Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2022 20:01 - Невероятно САМОРАЗОБЛИЧАВАНЕ на аптечната мафия, по телевизиЯта!!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3065 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 02.08.2022 20:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Дискусията за начините на сваляне на кръвното налягане в България за малко да завърши с бой...  Какво се случи в действителност? Ръководителят на Научния център по кардиология: „Убивате хората – ето какво правите. Хората отиват в аптеките, защото нямат избор. А вие вместо нормални лекарства им пробутвате скъпи залъгалки, които само влошават нещата. Колко хора са починали заради вас... Аптечен фашист сте!“

Никой не е очаквал, че в студиото може да стане меле. Макар че заявената тема предполагаше, че страстите ще се разгорещят. Обсъждало се е лечението на хипертония в България.

Няколко дни по-рано Българската асоциацията на кардиолозите обвини аптечните вериги в заговор срещу хората.

„АПТЕЧНИТЕ ВЕРИГИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И СЪЗНАТЕЛНО ТЪПЧАТ БЪЛГАРСКИТЕ ХИПЕРТОНИЦИ С ПРЕПАРАТИ ОТПРЕДИ 20 ГОДИНИ, КОИТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ ЕС. С такива препарати българските граждани нямат шансове да излекуват хипертония“.

В студиото присъстват ръководителят на Научния център по кардиология, представителят на най-голямата верига аптеки „Фармасток-М“ и главният кардиолог. Ще се опитаме да разберем ситуацията.

Цветанка Ризова: Първият ми въпрос е към Момчил Велчев – ръководител на Научния център по кардиология. Г-н Велчев, бихте ли ни разказали, какво се случва? Защо избухна този скандал между Научния център и аптечните вериги?

image

Момчил Велчев: Да, разбира се. Бих искал първо да ви цитирам някои цифри. Хипертонията е най-често срещаното заболяване в България. Пред него се изправят 9 от 10 души. Ако кръвното налягане не се повишава на млади години, най-вероятно е да се повиши в напреднала възраст. Всяка година много хора в страната умират от високо кръвно налягане, както и от последиците от него: сърдечен арест, инсулт или инфаркт. ХИПЕРТОНИЯТА Е НАЙ-ЧЕСТАТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО. Ако кръвното налягане на човек започне да се покачва, тогава може да се каже, че той ще живее доста по-малко, отколкото би могъл.

В същото време БЪЛГАРИЯ ЗАЕМА „ПОЧЕТНОТО“ ПЪРВО МЯСТО ПО ИЗОСТАВАНЕ В ЛЕЧЕНИЕТО НА ХИПЕРТОНИЯ СРЕД ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ. Почетното в кавички, разбира се.

Обаче не лекарите и учените са виновни за това. Ние като никой друг разбираме, че зад всички тези цифри стоят хора, предимно възрастни, които се нуждаят от помощ и лечение. Те също като нас искат да са здрави. И ние правим всичко по силите си, за да им помогнем.

Въпреки това, вече няколко години поред срещаме ЯРОСТНА СЪПРОТИВА ОТ СТРАНА НА АПТЕКИТЕ. Те провалят всички начинания в зародиш и не дават на хората да се лекуват. Защото те преследват други цели. За тях болните хора са източник на облаги!

Те не допускат по аптечните рафтове да има препарати, които могат да лекуват хипертония. Искам да подчертая – не да стабилизират кръвното налягане, както го правят препаратите от предишното поколение, а именно да лекуват тази патология. СЛЕД ТОВА ЛЕЧЕНИЕ КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ПРЕВИШАВА НОРМАЛНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА СЪОТВЕТНАТА ВЪЗРАСТ.

Цветанка Ризова: Доколкото разбирам, сега говорите за ситуацията с Cardione?

Момчил Велчев: Не само! Cardione е само капката, която преля чашата на търпението ни. И преди това е имало много неприятни ситуации. Но историята с Cardione е извън всякакви граници. Недопустимо е да мразят толкова своите сънародници и да се държат толкова нагло!

Цветанка Ризова: Разкажете за ситуацията в общи линии, така че нашите зрители да разберат за какво става въпрос.

Момчил Велчев: Накратко, сега България е истинско сметище за остарели антихипертензивни препарати. Вижте, какво се продава по аптечните рафтове: Метопролол, Конкор, Атенолол, Енап, Небикард и подобни препарати. Всички тези медикаменти са предназначени за понижаване на кръвното налягане.

Многократно е доказано обаче, че изкуственото намаляване на налягането също причинява на организма колосални вреди. Сърцето не повишава налягането току-тъй – прави го, за да достави кръв до всички органи, използвайки гъста капилярна мрежа. Когато понижаваме кръвното налягане, възпрепятстваме притока на кръв и подлагаме вътрешните органи на гладуване, което причинява много хронични заболявания.

Разбира се, резките колебания на кръвното налягане са вредни за човека и могат да го убият, но постоянното сваляне на налягането не е изход.

