Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2022 09:53 - Владика Зосима, новият Руски Православен Цар и Патриарх на РПЦ Царска Империя
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.10.2022 09:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трябва масово да се напуска РПЦ МП и поместните църкви, за ваше и наше спасение. 

Во имя Отца и Сина и Светаго Духа. 

  Христос возкресе братя и сестри.

  Днес ще поговоря, не както обикновено, и не за вас - верните чада Христови, обичащи Господа наш Иисуса Христа. Повече ще говоря за тези, които се заблуждават и не разбират какво става. И за тези, които съзнателно са в ерес и съзнателно я защитават. Сега вървят разговори, че в Казахстан е проведен конгрес на Световните религии. Те създали два документа, - един за "човешкото братство", а другия е "декларация от седмия конгрес (на ССЦ) в Казахстан. 

  Който се интересува, може да ги намери и прочете в интернет...

  Мен повече ме тревожи това, че толкова години се опитвам на много хора, да обяснявам, че: те (църковните ни ръководители) са "козли", а от другата страна са овчиците Христови. 

  Хората питат, "защо веднага ги наричаме козли"?... 

  Много хора ми казват: "тези и тези не ви признават". 

  - А защо са ми предателите на моя Христос? Тези хора никому не са нужни, и затова ще бъдат изтребени. 

  Сега ще ви прочета от тези декларации, и това вероятно ще е последният ми разговор на тази тема.. да пояснявам тези неща. И ако хората не пожелаят да слушат, тогава, явно, повече да се говори с тях няма да е възможно. Сега много от вас говорят: "хрислам, хрислам" (името на всичките обединени от антихриста религии и вери,


съставено от думите "християнство" и "ислям"!). А къде е той, покажете ни го, и т.н. Аз ви обещах, че ще създам документ, и сега ще ви прочета част от него, а по другата част ние продължаваме да работим. Понеже там всичко е толкова йезуитски написано, че ни се налага да вадим от контекста думи, които конкретно се отнасят до разни ереси. 

  Но мен не това ме учудва толкова, а това че никой от вас не се е постарал да погледне и вникне в тези документи. Те са против Светото Евангелие. А вие и това не сте видели. 

  В тези документи много силно присъства духът на антихриста, и аз ще се постарая да ви го докажа. И ако и това не ви засегне болезнено, не зная какво да ви кажа повече. Явно вече Господ е разделил хората, на тези, които са записани в Книгата на Живота (които обичат Господа и не искат да го предават) и тези които казват: "до последно, до последно..." Но кое за теб е последното? До кое последно, ако ви докажа, че това сега, вече е религията на антихриста. В московския Патриархат, всичко там е антихристово дихание. 

  Всичките тези религии, които са се обединили, правят така, че всеки народ да стане предател на своята вяра. Затова тази война е против нас, против цялото човечество. 
  На 14 и 15 септември 2022 г. в столицата на Казахстан се провел седмият конгрес на лидерите на всичките световни религии, в който от името на РПЦ МП, с благословението на лъжепатриарх Кирил, участвал ръководителят на отдела за външно-църковни връзки, митрополит Корсунски, Антоний.

  Конгресът приел декларация, подписана от всички участници. Една от точките в декларацията е "признаване важността и ценността на човешкото братство, за мир и взаимното съществуване". Такава декларация преди това е била приета между католическата църква и мюсулманите.

  Въпросът е, какво са приели там? 

  Макар хората да казват: "ние простите хора не разбираме какво са приемали там на тези световни конгреси".

  Но за да не можете нищо да отговорите, сега ще ви обясня, че тези хора преиначават светото Евангелие. Понеже тази декларация е тяхната библия, тяхното изповедание. Това е изповедание на техния бог. 

  И понеже те подписват такива документи, от името на всички православни християни, т.е от ваше име. Затова, всички които идат в московския патриархат, са в тази антихристова религия. 

