Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2022 11:04 - Путин: Ние, като цяло на сериозно все още нищо не сме започнали
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1271 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 14.07.2022 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вечерта 7 юли Владимир Путин се срещна с ръководството на Държавната дума и ръководителите на парламентарните фракции. Събитието се проведе в Екатерининската зала на Кремъл.

Част от изявлението на Путин:

Така нареченият колективен Запад, начело със САЩ, е изключително агресивен към Русия от десетилетия. Нашите предложения за създаване на система за еднаква сигурност в Европа бяха отхвърлени. Инициативите за съвместна работа по проблема с противоракетната отбрана бяха отхвърлени. Пренебрегват се предупрежденията за неприемливостта на разширяването на НАТО, особено за сметка на бившите републики от Съветския съюз. Дори самата идея за възможна интеграция на Русия в същия този Северноатлантически съюз на етапа на нашите, както изглеждаше тогава, безоблачни отношения с НАТО, очевидно изглеждаше абсурдна за неговите членове. И защо?

Защото държава като Русия просто не им трябва – затова

Затова подкрепяха тероризма, сепаратизма в Русия, вътрешните разрушителни сили и „петата колона“ у нас. Всички те получиха и получават безрезервна подкрепа от същия този колективен Запад.

Казват ни, чуваме днес, че сме започнали война в Донбас, в Украйна. Не, същият този колективен Запад я отприщи, като организира и подкрепи противоконституционния въоръжен преврат в Украйна през 2014 г., а след това насърчи и оправда геноцида срещу хората в Донбас. Точно този колективен Запад е прекият подбудител, виновникът за това, което се случва днес.

Ако същият този Запад е искал да провокира конфликт, за да премине към нов етап в борбата срещу Русия, към нов етап в сдържането на страната ни, то можем да кажем, че донякъде е успял. И войната се отприщва, и санкциите се налагат. При нормални условия вероятно би било трудно да се направи това.

Те вече са загубили от самото начало на специалната ни военна операция, защото нейното начало означава и начало на радикален срив на американския световен ред. Това е началото на прехода от либерално-глобалисткия американски егоцентризъм към истински многополюсен свят – свят, основан не на егоистични правила, измислени от някого за себе си, зад които не стои нищо друго, освен желание за хегемония, не върху лицемерни двойни стандарти, а върху международното право, върху истинския суверенитет на народите и цивилизациите, върху волята им да живеят своята историческа съдба, своите ценности и традиции и да изграждат сътрудничество на основата на демокрация, справедливост и равенство. И трябва да разберем, че този процес вече не може да бъде спрян. 

Ходът на историята е неумолим, а опитите на колективния Запад да наложи своя нов световен ред на света, тези опити са обречени на провал.

Имаме много поддръжници, включително в самите Съединени щати, и в Европа, и още повече на други континенти и в други страни, и те ще бъдат все повече и повече, няма съмнение за това.

Повтарям, дори в страните, които все още са сателити на Съединените щати, нараства разбирането, че сляпото подчинение на техните управляващи елити на своя господар по правило не съответства на националните им интереси и най-често просто
коренно противоречи на тях.



С нарастването на тези настроения в обществото накрая всеки ще трябва да се съобразява.

Днес тези управляващи елити вдигат степента на манипулация на общественото съзнание пред очите ни. Управляващите класи на западните държави, наднационални и глобалистки по природа, осъзнавайки, че тяхната политика все повече се разминава с реалността, със здравия разум, с истината, започнаха да използват откровено деспотични методи.

Западът, който някога декларираше такива принципи на демокрацията като свобода на словото, плурализъм, уважение към чуждото мнение, днес се изражда в точно обратното – в тоталитаризъм. Включва цензура, закриване на медии, произвол над журналисти, общественици.

Тази практика на забрани се разпростира не само в информационното пространство, но и в политиката, културата, образованието, изкуството – във всички сфери на обществения живот в западните страни. Нещо повече, те налагат такъв модел – модел на тоталитарен либерализъм, включително прословутата култура на премахване, широко разпространени забрани – те се опитват да наложат на целия свят.

Но истината и реалността е, че народите на повечето страни не искат такъв живот и такова бъдеще, а наистина се стремят не към формален, декоративен,

а към съдържателен, реален суверенитет и просто им писна да коленичат, да се унижават пред тези, които се смятат за изключителни, при това в ущърб на себе си да обслужват техните интереси. Днес чуваме, че искат да ни победят на бойното поле. Е, какво да кажа? Нека пробват. Вече много слушахме, че Западът иска да се бие с нас „до последния украинец“. Това е трагедия за украинския народ, но изглежда, че всичко върви към това. Но всички трябва да знаят, че като цяло НА СЕРИОЗНО ВСЕ ОЩЕ НИЩО НЕ СМЕ ЗАПОЧНАЛИ

В същото време ние не отказваме мирни преговори, но тези, които отказват, трябва да знаят, че колкото по-късно, толкова по-трудно ще им бъде да преговарят с нас. 

ПП: На лицето на ВВП е изписано, че руската армия се е показала много по-добре, отколкото е разчитал тогава, когато отдаваше заповедта на 23 февруари в Деня на защитника на Отечеството. И това създава известен проблем, тъй като тогава той предвиждаше, че ако НАТО се намеси в конфликта по-пълна програма, тогава на Русия ще ѝ се наложи да използва ядрено оръжие, а сега ВВП вижда, че НАТО може да бъде разгромено с конвенционални оръжия и това изисква преразглеждане на сценария за възможна война, която може да дойде в замяна на специалната операция.

Олег Костадинов, Яндекс


https://thebulgariantimes.com/%d0%9f%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%9d%d0%b8%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%86%d1%8f%d0%bb%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d0%be%d1%89/




Гласувай:
4



1. dobrodan - Време е да закараш кравите на сянка
14.07.2022 12:07
и да им налееш вода.
Ти отдавна си слънчасал, за тях ми е жал.
цитирай
2. radostinalassa - така си е
14.07.2022 14:24
РФ е използвала само `12% от военната си сила. А укрите издоиха целия западен свят за оръжия, даже си пимислиха и за нашите ПВО, горките нацики. Хитра пасмина.
цитирай
3. grigorsimov - Коментарите се трият от собствениците на интернет, а не от мен!
15.07.2022 19:14
Пояснявам, пнеже някой може да не се ориентира добре, какво става в интернет, и в света, като цяло.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311839
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031