С оглед на това, българските учени са предложили оптимално решение – нов препарат Cardione с тривалентен алфа-токоферол. Този препарат би могъл да помогне на милиони хора, но българските аптечни вериги са наложили вето върху него. В преносен смисъл, разбира се. Те просто са казали, че за този Cardione няма място на българските аптечни рафтове.

Всъщност, те са блокирали възможността за хората да се излекуват. Освен това препаратът не е скъп и е достъпен за всички слоеве от населението.

Цветанка Ризова: В студиото ни присъства един от собствениците на корпоративна група «Фармасток-М», която притежава 72% от аптеките в България – господин Димитър Трингов. Г-н Трингов, кажете, защо не позволявате на хората да се лекуват?

image

Димитър Трингов: Първо, искам да се обърна към предишния говорител. Извинете, не помня, как се казва. Моля го да внимава с обвиненията си, иначе следващия път ще съжалява. Вече говорихме с него в коридора, но явно не разбира от добро.

Второ, нямам намерение да се оправдавам пред който и да е. Какво право имате да ни казвате, какво да продаваме и какво не? Аптеките са търговски структури и ние продаваме това, което смятаме за необходимо. Действаме в рамките на закона.

Цветанка Ризова: Тоест признавате, че продавате остарели препарати?

Димитър Трингов: Още веднъж: ние сами формираме своя асортимент и включваме в него медикаменти по своя преценка. Продаваме такива препарати, които ни е изгодно да продаваме. Но цялата представена у нас продукция е сертифицирана и препоръчана от лекарите. Нямаме право да продаваме продукти, които нямат сертификати. От друга страна – ако това изискване е изпълнено, тогава ние избираме, какво да продаваме и какво не.

Защо не отивате в обикновените магазини и не им диктувате, какво да продават? Защо го казвате на нас?

Момчил Велчев: Защото продавате жизненоважни лекарства, а не бетон за строежи! Къде другаде хората могат да купуват лекарства, ако не в аптеките? Хората умират от хипертония. Умират! Те идват при вас, а вие вместо да им помогнете да се излекуват, ги ограбвате! Убивате хората! Представа си нямате, колко животи тежат на съвестта ви!

Цветанка Ризова: Г-н Трингов, защо не допуснахте препаратът Cardione да стигне до аптечните рафтове, каква е основната причина за това?

Димитър Трингов: Не бяхме само ние. Това беше общо решение на всички аптечни вериги, които членуват в Асоциацията. А причината е проста – НЕ ИСКАМЕ ДА ИЗВЪРШВАМЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ЗА НАША СМЕТКА!!!

Предлагахме на Центъра да установи цената на Cardione в рамките на 5000-7000 лв. за опаковка. Той допринася за пълното излекуване на хипертония. Хората са готови да платят всякакви пари за такъв препарат. Но служителите на Центъра се отказаха от дискусията и ни обвиниха във всички смъртни грехове. Те предлагаха цената на Cardione да не надвишава 100 лева! Но това са пълни глупости! Да не сме в детска градина! Този препарат ще срине продажбите в целия сектор. Ще понесем огромни загуби. Имам бизнес, и той трябва да ми генерира печалба. Жестоко ли е? Може би! Но ако искате да се излекувате, моля да платите за това.

Цветанка Ризова: Но 5000-7000 лв. за опаковка са непосилни пари за повечето български граждани. Особено за пенсионерите. Как им предлагате да се лекуват тогава?

Момчил Велчев: Ами, на кого разправяте тези неща? По очите му личи, че не му пука за никого. Той просто се присмива на цялата ситуация!

Димитър Трингов: (към Момчил Велчев) Още едно подобно твърдение и ще съжаляваш! Предупредих те... (към водещата) Пенсионерите имат спестявания и жилища. Да не забравяме и за здравните осигуровки. И изобщо говорим за хипертонията и скъсяване на продължителността на живота. Хората ще направят всичко, за да се избавят от тази патология и да си върнат здравето! В отвъдното на никой няма да му потрябват парите, така че си струва да дадете за Cardione всичките си спестявания.

Момчил Велчев: Гадняр и търтей сте! Истински фашист! Надявам се, един ден ще се наложи да отговаряте за всичко това! На съвестта ви лежат много животи и инвалиди!

Димитър Трингов: Дойде ми до гуша от тебе...

Димитър става и тръгва към Момчил. В последния момент успяваме да го спрем. Притичва охраната. Още няколко минути трае кавгата, след която охраната извежда Димитър Трингов от студиото.

image

Момчил Велчев: Това е истински ужас! Аз лично не съм общувал с този изрод преди, но сега разбирам, колко зле е положението, и защо Центърът не е успял да постигне нищо. Такива хора никога няма да дадат зелена светлина на ефективен препарат.

Цветанка Ризова: Нека се успокоим малко и тогава ще продължим. В студиото ни присъства и главният кардиолог – Любен Бобоков. Д-р Бобоков, наистина ли Cardione е способен да излекува хипертонията? Може ли да помогне на пенсионерите да овладеят колебанията на кръвното налягане?

