Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2022 21:34 - В ход е голямата война срещу световната печатница на зелените хартийки и стоящият зад тях грабител Nr. 1 на света, както и срещу системата, която той натрапи
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1968 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 23.05.2022 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Добре дошли в ада на края на ерата на капитализма

Времето на либералната глобализация приключи. Пред очите ни се формира нов световен икономически ред.

След като колективният Запад заграби валутните резерви на Централната банка на Русия, заплаши да конфискува всяко руско злато, до което може да стигне, и наложи безпрецедентни 6000 санкции на руски физически лица, компании и институции.

Путин предизвика глобалните финансови хищници, които от векове грабят света и поиска от неприятелските държави да плащат за руския газ и нефт в рубли, които обвърза със златото.

Случи се епохално събитие, което сега и в близко бъдеще няма да може да бъде оценено изцяло.

Русия влезе, по-точно върна се, към де факто златен стандарт.

Това може да формира нова платежна система, базирана на златната рубла /и юана/, което ще сложи край на западната финансова пирамида.

Така Русия посегна на главното – финансовата мощ на Запада. Досега Западът не прощаваше това. Сега обаче ситуацията е критична за него. Битката е не на живот, а на смърт.

Всъщност нещата не са толкова нови. През лятото на 1944 г. Сталин почти успя. СССР по тактически причини подкрепи, но през следващата година не ратифицира системата Бретън Уудс, която узакони господството на долара, а с него и на САЩ в света.

През февруари 1950 г. Сталин направи същото, което направи сега и Путин – вдигна курса на рублата по особен начин. Изчисляването на нейния обменен курс започна да се извършва не въз основа на щатския долар, както ставаше в СССР от юли 1937 г., а на златна основа, в съответствие със съдържанието на злато в рублата, което беше установено и ясно регламентирано. Така сталинистката рубла получи златно съдържание, изпреварвайки долара, в резултат на което се появи независима платежна система, алтернатива на западната, конкурент на Федералната резервна система на САЩ (FRS) и на Банката на Англия.

Съветът за икономическа взаимопомощ (СИВ), който обедини европейските соцстрани започна да работи по създаването на обща валута със задължително съдържание на злато. През 1952 г. в Москва се проведе конференция на социалистическите и развиващите се страни, в която участваха и Австрия, Исландия, Швейцария, Швеция и Финландия. На нея Сталин направи предложение за формиране на общ пазар с нова междудържавна валута на базата на златната съветска рубла.

През 1952-1953 г. бяха разработени пет варианта за преход в разплащанията между социалистическите страни.

Въвеждането на нова разчетна единица в употреба беше планирано от 1955 г. до 1960 г. Сталин предпочиташе близката дата. Той се страхуваше, че тези важни трансформации ще бъдат погребани, ако нещо се случи с него. Случи се. Сталин умря неочаквано на 5 март 1953 г. Както сега се признава открито, той беше отровен. Защото беше тръгнал срещу "дълбоката държава" на САЩ и Ротшилд и техния долар.

Никита Хрушчов в продължение на няколко години пропиля колосалните златни резерви, натрупани при Сталин и накрая погреба златната сталинска рубла заедно с идеята за нова международна валута – алтернатива на долара, тъй като вече нямаше необходимото количество злато.

При Горбачов и Елцин СССР всъщност стана част от световната американска финансова система. Страната бързо беше разграбена.

Путин трябваше да започва от нула.

Какво ставаше в САЩ. Една от причините за убийството на Джон Ф. Кенеди през 1963 г. беше издаването на държавни ценни книжа на САЩ, заобикаляйки "частния Федерален резерв", който "приватизира" долара след 1913 г. По заповед на Кенеди по този начин в американската икономика бяха въведени 4,3 милиарда в купюри от 2 до 5 долара. Подготвяха се за пускане и банкноти от 10 и 20 долара.

Но възстановяването на финансовия суверенитет на САЩ не беше част от плановете на финансовата олигархия, която елиминира Кенеди в Далас. Кенеди беше първият президент, който алармира страната, че започва да живее в дългове и че златната подкрепа на долара се превръща в измислица. Той се бореше срещу военно-промишления комплекс и банкерите, и си създаде смъртни врагове от тях.

