Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2022 13:55 - Религия срещу вяра: Разклонът на пътя към самите нас
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 581 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2022 13:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Религия срещу вяра: Разклонът на пътя към самите нас

 Публикувано: четвъртък, 16 юни 2022 22:23

image

Искам да се извиня на приятелите си в началото на този анализ, защото е твърде кротко. Винаги съм се стремял към средата на пътя при обсъждането на тези въпроси, защото целта на социалната критика е да превърне неинформираните в информирани. Но предвид крехката психическа стабилност на истинските вярващи, аз избирам да бъда клиничен, а не конфронтационен, тъй като внезапното осъзнаване на тези въпроси, ако изобщо могат да бъдат разбрани, често носи със себе си ударна вълна, която може да бъде психологически травмираща.

Религията е враг на знанието
, но вярата е двигателят на нашия живот

Най-лошият враг, който можете да срещнете, винаги ще бъдете вие ​​самите.
— Ницше

Знаеш старата поговорка. Ако искате да запазите приятелите си, двете неща, за които никога не трябва да говорите, са религията и политиката.

Така че е рядка изненада да намерите приятел, който можете да задържите, когато и двамата можете да се съгласите да не сте съгласни с обратите на житейските загадки. Може би още по-важно е да разпознаете гледната точка на някой друг, която е различна от вашата, също толкова валидна, колкото и вашата. Това е истинският път към мира и разбирателството, да не говорим за ключа към световния мир.

Без да се вземат предвид перспективите на другите, сляпата вяра води до недоразумения и дори войни, както е илюстрирано от постоянните борби в Близкия изток или дори унищожаването на движението на скептиците от 11 септември, когато настояването на една група вярващи да дискриминира други, които не приеха строгия си път към святостта, разрушиха коалицията, опитвайки се да унищожи лъжите, които престъпното правителство и неговите чудовищни ​​съюзници използваха, за да заблуждават хората.

През последните години религията направи малко, за да поддържа света на моралния път, който се преструва, че практикува.

Добре известни са сексуалните скандали на католически свещеници, които тормозят малки момчета, плюс техните благочестиви началници, които прикриват предимно тези престъпления. По-малко известно е печалбарството на лутеранската и католическата деноминация, заливайки Съединените щати с извънземни от Третия свят, тенденция, която доведе до отворени граници в администрацията на Байдън, променяйки характера на Америка от съвкупност от предимно приятелски общности в престъпление, свободно -за-всички враждебни бежанци, генериращи конкурентни престъпни банди.

Но основният недостатък на всички религиозни деноминации в Америка днес е неуспехът им да настояват за морала, в който се преструват, че вярват, което някои смятат, че е основната причина САЩ, зад патриотичната глупост на своите корумпирани медии, да са наистина войнствено чудовище, неспособно да каже истината на родолюбивите граждани, които я обичат най-много.

Лицемерните проповедници са ужасен провал, страхуват се да критикуват престъпно правителство от страх да не загубят статута си на освободен от данъци и каквито и други облаги да получават, като си затварят устата.

Те не са успели да поддържат моралните стандарти на достойните хора, които са били пометени от порнографските импулси на сатанинските еврейски медии, които се борят за всяко извращение, познато на човека и омаловажават онези, които търсят добрия живот, който някога е превърнал Америка в място, където целият свят искаше да живее.

Предателството на порядъчни хора

Чухте заглавието. Религията е враг на знанието, но вярата е двигателят на живота. Разбери го. Религията представя история с вече определен край, който не може да оспорите. Има всички отговори, така че защо си правите труда да изучавате нещо друго?

Съмнителните ползи от тази насилствена слепота ви пречат да разследвате какво може или не може да е възможно, а техните плахи отражения продължават да улесняват престъпленията на нашето правителство. Животът предоставя своя собствена история с радости, независими и несвързани с това, което са ви наредили да вярвате от проповедници, чиято почтеност често е компрометирана. Те практикуват контрол на ума. Ако имитирането им беше толкова добра идея, защо светът е толкова объркан?

И ако заповедите им са толкова свещени, защо продължават да ги не се подчиняват, като одобряват всякакви мерзости. Те дори наеха папа, който казва, че не е нужно да вярваш в Исус, за да отидеш в рая? След изявление от такъв мащаб, защо католическата църква изобщо си прави труда да съществува?