  И не се молете на Бога, че е ваш Отец. Ваш отец е дяволът. Затова, всички които сте чули за тези ереси и предателства, знайте, че не е Господ вашият отец. И това скоро ще разберете, но тогава ще си гризете лактите, понеже за вас вече няма да има никакво връщане назад. Понеже, когато сърцата ви не са в ерестта, греховете са едни, и епитимията е една. Но когата сте в ерестта, това вече е хула срещу Светия Дух. Как да разбираме, за кого е говорел Серафим Саровски, когато казвал, че "Бог няма да ги помилва". А щом тях няма да помилва, значи и тези, които с тях се молят.  Как да разберем, против кого е говорел Серафим Саровски? Може би срещу други е говорел, които след нас ще дойдат или които са били преди нас. Как да разберем?  В края на пророчеството му е написано, че не трябва да се променят законите (каноните) църковни, понеже които ги променят, хулят Светия Дух. Това е хула на Светия Дух. 

  И тези думи се отнасят точно за сегашния московски патриархат, който вече отдавна е предал Бога. 

  Затова най-важното сега е, всички православни да кажат, че кракът им вече никога няма да стъпи там, понеже там са предатели. След като (патриарх) Кирил Гундяев, без да каже на никого, отиде да се среща с католическия папа, който е под анатемата на вселенски събор.

  А какво казват всичките ни канони на Църквата? Те казват, че Патриархът нищо не върши, без всичките архиереи, и архиереите нищо не вършат без Патриарха, който е пръв, между равни. 

  И така в единомислие те решават всички въпроси, и Господ ги благославя. А той, рогатия, тръгнал на тази среща. Кой го е благословил да тръгне? Но като е отишъл, нека от себе си да действа, ние сме непричастни към всичко това.  Господи, ти виждаш, че ние ненавиждаме всичко това.

  Сега говоря с вас другояче, понеже да се стигне до сърцата ви, просто не е възможно. А колко обичате да слушате лъжи, и охотно им вярвате...

  Когато говориш истината на хората, те не вярват, а когато казваш лъжа, те охотно се съгласяват. Защо ли? Защото сърцата им искат да вярват на лукавия...

  И вие наричете отец, Бога. Това са деца на дявола, които изпълняват похотите на своя отец. Вие не работите над себе си, а работите с други хора. Вие изправяте тях, а самите вие сте гнили отвътре. 

  Вие не можете, като видите бялото, да кажете, че е бяло, нито като видите черно, да кажете че е черно.

  А какво е казал отецът Серафим Саровски, че те (архиереите от нашето време) няма да вярват и във Възкресението Христово. Но живата вяра винаги се дава от Светия Дух. Чрез живата вяра ние се докосваме до мистичната Благодат Божия...

  Как може при жива вяра, да не вярваме във възкресението Христово? Ние трябва да вярваме с жива вяра. Понеже само такава вяра приема Христос. Друга не приема.  Хора намиращи се в ерес, ви проповядват за Възкресението Христово, а в сърцето си не вярват. "С уста ме почитат, а със сърцето си не вярват", - точно за сега е казано. И няма да има прошка за вас, ако не се осъзнаете и не ги оставите, докато прочета до края този документ. 

  И веднъж, като ги оставите, не вземайте от тях, ни просфорка, ни светена вода. Излизайте от там. Те са предатели, които ви ненавиждат. Те ще ви накарат да направите какво ли не, само и само да предадете Бога...
    Проведенят на Успение Богородично поместен Събор в РПЦ Царска Империя, осъди ереста на духа на антихриста и отдели верните чада на Православната вяра, от религията на екуменизма. Това ни дава дързновение пред нашия Господ Иисус Христос, ди издигнем глас в защита на Православието и Светата Троица, и да смъкнем маските на вълците, наричащи се православни християни, които са начело на поместните православни Църкви. Защото само на отделилите се от ереста, Господ дава право, да я осъдят. 

  Мнозина от вас казват: "но няма свещеници, как ще живеем". А как ще има свещеници, когато вие стоите в тези блъвочини. Излезте от там поизповядайте се и Господ ще ви очисти, и ще постави всекиго на своето място, да служи, - кого - свещеник, кого - архиерей, кого - войвода...

  Но трябва да излезете от там, за да станете достойни, Бог да ви изпрати свещеник. Защото няма да се излее кръвта на Господа Иисуса Христа върху хора, които не искат чистотата на православието. Които се причастявате там, където хулят Сина Божий, Бог Отец ще ви накаже за това. 