Други основни фигури в борбата срещу долара бяха Шарл де Гол, Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи /виж стр. 18-21/, заради която бяха физически елиминирани.

Борбата наистина не е на живот, а на смърт.

Има и друг списък от политици, които се опитваха да защитят ресурсите на своите страни от САЩ и техните съюзници. Ще изброим няколко от тях.

Мохамед Мосадек, иранският министър-председател от 1951-1953 г., национализира управлявания от англосаксонците нефтен и газов сектор. В отговор САЩ и Великобритания обявиха бойкот на иранския петрол и започнаха да подготвят преврат в страната. ЦРУ отпусна милиони долари. След свалянето на Мосадек той беше осъден за "държавна измяна", прекара три години в затвора и остатъка от живота си под домашен арест.

Гамал Абдел Насър, президентът на Египет от 1958-1970 г., национализира Суецкия канал през 1956 г., за да използва приходите му за изграждането на Асуанския язовир със съветска помощ и разочарова САЩ и техните европейски съюзници. Най-вероятно Насър беше отровен, след което политиката на Египет бързо се промени.

Салвадор Алиенде, президентът на Чили – 1970-1973 г., национализира най-големите частни компании и банки, което доведе до напрежение в отношенията със САЩ. Американците контролираха 80% от индустрията, която осигуряваше на Чили четири пети от нейните външнотърговски приходи и организираха бойкот на чилийската мед.

Наложиха банкова блокада и започнаха кампания за дестабилизиране на Чили. В резултат на кървавия военен преврат Алиенде беше убит.

Лидерът на Панама Омар Торихос национализира Панамския канал, въпреки яростната съпротива на САЩ. Той загина през 1981 г. при фалшифицирана на ЦРУ самолетна катастрофа.

Уго Чавес, дългогодишният президент на Венецуела, национализира ключови отрасли включително петрола, които принадлежаха главно на американския капитал. Той почина през 2013 г. на 58-годишна възраст от рак. Беше сигурен, че американците са го отровили.

Президентът на Боливия през 2006-2019 г. Ево Моралес оцеля по чудо след организиран от САЩ военен преврат, чийто истински спусък бяха плановете на правителството за развитие на производството на литий. Така той предизвика американския капитал, който контролира този пазар. САЩ се уплашиха от плановете на Боливия, световният лидер по запаси от литий, да построи 41 завода до 2025 г., което щеше да доведе до драматични промени на този пазар.

И така, на пръв поглед нищо ново. Но само на пръв.

Защото в момента Русия /и Китай/ отправят на Запада безпрецедентно предизвикателство – за нов световен ред върху напълно нови принципи, т.е. в момента сме в точката на демонтажа на капитализма. След края на началото идва началото на края.

Светът в момента е в един от най-драматичните моменти на своята история. Озовал се в пълна безизходица Западът и неговата фалирала система, тоест либералният капитализъм, закономерно докара света до нова световна война.

И така, на смяна на войните със сблъсък на държавни коалиции и огромни военни армейски операции, дойде глобалната перманентна война, която се води по всички точки на планетата. Използват се всички възможни начини – политически, икономически, военни, технически, информационни.

Предишните войни с техните колосални унищожения вече не са подходящи за глобалния елит. Първата и Втората световни войни разрушиха държави, градове, пътища, пристанища, фабрики и убиха милиони хора. Сега целта е да се унищожат колкото се може повече хора (до три четвърти от човечеството), но при минимум материални щети. Най-добра е войната да се води на чужда територия с чужди ръце и кръв. Като в Украйна.

Ако се анализират войните през последните 30 години, ще се забележи, че основният фактор в тях не беше военният разгром на въоръжените сили на отбраняващата се държава, а политическата изолация на нейните ръководители, чрез информационни кампании, цветни революции и т.н. Паралелно се разрушаваха и системите "промишленост – наука – образование – култура". Човечеството потъна в нови тъмни векове и ново варварство на кастово-робовладелския строй.

