Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2022 18:46 - Д-р Владимир Тупавичаров: Помните ли как едно време ни обясняваха колко е скапан капитализмът, а ние се смеехме? Е, прави са били!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 501 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 24.08.2022 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тези дни убиха млада жена пред очите на баща и́. Само който не го мързя, не написа нещо по този повод. Но като отвеем плявата остава следното: убиха я заради политическите и́ убеждения. Няма да обсъждам правилни, или неправилни, един харесва попа, друг попадията. Мен ме потресе реакцията на хората. Тези, които се бият в гърдите че са либерални, десни хора /такива има само у наше село, в цял свет либералите са леви/, любимите ми умни хубавци, европейските хора.


Установих, че съм ги подценявал. Гледам ги – тротинетки, смутита, веган – меган, жьо сюи абдо, да живей Навални, синьо – жълти байраци, или каквото там е модерно. Вечно възбудени, убедени в моралното си превъзходство, като едни истински тинейджъри. И си казвам, остави ги, все някой ден ще им уврат главите. И изведнъж взрив от реакции по повод терористичния акт. Неприкрита радост и злорадство. И най – страшното – между тези хора имаше лекари, добри лекари, някои на високи позиции, някои, които страшно обичам. Кога ги развъдихме тия кръвожадни жени?


Една ме нападна чак от Финландия. Въоръжена само с фанатизъм и злоба, срещу моя, скромно казано, могъщ интелект. Краят беше предизвестен, но колежката изпадна в истерия и започна, както казват във врачанско „да ра́па у несве́ст“. То не беше „африканците са непълноценни„, то не беше „българите са селският идиот на Европа“ с мизерно минало и още по – мизерно бъдеще. Финландка!

Колеги, по – кротко, да пазим честта на престилката! Прекалено я политизирахме тази медицина. Още се будя облян в пот, когато сънувам онзи генерал с така характерната за българската армия черна униформа.

Като стана дума за Финландия, тези каква палава премиерка имат! Санна Марин, 36 годишна, управлява от 2019 година, млада млади́на. Излязоха нейни клипове от нощен бар, направо ми хвръкна забрадката. Тази, ако така тацува в наш бар, с пари ще си тръгне, а ако случи да има и пилон, с кола ще си тръгне, собствена, луксозна. После се наложи да дава тест за наркотици. И даде, няма тази – онази, излезе отрицателен. А онова нашето културно министърче, не даде, тарикатчето!

В САЩ такива неприлични танци – само в киното. Там си е геронтокрация, без остеопороза не ти дават и да помиришеш политика, затова Наси Пелоси слиза по самолетната стълба с три базови лагера. Знаете ли колко сенатори имат, под 40 годишна възраст? Общо един! Затова Тръмп е с огромни шансове да се върне, свежарка е. На някакви вътрешнопартийни избори напараво помля Лиз Чейни, основната му конкурентка. И е напълно вероятно ноември републиканците да овладеят Долната и Горната камара на Сената на САЩ. Пък после да спретнат един импийчмънт на Дядо и да се завърти купонът. То си е тяхна работа, но ми се ще да видя увехналите муцуни на Пасито, Кремтодорова и другите видни наши радикални либерали.

По нашенско – предизборни яхнии. „Промяната“ осъзнаха, че трансферният прозорец се затваря и измислиха хитринка: Асен и Лорер твърдят, че Кире е довлякъл баща си, Ленчето и приятели, и семейно са съсипали всичко. Защото ако не бяха те, щяхме да газим в мед и масло до колене, ама още не било късно, стига да гласуваме правилно, разбирай за тях. Пък те обещават да похарчат Кирчо. Демократична България се мяткат, като вдовец на хоро, като една финландска премиерка, и се раздават, но никой не ги ще. И те отсякоха: нищо пък, ние самостоятелно ще вкараме повече депутати! Ще вкарате, но ако не са ви блокирали старите пропуски и никой не ви види. Тези пък как ще реват за Байдън!

Руснаците съвсем спряха газа на Германия. Твърдят за три дни, техническо обслужване. Стиснат ги за гушите и като посинеят, отпуснат малко. Германците опищяха орталъка – газови терористи, атомна бомба за икономиката. И защо реват? Газопровода Ямал – Европа го спряха поляците, друг спряха украинците, Северен поток 2 си го спряха те. С онази турбина се опитаха да въртят някакви еротични номера, но им заседна в ректума и сега ни напред, ни назад. Шолц отиде чак до Канада, но от тая туфа заек няма да излезе, или поне не тази година. В Германия проявяват повишен интерес към новия сезон на „Песен за огън и лед“. Да се чудиш защо? Гориво за огън няма, вода за лед също. Къпане – веднъж седмично, за 5 минути, каквото измиеш – измиеш, можеш после да идеш на протестите и ако си носиш сапун и пешкир, да се доизмиеш на водните оръдия.