  Вие не разбирате, че нямате избор. Вече няма място за колебания: - "Може би ще напусна, а може би не. Ще почакам, ще помисля". 

  Няма такова нещо. Има ясен църковен закон: "Отдели се от тях, понеже те са еретици"! А ако мислите, че не са, тогава го докажете. Но не можете, а само хулите, а тях защитавате, и още повече грехове си натрупвате.

  Има такъв израз: "упорстващ еретик", който виждайки очевидното, доказва обратното. Горко ви. Вие разказвате: - "Имаше служба в католическия храм, на мощите на свети Никола. Нямаше никакви съвместни молитви. Това че там стоеха католически свещеници, не е нищо страшно". 

  А аз ви казвам, че закон от вселенски събор казва: "Никога с крака си не стъпвай и не служи, и не се моли, ни на мощи, ни никъде, в еретически храм". Но ако ги изгоните от там и осветите православния храм, ето тогава Божията Благодат ще дойде там. Когато скеврността се премахне, тогава може да се служи. А вие спорите и разсъждавате.  Не може никакъв Гундяев, сам да тръгне, да се среща с папата! Няма право да го прави, приятели! Аз ви доказвам, че той е козел, а вие казвате, - не, той е нормален, само дето рога му пораснали, малко преждевременно.
    Приетите от участниците в гореспоменатия конгрес, еретически документи съдържат изповедание на нова антихристова религия, начело на която е техният бог сатана. Целта им е, с подмяна на ценностите, с хитрост и лицемерие, да приведат всички хора на поклонение на сатаната. 

  За слава на Господа наш Иисус Христос, измолвам благословение Божие, да разгледаме, според седемте Вселенски събора, особено важните точки от тези документи, съдържащи еретични заблуждения, противни на Светия Дух и на Православието. 

  В 23-та точка на декларацията се призовава за защита правата и достоинството на жените, и повишаване на социалния им статус, до равноправни членове на семейството и обществото. 

  То този стремеж, да се повиши семейната роля на жената, коренно противоречи на православното канонично учение на Апостол Павел, за йерархията в семейството, - малката църква Христова. 

  Първо Послание до коринтяни, глава 11, стих 3: "Искам да знаете още, че глава на всеки мъж е Христос, а на жената глава е мъжът, на Христа пък глава  е Бог".  8-9 ст.

  "Защото не мъжът е от жената, а жената е от мъжа. И не мъжът е създаден за жената, а жената, за мъжа. Затова жената трябва да има на главата си знак на мъжова власт над нея — заради Ангелите."

Послание към ефесяните, гл. 5: 22-25 ст.  "Вие жените, покорявайте се на мъжете си, като на Господа, защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на Църквата, и Той е спасител на тялото.  

  Но както Църквата се покорява на Христа, така и жените да се покоряват на мъжете си във всичко.

  Вие, мъжете, обичайте жените си, както и Христос обикна църквата и предаде Себе Си за нея"...

  Мнозина казват: "жената не ме слуша... като глава на семейството..." Но аз ще ви кажа, братя и сестри, че за да си глава на семейството, трябва да изповядваш Христа,


правилно. Ако мъжът неправилно изповядва Христа и е в ерес, той никога няма да е глава на семейството, понеже то е малката църква. И само Христос може да постави главата на малката църква. Но Христос поставя за глави, само тези които са му верни.  Затова и става бардак. Разбиха всичко. Какво направи сатанизмът, - антихристовата религия. Те, разбиха нашата държава - малкото семейство. Разбиха църквата ни.


Защото те в своите документи възвисиха статута на жената, като глава на семейството и на мъжете. Те дават свобода на жените да са глави на семейството... 

  Въздигането статуса на жените, до глави на семейството е революция против Бога, който е утвърдил спасителна за всички хора йерархия. Понеже с отричане на установеното от Господа главенство на мъжете в малката църква - семейството, се отхвърля и главенството на Христа над Църквата. 

  Като премахват главенството на този, когото Бог е поставил, те премахват главенството на Христа. Това уж е обикновен закон за жените, но той е против Христа.  Приетият от московския патриархат статус на жените в семейната йерархия, изложен в 23-та точка от тази декларация е крайно пагубен за чадата на православната вяра, понеже открива пътя на жените за свещеническо служене в църквата, което е присъщо само за главите на семейството - мъжете.