Но САЩ вече нямат сили да запазят позицията си на световен господар. Пренапрегнаха ги в операциите срещу СССР, Източна Европа, Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Иран…

САЩ днес приличат на Римската империя от времето на Траян и Адриян, при които през първата половина на II век, империята достигна огромни размери, но беше принудена да прекрати своята експанзия, да премине към стратегическа отбрана, и след това да се оттегли от завоюваните територии. През ХХI век тези процеси вървят много по-бързо и днес 100 години могат да се поберат в 10-20.

Тук действа още една важна особеност. Когато говорим и пишем за САЩ, имаме предвид не държавата САЩ, а САЩ, като територия и зона на дейността на транснационалните корпорации, които са без постоянно "местожителство". Това, на първо място, е глобалният финансов паразит Федералната резервна система на САЩ.

Националната държава САЩ не доживя до своя 200-годишен юбилей. В резултат на пълзящия преврат на Федералния резерв, започнал с убийството на Джон Кенеди, който искаше да елиминира ФРС, и завършил с отмяната от Ричард Никсън на златния стандарт, САЩ се превърнаха в зона на господството на финансовата олигархия и нейните наднационални доларови структури, тоест изходен лагер за глобализирането и поробването на планетата.

Играчите на световната площадка днес представляват различни капитали. Това са американският, англо-холандският, Ватикана, офшорните зони, различните клубове и комисии – Билдербергите, Трилатералите…

Но над всичко е англо-американско-еврейският капитал, над който пък стърчи споменатата Федерална резервна система и банките, влизащи в нейния състав. Структурите и групировките, които присъстват на глобалната сцена, водят помежду си остра борба, но, все пак, при определени правила. Сега правилата се променят. Борбата се води в условията на тотален хаос. Заради това и световният елит се опитва да замени своя контрол с хаос. И се появи думата "хаос". Американците избраха стратегията на управляемия хаос, като решение на близкоизточния проблем, а след това на руския, китайския и т.н.

Логиката на американския елит е… логична. Ако не можем да удържим някои зони на действието на долара, трябва да се изтеглим от тях и да създадем хаос, тези държави да раздробим на малки и биещи се помежду си образования и да ги хвърлим в трайна нестабилност.

Паралелно трябваше да бъдат елиминирани и онези режими, които преди това бяха лоялни към САЩ, но сега вече не им вършат работа.

Глобалната им цел е разпалването на хаоса и нестабилността и налагането на новия ред на сегашните "властелини на финансовите пръстени", които ще запазят своята власт и ще съкратят населението на планетата до санитарен минимум като установят над него кастов контрол, но този път с кредитните карти, имплантираните биочипове и превръщането на хората в същества от нов социобиологичен тип.

В момента светът е в края на началото на този сценарий. Започва началото на края – Третата световна.

Тази война е срещу световната печатница на пари. Това е геополитиката на долара. С тази война САЩ решават жизнено важната за тях задача за запазването на монополното право на емисия на световната валута – американският долар.

След 1971 г. САЩ принудиха останалия свят да използва долара като световна валута. Това засили тяхното могъщество, защото започнаха да реализират емисионен приход не в национален, на в световен мащаб. Емисията на долари за другите страни, надвишаваше емисията за вътрешния оборот. Ако се отчете, че 80 на сто от доларовата парична маса с формира за осигуряването на американските държавни задължения, това означава, че всички, които използват долари, безплатно кредитират бюджета на САЩ.

Това е същността – САЩ се издържат от останалия свят. Заради това американците могат да водят скъпоструващи войни в целия свят, тъй като за тези "услуги" плащат онези, които събират или използват долари.

Но сега американците са в крайно тежка ситуация. 30-те години на печатане на огромна емисия долари доведе до формирането на глобална финансова пирамида. Обезпечаването й със златните резерви на САЩ е само 2 на сто. Достатъчно е някой да предизвика масов отказ от доларите и да започне лавината на разрушаването на базиращата върху долара световна валутно-финансова система, на краха на американската икономика и тяхното световно лидерство.

