Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2023 18:21 - Синедрионът знаел че Христос е възкръснал!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2018 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 22.04.2023 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Во имя Отца и Сина и Светаго Духа. 
  Четейки евангелските повествования за възкресението на Господа наш Иисус Христос, ме порази един детайл, на който преди не съм обръщал внимание. 
  Когато войниците отишли при членовете на Синедриона (първосвещениците, книжниците и князете юдейски) и казали, че Христос е възкръснал, аз се питах, повярвали ли са те, че наистина е Възкръснал? 
  Хайде да поразсъждаваме, какво се е случило в този ден. 
  Нашият руски академик Белецки, починал 1962 г., а роден 1884 г., събрал огромен материал, който тогава не е можело да бъде издаден. Но през осемдесетте години, неговите изследвания за пръв път били отпечатани, отначало в чужбина, а после и в Русия. 
  Оказва се, че свидетелствата за Възкресението Христово, от разни източници, в чужбина, са доста много, - повече от двеста и тридесет. Но нас сега ни интересуват главните четири. 
  Първо, това са самите войници, които присъствали при чудото на възкресението на Господа. 
  Второ, личният лекар(?), много известен тогава, сириец (по народност?) Ейшу, който бил един от най-големите лекари, по онова време. 
  Третият бил, касиерът на Синедриона, Матеркант (Маферкант). И накрая един грък, много грамотен човек - историк, който бил личен летописец и биограф на Пилат Понтийски. 
  Тези хора с очите си видели това, което се е случило, и до нас са стигнали техните разкази. 
  За управителите на Юдея, написал книга, членът на Синедриона Матеркант , който отивал тази нощ, да заведе войниците за втората стража, и да плати на войниците от първата стража, които пазели Гроба Господен.  
  Лекарят Ейшу с петимата си ученици - лекари, специално отишли за да видат, ще възкресне ли наистина Христос, за което всички говорели, или не, понеже не вярвали на думите за Негово възкресение.
  И накрая историкът Хермедий, също тръгнал да гледа, през нощта, на третия ден, ще има ли възкресение наистина.
  Лекарят Ейшу много точно описва, че започнало страшно земетресение и някаква невидима сила отместила грамадния камък, който учените изчислили, че тежи тон-два. 
  Войниците видели Ангел, а Ейшу, Матеркант и другите, казвали, че видели нещо като светещ облак, който се спускал от горе. И изведнъж видели в него светеща фигура, а после облакът се издигнал нагоре.
  Всичко това видели огромен брой хора. Първо видели войниците, които пазели, а после дошли и другите войници, да ги сменят, заедно с Матеркант, който трябвало да плати на първата смена, и да назначи втората смена (стража). 
  Второ, лекарят Ейшу, заедно с петте си ученика, които пък казват, че идвали още и две жени. Ние знаем кои са били тези жени: - Магдалина и Света Богородица.
  И Хермидий също тръгнал да гледа, понеже не вярвал, че Христос може да възкръсне. И всичките се уверили.
  Войниците влезли и видели, че го няма там. Те се ужасили, като видели Божия Ангел, и паднали на земята.
  И така, войниците отишли в Синедриона и разказали, че станало земетресение и камъкът бил отместен, от невидима сила. А той бил огромен.
  Един английски учен намерил в лондонската библиотека старинен свитък, от четвърти век. Това било Евангелие от Матея. И в него, човекът който го преписвал (ученият счита, че той е бил свидетел на тези събития, или поне е видял гроба, преди или след Възкресението Христово), написал, че камъкът бил толкова огромен, че за да го отместят (претърколят) трябвало да се съберат 20 човека.
  За да затвори камъкът гроба, имало клиновидна спирачка, която, като се отмести, камъкът сам се претърколвал и затварял плътно гроба, като пропадал в специален жлеб. Но за да се отмести от този жлеб, и да се отвори гроба, трябвало да се съберат поне 20 човека. 
  Такива гробове си позволявали само много богати хора, какъвто е бил и видният член на Синедриона, Йосиф Ариматейски. Той не участвл в съвета на синедриона, но предварително си бил подготвил гроб. И след погребението на Христа, той сам отместил клина, за да се търколи камъка и да затвори гроба. Но за да се отвори гроба, трябвало поне 20 човека.
  И така, отишли войниците в синедриона и казали, че грамадният камък бил отместен от невидима сила. Че видели Ангел, и всички изпопадали от ужас, от вида му. После казали, че Иисус го нямало в гроба.
  Те са можели да кажат така, само ако са влезли в гроба и сами са видели, че там стоели само пелените, и то - неразгънати!
  И пак повтарям въпроса, - разбрали ли са членовете на Синедриона, че Иисус е възкръснал?
  Без никакво съмнение, са разбрали, понеже помолили войниците да излъжат, и им дали пари, да излъжат, че уж учениците Му са го откраднали. 
  (Освен това, ако членовете на синедриона, не били повярвали на стражите и на останалите свидетели, те непременно са щели да се оплачат на Римския Управител Пилат, и да искат, той да накаже войниците си, понеже не са опазили гроба, както им е било заповядано! Г.С.)
