Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2022 18:08 - "Ето рублата поскъпва, Путин не го мисли." - Цитат, който тази сутрин съм пропуснал ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 1427 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 26.05.2022 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЦРБ в спешен порядък даде отговор, кой в blog.bg разСбира от реална и GOOGLE - финанси и икономика:

"Руската централна банка намали основния лихвен процент след извънредно заседание, тъй като властите се опитват да овладеят курса на рублата, рязко поскъпнала въпреки конфликта в Украйна.   Банката на Русия намали лихвата от 14% на 11%, като заяви, че външните условия за икономиката остават "предизвикателни, значително ограничаващи икономическата активност".   "Рисковете за финансовата стабилност намаляха донякъде, което позволи облекчаване на някои мерки за контрол върху капитала", се казва в изявлението.   Централната банка на Русия заяви, че "държи открита перспективата за намаляване на основния лихвен процент на предстоящите си заседания".   Следващото заседание за определяне на лихвените проценти ще се проведе на 10 юни.

  Икономист: Плащането на газ в рубли цели да повиши търсенето на руската валута."

ТАКА "Ф ДЕН "00"" БЛОГОВИТЕ СПЯЦИЯЛИСТИ-иКОНОМИСТИ    ВЕСЕЛО РАЗВЯВАТ МНОГОЦВЕТНИ БАЙРЯЦИ... 

ТЪЙ ДЕ,

ДУПЕТО СИ С ДЪГАТА НАКИЧИ, 

ОБОСРАНОТО ДА. НЕ ЛИЧИ!

Сегинка кой, КОЙ БРЕ, СЕРСЕМИ НИЕДНИ, НА ДЕЛИОРМАНЕЦА ще обясни, кЪф  да е кур, опс, курса на рублетината, че РЦБ да е доволна и руската икономика кЪт един САРМАТ да Фърчи, Ъ???

Аз от тези неща не раСбирЪ.
 

 



Гласувай:
2



1. librarian - getmans1, привет! :-)
26.05.2022 18:50
А Вие разбрахте ли за какво беше обратното ми броене, какво се случи вчера, сряда, 25ти в 00:01 ч. и какво следва от тук нататък?
цитирай
2. gardener - Не обичам да пиша, но явно съм се активизирал... от пролетта е или от човешката глупост
26.05.2022 18:58
Като нормален човек, поне според мен и за мене си, винаги съм гледал на хората като неща с неясни интереси и мироглед. Примерно, гледаш нормален, обръснат човек с костюм или дънки, или както се е наредил сам и според кесията си и етажа си в обществото, а то се оказва или ДС доносник или обикновен селстак комунист - първо поколение гражданин, още по лошо - първо поколение, което може да чете, пише и даже има образование по високо от основно. Това е интермедия по темата. Курсът на една валута се определя от търсенето и. Рублата не се търси и за това бе направен опит да се генерира търсене, чрез командно-непазарни методи, а от там и всички действия на Путин да накара Света да купува газ, нефт и каквото си изнасят с рубли. Въпреки това, търсенето и не е голямо и само зависими енергийно страни като нашата, могат да се хванат на тази въдица. Реалният курс на рублата всред т.н. "руски" народ е 1 долар за 168 рубли(банките продават при изпълнени условия за покупка на долари, официално, е 90 рубли за долар), ако изобщо могат да си купят, което ще е престъпление според днешните им "закони". Централният курс за долар е 57 рубли за долар. Та, всичко се дължи на търсенето на валута в Русия, по причина непосилните ограничения които централната им банка е наложила. Най-голямото е това ограничение, което обвързва продажбата на валута в търговските банки и връзката с ограничението, че банките могат да продават само купените днес долари, т.е. трябва да се намери някой "загубен" да продаде 100 долара и чак това да се "намерят" 100 долара или евро, които да бъдат продадени на търсещите валута "граждани", примерно, а такава ситуация просто НЯМА.
цитирай
3. getmans1 - А Вие разбрахте ли за какво беше о...
26.05.2022 19:20
librarian написа:
А Вие разбрахте ли за какво беше обратното ми броене, какво се случи вчера, сряда, 25ти в 00:01 ч. и какво следва от тук нататък?