Тези, които търсят тази умствена аберация, наречена вечен живот, са тези, които унищожават света, вместо да го подхранват. Това, което носи бъдещето на света, не е определено и няма да бъде определено от жалките пророчества от миналото, които последователно не успяват да предотвратят ужасите на нашата собствена история.

Най-голямата грешка в книгата Битие е твърдението за господство над живия свят. Вместо да го поробваме, ние трябва да го спасяваме в полза на нашето потомство.

В същия дух разглеждането на Бог като човешко същество е тежка грешка, осъждайки всяка друга форма на живот на тази планета на преждевременна смърт, тъй като сега слепотата на нашето антропоморфно превъзходство убива стотици видове всеки ден, или поне така казват.

След много години спорове за това как аспекти на християнството са били откраднати от по-ранни култури, от уважение към уважавани хора, смекчих позицията си. Започнах да гледам на християнството като на история за почитането на децата като най-важното нещо в живота. В крайна сметка това е начинът, по който увековечаваме нашия вид. Без вяра в безкрайното чудо на живота, не карате здрави хора да хранят надежда, където и да отидат. Вместо това правите роботи, способни да извършват тежки престъпления.

Но тази религиозна ориентация е само за децата, за да ги предпази от реалност, която не са подготвени да разберат. Да си възрастен изисква да се сблъскваш с фактите без страх.

Ученето на децата да растат без отговора Божият човек, за да изплаши страха от неизвестната нощ, от която се страхуват, произвежда или чудовища, или празни черупки, рационализиращи нелепи извинения за неверие. Някои казват, че еврейските деца са възпитавани по този начин, лишени от истинско детство и научени да се страхуват и мразят всички останали.

Това са хората, които сега въвеждат Голямото нулиране, докато наблюдаваме как броят на жертвите от техните хитри измами и отровни продукти се увеличава всеки ден. Изпълнението на обещанието на нашия цинизъм предвещава голяма тъмнина напред, която нито вярата, нито молитвите ще предотвратят.

Сега само отговорните колективни действия могат да ни спасят.

И така, поради тази причина за всички тези самоцелни лъжи, през по-голямата част от живота си съм бил дразнещ противник на митологичните басни, създадени, за да объркат историческия факт с психологическата пропаганда, което е злощастната ситуация с християнството, което не е нищо друго освен смесица от предписания и вярвания, избирателно откраднати от по-стари митове от древния свят.

В центъра на всичко това е персонажът на Исус, смятан от мнозина за митологичен герой, за когото дори неговият главен представител - човек на име Павел, който някога е бил Саул - твърди, че никога не се е появявал в реалния живот, а само като ефирно привидение в небето .

И все пак група мощни брокери, подтикнати от еврейски провокатори, действащи три века след като тази божествена личност уж е живяла, го обвиха в лъскава продукция на забележителни събития и убедиха по-голямата част от света, че той е ходил по Земята и е вършил чудеса за няколко кратки. години в Галилея.

Независимо дали този герой е бил митологичен или не, на него се приписват най-важните думи, които човечеството някога е чувало. . .

Хвърлете чейнджърите от храма.

Ако някога този съвет беше последван от крехките животни, известни като хора, този разбит от войни свят днес щеше да бъде много по-спокойно място.

И както е сега, с цените на бензина извън класациите и храната, която изчезва от рафтовете на супермаркетите, чейнджърите открито се опитват да ни убият, а онези лъжливи глупаци на амвоните ни казват да отдадем на Цезар самия живот - да вземем удара и да умре.

Така че нашият разговор днес за религията и вярванията е много сериозна тема. Не е твърде много да кажем, че животът ни зависи от това.

По съдбовни стъпки

И като говорим за герои с познати имена. . . според Google всъщност Арч Стантън не е истински човек, както вече знаят онези, които са запознати с филма на Клинт Истууд „Добрият, лошият и грозният“. Във филма Арч Стантън е името на надгробна плоча в гробището Boot Hill.

Настоящият популярен писател и наш гост днес е Арч Стантън, най-известен със своите иронични библейски прозрения на уебсайта на National Alliance, както и с такива добре известни есета като The Conspiracy of Man. Той също така е понесъл доста критики от библейските дисиденти, които настояват, че цялата история е измислена еврейска фантазия.

Познавам Арч от чуването за непоклатимата му убеденост, че Исус е истински мъж, въпреки че християнството е еврейски заговор за сваляне на Римската империя.

Тези разговори с Арч ми разкриха блестящ интелект и измъчена душа, която защитава възприятията си с убедителна яснота пред лицето на лавина от противопоставяне.