Любен Бобоков: Да, вярно е. Cardione съдържа тривалентен алфа-токоферол. Това вещество не само стабилизира кръвното налягане, но и лекува хипертонията. Дори, когато заболяването вече се е развило до третата степен.

image

Бих искал да ви покажа резултатите от клиничните изпитвания на Cardione, проведени в Института по кардиология миналата пролет. Общо в тях са участвали около 2000 доброволци, страдащи от хипертония. Предимно пенсионери. Всички те са минали курс с Cardione.

Ето резултатите от изследванията:

  • Кръвното налягане се е стабилизирало напълно (излекуване на хипертонията) – при 98% от изследваните
  • Сърдечният ритъм се е нормализирал – при 97% от изследваните
  • Главоболието е изчезнало – при 99% от изследваните
  • Зрението се е подобрило– при 74% от изследваните
  • Прилив на енергия – при 94% от изследваните
  • Значително подобряване на общото здравословно състояние – при 99% от изследваните

Тоест, както виждате, Cardione помогна почти на всички.

Цветанка Ризова: Моля, обяснете, как действа алфа-токоферолът? По какво действието му се различава от традиционното лечение?

Любен Бобоков: За да бъде ясно, ще се опитам да дам проста аналогия. Представете си водопроводни тръби, в които тече вода. Приблизително така работи нашата съдова система. С течение на времето всички водопроводни тръби се запушват – с ръжда и различни примеси и трябва да се прочистват. Почти по същия начин с напредването на възрастта се запушват и кръвоносните съдове, те се задръстват с всичко, което попада в кръвта: с холестерол, калциеви отлагания и кръвни съсиреци.

Луменът на замърсените съдове се стеснява, което повишава съпротивлението спрямо движението на кръвта. За да преодолее това съпротивление, сърцето няма друг избор, освен да повиши кръвното налягане. Какво се случва, когато сваляме кръвното налягане с помощта на хапчета? Вътрешните органи започват да гладуват (за което разказа моят колега), тъй като кръвта почти не достига до тях през запушените съдове. И това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО.

Алфа-токоферолът действа по друг начин. По действието си той наподобява средство за отпушване на тръбите. Тоест той премахва всички замърсявания от кръвоносните съдове. В резултат на това кръвта започва да преминава свободно и налягането спада автоматично. Веднъж завинаги. Това означава, че СЛЕД ПРИЕМ НА Cardione ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА РЕЗКИ КОЛЕБАНИЯ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ. Това не е ли излекуване на хипертонията?

Бих искал да отбележа още, че тривалентният алфа-токоферол е открит не от българските учени, а от японските през далечната 2004 година. За което са получили Нобелова награда за медицина. Тогава това важно откритие беше широко отразено в световните медии. Българските учени просто са създали препарат на базата на това вещество. Подобни препарати съществуват и в други държави и днес те са в основата на съвременните протоколи за лечение на хипертония, както и на атеросклероза, аритмия, слединфарктни състояния, сърдечни шумове и други заболявания.

Цветанка Ризова: Ефективността му наистина впечатлява! Толкова много хипертоници биха могли да станат здрави отново!

Любен Бобоков: Така е. България определено се нуждае от такъв препарат.

Цветанка Ризова: Г-н Велчев, доколкото знаем, вашият Център самостоятелно е организирал разпространението на Cardione на територията на България. Така ли?

Момчил Велчев: Не е съвсем така. Работата е там, че в момента разпространяваме единствената партида на препарата, която Центърът по кардиология е успял да произведе. След отказа на аптечните вериги и поради затруднения с по-нататъшната реализация, Центърът е взел решение да спре производството.

С други думи, партидата, с която разполагаме е ЕДИНСТВЕНАТА. И в близкото бъдеще не се планира възобновяване на производството на Cardione. Първо искахме да използваме тази партида за пациентите на нашия Център, но после преценихме, че това няма да бъде честно спрямо всички останали хипертоници. Затова решихме да предоставим Cardione на всички желаещи.

Цветанка Ризова: Кажете, моля, какво трябва да направят хората, които желаят да получат Cardione?

Момчил Велчев: Трябва да изпратят заявка за получаването му. Но искам веднага да ги предупредя. Имахме 5000 опаковки Cardione и по-голямата част от тази партида вече е раздадена. Последно време препаратът се поръчва все по-често – сигурно хората научават, колко добре помага той, от свои познати. Така че искам да посъветвам всички, които биха искали да си поръчат Cardione, да го направят възможно по-скоро, докато препаратът все още е наличен.

Предоставяме препарата на минимална цена, която дори е по-ниска от себестойността му.



КОпирано от:







https://mondsathaiwunseno.tk/QgfP7T?cost=0.052



 




Гласувай:
4



1. radostinalassa - Това е добре, но не обхваща...
02.08.2022 21:28
калцирането на съдовете. Там силицият е заместен с калций, което веднага довежда до отлагане на холестерол, за да не се нарани съда. Къде остава диетата?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314679
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031