Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09 16:57 - Знамение на новонарисуваните Икони в последното време, и откриване тайната на свитъците
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 914 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.09 21:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Христос възкресе братя и сестри! Аз съм отец Енох (РПЦ ЦИ). Сега работим с Държавния Владика, над проповед, как трябва да разговарят нашите чада, от Църквата на Царската Империя, с хора от църквата на Московската Патриаршия, когато се наложи. И кои моменти да се посочват, от духовното увреждане на обзетата сега от прелест, основна маса от хората. 

Каква е сега основната позиция на официалната църква? Както и предсказано от Светите Отци, антихриста ще напада преданието, - и те това и правят, - отричат преданията на Светите Отци, от последното време. И даже не признават светостта им. 

Но има един Свети Отец - Паисий Светогорец, чийто духовен авторитет те не могат да отрекат. И ето какво казва той, в магнетофонен запис, от 1992 година, направен в Света Гора. В него, отеца дава отговор, за документите, и казва: 

"...Ето тук се върши отричане. Приемайки печата (белега), човек се отрича от Бога. Същото е и с паспортите (или личните карти).
Ако не се искаше моя подпис, а само ми бяха дали некаква хартия и ми кажат, това е паспортта ти, - и това е всичко, - тогава е друго. Но когато в паспорта има символи на дявола, и аз се подписвам, че това е моят личен паспорт, това вече не е дреболия, а значи че аз одобрявам това отричане. Ей, деца мои, това е дяволския печат. И като го приемеш, се отричаш от кръщението си, и си слагаш друг печат, - отричаш се от печата на Христа (Дар Духа Светаго) и приемаш печата на дявола".
  Защо, братя и сестри, отеца Паисий Светогорец приравнява печата от Откровението, с паспортите? Защо светите Отци приравняват печата, с паспорта, с документите? Понеже, приемайки документ, ние приемаме номер (ЕГН). 

Отеца Паисий говорел за ЕГН-то, като за отричане от Светото Кръщение, понеже светите Отци казват, че така се върши предателство и се поврежда Светото Кръщение. 

Затова, ако сега не се приемат думите на отец Паисий Светогорец, това означава, да се похули и цялото му оставено духовно наследство. 

Този въпрос е много сериозен, братя и сестри. Понеже хората погиват с повредено кръщение, даже без да знаят това. И това са именно самите тези лукави, за които ученикът на Свети Василий, - Григорий, казвал (в "Страшния Съд Божий, видение на Григорий"), че са най-лукавите, с повредено Кръщение, и Господ ще им каже, че не са съхранили Светото си Кръщение. (като са приели "дъсчиците" (т.е. личните карти), те са се отрекли от Христа, и на дъсчиците, които (съдените от Господа) държели в десните си ръце, пишело "ОТРИЧАНЕ"! Г.С.)

Така че, ако Господ благослови разговори с тези, които са в еретическите храмове на МП (и в останалите поместни Църкви. Г.С.), това е първото, което те трябва да чуят, и да осъзнаят. 

Ние трябва да призоваваме хората, заедно да разгледаме този въпрос, според казаното от Светите Отци. 


(Надолу вече говори Владика Зосима)

Ако искате да узнаете Правдата Христова, нека поразсъждаваме. Нали Отците са казвали, че кръщението е нарушено (след приемане на лични, светски документи), а защо не им вярваме? Това е най-страшното нещо, да не се повярва на последните Свети Отци. Това значи, да се отхвърля преданието. Това е работа на самия антихрист.

Ако ние ясно доказваме, че кръщението е нарушено, как вие тогава влизате в Светая Светих? И ти Бомбеев... Аз пак ще продължавам да ти звъня... 

Василий Велики казал, че ако по време на гонения, попитат някой свещеник, нещо, той е дължен да има "прозрачна" хиротония. Т.е. да отговаря на всичките тези въпроси, по които е давал клетва. 

Мирянинът е дължен да попита свещеника, и аз съм дължен, искам или не, независимо дали съм добре или зле, аз съм дължен да отговоря, понеже съм давал клетва. Така че и вие ми отговорете. И ти Бомбеев. Имало ли е такова нещо? Истина ли е това? Истина е. А защо тогава вие служите? Или ще трябва да се откажете от Светия Дух? Последните старци така и направиха (?вероятно става дума за старци от непоменаващите или от МП? Г.С.), само че не го осъзнават. А с това са се отрекли и от Бога. 