Изгубени сред цялото ритуално безобразие за произхода на християнството и легитимността на неговите легенди са важните неща, от които наистина се нуждаем днес и не можем да получим – като честност в правителството и истинска помощ за бедните. Ако някога са били полезни, днес те са превърнати в корпорации и докато са заети с хрускане на цифри, безмълвните амвони пренебрегват хрускането на животите на бедните хора, превърнати в безсмислени числа в портфейл от акции.

Позициите на Арч изглеждат уникални в този безкраен дебат за това дали Исус всъщност е бил реален.

Никой не може да отрече, че в целия американски християнски свят Исус остава най-добрият човек за хората в беда, които не могат да намерят изход от дилеми, които не могат да бъдат разрешени, или трагедии, които не могат да бъдат обърнати. Този универсален човек с отговор често е последната спирка за хора, чието пътуване през целия живот е на път да изтече и ако се съди по скорошни разговори с умиращи мъже в болнични легла, Исус е незаменим туристически агент по пътя към безкрайността.

Научните факти на християнството могат да бъдат разрушени по сто различни начина, но в целия свят Исус е човек номер 1, към когото трябва да се обърнете, когато сте в задръстване, което никой друг не може да поправи. Направете проучване в самолет, чиито двигатели току-що не успяха да докажат моята теза.

Моето собствено предпочитание по тези въпроси включва приказката за самоук елит от 19-ти век на име Джералд Маси, който приравнява мита за Исус с историята за Сет и Озирис, написана в Египет 6000 години преди познатата библейска история.

Маси идентифицира Исус като равин на име Йехошуа бен Пандира, който пътува в Египет сто години преди традиционният Исус да е живял, но когато се завръща в Йерусалим, той е наречен магьосник и убит с камъни от неговия старозаветен еврейски равин майстори за еретическите си идеи.

Днес безпартийните наблюдатели отразяват, че християнският комплекс от идеи до голяма степен отразява египетските легенди.

Но има много други мнения по този въпрос, един пример, далеч по-модерен от ветеран индийски морски капитан на име Аджит Вадакайил, настоява, че есеите са били индуистки езичници, очакващи своя месия Калки, десетият аватар на Вишну, което е идея, очевидно подкрепена от папа Бенедикт през 2007г.

Тези алтернативни твърдения на традиционната идея за Исус са почти толкова много, колкото броя на взаимно изключващите се християнски секти, които съществуват днес, за които някои казват, че поникват като отровни гъби навсякъде, но те почти изглеждат като ракови израстъци на идея, в която хората са принудени да вярват това не може да е вярно.

Приказка за двама герои

Така . . . бихме могли да продължим с часове да обсъждаме пермутациите и споровете на тази спорна история, която толкова лесно предизвиква защитни емоционални изблици поради важността, която много хора придават на своите вярвания, и така, за да стигнем до интригуващата перспектива на нашия гост, ще спомена само още два аспекта на тази тема.

Първият включва вярванията на този най-непроницаем герой, Адолф Хитлер, лесно най-очерняната личност в историята и по ирония на съдбата този, който най-често се сравнява с гореспоменатия Исус Христос като истински аватар за хората, които вярват - или все още вярват - в него.

Тази радикална разлика в мненията за фюрера е повече от просто политическа - едната страна го критикува като олицетворение на злото, докато неговите верни последователи продължават да почитат своя верен освободител.

Историята за Втората световна война е повече от просто трагична история за това как три еврейски държави заговорничат да заличат най-рафинираната нация на Земята и да я превърнат в купчина тлеещи развалини, за да гарантират, че никой от нас никога повече няма да бъде истински свободен и че ние ще бъде завинаги безмилостно управляван — както сме днес — от еврейските сили на мрака.

Това беше само политическата последица. Много по-голямо значение имаше вечното духовно съревнование, което осветяваше на онези, които имат очи да виждат и умове да мислят.

Дълбоко в недрата на поетичния шедьовър на Дон Мигел Серано, Адолф Хитлер: Крайният аватар, едно зашеметяващо твърдение звучи като гигантски гонг, резониращ над главите на човечеството.

Яхве е князът на тъмнината и през цялото време евреите са измислили монотеизма.

Мисълта разкрива по-дълбокия, рядко обясняван смисъл на Втората световна война, по време на която Хитлер публично изповядва външно уважение към могъщата Римска църква, но сред най-близките му сътрудници говори с умиление за силата на Врил, легендите за Туле и божествеността на Луцифер, носителят на светлина.

