Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2022 11:41 - Скот Ритър: Истината излиза наяве в Украйна и Зеленски е бесен
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1129 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Скот Ритър бе Главен инспектор по оръжията на ООН за Ирак от 1991 до 1998 г. Той беше главен инспектор на четиринадесет от повече от тридесетте инспекционни мисии, в които е участвал. Видеото е с български субтитри (на сайта "Дъ Бългериан Таймс", Тук е записаният разговор:

Стенограма от разговора на Клейтън Морис със Скот Ритър. Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска пехота и автор на книгата „SCORPION KING: America’s Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump“. Служил е в Съветския съюз като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF), служил е в щаба на генерал Шварцкопф по време на войната в Залива, а от 1991 до 1998 г. е бил главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Twitter @RealScottRitter


Морис: „Украйна се страхува от поражение на изток без приток на военна помощ“... А европейските лидери, предстои да се срещнат в Брюксел и имат пълния списък с оръжията... за да могат да ги изпратят веднага. Ето го списъка:


1000 Гаубици
300 ракетни системи за многократно изстрелване
500 танка
2000 бронирани машини
1000 дрона


Това е, което се надяват да получат след срещата от 15 юни, само преди неколко дни. Скот, какъв е твоят поглед върху това, – имат нужда от оръжия, и това ли е единствената причина, поради която губят. Сякаш не сме им изпратили достатъчно.


Скот Ритър: Има нещо, което аз посочих, от първия ден. Украйна започна (войната) с една от най-големите армии в Европа, една от най-добре оборудваните армии. Те се бият срещу друга много голяма армия, много добре оборудвана армия. И стигаме до бруталността на военната математика – става дума за смърт и унищожение. Убиваш хора (военни) и унищожаваш оборудване. И онази страна, която може да го направи по-ефективно от другата, ще победи. Русия е много ефективна в убиването на украинци (войници) и унищожаването на украинска техника. И идва онзи момент от времето, но идва момент, когато започваш да смилаш всичко, още по-бързо, и това се променя с голяма бързина. Това виждаме в момента, разрушаване на украинската армия.


– Ние не разбираме нищо от военна стратегия, но знаем това, което медиите въртят за военните стратегии. Изгледжа около февруари ни беше казано, че Украйна може да се справи, че те са борбени, че ще се вдигнат и ще отблъснат Русия и това ще бъде лесна работа. А сега ни се казва точно обратното. Тази публикация на Уолстрийт джърнъл казва, че украинските сили имат само една артилерийска установка, срещу 10 – 20 руски на фронтовите линии. Тази математика няма да донесе победа, нали така? Ако се постигне повече от това, което Вие нарекохте паритет, а сега изглежда сякаш списъкът е готов, или пък той винаги е бил, а западните медии винаги са излизали с това, което искат?


– Да, западните медии винаги са писали това, което искат. Първо, от самото начало не е имало паритет, започна се с предимство, три към едно, в полза на Украйна. Руснаците влязоха с някъде около 200 000 армия, а Украйна имаше 600 000 на разположение. Украйна имаше числено превъзходство. Русия трябваше да прибегне до стратегически и оперативни компетенции. Те съумяха да оформят бойното поле много ефективно в първата фаза на операцията, през първия месец на операцията. Блокираха голям брой от украинските сили, попречвайки им да укрепят критични сектори. След това ограничиха линиите за комуникация, унищожиха складове с амуниции, унищожиха депа с гориво, унищожиха линиите за комуникация, възпрепятстваха командването и контрола.


Всичко това води до унищожаване на бойната ефективност на украинците, като междувременно руснаците ги мачкат на бойното поле, така че, когато преминаха към фаза 2, те вече бяха оформили бойното поле по начина, по който го искаха. Украинците бяха разположени на бойното поле там, където руснаците искаха, те просто ги вкараха в мръсната работа на убиването. Аз не искам да бъда твърде прям, но това е война, тя не е славна, не е героична. Тя е отвратителна смърт и унищожение от най-лошия вид. Показваха тази снимка на украинеца със стоманен поглед – хайде, кажете истината, това е изгорен труп, изхвърлен от танка, разкъсан, взривен на парчета, защото това е начинът, по който ще изглежда след ден или два. Стотици украинци изглеждат така всеки ден.