... Честно казано, не разбира от тези неща и компенсирам с четене ... От Гугъл разбира се, там сега е библиотеката.

Доволен съм от себе си, че имам "нюх" да избирам не, "правилните" а истинските разбирачи ...

36-7 години съм живял във Венцивалериевото време, е общувал съм с хора най- различни и мисля, че имам усета за правдата и истината, и много истини за живота знам ... Доведоха С. Трънски в училище да разберем колко лош фашизма, те какви герои били, СССР как ни освободили ... А, възрастните друго приказваха нищо, че зад гърба си 10-20-30 дкр. имали .... а, не 17-18 лв. пенсия.



цитирай
4. gardener - Не, не разбрах, щото не те "следя",
26.05.2022 19:45
но се опитах да обясня ситуацията на един нормален човек(като Вас, поне на пръв поглед), а не на чугунена глава. 1. В Русия не се търси рублата, в Света още по-малко. 2. ЦРБ желае да я направи търсена валута в Света, а после в Русия гражданството да си купува долари и евро на ниски цени в рубли - за това има резон, какъв гений е Путин, примерно ще си казва народът. 3. Започват командно-административни мерки, целящи именно това, поне за Света в условията на война. Народът ще го оправят после, първо в Света да направят така, че рублата да стане "конвертуема" при ниски нива, примерно около 35-40 рубли за долар. Тук много грешат, щото системата не работи така, първо произвеждаш, после продаваш и накрая рублата става по 35 за долар или ако щете по 0,80 копейки за долар. Проблемът е, че нищо не произвеждат, а ровят природни дадености, които са лесно заменими с природните дадености на Африка, примерно или където и да е по Света, а и Света не стои на едно място т.н. НТР(еволюция) изменя търсенето, а такива мерки като руските, правят НТП(рогрес) да се развива относително. Тези два компонента ще направят Русия още по глуха провинция и Оркистан, отколкото, когато и да е била. Намаляването на ОЛП при тези условия ще засили черния пазар на валута и престъпните кланове за изпомпване на валута от страни като РБ, които са оазис за т.н. руски капитали и пренасочването им в други уж валути като биткойните - към момента са 55000 лева за един и всички руски подлоги ще бъдат обезвалутени, ако не направят скоро силно и проруско правителство, просто ще изчезнат като същества. За това е и този вой на хиляди знайни и незнайни русофилистици, които или трябва да вземат властта в РБ(доколкото не са я взели още) или да се застрелят сами. Очаквайте скоро завишена смъртност сред касичките на РФ в България, отвличания, грабежи и какво ли не.
цитирай
5. gardener - Да,
26.05.2022 19:58
не случайно и РБ, скоро ще има възможност да премине към евро в условията, че Нинова и Радев са фактори в РБ. Това е, програма максимум на престъпните ни групи, кооперирани с руските и еврейските такива. По този начин РБ ще стане донор на валута на Русия или казано иначе най-бедната страна в ЕС ще фалира, защото нищо не произвежда. Това ще пагубно за всички възрастни хора и работещи - бедни, просто ще умрат и ще се освободят от всичко стойностно, което имат в полза на такива като Нинова, Лорел и подобна пасмина, а Кирчо като представител на "канадската" връзка на КГБ ще изчезне в Канада, ако не се разведе с ревнивата си татуирана готвачка и не остане при Лена-селянката...
цитирай
6. planinitenabulgaria - Ако този Ваш постинг, с който показвате пренебежение към Тридневната
26.05.2022 21:41
специална операция на Путин в Украина и свързаната с нея девалвация на рублата го прочете г/жа Милена Върбанова, не само тя, а и най-важната част на организЪма й ще се възмути от Вас...
Аз обаче също се замислих и реших:
Утре отивам пръв в банката и си обръщам доларите в рубли!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6075983
Постинги: 2742
Коментари: 26501
Гласове: 9634
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031