Тази скрита мотивация може би обяснява дивачеството защо бруталните еврейски съюзници разрушиха Дрезден толкова брутално, че накараха хората да се стопят в асфалта след дни на безсмислени и безцелни британски бомбардировки. Те очевидно се опитваха да изкоренят дяволите, въпреки че както много последващи анализи бяха принудени да заключат, съюзниците, които унищожиха 500 000 отчаяни и невъоръжени германски бежанци в една война, която вече беше приключила, бяха истинските дяволи.

И така, кой беше спечелил тази война? Когато погледнем назад днес от нашата слаба гледна точка на разпадащо се общество, дирижирано от същите маниаци, които конфигурираха това нападение срещу германския народ, който само искаше да бъде оставен сам, заключението трябва да ни накара да треперим от страх от срама за нашето минало и опасения за нашето самоубийствено манипулирано бъдеще.

Още по-объркващо от това е как защитниците на фундаменталистките християнски деноминации могат да се борят с пламенна реторика срещу самите еврейски апостоли, които са помогнали за създаването на тяхното християнско верую на първо място.

Но има още една страница за обръщане в тази книга на живота, с която хората са унизили и замърсили градината, която им е била дадена.

Тъй като избираме да отричаме от неприятните ограничения, наложени от смъртта, която обикновено идва твърде скоро за всички, ние създадохме това, което философът Ърнест Бекер нарече проекти за безсмъртие, или оправдание за живота ни, което вярваме, че ще бъде запомнено, след като си отидем.

Ученията на Бекер преди половин век пораждат философска школа, известна като теория за управление на тероризма, която твърди, че всички наши моменти на събуждане са стратегии, които ни предпазват от мисли за смъртта. Най-важното от тях е някаква формула за рационализиране на нашето продължаващо съществуване след изтичане на срока на годност на нашите физически тела и това е основната причина религиите да съществуват на първо място, за да ни убедят, че имаме вечен живот, ако просто участваме в себе си хипноза, нашите свети мъже са твърде готови да предоставят.

Най-тъжната част от тази индустрия е, че милиони хора биват убивани всяка година заради несъгласие относно правилния начин на живот завинаги, когато няма и капчица доказателство, което никой от тях никога не го прави.

Евреите се смеят на онези, които вярват в характера, който са създали, но след това стоят изумени, тъй като вярата в чудесата, които са осквернявали и злоупотребяваха през много векове, осигурява възнаграждаващ живот на толкова много хора по света.

Къде ще спре тази весела измама, всичко зависи от това кого познавате и това, в което вярвате и как действате, не определя непременно къде ще стигнете, освен вярата, че всички ние се озоваваме на едно и също място, независимо дали искаме да или не.

Един евангелист, когото познавам в Мичиган, Рей Бънзоу, изглежда е разбрал всичко. „Въпреки че имаме свобода на словото“, казва той, „те все пак са ви вързали езика“.

Единственото, което знаем със сигурност е, че не можем да вярваме на никого, който не критикува медиите, така че когато църквите ни казват да предадем на Цезар това, което е на Цезар, а Цезар е зает да ни убива, тогава интелигентните хора не могат помогнете, но реши, че това, което тези лъжци ви казват за Бог, няма никакво значение.

Религията е устройство за контрол на ума. Истинската вяра е вяра в красотата на света и хората в него.

И така, Арч, кой е този човек, който вдигна такъв шум и беше невидим приятел на толкова много през последните две хиляди години?

РЕЛИГИЯТА VS. BELIEF Разклонът
на пътя към нашия живот

със специален гост Арч Стантън
https://speakfreeradio.com/2022/06/16/19/kgb-013/

 

Джон Камински е писател, който живее на брега на Персийския залив на Флорида, постоянно се опитва да разбере защо се самоунищожаваме и определя корумпирана система от вярвания като двигател на нашата смърт. Зависи единствено от приноса на читатели, моля, подкрепете работата му по пощата: 6871 Willow Creek Circle #103, North Port FL 34287 USA.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. blagovesteliseev - След страшния съд, чиито решения са свалени в България
24.06.2022 14:56
Бог е извън всички църкви. Това е голяма промяна, сравнима с новата ера, след Христос. Благодатта е извън църквите. Религията е лошо нещо. Затова бягайте далече от църквите и търсете Бога.
цитирай
2. zahariada - Да
24.06.2022 17:43
Трябва да търсиш Бога. Църквата е шашма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39938012
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930