Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2022 19:18 - Русия плати за Съединението и независимостта на България
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3558 Коментари: 9 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Русия плати за Съединението и независимостта на България 06.09.2022    БЪЛГАРИЯ/СВЯТ Русия плаща българската независимост с 80 милиона златни франка, тогава равни на 674 тона злато. България никога не връща “заема”. 674 тона злато, платени за свободата на чужд народ, който “обяви“ освободителите си за врагове…

На 6-ти септември 1885 г. Захари Стоянов прочита една прокламация в Пловдив и това се смята за Деня на българ­ското Съединение. Честваме го тържествено, честваме го с много казионни прояви. Какво се опитвахме да съединим през 1885 г. ? Не знам дали отго­ворът на този въпрос се търси. Когато съм присъствал на по­добни тържества, не съм чувал някой български политик да говори всъщност защо имаше Съединение. Говори се, че това е акт на българска идентичност, на българска самостоятелност, че това сме го направили въпреки или против великите сили, което не е така, но така се говори за повдигане на националния дух. Няма лошо. Хубаво. Нека да си казваме, че някога сме направили нещо със собствени сили. Макар, че то не е съвсем така.

Който познава историята знае много добре, че Съединението е позволено от великите сили, защото Русия плаща цената за него. Ние се съединяваме с т.нар. Източна Румелия през 1885 г. Княжество България е една оря­зана територия от Санстефан­ска България, за която пледира граф Игнатиев, за която пледира руският цар, руското правител­ство, а това, което получаваме реално на Берлинския конгрес през 1878 г., няма нищо общо с истинските етнически граници на България. Получаваме едно орязано парче земя между Дуна­ва и Стара планина, което бива наречено Княжество България. То не е суверенно княжество, а е подчинено на султана, на Ви­соката порта. Всъщност получа­ваме попечителство на султана над Княжеството. Източна Ру­мелия или южната част от Бъл­гария, и то не цялата остава като провинция, в която има българ­ски управници, но е изцяло под администрацията и контрола на Турция.

Съединяването между Кня­жеството и Източна Румелия става, защото на Берлинския конгрес дядовците на днешни­те лидери в Европейския съюз седнаха и нарязаха България като баница. Ей така, насякоха поне минимум пет парчета, след което многострадалния българ­ски народ тръгна да обединява себе си. Сръбско-българската война от същата 1885 г. е пър­вата война, която младата бъл­гарска държава води. Спечелва я успешно, с героизма на своите съвсем млади офицери и вой­ници. Това е причината Съеди­нението да бъде оставено без последици, да няма военна на­меса на Турция и ново разкъс­ване на България.

България побеждава, но е ос­тавена така, защото Русия пла­ща цената. Също една дребна подробност в историята, която се прескача от днешните писа­чи на учебници, тъй като не е политически коректно. Трябва да се каже, че независимостта на България идва чак през 1908 г., когато в султанска Турция се прави един масонски преврат на младотурците. Да, но младотур­ци-немладотурци, те тогава ис­кат контрибуция. Контрибуция е заплащане като обезщетение срещу нанесени щети.

Тогава през 1908 г., за да при­ключи сагата с независимостта и Съединението на поне две части от България, Османска­та империя поставя на масата едно изискване – 125 милиона златни франка. Да й се платят за това, че България обявява неза­висимост.. Ако не – война. Кой спасява положението? Велико­британия?! Франция?! Италия?! Германия?! Не. Русия спасява България, като опрощава взема­нията, които има да получава от Турция, заради Руско-Турската освободителна война. Т.е. Ру­сия плаща за независимостта на България. Това го казвам за сведение на патологичните ру­софоби, които в момента упра­вляват България, които препода­ват в университетите като Нов български, които учат подра­стващите студенти на неверни глупости за историята на Бъл­гария и които внушават омраза към Русия – Освободителката на България.

Един от грешните изводи, които се набиват и които днес се учат и се вкарват в съзнание­то на младите хора, е, че Вели­кобритания тогава е подкрепила нашето Съединение. Ще кажа само, че тази същата Велико­британия, за която се казва, че защитила България, всъщност представя българите като ди­вашко племе, което не заслужа­ва въобще да получава разшире­ние на юг от Балкана. Пише го в английската книга „Българите такива каквито са”. Издадена в Лондон през 1885 г.

