Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2022 20:14 - Защо всъщност му трябва на Запада война
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3121 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 05.07.2022 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Американците просто наистина не знаят кога вече е дошло времето да спрат

Първо няколко думи за финансовата страна на украинския конфликт. В крайна сметка разбираме, че на запад всичко не е важно, освен парите? Това означава, че в търсенето на движещите мотиви на западните „политици“ трябва да се търси преди всичко паричната печалба. Затова шерше „мангизите“.

Глобалният спад на пазарите на акции и облигации в момента възлиза на около 35 трилиона долара. И това е само началото.

След такъв срив е нереалистично пачарите скоро да се възстановят, още по-малко в обозримо бъдеще да се издигнат, което означава, че трябва да се търси виновен за това. И по пътя към намирането му ще се опитат да преметнат колкото се може повече наивници.

Ето защо Западът се нуждае от война някъде в периферията на западния свят, в идеалния случай в Източна Европа и в частност в постсъветското пространство. Именно това място на локален конфликт с висока интензивност ще служи като обяснения за срива на пазарите на фона на военните действия, обвинявайки Русия за всичко и оставяйки в сянката истинските виновници за високата инфлация и обедняването на населението по света - Федералният резерв на САЩ, Банката на Англия и ЕЦБ.

Ето защо украинското пространство е толкова силно напомпано с модерни западни оръжия, а обучението на бойците на Зеленски да използват тези оръжия започна още през 2021 г. За целта по-рано в Запорожие и Одеса бяха докарани джихадисти и терористи от Джебхат ан Нусра и ИДИЛ, които бързо получиха украинско гражданство.

Но уви, това бе само началото...

В същото време трябва да разберем, че когато говорят за неизбежно украинско контранастъпление, което щяло да бъде или през август, или през есента, трябва да се имат предвид две неща:
1. все повче украински части със западни оръжия, разбира се, ще има там;
2. а за да изиграят ролята си на фронта, са необходими много от тях. Наистина адски много - и по едно и също време.

Но с това вече има проблеми: ако украинските части бъдат въведени в битка, в състоянието в което са сега, тогава концентрацията няма да работи. А за да се въведат в битката в големи маси и с нови оръжия, е необходимо рязко да намалим попълването на силите, които воюват сега. А точно това Украйна не може да си позволи – поради интензивността на бойните действия и заплахата от срив на фронта в случай на изтегляне на част от силите или прекратяване на попълненията.

Освен това тя е принудена да поддържа високи темпове на мобилизация именно защото вече развърнатата им групировка търпи огромни загуби. Ако много спешно не вкарате нови парчета месо в месомелачката на боя, предната линия просто ще се срути окончателно.

Всъщност именно на това се гради стратегията на Русия в този конфликт. Непрекъснат натиск - за да не се даде възможност за натрупване на сила и нормална подготвка на попълненията.

И каква е ролята тук на Запада? Той ще се опита с всички средства да протака конфликта, подкрепяйки Украйна, така че Русия да се съгласи да излезе от впйната при условия, които са по-приемливи за Киев (и за Запада), отколкото на нея самата. Но в тази подкрепа за Украйна Западът в никакъв случай няма да се опита да прекрачи границата, която ще изведе конфликта на друга плоскост – на пряка конфронтация между Москва и НАТО.

И това най-силно ограничава обхвата на помощта, която Западът теоретично може да окаже на Въоръжените сили на Украйна.

В края на краищата, те не се нуждаят от украинци, за да спечелят - Западът не се интересува от гробовете, те се нуждаят от икономически колапс на Европейския съюз и САЩ, така че световните пазари да се сринат - и да отпишат всичките си задлъжнялости с войната в Украйна. Америка и ЕС трябва да направят нещо с гигантския си външен дълг - но те не искат да изпаднат в неплатежоспособност просто така. Имат нужда от нещо, с което да прикрият срамотите си.

Между другото, в Акрон (САЩ) празнуването на Деня на независимостта беше отменено поради убиството на чернокож - полицията стреля по него близо 100 пъти. Според властите полицията се опитала да спре колата на 25-годишния Джейланд Уокър за нарушение на пътя. Той не се подчинил на исканията и се опитал да избяга. По време на преследването Джейланд изскача от колата и се опита да избяга, но е застрелян. Медиите съобщават, че по него са били изстреляни над 90 куршума, 60 от които са попаднали в тялото му.

Надупчен като решето от 60 куршума, само си ппедставете. Това са близо цели два  изстреляни в човека пълнителя на автомат Калашников.

Американците просто наистина никога не са знаели кога вече е дошло времето да спрат.

 



Гласувай:
8



1. missana - Великолепен анализ. Поздравление!
05.07.2022 21:00
Тази теза обяснява отлично случващото се на политическата сцена в момента.

П.П. А за негъра - случва се. Следващият път да не бяга, за да не получи 60 куршума в тялото си. Вече е време е да се помисли за мечките...!
цитирай
2. kvg55 - iw69,
05.07.2022 22:44
Няма спиране. За капитализма войната е живот.
цитирай
3. iw69 - Абсолютно,
05.07.2022 22:50
за да може преразпределението, грабителството и трупането на капитали да започнат наново.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822348
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031