Некои казват: - "А защо тогава Господ ни подаваше благодат, милваше ни и чувствахме това... и друго, щом нямаме Кръщение"?

Това са несъборни хора и не разбират, че Господ действа в Съборност, която Самият Той е и утвърдил. И Той знае, че само пълнотата на Поместна Църква има възможност да решава въпроси от такъв мащаб.  

Затова Господ, от шепата непоменаващи, примерно, не е изисквал едно или друго, понеже е знаел, че те нямат възможност, да го направят, и нямат благословение за това. 

Господ цял век търпял католиците, и Московската Патриаршия търпя толкова дълго, понеже търпението на Христа Бога наш, е голямо. Но когато се събрал Православен Събор, католиците веднага станали католици, и вече не са били никакви Православни, а станали еретици и разколници. Така и сега МП вече не е църква, а е само сборище на сатанисти и разколници, и на заблудени хора, които още не разбират. И за тях, главната задача е, това да стигне до съзнанието им.  Но след като вече се е събрал Съборът, те вече няма да имат прощение от Бога. Господ дълго е търпял и милувал, а сега Неговото искане е такова, и то е законно. Но когато човека върши някакъв грях, без изобщо да го вижда, Премъдрият Бог, не мъчи съвестта му за това. Но когато се усети човек, тогава Господ ще му покаже, и тогава съвестта му, ще започне да го мъчи. А преди това човек не се смъчи, и в това е смирението, да се довери на други, когато му казват, че неправилно върши, това или онова. Това е, за да не вярва на себе си, а да повярва на този, чрез когото Бог върши нещо! Тук е мъдростта. А нататък Господ започва да управлява така човека, че той става щастлив, и това е.

Затова искаме от хората и казваме, че вашето кръщение е незаконно. Събра се Събор, който има пълнотата на Поместна Църква, и повече така, не можете да се спасявате. Понеже, там където е била икономия, някаква, - вече я няма. И там сега е пълна Акривия. Защото ако и нататък така остане, това ще е подигравка с Кръщението! А това значи, с Христа! Пази Боже!

Затова, сега всъщност свещениците от МП, и непоменаващите, които влизат в олтаря и служат, са хулители на Светата Троица. Те са наглеци и слепци, които вършат такова безчинство, без да разбират какво вършат. И затова те ще бъдат много силно бити и наказани. Нищо, че сега не искат да чуят.

Освен всичко това, те даже не дават на хората (да чуят истината и) сами да избират. Но Истината не се плаши от нищо! А ние и да знаем че това наше дело е Истина, ние не го приписваме на себе си, понеже такива са законите на Църквата, и само се стараем да ги спазваме. А вие не искате да ги спазвате и махвате с ръка, и казвате: "Дошли някакви сектанти", - и говорите, че сме болни. 

Но който така отговаря, наистина е болен. Разбира се че е болен. Ти му казваш, дай лъжицата, а той чашата си, ти подава.

Аз ти казвам, че Кръщението ти е нарушено, а ти казваш: "(стига бе) сектант, омързна ми вече"!

Разбира се, ние сега измъчваме хората, понеже те са си устроили някакви гнезда и пазят постигнатото. Не искат да губят миряните си, понеже искат власт. И от това си проличава, че те обичат повече властта, отколкото Бога. Делата им, ги разобличават. Те сега с целия си живот, като църковници, хулят Бога и трупат жар на главите си, все повече и повече...Превод, Григор Симов, до 9:33 мин, от общо 37:52, от следното видео:


https://www.youtube.com/watch?v=V1G6CQU3K8g 


"Знамение новописанных Икон последнего времени. Раскрытие тайных свитков".


От: https://www.youtube.com/@user-rf9qw3lq5z/videos


"Но говорю вам, что Илия уже пришёл и не узнали Его"


"Но казвам ви: Илия вече дойде, ала хората не го познаха и се отнесоха с него така, както им бе угодно. По същия начин ще накарат да страда и Човешкия Син".  Матея, 17:12


Господи, благослови!    Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 26535124
Постинги: 4223
Коментари: 7501
Гласове: 8193
Архив
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031