Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2023 14:28 - Обръщение на Държавния Патриарх Зосима към цялата Поместна Църква на Царската Империя. Превод от видео. (Извадка, от 34:25 мин. до 56:40)
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 217 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.09.2023 18:58


...Добре ще е, да се осъзнаете и да дойдете там, където е Светият Дух. Бог никого няма да обиди, а ще постави всекиго на неговото място, което заслужава.

Аз за никого не нося скрит камък в пазвата си. Аз грешния обичам Господа, както умея и казвам на хората, че и когато вършат послушание, каквото и да е, дали видео записват или нещо друго, ако почувствате, че молитвата ви напуска, оставете всичко и само с молитвата се занимавайте. И докато Христос (Иисусовата Молитва? Г.С.) пак не дойде и не освети (делото ви), не вършете нищо.  

Ето така учим ние в РПЦ на Царската Империя. Елате, и вас ще научим, понеже виждам, че се спъвате на всяка крачка. А кой се спъва на всяка крачка? Самият Господ го е казал в Евангелието, - "слепия"! Особено този слепец, който казва, - "не, аз виждам".

А друг светец казва: "С какво ти чадо, ще докажеш, че в тебе няма гордост? Ако не с това, че я отричаш!"

Вие, упорстващите еретици, покайте се! Времето ви дойде, няма нужда да казвате повече, каквото и да е. А ако пак се изявите, Светият Дух жестоко ще ви накаже, и Божията Майка!

Вие не ме познавате, ни мен, нито колко сърцето ми, чистилището на душата, обича Господа и Царицата Наша Преблагословена. Нищо не знаете. Елата и се научете! Тук е изворът на Живата Вода! Тук никой няма да носи камък в пазвата си, за вас. Говоря на тези хора, на които от Бога е дадено да чуят думите, които аз грешния казах сега. 

Повече няма да говоря за това, в проповедта. Искам за най-главното да се обърна с призив към Цялата Поместна Църква РПЦ Царска Империя. Братя и сестри, ще говоря просто. Сърцето ми гори само за това, да обичам Господа, и още много хора да доведа при Христа. Та хората сами да се радват в Светия Дух. И вие, както в Евангелието, някога казали: -"Ние вече сами знаем, сами разбираме, че Ти си Месия. Не защото Ти ни каза, а защото сами се убедихме". 

Те със сърцата си, сами се убедили. Така и вие братя и сестри се убедихте в сърцето си, че Светият Дух е с Нас. 

Ето и Светите Отци в пророчествата, вече всичко са предсказали. Вие вече имате такива факти, на които можете да се опрете и да кажете: "Аз вече няма да се съмнавам, ето ги фактите".  

Господи защити ме. Ти си такъв Бог, който никога не води в заблуждение. На Тебе винаги можем, и трябва, да се опрем. И това е голямо щастие, и ликуване. С това, подсказвам на съмняващите се.

А сега братя и сестри, искам да ви кажа, че няма да се отворят границите ни... Няма вече да има възможност, да можем да пътуваме много, понеже антихрист поставя печати на границата. Няма предварително да казвам, какво ще става или няма да става. Ще кажа само, че на границата антихрист поставя печат. 

Подведе хората, да нарушат кръщението си, и много се радваше. Но Господ запази човека, чието кръщение, не е нарушено, и го постави да е Помазаник. Господ винаги побеждава, и колкото и да се бори с Него (дяволът), постоянно губи, и сам се чуди, колко Чудесен е Господ. А сатаната е само слуга, и ако Господ му заповяда, ще се затича да изпълнява всичко!

Затова знайте всички сатанисти мръсни, имате три и половина години, да се скриете някъде. Но по-добре недейте, та всички да ви намерим.  Но да се върна братя мои, скъпи. Аз преди ви говорех, че тази тема е сериозна, и ако даде Бог, ще поговорим с вас. 

Ние за сега няма да можем да ръкополагаме хората, които са в чужбина. Няма да можем да им предадем Светия Дух. Няма да можем да подстрижем за монашество, и каквито и да е други Църковни действия.