САЩ дължат на останалия свят над 300 трилиона долара. Реално САЩ са една банкрутирала държава, най-големият банкрут в историята на човечеството. Ето за какво е нужна на американците ескалацията на международното напрежение.

Под предлога за "кръстоносен подход" срещу международния тероризъм САЩ замразиха огромни доларови активи, принадлежащи на арабски организации и лица, които започнаха да изтичат от САЩ. На вълната на ескалацията на международното напрежение САЩ блокираха идеята за създаване на нов международен валутен фонд на азиатските държави в техните национални валути.

Сега блокираха и 360 милиарда на Русия.
Така САЩ започнаха своята глобална война.
Заради това Лавров беше прав – това е война не на живот, а на смърт.

Запомнете това. Ще продължи онзи, който оцелее. В момента шансовете на Запада са по-малки, капитализмът се изчерпа.

И така, каква е голямата картина? Най-голямата, която мога да опиша.

Картината е много лоша, тъй като англосаксонският ционизъм, т.е. триото САЩ – Англия – Израел, продължава да тласка планетарната цивилизация към "Сценария на лудостта на края на времето". Либерализмът и глобализирането се провалиха. Край. Глобалното доминиране на либералните елити приключи.

Пирамидата на властта на финансовия доларов монопол излезе извън контрол.

Ситуацията е необратима. Прожекторите вече са насочени върху тях и техния криминален модел.

В крайна сметка се оказа, че техният капитализъм е либерален глобофашизъм и присъда за планетата и човечеството.

Това е страшната истина за нашите дни.

Либералната версия за развитието се оказа фундаментално погрешна, заедно с идеологията за "човешките права", двойните стандарти, с илюзията за безкрайния и неограничен икономически ръст, и за глобалната средна класа.

Това не можеше повече да продължава.

Разбира се, това все още не означава, че бъдещето е наше. Но със сигурност повече няма да е тяхно.

Агонията на либералния звяр е опасна, заради което бъдещето е взривоопасно.

По-просто казано САЩ и Западът се "скапаха", не им достигнаха сили и възможности за световното господство. Все още искат, но не могат. Продължават да опитват. В това е опасността на момента.

САЩ дължат на човечеството над 300 трилиона долара. Повтарям – става дума за 300 трилиона долара /според някои и за 1 квадралион долара/.

От тази яма излизане няма. Заради това опитват глобална война. Но и тя вече е невъзможна, защото се появи най-новият елемент на геополитиката – хиперзвуковите оръжия и Русия и Китай. И ще бъде самоубийство на Запад. Въпреки това сега САЩ, Англия и Израел се качиха на влака на войната в Украйна.

Правят последно разпределение на ролите. Европа я хвърлят отново във война срещу Русия. Планът е в действие.

Това е голямата им картина. Доста примитивна. Но не очаквайте във Вашингтон, Лондон и Тел Авив да има гении. Напротив. Там е оранжерия за идиоти, които доведоха общественото развитие до задънена улица и превърнаха обикновения човек в животно.

Над човечеството виси призракът на глобофашизма с унищожението на 6 милиарда. Процесът върви отдавна.

Либералният капитализъм по дефиниция е престъпление.

Световният икономически цирк за сметка на 99 процента от човечеството и в изгода на 1 процент стигна до абсурда да си присвои правото да определя кой има право на живот и кой – не.

Заради това глобалната криза на капитализма е и криза на глобализирането на капитализма, криза на самата система, а оттам и всеобща криза на световното устройство. Изходът може да е само един – или да се унищожи системата, или тя ще ни унищожи.

Такова е състоянието на съвременния капитализъм – в последния стадий на злокачественото глобализиране.

Това е криза на досегашния световен ред и преди всичко на така нареченото глобализиране, което се формира в края на ХХ век.

Глобалната криза разкри несъстоятелността на досегашната капиталистическа неолиберална парадигма. Тя разкри и нещо друго – неработоспособността на досегашния еднополюсен модел на световното устройство. Ето защо последиците от кризата ще бъдат мащабни и дълговременни.