Това не е „Спасяването на редник Райън“, където се потупват по раменете и отиват, това е взривяване на тела, хората трябва да го знаят. То не е красиво, грозно е, отвратително е, вони. Това е войната и руснаците я водят по-брутално ефективно, отколкото украинците могат да издържат. Неизбежността на украинското поражение е написана още от първия ден. Ние видяхме превъзходството на руския план. Западът не разбра руския план, те си мислеха „О, Боже, те се опитват да превземат Киев!“ Русия никога не се е опитвала да превземе Киев. Русия отиде там с 40 000 армия и плени 60 000 армия. Това се нарича да си използваш мозъка. Русия никога не се е опитвала да превземе Одеса, те потопиха 10 000 войници в залива и 40 000 войници блокираха на място. Те форсираха резервите, вместо да отидат на изток към Донбас, резервите бяха пренасочени към Киев и Одеса. И по този начин Русия оформи бойното поле. За да могат да постигнат тази впечатляваща победа с една трета от армията, която има Украйна.


И беше много впечатляващо, всеки военен експерт, не идиотите, на които им се плащат пари от Фокс нюз, CNN, MSNBC, те всички имат три или четири звезди на раменете си, но са спрели да бъдат военни професионалисти в момента, в който са взели чека от медийните корпорации, защото работата, за която им е платено, не е да предоставят военни съвети, тяхната работа е да повтарят и да потвърждават заключенията, които медиите вече са направили. Ние сме тук, за да ви кажем за голямата украинска победа. Генерал-лейтенант Марк Хърли, моля Ви, кажете ни за "голямата военна победа, украинците постигнаха голяма военна победа". Нищо от това не е вярно. Нищо не е вярно. А когато някой като мен дойде, те казват „О, времето изтече“. Аз написах 16 поста, туита, в които обяснявам какво стана в края на фаза 1. Те имаха 3 милиона въздействия (прочитаня или гледаня), или какъвто там е терминът. Мисля, че това доста уплаши Туитър, те се чудеха дали да ги свалят, защото някой си изважда разказ, който е различен от тълпата.

  Погледнете списъка за пазар на Украйна – той доказва, че задниците им са сритани, защото ако ти имаш нужда от 1000 артилерийски установки, това означава, че си изгубил 1000 артилерийски установки. Ако имаш нужда от 500 танка, значи си загубил 500 танка. Това са неприятните чисти факти. И не са само танкове и артилерия. Всяко едно оборудване, което е там – това е човешки живот. За всеки танк, който е загубен, това са три или четири живота. За всяка артилерийска установка са пет до шест живота. Ако те са загубили 1000 артилерийски установки, това са пет до шест хиляди души мъртви.


Ако са загубили 500 танка, умножете това по три, това са 1500 мъртви. Минимум, освен това има пехота, има логистика, има много други убити хора там. Украинците са изклани, може би сега признават, че имат по 200 души загуба дневно. Аз ще ви кажа, че сега този брой е по-близо до 600, до 800 убити на ден. На ден, 600 до 800 души, мъртви (военни).


– Ти спомена някои от говорещите глави по телевизията и това е изумително, защото ние сме работили в този свят, аз бях в мейнстрийм медиите 20 години, Натали също, и сме излезли от корема на този звяр. Но аз искам да се чуе за този човек, аз не искам да го хвърлям под гумите на автобуса, но това говори точно за казаното преди малко от теб. И така, ти ни казваш, че губим, че няма начин, независимо от пари и оръжия, да се обърне тази работа. Но военно-промишленият комплекс все още бие барабана, да чуем Дан Хофман, бивш ЦРУ.


„Какво е Вашето заключение, трябва ли ние да дадем още оръжие?


Да, трябва, абсолютно. Ние трябва да задържим Украйна в битката. Владимир Путин се опитва да оказва всякакъв възможен натиск върху Украйна и Запада, той използва храната, превръща храната в оръжие, опитвайки се да накара Запада да намали подкрепата си за Украйна, но ние трябва да задържим Украйна в битката, това е единственият начин да постигнем разрешение, което защитава не само Украйна, но и нашите съюзници от НАТО, особено по границите с Русия.”


– Това звучи много страховито, но аз бих искала да го формулирам по друг начин, за да отговориш на въпроса, който виждаме често в нашия чат – какво трябва ние, като американци, да направим? Просто да оставим Путин да влезе и да завземе този регион за себе си? Можеш ли да отговориш на това? От една страна, ние просто трябва да се намесим и да упражним контрол върху огъня, а има и друг аргумент – какво наистина трябва да направим ние тук?