Всичко това са бели кахъри в сравнение с резултатите от матурите у нас за тая година. Общодостъпни са на сайта на МОН. Целият скован от злоба съм – в 27 училища всички са изкарали двойки, 100% цванцугерници!. .. По три училища в София, Бургас и Плевен, по две в няколко други големи града, по едно във всички останали. Без Видин, Видин си е Видин.

А сега си представете 27 болници със сто процента смъртност! Зле нали? А училища може, имаше и много с непълна тройка, значи среден успех две и нещо, ако пак се върнем на болниците – 80% екзитус леталис и 20% сакати.

Смятам, че образованието е пряко свързано с националната сигурност. Защото утре тия неграмотници ще съдят, управляват, лекуват. Висшите заведения приемат куцо и сакато за пари и след петгодишна скъпоплатена ваканция дечицата излизат с „вишо“ и претенции. Една голяма част от неграмотните абитуриенти отиват по чужбина, където също срещу заплащане им легитимират простотията и надуват претенциите им. Доскоро ни управляваше един харвардски възпитаник, пишман харвардец, пишман бизнесмен, ама иначе …. После тате видя снимките с парапета и дойде да си го наглежда, а Лена повехна.

Ако доживеем до петък пак ще се обадя. Поставям това условие, защото онзи украински друсан кебап продължава да мята по Запорожката централа. Не бе, не съм аз, руснаците стрелят, казва. Как пък така от всички украински централи стрелят точно по тзия, дето контролират? Прави се на шашав, и мене прави. И на него му съкратиха изявите, като на Грета Тумберг, но май му увеличиха бялото. Гледах го на срещата с Ердоган, за два часа изпадна в абстиненция, понеже пред камерите е малко неудобно да напудри носа, ала май малко оставаше. Бай Ердо се усети, че напразно си е трил времето и взе да гледа отегчено.

Помните ли как едно време ни обясняваха, колко е скапан капитализмът, а ние се смеехме? Е, прави са били!


(Не че комунизмът е бил по-добър, - но смяната на едно зло, с друго, не води до нищо добро! А точно това виждаме днес. - 
Григор Симов)


Източник: Владимир Тупавичаров


https://thebulgariantimes.com/%d0%94-%d1%80-%d0%92%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%a2%d1%83%d0%bf%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%87%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%9f%d0%be%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bb%d0%b8-%d0%ba%d0%b0/





Гласувай:
0



1. tonsunka - Опитай се да разбереш, че Путин е ...
24.08.2022 19:06
Опитай се да разбереш, че Путин е лицето на дявола, избълван от ада и унищожаващ всичко. Време разделно е - Антихристът е обезумял диктатор, който няма нищо човешко. Всички са дяволи, разбира се, и Америка, и НАТО, но Сатаната Путин е най-ужасният. Дано скоро да се върне в Ада.
цитирай
2. tonsunka - На 11. 06. 2014, когато Русия нахлу в ...
24.08.2022 19:10
На 11.06.2014,когато Русия нахлу в Крим и Донбас, Дугин написа следното :
Да се убива, да се убива, да се убива. Само това трябва да се прави. Това като професор го мисля.
Как вярващ човек може да харесва Дугин и путлер?
цитирай
3. grigorsimov - РАзбираемо е твоето объркане - кое е истина а кое лъжа
24.08.2022 19:19
Който не е запознат самостоятелно със събитията и фктите, а сляпо вярва на официалната пропаганда, няма как да е близо до истината.
Много важен е и личният опит, разбира се.

Днес, който е с мнозинството, няма как да не е с Антихриста, който вече ръководи света - задкулисно!!
цитирай
4. radostinalassa - Така е , но и трябва...
24.08.2022 19:36
освен факти да има и с какво да ги обобщава.
цитирай
5. sorossadistfucking - скапан капитализмът, умира некъпан без газ
29.09.2022 18:13
Помните ли как едно време ни обясняваха, колко е скапан капитализмът, а ние се смеехме? Е, прави са били!
Без газ всеки капитализм е скапан и умира некъпан...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28319105
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031