Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2022 15:44 - "Войните трябва да свършат...или те ще довършат нас" Д.Ф. Кенеди. Кога ще свърши войната в Украйна?
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.07.2022 15:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ще свърши тогава, когато и двете страни се уморят и УМОРАТА ЩЕ БЪДЕ ПО-СИЛНА ОТ НАРАНЕНОТО ИМ ЕГО.


Виждали ли сте как се мислят петли, които са свършили битката помежду си и няма излъчен победител?

Народът има приказка - "Какво се мислите, като кълвани петли".

Когато болката стане нетърпима, а ЕГОТО - ПОНОСИМО, тогава ще свърши и войната между двете страни, армии и народи.


Тя самата война е странна. Ако има война между две държави, правителства и народи, обикновено всяка една от страните се опитва да унищожи тотално другата.

Този конфликт обаче не е такъв. Ако беше така, Киев нямаше да го има вече на картата на света. Всичко щеше да бъде пепел. Но ако Киев беше погубен, какво означаваше това? Това означава, че руснаците ще приемат, че 10% от жителите на Киев, които са на практика руснаци, също ще умрат. Не е лесно да убиваш своите, освен ако не си английския крал, който наредил на стрелците да стрелят на посоки и да убиват едновременно шотландци и англичани, които са влезли в ръкопашно сражение и когато го питали, не се ли притеснява, че убива и своите, той отговорил: Аз ще намеря други войници, но шотландците няма откъде да ги вземат.


И руснаците и американците знаят, че няма смисъл да харчат пари за военни учения, да стрелят по макети и да имат армии от хрантутници, която не е виждала кръв от десетилетия. Я по-добре да им спретнем едни истински военни маневри, една война с локални размери, но със стратегическо значение. Ще видим на кого ракетите са по-ракети и на кого самолетите и дроновете са по-самолети и дронове. НАРОДЪТ Е ГЛУПАВ - ЩЕ УЧАСТВА, НЯМА КЪДЕ ДА ХОДИ - ЩЕ МРЕ НА БОЙНОТО ПОЛЕ ИЛИ ЩЕ ХОДИ ДА РАБОТИ И ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ, ЗА ДА МОГАТ ЧИЧКОВЦИТЕ, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ДРОНОВЕТЕ, САМОЛЕТИТЕ, ТАНКОВЕТЕ, АВТОМАТИТЕ И Т.Н., ДА СИ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ ОТ НЕЩАСТНИЕТО НА ХОРАТА.


Когато Кенеди е казал тази велика приказка, това е било времето на Карибската криза, когато един локален конфликт е имало опасност да се превърне в ядрен такъв. Комунистите са толкова тъпи, че могат да поставят на везната Фидел Кастро и цялата планета. Просто защото нямат акъл. Хванати са от гората, крадци измамници, банкови обирджии, нещастни безработни - това са комунистите. Те не ценят живота - нито своя, пък особено чуждия.


При тези обстоятелства, войната ще е дълга. Прекалено дълга. Защото комунисти управляват страните, които участват в конфликта и страните, които помагат този конфликт да не приключи бързо. Комунисти. Царе, монарси и патриарси, които са на платен списък на онези, които произвеждат оръжията, химическите препарати, "лекарствата" и всякаква друга отврат. Бизнесът да върви. 

Какво друго ни очаква, освен двете страни да се изморят, като кълвани петли. Ще бъде дълго. Прекалено дълго. Войната няма да промени съществено тъпия живот на жителите на остров Сахалин, Якутск или Омск - те и досега живеят в мизерия - няма повече накъде. Войната няма да промени съществено и живота на жителите на Лвов, например. Онези, които живеят в райони, където хората не знаят какви са - руснаци или украинци, там ще е проблемът. Неразбориите съществуват от столетия. Там е най-важното кръстовище на пътят на преселението и жертвите винаги са били много.

Едните разполагат със 130 милиона мишоци, а другите с 43 милиона. Има много за губене. Това не е Лихтенщайн.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3218010
Постинги: 6920
Коментари: 4320
Гласове: 2406
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930