Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2023 08:16 - Санкциите не работят. Демокрацията работи!
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 461 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 05.06.2023 08:19


 Аман с тези санкции. Нямам против тях, ако работеха. Но те не работят.

Иран е под санкции десетилетия наред и какво от това? Можеш да си купиш всичко на улиците на Техеран - коли, телефони, телевизори, хладилници - всичко.

Северна Корея е под санкции също от десетилетия. Толкова хора умряха от глад през 90-те години и какво от това? Режимът си е на мястото. Санкциите не работят.

Представете си, Еритрея е под санкциии. Там нямат вода по чешмите, но една хубава къща в столицата на страната струва колкото в Италия. Санкциите не работят.


Забележката ми е към нашите "партньори" от ЕС и САЩ. Защо ги слагам в кавички? Защото ако сме истински партньори, трябва да ни питат, дали сме съгласни с политиката, която се води. За жалост, никой не ни пита.

Войната в Украйна ескалира от преди десетилетия. Какво направи ЕС и САЩ, за да предотвратят този конфликт? 
Хайде да кажем, че смяната на режима в Киев през 2014г., не беше направена без насилие и с демократични средства. Но какво последва след това? Стана ли Украйна демократична държава? Насилието продължи. Вътрешното напрежение допълнително се подклаждаше и от двата външни фактора - САЩ и Русия и всеки си имаше своите основания да постъпва така. Но Украйна продължаваше да се управлява от оригарси, които продължаваха да крадат страната. Политиците се надвикваха в парламента, а народът напускаше страната. При отделянето на Украйна от СССР, страната беше с население колкото Турция - 53 000 000 души. Не милиони, десетки милиони украинци напуснаха страната си заради напрежение и липсата на демокрация. Всичко там се решава от позицията на силата.

Много пъти съм си задавал въпроса, защо Русия нападна Украйна, открито през 2022г.? Никой не спори за това, че управлението на Руската федерация е силно централизирано и институциите са формално оправдание за властта на един човек. В Русия винаги е имало цар, независимо от това как се казва позицията - император, генерален секретар или президент. Това на всички е ясно.

Въпросът обаче който задавам е доста интересен. Дали Русия щеше открито да изпрати танковете към Киев, ако там имаше демократично управление? Дали руснаците в Донбас щяха да се бунтуват, ако имаше демокрация в Украйна и правата на всички се зачитаха? Дали имаше нужда Русия да се намесва директно с войска, анексирайки Крим и помагайки скрито на Донбас, ако в Украйна имаше демокрация? Не, нямаше да го направи.Затова нека да погледнем истината, а тя е, че в тази държава няма демокрация. Затова Русия посегна на Украйна.

То ако бъдем честни и в България няма демокрация, въпреки, че е член на ЕС, аз пък искам в Украйна да има демокрация. В коя държава на УС има демокрация? Нима в САЩ има демокрация? Но както знаете, мечтите умират последни.


Само още едно изречение към тези, които се мислят за демократи. Когато имаш образовано население, каквото е украинското, оръжие трябва да се раздаде преди конфликта, а не след като се започне войната! Ако имаш вяра на народа си, трябва да го въоръжиш и подготвиш за война много по-рано, а не да разчиташ само на редовната си армия. На редовната армия разчитат диктаторите, царете, императорите, князете и болярите. Тези, които искат да управляват без участието на народа.


И когато казвам, че демокрацията работи, говоря за това, че и малкото демокрация, която успее да си извоюва един народ, ще му помогне да живее по-организирано и щастливо. Украинци и руснаци допуснаха да бъдат насъскани един срещу друг от богатите си ръководители, подкукуросани от външни покровители. Сега и двата народа страдат, защото участват във война, която не е тяхна война.



Гласувай:
0



1. vladtepes - За демокрацията в Русия
06.06.2023 11:26
В Русия е имало функционираща демокрация още по времето на добрия дядо Иван, неправилно наречен Грозни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195072
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031