Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2023 14:27 - Безспорният победител в изборите е посолството на САЩ. Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

България стои здраво и непоколебимо на страната на своите съюзници и ще остане докрай вярна на задълженията, които е поела към тях. Става дума за проява на солидарност, която трябва да бъде поставена в основата на отношенията между държавите в нова Европа’’. Това каза министър-председателят на България преди да обяви влизането ни във войната.

image

Не се стряскайте. Цитираните думи са казани не днес, а на 13 декември 1941 г. от Богдан Филов, не от някой днешен политик. Речта на Филов е последвана от бурните ръкопляскания на народните представители. Те възторжено поддържат включването ни във войната. Епизодът, разиграл се преди повече от 80 години в Народното събрание, е част от историята ни. Може да се разглежда и като предсказание за бъдещето ни, ако коментираме облика на избрания вчера парламент. Ето – пак сме заедно с Германия и пак сме с нея против Русия, като през Първата и през Втората световна война. Отново народът не иска да сме срещу Русия, отново не иска война и отново не искат да го чуят. Може да се извадят още аналогии, но няма да го правя, за да не прозвучи предаването твърде зловещо, все пак се казва “ Не се страхувай “.

Що се отнася до вчерашните парламентарни избори, там има един безспорен генерален победител. Това е американското посолство в София. Неуморните усилия за формиране на силна парламентарна общност на антируска основа дадоха желания резултат. Мнозинството в новото 49-то Народно събрание е от партии, прегърнали русофобията. За да бъдат харесани от сюзерена и подкрепени в борбата за власт те са готови на всичко. Докато ги изберат, лъжат-мажат колко били миролюбиви, правосъдни, социални и демократични. Стъпят ли на жълтите павета, настъпва метаморфозата. При тях тя е обратна на природната- вместо от гъсеницата да излезе красива пеперуда, тук пеперудката се превръща в червей.

Та в новото Народно събрание пеперудите могат да сглобят парламентарно мнозинство. То, бъдете убедени, ще трябва да следва сляпо указанията на Вашингтон, дори да е за сметка на българските интереси. Дали васалната прослойка ще направи правителство е друг въпрос. Ако успее, дали ще се задържи на власт повече от три месеца ? Зависело от коалицията. Глупости ! Коалицията сее ли жито, гледа ли животни, създава ли поминък ? Коалицията първо краде, после управлява ! Няма ли за крадене, няма коалиция. У нас за крадене все още има, значи има шансове за коалиция. Малки, но има. Предстоят седмици на нареждане и пренареждане с цел чуждите протежета да забравят за момент лакомията и егоизма си, да сглобят мнозинство и да започнат да изпълняват указанията на сюзерена. Пред България се очертава период на пълна чуждестранна зависимост и то в условията на бушуваща в непосредствена близост война.

 

 

Ако разгледаме резултатите виждаме три заслужаващи внимание особености. Първата е, че шарлатаните от промяната, въпреки неистовите усилия да надделеят, останаха след Борисов. Отдъхнахме си. От две злини по-малката, ама много по-малката. Кирил Петков взе да ми напомня на Зеленски и ако беше победил нищо чудно да беше тръгнал по същия път. Втората особеност е третото място на Възраждане. С тези темпове на нарастване те имат всички шансове на следващите избори, вероятно през есента, да станат ключов фактор в държавата. И трето, показа се пълната несъстоятелност на хартиените бюлетини за повишаване на активността. Тя не беше по-висока от предишните избори. Т.е. упражнението бе абсолютно ненужно. Да, до урните отидоха известен брой неграмотни и купени гласове, но от тях се оттеглиха също толкова на брой отвратени от лицемерието грамотни и неплатени избиратели.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 3 април 2023 г. по Евроком )
http://www.budnaera.com




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28356049
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930