Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2022 11:43 - РПЦ ЦИ е приемница на Московския Патриархат. Владика Никодим, от Украйна - Малорусия.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.11.2022 11:46


Скъпи братя и сестри, мир вам и Божие Благословение! Христос сред Нас! На всички обичащи Господа наш Иисуса Христа, изповядващи Светата Троица, обичащи пречестната Госпожа наша Богородица, поклон от грешния Епископ Никодим, от многострадална Украйна - Малорусия. 

  Во имя Отца и Сина и Светаго Духа, Амин.

  Днес скъпи приятели дойде време да поговорим по много важна тема, за Църквата Христова в най-последното Време, - времето в което живеем с вас.

  Мнозина си задават въпроса, "що за църква е това" Руската Православна Църква, Царска Империя? Защо трябваше да се създава нещо ново? И без това, през годините се появиха толкова много разколи. Толкова много църковни организациии бяха създадени. 

  Братя и сестри, братя свещенослужители, казвам ви ясно, твърдо и главното, - правдиво: Никой, нищо ново, не е създавал. 

  Какво се случи? Веднага ще ви обясня с много важен и красноречив пример. 

  Когато в 1054 година, западната част на християнството - Римската Църква окончателно се отдели от Вселенската Християнска Църква, Източната част на Христовата Църква, която запази верността си към Бога, започнали да наричат Православна Църква, а отделилата се в ерес Римска Църква, започнали да наричат Католическа. 

  Тези названия в православието, окончателно навлязоха и се затвърдиха в единадесетото столетие. Защото е трябвало да се обозначи с някаква ясна и правилна дума, тази част от Църквата Христова, която запазила верността си към Бога, за да е ясно на всички, че в нея живее Светата Троица. И в тази Църква се пази православното учение за изповядване на Господа.

  Светите Отци мъдро нарекли с думите "Православна", тази част от Църквата Христова, която, както е била, така и останала верна Богу. А еретиците - Римските християни, започнали да се наричат "католици", "паписти" "латинци" и т.н.

  Аналогична ситуация беше и в наше време, когато по-голямата част от Руската Православна Църква, начело с лъжепатриарха и другите лъжеепископи, се напълни с духа на антихриста и се отклони в ересите на екуменизма и глобализацията, предаде Бога и поведе в предателството, православния народ. И Господ заповяда на верната, част на Руските Православни хора, да се отделят от еретиците и предателите. На Своето верно, малко стадо, Господ постави Своя избранник - Помазаник, митрополит Зосима. 

  Ето какво стана. Никой, нищо ново не е създавал. Ние членовете на РПЦ ЦИ бяхме членове на руската Църква, и такива си останахме. 

  И обратното: - хората, които останаха в храмовете и поменават свещеноначалието, предало Господа, всъщност, се оказаха извън оградата на Църквата Христова. 

  Сега Господ отделя верните от неверните. Понеже предателството на много православни, стигна толкова далече и дълбоко в църковния живот, че то започна да заплашва самото съществуване на Православната Църква. Но Господ е казал: "Ще съградя Църквата Си, и вратите адови нама да й надделеят"! И днес Господ чрез своя избранник - Помазаник, съхранява и очиства Своята Църква от еретиците и предателите. Възражда я, с благодатта на Светия Дух, с царското и патриарше служение на последния Руски Цар, Схимитрополит Зосима.

  Това трябва да се види, това трябва да се разбере, това трябва да се почувства със сърцето. На всички ви, които искат да останат верни на Господа наш Иисуса Христа, до края на земните си дни, помагай Господи!
    Навремето Старозаветната юдейска църква била истинна църква Божия. Но когато не приели Месията Христос, когато разпнали Господа, тя загубила истнинността си.  Така и сега Московският Патриархат с участието си в екуменизма и глобализацията, и затова, че благослови народа Божий, да приема биометрията и чипизацията, изгуби истинността си и отпадна от Благодатта Божия. 

  Пресветата Троица вече не живее в Московския Патриархат. Йересиарсите на МП и УПЦ доказват това всеки ден с лукавите си дела. Превсветата троица живее сега в Руската Православна Църква, Царска Империя. 

  С думата "Царска" Христос нареди, да се отбележи, че е дошло времето на Помазаника, На Царя православен. А думата "Империя" означава, че днес Господ събира всички свои верни хора, от всички краища на Матушка Русия, под омофора на Православния Цар Схимитрополит Зосима. 

  РПЦ ЦИ е приемница на Московския Патриархат. Но много от вас православните искате да ми възразите, аз го разбирам и го предполагам. Вие ще намерите свои аргументи, против моите думи, ще ми предложите свое тълкувание на пророчествата за последните времена, за последния Руски Цар. Вие ще предложите своето виждане за съвременната църковна ситуация. Но, именно, вие ще предложите, своето, а не Христовото! 

  Това за вас е казал Апостол Павел, понеже всички искат своето, а не това, което е угодно на Иисуса Христа!

  Днес са много повече тези които не приемат владика Зосима, отколкото тези които го приемат. И неразумните хора считат това за аргумент, против владика Зосима, забравяйки, че носителите на истината, никога в историята не са били мнозинство, а винаги - малцинство! 

  Не се заблуждавайте добри хора! Даже тогава, когато в 340-та година равноапостолният Император Константин, с Миланския си Едикт дал свобода на християнската вяра, и християнството възтържествувало над езичеството, християните в Римската империя тогава, не били повече от 10%. 