  И щом са казали на войниците, да излъжат, значи са повярвали, че Христос е изчезнал от гроба. И добре са разбирали, че никакви ученици не са можели да го вземат от там, понеже, за да отместят камъка, трябват много хора. А и всичките ученици били много уплашени и даже не вярвали, че Христос, наистина може да възкръсне. Затова седели и треперели, понеже се плашели да не хванат и тях. И докато Светият Дух не слязал на тях, те все се страхували.
  Затова няма никакво съмнение, че синедрионът добре е разбрал, че Христос наистина е възкръснал.
  А сега нека помислим, какво би било, ако те не са повярвали напълно, че Христос е Син Божий. Да предположим, че не са можели да повярват, че само Бог или Сина Божий може да възкреси четиридневния Лазар, - умрял, разлагащ се и миришещ. Но те повярвали на свидетелството на войниците, че е възкръснал, след като разказали, как всичко станало, Те видели Ангела, земетресението, отместеният камък и празният гроб с пелените, в който е бил Христос. Пелените стоели на мястото, а тялото го нямало в тях. 
  Те прекрасно са разбрали, че е възкръснал, и дали пари на войниците, да лъжат народа, че са го откраднали учениците Му. Друго обяснение не са имали.  И така, за пореден път се потвърждава, че те са знаели Кого убиват. Те са убили Самия Син Божий!
  Те повярвали, че Той е възкръснал, но са били сатанисти, поклонници на дявола, и са работели за него... Те са били юдейска религиозна секта, която се зародила още по времето на вавилонския плен. Тогава висшето юдейско свещенство, повярвали и приели главната идея на тайното учение на халдеите, което сега се нарича - Кабала (което си е сатанизъм, масонство и мафия, в едно цяло! Г.С.) 
  Значи, са повярвали, а са лъжели по целия свят, че Той не е възкръснал.
  И какво виждаме сега, като резултат? Виждаме, че огромна част от света, или поне целият средиземноморски свят, всичките страни около средиземноморието, всички те повярвали, от Европа, Азия и Африка. Всички те повярвали в Христа.
  Как е било възможно да повярват, ако възкресение не е имало? Но те повярвали. И именно това им  било главният аргумент. 
  Можели ли са Апостолите да убедят другите хора, че Христос е възкръснал, ако не е бил възкръснал. Това просто не е възможно.
  Можели ли са те да идат (доброволно) на мъчителна смърт, а всиките, освен само Йоан, са умрели от насилствена смърт, били са убити за изповядване на Христа. Можели ли са те да направят това, ако са знаели, че лъжат? Че те са си измислили това възкресение? Това просто не е възможно, понеже хората няма да отидат на смърт, поради лъжа. Това е напълно еднозначно. Значи това явление е било истинско, и Христос наистина е възкръснал. 
  И Апостол Павел ни казва: - "Ако вие не вярвате, че Той е възкръснал, то вашата вяра е напразна".
  Впрочем, аз питах едни вярващи възрастни жени, ходещи на църква: - "Вярвате ли, че ще има Вечен Живот"? И те, всички, почти еднакво отговаряха: - "Еми, не зная!" А това значи, че не вярват и, че Христос е възкръснал. И че той ще възкреси и нашите тела, и ние ще влезем във Вечния Живот, ако заслужим, разбира се.
  Но и които не заслужат, също ще отидат във вечния живот, само че ще е в друг живот вечен, във вечната мъка, където огънят не угасва и червеят не заспива, - както пише в Евангелието. Това също е вечен живот.
  А те не вярват. И за тях Христос казва: - "Ако вие не вярвате, че Христос е възкръснал, и че и вас ще възкреси, значи вярата ви е напразна". 
  Ние с вас вярваме, че Христос е възкръснал. И тази вяра ни дава всички основания, и пълна мотивация, от нищо да не се плашим в този свят. 
  Знаете, че нашите тела ще умрат, при всички случаи, и това е пътят на цялото човечество. Всички умират, и добрите, и лошите, и злите, и старите и младите, всички ще умрат. 
  Въпросът е само, - когато възкръснат, къде ще отидат тези хора, с телата си? - Във Вечния Живот, на Новата Земя, под Новото Небе или във вечния огън.
  И на християнина това придава огромен смисъл на целия живот. Защото знае, че живее, не само сега и тук, и не казва: - "Наслаждавай се, яж, пий и се весели", - както казвал богатият човек. 
  Не. Християнинът знае, че временно е тук, и се грижи най-вече за това, да подготви душата си, за прехода във вечността. Понеже Христос Възкресе и ние ще възкръснем, както ни е обещал. 
  Поздравявам ви всички за Великия и Спасителен Празник.

  Христос Возскресе!  - Во истина возкресе!

  Христос Возскресе!  - Во истина возкресе!

  Христос Возскресе!  - Во истина возкресе!


https://www.youtube.com/watch?v=weOJhFnE-2E


    Превод, Григор Симов


    Чакайте в следваща публикация, или сами потърсете, житието на Лонгин Стотника и на неговите двама войника, които заедно приковали Христа на кръста.        



Гласувай:
2



1. notfun - стигаа..глупотерии..на квадрат..
25.04.2023 12:04
разбиар се че ЗНАЯТ, нали, ТЕ,я измислиха, тази ЛЪЖА


Расссоо, поправи си главата/ изкукуругала си, с тезз секти
и с тези 55 Профила..
за добро, ти го казвам..
тази Игра, не е за сяка мека глава....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28347575
Постинги: 4297
Коментари: 7556
Гласове: 8246
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930