Какво пише в тази книга? В нея пише, че българите са вар­вари, дивашки племена, които са дошли в територии, които се владеят от великите гърци, тъй като Гърция дава цивилизация­та на целия свят и това, което се нарича Източна Румелия, всъщност принадлежи на Гър­ция, казват англичаните. В тази книга пише още също така, че българите са едно дивашко пле­ме, което е правило какви ли не зулуми и диващини на Балкани­те, докато дошли турците, кои­то въвели ред и хармония сред населението по тези земи. Ред и хармония са въвели турците! Това го пишат англичани през годината на нашето Съедине­ние. Турците са били една пре­красна цивилизована раса, така се изразяват авторите на книга­та, която е наложила ред и се е отразила много благотворно на дивашките племена като бълга­рите.

Напоследък се убеждавам, че много често трябва да припом­ням азбучни истини на някои папагали тук, на някои излъс­кани мозъци в България, които продължават да твърдят, че Уин­стън Чърчил е велик политик. Този дегенерат-алкохолик често е казвал, че България трябва да се затрие. Той какво е повтарял? Повтарял е същите тези от тази книга. Той е повтарял същите виждания на английския елит спрямо България.

Хайде, продължавайте да обяснявате, че Англия била за­щитила България. Защитила я е на кукуво лято. Англия винаги е играла срещу България. Англия, основният фактор, който удъл­жава турското робство на Бъл­гария с поне 50 години.

Проектираната от Англия Гърция още от 1828-ма годи­на получава автономия. Защо? Защото над нея е английският политически чадър, защото Ос­манската империя е абсолютно послушна спрямо Великобрита­ния, става нейна колония и слу­ша всичко каквото й се каже от­там. Защото всичко това трябва да работи срещу основната, ог­ромната, единствената, право­славна империя, тогава царство Русия. Всичко, което работи срещу Русия, е добре за Англия.

Западна Европа, тогавашни­ят европейският съюз Англия – Австро-Унгария – Франция – Германия нарязаха България по един дивашки, варварски начин. Кои са диваците и варварите? Англичаните, французите, гер­манците, австро-унгарците. Те са диваците. Те са варварите на Европа. Ние сме цивилизатори­те на Европа. Ето това трябва да се учи в учебниците, но то ще се учи в учебниците, когато изхвърлим националните преда­тели от политиката и когато Бъл­гария се управлява от наистина мислещи и познаващи истинска­та история хора. Защото на мен ми омръзна от невежи бездарни­ци, които претендират да са по­литици и които искат да забра­вим това, което е било. Искат да не узнаем каква е истината.

Русия винаги е стояла зад нас и е била готова и да ни освободи и да ни защитава, освен, ако раз­бира се, не се държим идиотски и кретенски, както сега го прави поредното българско правител­ство кабинетът „Борисов 2”, президентът „Плевнелиев 1”.

1. След Съединението Австро-Унгария насъсква сърбите срещу нас; а когато българската армия побеждава и стига до Пирот, австро-унгарците заявяват, че трябва да спре, иначе ще се бие с австро-унгарски войски. Пише го във всеки учебник по история, но на русофобите не им изнася.

2. Стефан Стамболов настоява руските инструктори да напуснат България. Русия уважава желанието на българския премиер и руските инструктори напускат България. Интересно, как така русофобите настояват руски инструктори да са останели? Та нали са били „окупатори“?

3. Никой не поставя в изолация България след Съединението. Ако има някой да се опитва да я изолира, това е Сърбия.

4. Бунтовете срещу Батенберг са извършени от патриотични български офицери, които са недоволни от слабото му и безволево управление.

5. Князът се оттегля от престола поради собствената си некадърност, защото не се справя нито с вътрешната, нито с външната политика.

6. След Балканската война (няма Първа балканска война) Фердинанд нарежда да нападнем бившите си съюзници. В отговор всички ни нападат, румънски войски стигат до Враца и само намесата на Русия спасява България от пълна окупация от страна на Гърция, Сърбия и Румъния.

7. България нахлува в Добруджа през Първата световна война. Тогава Добруджа е румънска според Букурещкия мирен договор от 1913 г. и румънците просто си я защитават, подпомогнати от руснаците, на които са съюзници. А България няма доблестта дори да нахлуе самостоятелно в Добруджа, а го прави, като подчинява армията си на германския корпус на генерал Макензен.

