можеш, помисли по въпроса.
цитирай
11. iw69 - Янките
20.05.2022 23:30
подкокоросаха украинците, посяха семето на нацизма у тях, и ги посъветваха да тръгнат на конфронтация със руските си събратя преди 8 години по време на Майдана. До тогава нямаше никакви проблеми между тези 2 братски народа и държави. Ако не беше Майдана сега щеше да има мир и разбирателство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4871923
Постинги: 2538
Коментари: 6400
Гласове: 16703
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930