Империята на транснационалния глобален капитал трябва да бъде разрушена. Ако не направим това, ще бъде свършено с нас, т.е. това ще е краят на цялата планета. Ще издъхне целият свят. Ако не бъде радикално променена ситуацията много скоро, цивилизацията на цялата планета ще изчезне за дълго време. Населението на Земята от сегашните – 7,5 милиарда ще бъде съкратено на не повече от 1,5 милиарда.

Реално сега нямаме повторение на Великата депресия от 30-те години. Имаме пълен отказ на цялата система в мащабите на цялата планета.

Това означава, че решение в рамките на параметрите на системата, в която сега действа по-голямата част от човечеството, не може да има. С други думи, не могат да се вземат параметрите от актуалната ситуация и чрез тяхна надстройка да се спаси системата от колапс.

Заради това сегашната криза е много по-сериозна от кризата от 30-те години, която предшестваше Втората световна война. Тогава депресията започна през 1929 г. и продължи 10 години. През 1939 г. започна Втората световна война. Някои анализатори изчислиха, че до 2023 г. ще започне Третата световна война. Познаха.

Миналите световни кризи принудиха световните играчи да действат изпреварващо. В момента измислиха приобщаващия капитализъм, т.е. вълците да си останат нахранени, а на овцете - майната им.

Сега Западът ще се готви да си отпише дълговете от 300 трилиона долара. В края на 2020 г. международният дълг достигна 365% от световния БВП. По този начин дългът на всички държави надвишава три и половина размера на глобалната икономика.

Шампионите са САЩ, Великобритания, държавите от Еврозоната, Япония, и Южна Корея. В резултат на това държавните дългове на целия "колективен Запад", включително "азиатските тигри" (в Япония – националният дълг е 250% от БВП), преминаха червената линия и цялата тази компания влезе в клуб "на безнадеждните длъжници". В такива условия е невъзможно да се разплатят с кредиторите и трябва да мислят за механизма за отписване на дълговете.

Оттук идва и непрекъснатото нагнетяване от САЩ и НАТО на военната истерия по западната граница на Русия. И сегашната война в Украйна.

Но за каква война може да мисли Европа, когато именно тя ще се окаже в самия й епицентър.

Както се казва, глупостта е по-страшна и от атомната бомба. Това е краят на западната хегемония над света.

Никога в историята на планетата толкова много дълг не е бил налаган на толкова много хора от толкова малка финансова върхушка, наречена мафия и "дълбока държава", съсредоточена на Уол Стрийт – в Ню Йорк, и в Сити – в Лондон. Това е най-голямата пирамида в историята на тази планета.

Ако дълговата машина от 300 трилиона долара бъде спряна, САЩ веднага ще затъкнат във финансов Армагедон. Какво означава това?

Според "официалните показатели" икономиката на САЩ се намира на първите места сред най-силните в света. Но, ако се отрази нейната зависимост от долара и споменатия колосален дълг, и, ако оценим минималните й златновалутни резерви, високият национален доход, падащ се на един американец ще се срине до отрицателна величина. И САЩ от първите места ще отидат в дъното на рейтинга – на 114-то място в света, като годишният доход на един американец от официалните сега 66 000 ще падне до… 4857 долара. Няма грешка. Това е реалната величина на годишния национален доход на САЩ на един американец.

В Европа нещата също са мрачни. Еврото е обречено, въпреки че повечето европейци все още вярват във фантазиите за неговото оцеляване.

Планетата вече не е в състояние да обновява своите ресурси.

Либералният капитализъм изчерпа възможностите на околната среда и доведе планетата до екологична гибел. Заради тези бандити човекът стана несъвместим със Земята. Но те искат все още да останат на върха на пирамидата, говорят за някакви диспропорции, преструктуриране, рестартиране, инклузиране и т.н. глупости. Това не е възможно.

Става дума за криза на самата система – на тяхната система, и че кризата ще изчезне, когато изчезне системата – тяхната система, която доведе човечеството до колосално неравенство. Днес 359 милиардери имат доход, надвишаващ общият доход на 50 процента от човечеството, т.е. на 3,5 милиарда души.

Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотски олигархичен синдикат.