8. Никой не открадва целия златен резерв на България. Това са поредните русофобски измислици.

9. Половината парламент (ако е толкова) е наказан съвсем справедливо, защото обявява война на САЩ и Великобритания.

10. И допълнително: през 1908 г. Русия плаща компенсация на Турция, за да не нападне Турция България след обявяване на българската независимост. Компенсацията е 80 милиона златни франка, което по тогавашния курс на франка е 674 тона злато. България никога не връща „заема“.

  • Любомир Чолаков 



Гласувай:
6



1. radostinalassa - Прав е...
06.09.2022 19:29
Ние и Русия сме православни, славянски народи. Кръвта вода не става. Геополитически и тогава и сега Русия иска ние да владеем земите си, а не Турция. Това ми допада много. не харесвам варварите тюрки и британците, които имат тюркска кръв
цитирай
2. pompadurpredator - Чудовищни лъжи, нямащи нищо общо с ...
06.09.2022 19:49
Чудовищни лъжи, нямащи нищо общо с истината. Точно Русия е била против Съединението и това го знае всеки с поне една мозъчна клетка.
Да изкарваш вечния ни враг русия, с всички сили противопоставяща се на силна България, покровител на Съединението, е безумие и безродие.
Тоя Чолаков е патологичен путиноид, изтрит и от ФБ, и тук. Него ли намери да посочваш?
Поне на тоя велик ден не замърсявайте с русоробски лъжи.
цитирай
3. notfun - ...няма спасение, от таззи сган...уникалнаа пропадня..и низост!!! тежко ни , и гОрко, хора
06.09.2022 20:08
pompadurpredator написа:
Чудовищни лъжи, нямащи нищо общо с истината. Точно Русия е била против Съединението и това го знае всеки с поне една мозъчна клетка.
Да изкарваш вечния ни враг русия, с всички сили противопоставяща се на силна България, покровител на Съединението, е безумие и безродие.
Тоя Чолаков е патологичен путиноид, изтрит и от ФБ, и тук. Него ли намери да посочваш?
Поне на тоя велик ден не замърсявайте с русоробски лъжи.

цитирай
4. radostinalassa - Русия е велика сила...
06.09.2022 20:31
която си е самодостатъчна и няма нужда като янките и западняците да ограбва колонии и да живее на гърба им. Нещастните, сега ще се потренират да живеят в ада. Поне ще спре намаляването на мозъка им. Дано и мигрантите да избягат в топлите си родини. Сигурно това е била целта на Йосиф Байдън, изкукалия евреин педофил, срам за США.
цитирай
5. notfun - Бульооо, Рассо...ти си най обикновен онлайн ...Хомофоб..
06.09.2022 21:44


който, Хейти тук хх 29ч заради..проваленият си животец..
и клеветиш, още, мръсцницо..за децата ми...ъъ ?

няма да те..оправи, това...чатуване, с дртите комунали, наредена..
бегай да работиш, нали си млада, уж..
имала, си..субстрат на арийка..ха ха ха.. )
цитирай
6. dobrodan - Другарю Симов,
08.09.2022 20:47
да триеш коментари с различна от собствената ти гледна точка издава невъзможността да ги обориш.
Колкото и да си балалайкаш, ще бъде полезно да знаеш, че повечето хора, които си срещнал или ще срещнеш в живота си, най-вероятно ще бъдат по-умни от теб самия.
Лоу левъл, другарю Симов. Да не кажа лоуест.
цитирай
7. grigorsimov - Какво да ти оборвам, когато в текста е написано ясно?
09.09.2022 15:07
Но троовете не четат, понеже не могат, а само плюят, че е най-лесно
цитирай
8. dobrodan - А къде е моят коментар тогава?
10.09.2022 20:33
Какво притеснително намери в него освен истината?
Толкова ли те плаши истината?
Изтъкнати руски умове обясняват що е то Русия и какви са руснаците.
Ау, че страшно.
цитирай
9. radostinalassa - Фуна спами, не това е темата...
12.09.2022 15:56
Русия е водила 13 войни с Турция, заради разлики в мусорната ДНК. Ние нямаме цивилизационни различия с нея и тя предпочита ние да си живеем тук, а не комшиите. Затова ако трябва и знес ще ни плати дълговете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312935
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031