Но най-главното е, не както учат всякаквите там еретици, че Бог дава на Царя Благодат, а чрез Царя, на и всички останали. У нас благодатта се подава в Църквата, чрез Таинствата Христови. А ако поиска да даде Бог благодат в сърцето на Царя, като на духовник, да окърмява хората, Той, понеже е Велик и Славен, може да го направи, и го прави. И мнозина от вас знаят това. Но да се върнем братя, на въпроса. Като поставил антихрист печат на границата, нима е победил Господа? Никак, и никога!

На нас Господ в житията на светците ни оставя неща, на които можем да се опрем. Какво да правим ли? Нима ще оставим целия свят да погине, Не, никога! Ние трябва да се замислим, какво иска Господ да направим? И ето, каквото ми положи Господ на сърцето, това и предложих на Архиерейския Събор. И целият Събор единодушно прие, че това е волята на Бога Наш, Който иска всички да се спасят. 

Работата е там, братя и сестри. В житията на светците ние сме чели, не веднъж, как един светец, Ангели го ръкополагали, а после на Събора на архиереите, не дръзнали да го преръкополагат. Ето такива отстъпления от канона се случват, по време на гонения. 

И друг един светец, Григорий Кесарийски, дистанционно го ръкоположил свети Федим... Тичал, тичал след него, а Григорий, от смирение, бягал. И Федим паднал на колене и вдигнал ръце, към Небето: "Господи, уморих се и няма да мога да го настигна".

И се замолил на Господа, да подаде Светия Дух, за Архиерейска Хиротония на свети Григорий, от разстояние! А после, когато свети Григорий служел на катедрата си, (а до тогава вършел чудеса) когато се появил първият верен Епископ, той веднага прочел над него всичките полагащи се молитви, и бил приет свети Григорий Кесарийски, от Събора, като истински Архиерей Божий.  Но тогава не го е имало Антихриста, сина на погибелта. Имало е гонители, но много по малко, от колкото при този син на погибелта. За това и Самият Бог казва.

И ако Господ ни е дал такива примери, при онези гонения, а такива примери има много, а не само тези, коитоаз ви приведох. Те не са малко. Имало е, сами себе си да кръщават, или роднини кръщавали, и това го пише в житията на светците.  И ние с вас трябва ясно да разберем, че не може да оставим сега целия свят. Колко сега в света има наши братя и сестри? А Господ ми открива сега, колко ги обича! Наши братя има навсякъде. А колко още има да дойдат. 

Затова братя и сестри, трябва на основанието, че Господ ни е дал в нашия живот, житията на светците, и ни е показал, как на съборите се приемали такива ръкоположения, като на Григорий Кесарийски. 

Затова предлагам на цялата Поместна Църква на Царската Империя, да живее според вярата. Нека допуснем братя, че например, Димитрий в Молдова сега има кръст Молдовски(?) и ако речем, да го ръкоположим, какво ще трябва да направим? 

Ето каво помислихме на Архиерейския събор. Ние ще правим видео-уроци, та хората да могат да служат служби. Ние всичките архиереи, ще се стараем да учим този човек. Но ще трябва некои неща, ако ще ръкополагаме човек, да правим всичко, което е положено по закона, и ще трябва да премине през всичките степени, задължително. 

Как трябва да става това? На литургията, ако примерно ръкополагаме някого за свещеник, и той е в чужбина, и е верен, ние първо, братя и сестри, трябва Светия Дух да предаваме, понеже много хора нямат Светия Дух.

Всички които подпишат Присягата, нека чуят, че ние от разстояние ще се молим на Господа, и всичко ще обясняваме на човека, и всичко ще извършим, по каноните на Църквата, та никой да не се смути. 

Ние трябва да помогнем на хората, и Светият Дух ми откри, понеже диша, където поиска, че най-важното в ръкополагането е, да слезе Светият Дух. И за това трябва да възлагаме ръце. 

Но ние братя и сестри, трябва да постъпим според вярата. И да речем, на литургията, в определено време, човек ще се ръкополага, за него ще се прочитат всичките полагащи се молитви. Всичко което се полага в литургията, ще се служи. Да допуснем че Архиереите се съберат, и на архиерейски Събор, ще четем молитви, Бог да даде на този човек, Светия Дух, а на самия човек ще кажем, какво да прави в това време. 