  Аз многогрешният, по воля Божия, Епископ Никодим, от многострадалната Малорусия - Украйна, стоя пред вас и ви говоря тези слова, и думите ми отекват, като Истина Христова, но много хиляди хора, а по-скоро, милиони православни, в духовното си заслепление, не виждат помазаничеството Христово на Владика Зосима.

  Но аз пред Бога, ще се окажа по-силен от всички вас, коиото сте възлюбили неправдата. Силата на Божията истина е такава, че даже един човек, живеещ в истината и изповядващ я, е по-силен от многото прелъстени милиони православни хора, държащи на истина човешка, която е лъжа сатанинска. 

  Помните ли православни, човешкия подвиг на Марко Ефески, който единствен от всичките йерарси на византийската Църква, не подписал Унията с римския папа, на Фераро-Флорентинския събор 1459 г. (годината не се рзбира добре!).

  Но Господ бил с него! И благодарение на изповедническия му подвиг, със стоенето в Истината, Господ, после, след не много години успял да възроди Константинополския Патриархат и да го върне в лоното на Паравославието. 

  И аз, слава Богу, на територията на триединна Русия, съм сам. Но ако Господу е угодно, да ми даде, какво да кажа... вие нищо няма да можете да възразите, срещу силата на правдата и красотата на Истината.  

  Ще можете само, като фарисеите, разпнали Христа, да се нахвърлите срещу истинното слово Божие, с лъжи. Ще можете, като страхливци, злодеи и предатели, да ме ударите в гърба. 

  Но аз не се плаша от това. Аз, за Господа Иисуса Христа съм готов за всякакви трудности и изпитания. И Бог ми е свидетел. Той ме е изпитал не веднъж и е видял, че не само на думи, говоря красиво, но и на дело в живота си ... на което ни учи Христос. Застъпвах се за истината, за Неговата истинна Църква и за Неговия Помазаник. 

  И всички, които са против моите думи, аз ще ви отговоря, ето с какво: Когато слушате проповед на владика Зосима, - вие вече сте ги слушали и повече няма да поискате да ги слушате, но ще поискате, поради неприемането ви, на владика Зосима, за Цар, ще поискате с незнайно от къде взето въодушевление, да изригнете злословия срещу владика Зосима. И тогава злият дух ще влезе във вашите сърца, и вие в беснование ще говорите на хората, че владика Зосима е самозванец и лъже-цар.

  Но моля ви, запазете малко от словесните си гадости и от злобата си, и за мен грешния. И помнете, че в многострадална Украйна - Малорусия, се появи епископ Никодим, който е готов да защити помазаника, когато нашия държавен Патриарх Зосима започнат отново да го заливат със смрадна помия и с клевети, и да подложи, и своята глава! 

  Когато поискат на нашия владика да забият нож в сърцето или да изстрелят куршум, аз съм готов до подставя моето сърце и да го прикрия с тялото си, както навремето направил, за да предпази Цар мъченик Николай, великият руски човек Аркадиевич. За мен е много по-приятно да споделям с нашия държавен владика Зосима, подигравки и страдания, отколкото почит и благоденствие, с предателите Христови. За мен е много по-приятно да слушам злословие за мен, отколкото да слушам лицемерни похвали от предателски души. Нека добре запомнят това, всички противници на владика Зосима.

  Искам да кажа на хората, които поради страх юдейски, не бързат да приемат Царя Православен, като си измислят лъжовни аргументи и лукави оправдания, чуйте моята проповед, която ще последва след това видеообръщение. 

  Виждам как много православни треперят като зайци или като лисици се крият в дупки, от страх, да не претърпят и най-малко страдание за Христа. Боят се да кажат дума в защита на Господа... Пред очите им, техни събратя хулят Христа и го разпъват с богохулните си думи. 

  Аз виждам, как много православни, не смеят, за своето вечно спасение и за вечната радост и блаженство, да нарушат покоя си в мечешките си бърлоги, и се боят от своите сродници, предали Бога (които, ако сега не са ги предали, утре ще ги предадат), да тръгнат към трудности, лишения и изпитания. 

  Виждайки вашата страхливост, безумие и малодушие, ми се иска да умра за Господа, ако е възможно, не само веднъж, но три пъти. 

  Пастирът, верен на Бога, като вижда, че паството му не слуша словото Божие, и вместо вечния покой и вечната радост, избира временния покой и временната радост, му се иска да умре, за да не гледа това духовно заслепление и безчувствие към Бога... Понеже вижда, че хората са заобичали повече прахта и пепелта, отколкото неизказаните съкровища небесни. 

  Вместо да водите роднините си, към рая, вие ги дърпате към ада. И чак, ако умре пастирът, може би тогава ще го послушате. 

  Много ме боли за Господа, братя и сестри, когато вие държите повече на картите и документите, в които сте се подписали, че се отричате от Бога, отколкото на думите Христови: - "Търсете преди всичко, Царството Божие, а всичко останало, ще ви се придаде!" Амин...    


    (Преводът на това видео, ще продължи, по възможност)

    Превод, Григор Симов, от:

  РПЦ ЦИ приемница Московского Патриархата. Вл. Никодим.

https://www.youtube.com/watch?v=RXd4Ce13H3k&t=1147s



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28318327
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031