  Това злохулно духовно падение в антихристовата църква в последното време, е предсказано от светите отци. 

  Вижте в двата документа, точки 1, 27 и 30 от декларацията, и точка 13, 22, 23, 26 и 42 от документа за човешкото братство. Макар че в документа за "братството" няма точки, но ние му поставихме, за да можете да намерите всичко, което сега ви чета.  Еретичното братство, пълно с открито изповядване на крайно враждебното за православието, миролюбие, е най-прекият път, водещ хората към духовна смърт. За тези документи някои се застъпват и казват, че те са против участието във войната и да има мир. Но всъщност, в тях, те свалят йезуитската си маска и показват вълчата си същност. 

  Според еретичното учение, изложено в заключителните документи, всички участници в седмия конгрес, са се подписали, че те са единни в стремежа и действията си, за благото на света. И призовават световните дейци, отново да открият ценностите на света, които да са основа за спасението на всички хора!? 

  Ето кое за тях е основата за спасението на хората? За нас това е Христос, светата Му Кръв и Божественото Му Тяло. А за тях се оказва, че отново трябвало да откриват някакви "ценности". 
    Продължаваме с документа: "Вършим това в името на по-процъвтяващ свят, за да насочваме съвременното и бъдещите поколения на човечеството, към миролюбието. Призоваваме за постигане на общ мир, на който всички ние да можем да се наслаждаваме в този жовот". 

  ...Но светото Евангелие казва, че любовта към света е вражда срещу Бога.

  4. Прелюбодейци и прелюбодейки! не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? Който, прочее, поиска да бъде приятел на света, враг става на Бога.   Послание на Св. ап.  Иакова 4гл
  Тези думи, да се наслаждаваме през целия си живот, са поставили и в началото на документа си, който започва думите: "В името на бога"! Те всички са се събрали от различните религии, в името на бога!? В името на кой бог? Те се събират "в името на сатаната".
  И за да е по-ясно, у нас в православието, "хилиязмът" е бил осъден, на вселенски събор, именно за това, че тук на земята, хората не може да се наслаждават 1000 години. Разбирате ли? 

  Това ще стане тогава, когато хората се променят. За това е говорел и отрокът Вячеслав. Когато хората се изменят, когато Господ убие антихриста, ето тогава ще е хилядолетното царство... Но законът забранил (да се проповядва това), понеже не може да се наслаждаваме тук, през целия си живот. Понеже това ще е против нас. Как ние бихме могли "да се наслаждаваме целия си живот". 

  Целта на тяхната религия била "постигане на мир в целия свят", и значително да намалеят множеството социални, политически и екологични проблеми, които измъчват човешкия род"!?

  Ето какви са техните проблеми. А за Христа няма и дума. Нека видим сега, какво казва Светото Евангелие и Апостолите наши.  Евангелие от Йоана, глава 15, стих 18,19: "Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил. Да бяхте от света, светът щеше да люби своето, а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази".
  Светът намразил Христа, и нас ще мрази, а те искат, да се наслаждават в този свят, всички да се обичали едни други, мир в целия свят и т.н. Евангелие от Йоана, 18, 36: "Моето царство не е от тоя свят: ако беше царството Ми от тоя свят, Моите слуги щяха да се борят, за да не бъда предаден на иудеите, но сега царството Ми не е оттук". 
    "Ние тук сме като пришълци", казват всички светци, и сме създадени тук, не за да се наслаждаваме в този свят. Казано е: "Любовта към света е вражда срещу Бога"! И именно при тези, които враждуват срещу Господа, вие ходите и се молите с тях. Кога ще ви узрее сърцето, да не питате постоянно: "а къде да се причастяваме, къде да се изповядваме"?

  Ако сте верни към Бога, потърпете. Господ малко ще ви поизпита...  

Превод, Григор Симов, на половината проповед на Владика Зосима, от:    

ВАЖНО. массовый исход из РПЦ Мп необходим для спасения.  
https://www.youtube.com/watch?v=IaSuP7X_8m8  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28369485
Постинги: 4301
Коментари: 7559
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930