Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2023 16:20 - Как да познаем свещеника, дали е в истината? Владика Зосима, 2019 г.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 699 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 20.03.2023 14:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
(Накратко: Ако свещеникът говори за антихриста и за последните времена, ако е антиглоблалист и антиекуменист, и почита светия отрок Вячеслав, ако разубеждава тези, които искат да дават биометрични данни, ако предупреждава за пагубността за душата, от даването на биометрия, - тогова можете да му се доверите. И още едно задължително условие е, хиротонията (ръкополагането) му, да е от една от 15-те поместни апостолски църкви.)


Владика Зосима: Да ви спаси Господ, скъпи приятели, братя, отци и майки! Божие благоволение за всички обичащи Господа наш Иисуса Христа. Спасявайте се! 

Искам да ви разкажа малко от това, което ми е на сърцето. Тъгувам за свещениците, които може би нещо не разбират или недоразбират, и водят толкова много хора в заблуждение. Жал ми е за хората. А тази тъга ни кара да кажем нещо и за Господа наш Иисуса Христа.

Вижте. Днес е време на голямо и страшно прелъстяване и заблуждаване. Но за да се резбере това, трябва некои неща да се разтълкуват.

Един наш старец казваше, че ако в последното време някой свещеник или отец ви казва нещо за Спасителя, но преди това не ви разкаже за Антихриста, бягайте от такива! И ето сега, в наше време, неговите думи напълно се сбъдват.  

Ако влезеш в некой храм и започнеш да говориш за края на света, за антихриста и за Апокалипсиса, веднага ще кажат, че сте сектант. Ето това става сега, в нашето време. 

Голямото самозаблуждение е в това, че синът на погибелта - антихрист, ще е религиозен и неговата религия ще си има свой кораб, своя църква, но цялата тя, ще отиде в преизподнята. 

И православната Църква си има свой Кораб, който се стараят по всякакъв начин да разбият. Те не могат да разбият мистичното тело на Църквата, което е Христос. Това те не могат да направят никога. Но се опитват да разклатят, да разделят и разбият земната Църква, и в това успяват, понеже Господ го допуска, до време, защото в нас няма покаяние. 

И въпросът е, как да различим Православния кораб, от кораба на Звяра, който ще тръгне към преизподнята?

Всичките свети Отци единодушно казват, че корабът (църквата) на антихриста се състои от две неща, - от екуменизма и глобализацията. И нека всеки се запита, - ако някой човек е в глобализацията, а казва че обича Господа наш Иисуса Христа, не е ли в заблуждение. 

Също, ако отецът не е в екуменизма, а поменава йерарси - екуменисти, той е в ерес! И даже да казва, че обича Господа, той се заблуждава. Това са важни неща! 

Сега в нашето време, за да не се заблудим, трябва да гледаме свещениците и епископите, главно, имат ли апостолска благодат, което значи, хиротонията им да е от една от 15-те поместни Църкви. И ако попаднете на такъв, ще сте в безопасност. 

Но какво още трябва да знаем за свещениците и епископите? Мнозина се отказват от екуменизма, но участват в глобализацията. Регистрират църквите си, търсят официално признание, - къде, - във светските власти.

И какво се получава? Властта която раздава на хората номера (ЕГН-та), и погубва нашите деца. А църквите регистрират там своите синоди и т.н. Това е самозаблуда. 

Такива отци, които участват във всичко това, трябва да се покаят, понеже не само те отиват в погибел, но, където ще е свещеникът, там ще е и целят му "приход" (всичките му пасоми). А Господ е справедлив и ще иска от свещениците отговорност за всеки отделен човек. 

Ние трябва да разбираме всичко това, както се казва "по плодовете им, ще ги познаете".

И гледайте, - ако хиротонията на свещеника е от една от 15-те поместни Църкви, - следващото което трбва да узнаете е, участва ли той в тези две неща, които отличават църквата на антихриста, - глобализацията и екуменизма! И ако той не участва във всичко това, не се бойте. Господ ще ви помогне във всичко. А по-нататък трябва да гледате още, какви са плодовете им? 

Тук, в наше време трябва да разберете следното: Пустинниците, които са се подвизавали по 40 години в пустините, пак се случвало да падат, когато им се явявал бес, във вид на ангел. Бесовете ги вдигали високо в небето и от там ги пускали да паднат (в пряк и преносен смисъл), и некои умирали, а други се покайвали и се спасявали. 

Как да различим плодовете им? Ако при апостолите, когато някой бес започвал да проповядва Христа, Апостол Павел му казвал: "Млъкни! Не е твоя работа да проповядваш Благовестието"!

Това показва, че бесовете могат, чрез хора, да правят некои благовидни неща и постъпки. Но всичките им благовидни дела са само външни. И трябва да се гледат духовните плодове. 