Неравенството е космическо. Ако например цялото население на Земята живее като това на САЩ, ще са необходими още 5 планети, за да го изхранят и да поддържат едногодишното му потребление. Ако Земята продължи да живее по този начин, през 2100 г. глобалното затопляне ще се повиши с 4-5 градуса, което ще е краят на тази планета и на човечеството.

Може и да се опитват да се спасят с ядрена война. Но Русия и Китай им пречат. Значи остава унищожението на световната икономика по пътя на хаоса.

В момента сме в точката на демонтажа на капитализма, като най-престъпна структура в историята на човечеството и на търсене на изход от системната му криза, съпротива.

Досега Голямата криза и Голямата война се движеха успоредно и се надпреварваха коя ще стигне до финала, т.е. до точката, в която пресичането им дава Велика депресия № 2.

Първата Велика депресия № 1, от която капитализмът едва се измъкна, беше през 1929 г., когато беше надут колосален балон от лъжи и измами по цялата верига потребители – брокери – борса – банки. Беше надут най-големият финансов балон в историята на света. И когато той се спука, изгърмя с огромен взрив.

Хиляди банки бяха унищожени. Хиляди брокерски къщи бяха унищожени. Милиони инвеститори бяха унищожени. Още повече милиони обикновени хора бяха ограбени и загубиха всичко.

Крахът от 1939 г. беше по-голям от всички предишни кризи. Но през отминалите оттогава 100 години банкерите намираха нови начини да надуват "балона на всичко".

И го надуха до катастрофата от 2008 г., която на практика обаче беше мини-катастрофа в сравнение с епичните размери на сегашния крах на капитализма, наричан Велика депресия № 2.

Оригиналът, т.е. Великата депресия № 1 беше чудовище. Сегашното продължение на филма Великата депресия № 2, е още по-голямо чудовище.

Въпросът е "кога ще изгърми и това чудовище".

Досега катастрофите идваха внезапно и без предупреждение. Със сегашната Велика депресия нещата не са така.

След 2008 г. корекцията не настъпи. Обратното. Караха както си знаят. Дългът беше прикрит с още по-голям дълг.

Крахът е предизвестен и неизбежен.

Великата депресия № 2 ще се случи неизбежно. Кога? Може и в момента, може след една седмица, може след една година. Но той е неизбежен. Пресичането на двата вектора – Голямата криза и Голямата война, ни гарантира най-голямата катастрофа в историята.

Това няма да е филм на ужасите на Холивуд, а ужасна реалност. Войната в Украйна даже не е увертюрата на преформатирането на света, което започна.

На този фон, на 28 март Русия обяви, че слага дъно под цената на златото. Нейната централна банка ще купува злато на фиксирана цена от 5000 рубли за грам – най-малко до 30 юни (края на 2-ро тримесечие), т.е. около 1600 долара за една трой унция при курс рубла – долар от около 75, и въведе заплащане за руския газ и нефт в рубли.

Русия е най-големият износител на природен газ в света и вторият износител на петрол в света. Отсега чуждестранните купувачи (вносители на руски газ) ще плащат за руския природен газ с рубли. Това свързва цената на природния газ в рубли (поради фиксираната връзка със златото) с цената на златото. Така руският природен газ сега вече е свързан чрез рублата със златото.

Същото може да се направи и с руския петрол. Ако Русия започне да изисква плащане за износа на петрол в рубли, ще има непряко обвързване със златото (чрез фиксираната цена на връзката рубла – злато). Тогава Русия може да започне да приема злато директно като плащане за износа на петрол. Всъщност това може да се приложи за всякакви стоки, не само за петрол и природен газ.

Разбира се, да се говори за официален златен стандарт на рублата е преждевременно. И никой в момента не може да предвиди как ще се развива ситуацията, която е без прецедент.

Но едно нещо е сигурно – ерата на либералната глобализация приключи.

Тя катастрофира смъртно и не може да бъде ремонтирана.

Добре дошли в ада на края на капитализма!

от Красимир Иванджийски, Строго Секретно 

image image



Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4871173
Постинги: 2537
Коментари: 6398
Гласове: 16701
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930