Некои неща може по телефона да се подскажат, ако например... трябва да се подстриже, ще трябва да се подсказва. Ще направим видеоуроци, и още други неща. Но въпроса е, което сега е много угодно на Светата Троица... Сега братя и сестри, аз всичко ви откривам и искам да съм с вас, като с поместна Църква, едно тяло в Христа Иисуса, Господа Наш.  

Ние имаме много братя и сестри, които трябва да приведем при Господа. Така е угодно на Нашия Отец Небесен. Така е угодно на Нашата всепречиста Майка Богородица. 

Затова ние сега трябва да направим тази крачка, която ви предложих. Но и всеки човек може сам да каже думата си по този въпрос. Затова и аз на всички откривам и казвам, с какво се занимаваме, какво правим и какво ще правим сега, за да знаете всички вие.

Това наистина е угодно на Господа Бога Наш, и всички които застанат срещу това, ще застанат протива Самата Любов! Понеже, щом, още когато антихриста го е нямало, Господ е показвал такива неща, Той ги е показал, за да ги видим ние сега. Разбирате ли?

Не е важно дали ще отворят границите после, или не, ние трябва да живеем със Светия Дух. Ние трябва да живеем с Живата вяра. За Бога няма пречки, да подаде Светия Дух. Ние трябва да вярваме!

Вярвате ли вие, братя и сестри, че ако се молим Съборно, Господ ще ни даде Светия Дух? И ръкоположението ще се извърши. А после, Епископа сам ще почне да ръкополага.

Но още щом му се удаде да се добере до нас, или ние до тях, такива архиереи и свещеници, ние трябва на литургия, както се полага, да прочетем всичките полагащи се молитви. 

Всичко което се е случвало в моя живот, аз преди това казвах: "Господи, как мога аз да го кажа на хората, та те ще ме нарекат всякакъв! а Той каза, "всичко им казвай, както аз правя, и изобщо не мисли такива работи"! 

И затова вече мнозина ме обиждат и ме наричат всякак. Но гелдайте, колко чудно моите хиротонии Господ уреди, - като първообраз (на това, което ще правим сега).

Аз служех литургия на Богородица, и тогава много неща ми бяха открити. И самата Богородица ми нареди, заедно Господа, да отрежа парченце плат от нея... Аз го изядох и в устата ми се разтопи такъв вкус, който не мога да обясня. И Бжията Майка, заедно с Господа, ми казаха, да служа като Архийерей. И да кажа на Владиката Севастиян, че така е угодно Богу и на Пречистата Богородица.

Аз съобщих на Владиката, звъннах му следващия ден, след Божествената Литургия, според мен, и толкова благодат получавах.

И казах на Владика Севастиян, така и така Господ и Света Богородица ми казаха, такова видения имах. Много неща имаше и всикчо му разказах. 

Той три дни се молил, и ми каза: "Аз не мога да преча на Господа и Богородица, на това, което Те правят. Ще наблюдаваме, какво ще излезе. Ако е Божие дело, значи то ще се уреди, а ако не е, нека изчезне".

Така ми отговори старичкият Владика Севастиян, и аз започнах да служа като Архийерей. 

И когато започнаха да ме обиждат, Господ, чрез отца Варсонофия, моя бивш духовник, мощи ми изпрати на Петър и Павел, и те толкова ме крепеха, толкова благодат получих, по милост Божия. Мен ме хулят, а Господ винаги ме утешаваше. 

Знаете, че на пророк от Библията, ако Господ му нареди нещо да направи, той веднага го изпълнява и за нищо не мисли. Не че аз се слагам между пророците, но на всеки човек, на когото Господ нещо каже, не трябва да отказва, и не трябва да не се чува, а трябва да изпълнява. Иначе помазването с благодатта при кръщението, се отнема. 

Аз грешния чувствам, братя мои скъпи, и сестри, голямо възраждане в Светия Дух. Аз не мога да го обясня. Но ако знаехе тези, които ме хулят, колко Господ ми дава Дух Свети, те биха се уплашили. 

Но скоро това пред очите им ще стане, когато Царицата Преблагословена, Нашата Мама дойде. И тези, които махат с ръка и казват, че това са лъжевидения някакви, те не знаят че хулят Самата Владичица Богородица. 