– Да. Нека да започна с това, че Дан Хофман не е военен експерт, Дан Хофман не е анализатор от разузнаването, Дан Хофман е служител на ЦРУ и когато видя Дан Хофман, виждам компрометирани опити за шпионаж, той и неговите другари бяха изритани от Москва, защото не стават за това, което правят. И да го слушам как говори за военни работи, е абсурдно. Така че, да оставим Дан Хофман настрана и Дан, ако имаш някакъв проблем с това, спори по всяко време, навсякъде, аз знам твоето досие, ти знаеш моето, това е лесна работа, ти ще загубиш.


Обикновено не съм толкова агресивен, но днес няма никаква полза от ЦРУ, особено от онези хора, които бяха в руския отдел, защото те са тези, които създадоха тази глупост за Путин и Русия. Те шпионираха, шпионираха, шпионираха и никога не се научиха кого шпионират и затова ядоха бой, всичките бяха изритани, защото ги изловиха. Сега да дойдем на вашия въпрос, какво трябва да правим? Не зная, това, което бих посъветвал всеки американец да направи, е да посети гробищен парк, гробищен парк от Втората световна война и да коленичи пред гробовете на хората, които са загубили живота си на европейската сцена.


– Искам да погледнем твоята статия, която днес публикува. По-конкретно за използването на руснаците като пушечно месо. Може би грешно съм разбрал израза, но това е твоята статия от днес, че Съединените щати се опитват да използват Украйна като опитна лаборатория за дроновете си – ход, който Русия едва ли ще забрави. И следващият етап на тази война?


– Имам предвид дроновете Грей Ийгъл, които бяха разработени по време на глобалната война срещу тероризма. Това беше велико оръжие, използвано срещу талибани, козари, гости на сватбени празненства, цивилни иракчани, в една много благоприятна среда, в която можеше да лети наоколо, без да се страхува от нищо. Но Съединените щати осъзнаха, че ако се опиташ да използваш това оръжие срещу опонент от същото ниво, като Русия или Китай, то ще бъде свалено.


И в момента са в процес на харчене на стотици милиони долари, може би дори милиарди долари, опитвайки се да подобрят Грей Ийгъл, за да може да играе подобаваща роля на модерното бойно поле. Защо иначе Съединените щати ще изпращат четири Грей ийгъла в Украйна, ако знаят, че Грей Ийгъл е създаден и използван и няма да оцелее и една секунда на модерното бойно поле в Украйна? Освен ако не целят да използват тази война като тестова площадка за изпробване на нашите нови технологии, нови техники, нови процедури.


Което означава, че Украйна се е превърнала в площадка за проучване и развитие и това е чудесно, ако използваш само компютри на теория, но това е площадка, на която украинци и руснаци са в битка на живот и смърт и в тази битка украинците са избивани в съотношение 1 към 20 спрямо руснаците, но все пак умират и руснаци. Така че, ти предизвикваш война, чиято единствена цел е да бъдат убити руснаци, но война, в която убиването на руснаци няма да промени изхода. Колко брутално циничен трябва да си, за да направиш това?


– Да.


– Бих призовал всеки да прочете тази статия, ще проверя да бъде поставен линк към това, което Скот е написал днес за дроновете. Благодаря ви много, че следвате нашия канал, както знаете бяхме забранявани, бяхме спирани, бяхме цензурирани, затова започнахме собствен уебсайт, за да останем свързани с вас безплатно.


– Точно така. Сега отидете на redacted.inc и се убедете, че и вие сте свързани с нас, можете да се включите отново на redacted.com.





Превод: Екатерина Грънчарова




  https://thebulgariantimes.com/%d0%a1%d0%ba%d0%be%d1%82-%d0%a0%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%98%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%8f%d0%b2%d0%b5-%d0%b2-%d0%a3%d0%ba%d1%80/  



Гласувай:
4



1. morskipesni - Сбирщина от урки,
11.07.2022 13:29
наедно с позорен натовски башибозук. Като видят дебелия край, пищят и бягат (като овци).
цитирай
2. radostinalassa - Накрая ще ядосат Путин и ...
12.07.2022 18:39
кой знае какво ще направи. Все пак засега се говори само за термоядрено оръжие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314777
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031