Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2022 13:56 - как "БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ" в тази държава ?
Автор: lamboatack Категория: Политика   
Прочетен: 1842 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 23.09.2022 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Помня > Избраха Петър Младенов на мястото на Живков. Гледах първото му ( И ПОСЛЕДНО ) изказване по БНТ > " И ще ви кажа нещо, което не знаете. БГ има голям външен дълг. И причината за този дълг е в структурата на нашата промишленост > КОЯТО НА ВХОДА ГЪЛТА ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ДАВА НА ИЗХОДА "

image
   До смъртта си твърдеше, че не е изричал думите за танковете

   Ейй, не му простиха ... Червената буржоазия не го пусна повече да припари до БНТ. Подляха му вода с оня запис и го свалиха от власт. Защото той първи разкри раковата болест на социализма > т.н. "общонародна собственост" която бе рай за крадците. В държавните заводи, АПК и т.н. масово се краде. Крадат директорите, крадат заместник-директорите, крадат  началник-цеховете, крадат работниците, крадат шофьорите, краде охраната. 

   И накрая ... какво накрая ?! Ами вместо държавата да получава вноски от печалбата на тези заводи и АПК-та, то става обратното. Социалистическата държава взима заеми, комплект с безмилостни лихви,  от класовия враг ( капиталистическите държави и банки ) и раздава т.н. ДОТАЦИИ.

   Уикиречник > Дотация > " Безвъзмездни суми, отпускани от държавата на отделни предприятия, учреждения и други за покриване на част от разходите им " ( кражби )

   Как се превежда израза "безвъзмездни суми" ? > Ами подарени пари, които не се връщат

   С дотациите крадливите директори не само покриваха загубите ( кражбите) , но и си гласуваха огромни премии. Във ВМЗ Сопот даже дребните началници взимаха от 9 000 до 15 000 лева годишни премии. Заместниците на Гунчев взимаха по 45 000, а самия ТОЙ над 100 000. Говоря за преди ДС-ти Ноември. Ние офицерите от БНА за Нова Година получавахме т.н. "Служебна благодарност" = 0,00 лв.

   Всяка година размера на дотациите застрашително се увеличаваше, докато накрая дойде и неизбежния фалит на НРБ. Аз съм сигурен, че в държавното и партийно ръководство в София е имало хора, които са настоявали този разгул с дотациите да бъде стопиран, докато не е късно. Но явно директорите са заплашили, че ще спрат заводите и ще оставят работниците без заплати.
   Но и след свалянето на П. Младенов тази политика продължи и отново фалит, този път под формата на т.н. "ЛОШИ КРЕДИТИ"

   И така дойде 1997 г. Избраха СДС и Иван Костов. Отивам аз да си взема пенсията от пощата в Карлово излизам навън и насреща ми идва самия Иван и ми протяга ръка. Здрависваме се и аз му казвам  > "ВСИЧКО КОЕТО НОСИ ЗАГУБИ, ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРА". Той само поклати глава в знак на съгласие.

   Така при него бяха ликвидирани няколко хиляди завода, които носеха само загуби. И не се намери БГ инвеститор който да ги ръководи по капиталистически,. Защото те така са свикнали > държавата да им дава пари, да си ги харчат.

   Мислех че с тази практика вече е свършено. Колко съм бил наивен ! Щото имало пандемия, дотациите отново бяха възстановени > само че сега те се казват помощи 60/40, а за туризма даже 80/20.  Особено големи са помощите за туризма, който отрасъл има огромни печалби. И тези печалби изтичат тихо към лични сметки в офшорните зони. Според Бранимир Ботев всяка година над 5 милиарда печалба в бг туризма изчезват по посока на офшорните зони. А средно туристите спят само по 2 нощи в бг хотелите !!! > Лъжат и крадат, крадат и лъжат !

image

   На пратика бедните българи плащат заплатите на персонала, който работи в хотелите, за чорбаджии, които имат по няколко-стотин милиона долара в офшорните си сметки. Помните ли приказката "БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ" Е това е същото ... 

image
   Imperial Palace > Бедняка, собственик на това хотелче, получава помощи от държавата !  

image
   Баба Недка от Раданово, отгледала 22 деца, 150 лева пенсия, но за нея няма 80/20 !

   Ами в Софето ? Тази чисто комунистическа крепост, пълна с няколко-стотин хиляди ненужни чиновници - търтеи. Всичките получатели на държавни заплати и бонуси, без да произвеждат нищо. Всяка година Топло-Фикация София задлъжнява с 1 милиард, заради кражбите на софиянци. Чрез т.н. "ЦЕСИИ" провинцията, която няма парно плаща парното на софиянци ! Само един от ДПС каза в НС > " Докога селяните ще плащат парното на софиянци ? "

   А "селяните" дето са принудени да работят за 800 лв., плащат парното на чиновници с 4-5-6 000 лева заплати и огромни бонуси. В Софето има заплати и по 100 000 лева, а инж. Чайков взимал заплата от 380 000 лв. месечно. Сега Кирчо и Корчо искат на тези с парното, да се дават парични помощи. Тоест дълга от 1 милиард да се узакони. И отново " БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ "

   Защо тези дето нямат парно, ще плащат парното на онези дето имат ?! Нали знаете вица за мързеливия софиянец > дето преди да легне си пъха цукалото под леглото, че ако МУ се наложи през нощта, да не се налага да ходи Чааак до тоалетната.

   Не стига това ами тези които имат коли, да получавали помощи по 25 ст. на литър ! И кой ще ги плати > ами тези дето нямат коли. Пак " БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ "

   ОГЪН ЩЕ Я ГОРИ ТАЗИ ДЪРЖАВА, В КОЯТО НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ.


Тагове:   болен здрав носи,


Гласувай:
6



1. shtaparov - Праведни думи,верни...
25.05.2022 14:07
Праведни думи,верни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lamboatack
Категория: Политика
Прочетен: 96565
Постинги: 35
Коментари: 26
Гласове: 178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031