Още тогава когато излязох, аз ви говорех за Илия Пророка, колко пъти Господ ми е е казвал, че ще ми даде духа на Свети Илия. Аз, заедно с вас израствах, братя мои. И понеже съм грешен, в началото ви прочетох от пророчеството за Белия Цар, за последния Помазаник. Аз в некои неща, с вас израствах, а за други неща, на Гопода беше угодно, само мен да ме води, за което ще се постарая да премълча. 

Но какво се случи, когато започнаха да ме хулят? Както каза Владиката Севастиян: "Ако това е дело Божие, то ще се укрепи". 

И точно след година, имено в деня на апостолите Петър и Павел, дойде Владика Севастиян и  отново, напълно ме ръкоположи за архийерей. 

Не че е отново, понеже Господ с Духа Свети ме ръкоположи, и каза да служа. Но така решил Господ да направи, за да се изпълни, както с Гигорий Кесарийски. И тук Господ, на дело доказа, че това е било Божие дело...

Колко хора сега ще се радват. Голямо възраждане става сега. Господ каза да живеем във вярата и в Духа Свети. И ако Господ зове моето сърце, всеки който иска да идва, нека идва. 

Ако некой види, че това което правя, Духа Свети го прави, тогава идвайте, и ще сме заедно с вас. А който хули, го оставяме на волята Божия.

Какво каже Господ, това и ще направим с тях. Зная, че сърцата на некои от вас, вече нямат сили да търпят всичките тези хули, и ръцете ги сърбят. 

Но потърпете приятели мои, у Господа винаги за всичко си идва неговото време. И то неумолимо идва. Човек живее с това, което днес го боли, а и утре може да е същото...

Затова, когато от Бога идва съд, той неумолимо ще дойде. Задължително. Когато Бог започне да движи, никой няма да се спре.

Някой се плаши от бесове, друг от хора, но ние трябва да се плашим само от Господа Бога Наш, от Великата и Страшна Света Троица. 

Докато дишам, до тогава ще говоря. Аз се събуждам и говоря за Господа. С вас говоря само за Любимия Христос. Със всички, само за Господа, понеже нямам никави други теми. С това аз живея, това е моя живот, това е моя хляб, това е моята храна, това е Моя Господ. 

Аз вече, братя и сестри, ще кажа, че вече много се уморих. Много се уморявам, и как да ви кажа, много ме уморява това, че хората не искат да обичат Господа. И от това ме наляга тъга, и само Господ после с Духа Свети идва и ме утешава.

Не искат хората да обичат Господа, и нека живеят както си искат, но ние с вас, братя и сестри, трябва да живеем по вярата. Искате ли да живеете по вярата, аз искам да ви призова? По онази вяра, с която  Господ поставил Апостола на водата (в морето). Защото нас ветрове ще ни бият, бесовски ветрове ще ни бият. Ще ни нападат, ще ни хулят и със съмнения ще ни налитат. 

Готови ли сте братя и сестри, скъпи в Христа, да изпълним това, което Бог повелява, да извършим с любов? Готови ли сте да повярвате на това, където Бог ни зове? Ако е да, тогава вървете след мен. Аз съм първ, който вярва в Господа и върви след Него.  Разказвал съм ви, че Бог видение ми даде, да видя, че кораба потъва, и аз скочих от него, натам, където беше кораба на Господа, без да се замислям. И чак после разбрах. Защо са два кораба, не разбирах, защо това се случи? Но потъващия кораб е Московската Патриаршия, на РПЦ. Ето това съм видял.  

А Господ предварително е знаел, че аз ще изляза от РПЦ, за моята Хиротония. Там ще ми я дадат. Ето братя мои скъпи, с голямо щастие и с голяма радост ви говоря за това. И за мен изобщо няма значение, кой, какво ще говори за мен.

Те много говореха, но Господ укрепи повече мене, отколкто тях. И ще ви кажа, както е казано: "Той ще влезе, а всички ще излязат". Така е казано за Царя. Само той ще влезе, а всички ще излязат. Това се казва за тези, които са имали власт, дотогава... 


Извадка от: Обращение Державного Патриарха Зосимы к полноте Поместной Церкви Царской Империи. (от 34:25, до 56:40 мин. от общо 1:17:23)Превод, Григор Симов            Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28644501
Постинги: 4330
Коментари: 7622
Гласове: 8267
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031