Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2022 10:48 - Гласуването е престъпление
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 634 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 25.09.2022 10:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Т.е. съучастието в масовка, целяща да легитимира малцинство на власт, узурпирало държавата чрез измамни псевдодемократични избори е престъпление. Според сега действащата Конституция на България, където в най-високостоящия в законовата йерархия член е написано, че държавната власт произтича от народа. Но за да произтича наистина е нужно да има избирателна система, чрез която народът да може да изрази волята си. Особено по най-важния въпрос - кой да управлява. 

И когато на власт е внедрена избирателна система, която не дава абсолютно никаква възможност на народа да избира държавна власт, това е фактическа отмяна на най-високостоящия в законовата йерархия Чл. 1. от Конституцията на Република България: Държавната власт произтича от народа. 

По-нискостоящ закон отменя по-високостоящ! 

Нещо повече - отменя най-високостоящия член в законовата йерархия. Без реална власт на тоя член, няма Конституция и изобщо понятие за Конституционност. Защото Конституцията е напълно тъждествена с контрола на мнозинството над малцинството. Без демократична избирателна система, няма организация при която обществото може да осъществява контрол над държавната власт. 
А ако няма реален контрол на обществото над държавната власт, няма никаква демокрация. Каква е системата в България, основната битка за която се води на Кръглата маса и в Седмото Велико Народно Събрание? Когато основния дебат който смени системата беше свързан именно с Член 1. 

Уж смениха системата. А ето, от както настоящата Конституция е влязла в сила, тя е де факто суспендирана. 

Дали това е престъпление? Дали тия които съучастват в подържането на това статукво са престъпници? 
За последните вече над 30 години, държавната власт на България систематично работеше против българските интереси. Тоя антибългаризъм е във всички сфери, и напълно е отменил всички мотиви за написване на Конституцията, залегнали първо в Преамбюла, а след това и в по-ниските й членове. 

Престъплението е де факто и де юре. Де факто с реализираното на практика антибългарско управление. И де юре, чрез отменянето на най-високостоящия и най-съществен член от Конституцията. 

Антибългарска и антинародна държавна власт. Престъпници на власт - а кой ги подкрепя? Това са преди всичко тия които участват в тоя фарс, наречен "избори". Това не е народът, защото болшинството от народа не участва. Участва едно малцинство, като ядрото му е още по-малко. 



Гласувай:
1



1. putinoid - Формално не е престъпление, но е ...
25.09.2022 11:21
Формално не е престъпление, но е абсолютно безумие, защото помага да се избират престъпници. Аз в един друг блог призовавам да не се гласува, и довечера ще го направя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 620085
Постинги: 565
Коментари: 1662
Гласове: 823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031