Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2022 09:55 - Украинският Митрополит Лонгин Жар призовава Поместните Църкви да застанат в защита на Украинската Православна Църква!!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Во имя Отца и Сина и Светаго Духа.


Честни отци, скъпи братя и сестри... Милостта Божия и Божието покровителство винаги да ви охранява...


За нашата Божия Църква пак започнаха проблеми. В тези времена, в 21-век, не би трябвало нашата държава, нашето правителство, да гони нашите вярващи. Не би трябвало да гони нашата Църква Правослвана, нашите християни, и да преследва монасите, архиереите и вярващите.


Ако още е останало нещо човешко в тези хора, щом вече не ги е страх да започнат война против Бога, не забравяйте, че това няма да завърши добре, - братя и сестри!     


Ние всички сме грашници на земята, и затова Господ е дошел, да изкупи Рода Човешки, от неговите грехове. И той прощава на всички нас. 


Но вие сега започнахте открита война, против Бога, против моя Бог и против нашия Бог. Против нашата Църква Православна Христова. И против нашата вяра Православна. Но искам да ви кажа, че (от това) нищо няма да се получи, братя и сестри. 


Правете каквото искате, убивайте, стреляйте, - ние вярваме в Бога, ние не сме фанатици, а просто имаме любов към нашия Спасител. 


Тези дни, на 22 (ноември?) нашите депутати от Областната Рада започнаха да гласуват, да забранят Бога, на украинската земя... братя и сестри. за да Го няма повече Бог, тука. И сега областната Радата ще гласува, да забрани УПЦ. Но можете ли да забраните Бога? 


Братя и сестри, не се борете против Бога, - много лошо ще завърши вашето гласуване! Не е възможно да вървите против Бога и против Църквата Господня. Събудете се, отворете очите си, скъпи мои! Така правеха и вашите предци, вашият Ленин, и Хрушчов, и другите, - те са ваши. 


А нашите Свети Отци вървяха по стъпките на Спасителя. И ние вървим по стъпките, по които са ходели нашите Свети Отци, на нашата Църква Православна.

Аз ви съветвам, не слагайте грях на душите на вашите семейства. Стига вече толкова проверки по манастири и църкви, стига издевателства... Това е много лошо за нашата църква и за нашата държава. 


У нас, днес, се пролива кръв. Умират наши деца. Нашите дечица воюват и защитават нашата родина Украйна. А вие ни убивате нас. 


Нашите деца на фронта, там, звънят и се оплакват, колко им е тежко. Народът гладува, стана много трудно да се живее. Няма вода няма... няма светлина А вие ни убивате нас! Вие убивате Бога! Това което не можа да довърши Хрушчов, вие го вършите. Той беше казал, че ще обеси последния поп, в Кремъл. И с поповете, щял да приключи. 


Но ето, че не е приключено с поповете, няма да приключите и вие, братя и сестри. 


Бог е вечен! Вечен е Богът на любовта, Богът на Истината! Аз искам сега, да се простя със всички праволславни християни в страната. Кажете и вие думата си.


На моя украински православен народ искам да кажа, на всички, че вас ви има в тази държава, и вие сте доста много в нашата Православна Украйна. И ние сме в Каноничната Православна Църква. 


Това което измислиха някои, преди две-три години (т.н. ПЦУ), това не е църква, братя и сестри! Христовата църква вече е на хиляди и хиляди години. И никой няма право, да тръгва против нашата Църква. 


Как си представяте, да се забрани Църквата? Да забранят Бога? 


Вместо днес да се обединяваме, заради нашата държава, и в нашата Украйна, да се молят всички и да постят, и всичко да се прави, нашият народ да е щастлив.  ... Ние сме тук и тук ще останем. Тук е нашето място. Тук ни е призовал Господ. Тук Господ ни е дал Своята Църква. 


Вие нямате право да ни забраните. Аз ви моля, - опомнете се, събудете се! А тези които гласуваха против нашата Църква, - опомнете се, докато за вас все още има време, братя и сестри! Покайте се и се изповядайте за страшния грех, че сте се обявили против Бога и против нашата Църква. 


А тези които ви принуждават сега, да гласувате, в нашата област повече да я няма тази Църква, запомнете, че Господ няма да им прости. понеже това е грях против Светия Дух. Затова Бог няма да им прости.


Желая ви Божие Благословение и вразумление... А атеистите и комунягите са причинили на нашата Църква и на нашия народ, толкова злини. И в Сибир и по цялата страна, убивали, затваряли и мъчили...


И се молете по цяла нощ, по псалтира, Господ да помилва нашия народ, нашата Църква и нашата вяра Православна. И нашия Блаженнейши Онуфрий, понеже е Митрополит Киевски и на цяла Украйна, понеже е човек на молитвата, човек на вярата и на страданията. Те и тогава понасяха страдания, и сега също, но това е нашата вяра. Слава Богу за всичко...


И не се бойте, братя и сестри. С нас е Бог, с нас е истината Господня... Амин. Да ви спаси Господ Бог!


Превод, Григор Симов, от


https://www.youtube.com/watch?v=-M44totrGXM      



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362470
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930