Ако от пастира идва топлина и умиротворение, ако сърцето се радва и идва тишина, това свидетелства за духа на Христа, Бога наш. 

Пустинниците, които падали, не са имали едно, - разсъдителност, - разсъдителност за познаване доброто и злото. За такава разсъдителност човек може да не е учен и даже да е напълно неграмотен. Но той може да чувства. 

Ако очистим съвестта си, макар да не знаем много неща, от догматите, Господ ще ни спаси, само за това, че сме съхранили Неговия чист глас в сърцето си.

А сега хората знаят много неща, чели са книги, но съвестта си подгазват.

Екуменизмът действа само с това, че покрива хората със слепота, та да не могат духовно да чувстват и виждат. - Сърцето чувства, а умът вижда. 

Екуменизмът отравя хората и те стават на практика безчувствени. Отиват на причастие, връщат се и казват, че им станало по-леко. Но какво им е станало по-леко, съвсем не разбират. А какви плодове на радост е трябвало да има от това, съвсем забравят. 

Екуменизмът въздейства така, че да ни ослепи духовно, и да премахне всичките ни чувства и благодат. И Светият Дух, Господа наш, си отива. 

И тогава човек приема глобализацията, понеже не чувства и не вижда, и безумно подставя челото и ръката си, за белега. 

Това е много лукава система, над която работят институти (на Запад), и само хора, които Господ просвещава, го виждат.

Скъпи приятели, ако видите в църквата в която ходите, че са регистрирани при властите, които погубват нашите близки, знайте че тези хора, тази църковна организация стои с единия си крак в кораба на антихриста. 

Сега ние нямаме основание да се регистрираме. Ако преди е било допустимо, било е само затова, че не ги е имало тези ужасни неща. Защото сега станаха по-нагли и започнаха да погубват, и да погубват хората. Всеки ден все нещо се променя, всеки ден все нови закони, за да не успяват хората да се опомнят.

Пазете се приятели. Ако обичате и почитате тези добри отци, които са в глобализацията, викайте им, призовавайте ги, вразумявайте ги. А ако не искат да ви слушат, отивайте си от там. Тръгвайте си и си търсете пастири. А ако не намерите, запасявайте се с просфорки, и Господ, по вярата ви, ще ви дава Светия Дух, след приемането на просфорките и Богоявленската вода. Това е, което исках да кажа на всички. Не търсете официални регистрации. 

Църковните служители и миряните искат благоустрояване на храмовете, но сега не е време за това. Сега времето е, както, когато навремето са спускали апостол Павел с кошница. Такова е времето в което сега живеем. И всеки отец трябва да изповядва Господа, така както се полага. Това се отнася за всеки свещеник, мирянин и монах. Понеже всеки човек понася скърби заради Господа наш Иисуса Христа. Но не тъгувайте, а знайте, че не може да се качим на Голготата, ако преди това не ни оплюят, опозорят, поругаят и оскърбят. Знайте това приятели и се спасявайте в Господа наш Иисуса Христа. 

За нас няма друг път. Ако обичаме Господа, трябва да се надяваме на Господа, да сме мъжествени и да се укрепват сърцата ни.

Ето аз викам към вас, и докато Господ ми дава възможност, все ще говоря и няма да млъкна. А вие се спасявайте скъпи приятели, обичайте се един друг. Любовта и всеопрощаването, е това, което ни отличава. 

Искайте по детски: - "Господи, много неща не разбирам. Вземи сърцето ми, а ми дай Твоето, и ме научи да Го заобичам повече от всичко на света". И ако се научим да обичаме Господа, Той с невидимата Си десница ще започне да спасява нашите ближни. Понеже спасението започва само от нас. Спасявайте се скъпи приятели!



"Владыка Зосима. У антихриста есть свой корабль приготовленный для нас".    22.06.2019 г.


https://www.youtube.com/watch?v=xPZdXPYn0MI&list=PLHobnBtXp-CnQ5Je-1KP5E2aI8jOQgzmC&index=6


Превод, Григор Симов



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. dobrodan - Григоре попович,
19.03.2023 20:50
откога на онуй трибуквие му викате Голгота?
цитирай
2. grigorsimov - на dobrodan
20.03.2023 09:23
Ето, дошло е времето и скоро ще разбереш
цитирай
3. nika3333 - Господ да ви въздаде за преводите на ...
25.03.2023 18:34
Господ да ви въздаде за преводите на проповедите на руския цар Зосима !
цитирай
4. grigorsimov - Да Бъде Божията воля.
25.03.2023 19:50
Но и ние трябва да се стараем, да сме с Бога, - кой колкото може и кой с каквото Може.
Господи Иисусе Христе, помилуй нас грешних!
Господи Иисусе Христе, помилуй, благослови и воцари Руского Православного Царя и Патриарха Зосиму!
Амин, дай Боже!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314173
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031