Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03 11:21 - ЕС продължава да натиска България да приеме за нормални трансджендър операциите за смана на пола, на малолетни! Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нов доклад на Съвета на Европа сочи като нещо лошо, че нашата страна и Унгария все още и „недопустимо“ не са премахнали забраната за смяна на пола за деца. Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Вместо да търсят решения за реални заплахи, чиновниците пак бистрят как да накарат всички държави да защитават по-добре правата на LGBTI общностите
 

Докато войната в Украйна няма изгледи скоро да свърши, докато ситуацията в Газа продължава да е все толкова усложнена, докато проблемът с мигрантите в Европа постоянно ескалира, с какво мислите се занимават чиновниците в ЕС и неговите бюрократични структури? И то за пореден път! Не, не е с разрешаването на никои от тези застрашаващи сигурността на Съюза въпроси.


image

Транссексуалните, малолетните и процедурите за правно признаване на пола

Ако се чудите какво общо имат транссексуалните и малолетните и защо са в едно изречение, отговорът не закъснява. Чиновниците бистрят как да накарат всички държави да защитават по-добре правата на транссексуалните лица, като процедурите за правно признаване на пола в Европа трябва да се провеждат възможно най-бързо и прозрачно и трябва да бъдат открити за малолетни… без ограничения на възрастта. „Тези процедури трябва да бъдат достъпни за непълнолетни, като се вземат предвид възгледите, зрелостта и най-добрите интереси на детето и в най-добрия случай без възрастови ограничения”.

   

Това, за съжаление на много хора, които оправдават всяка недомислица в ЕС и всеки проблем с дългата ръка на Путин, е съвсем официално публикувано в нов доклад на Съвета на Европа, озаглавен “Човешките права и половата идентичност и изразяване”. Акцентът в доклада са транс хората и насоките към държавите-членки, които трябва да осигурят достъп до правно признаване на пола въз основа на самоопределение за транс хора, които го желаят, включително и транс децата, като са изложени и 15 препоръки към членовете на ЕС.

Документът изобилства от натъртвания, че са нарушени човешките права на транссексуалните, че държавите носят отговорност да премахнат бариерите пред тях, че неправилно се вижда заплаха за правата на жените, ако транссексуалните получат повече права. Явно се визират зачестилите случаи на транс състезатели, които чупят рекорди в женски спортове, заради биологичните си предимства, в което обаче нито комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня Миятович, нито други радетели за повече преимущества на транссескуалните, виждат проблем.

Говори се и за „т. нар. традиционни норми относно пола”, които били особено разрушителни за правата на транс хората, като за пореден път се подчертава, че законодателството на страните не трябва да забранява и пречи на половата идентичност и половото изразяване, защото това е форма на дискриминация. Размахва ни се пръст и на нас... за пореден път: „Забраната на юридическата смяна на пола е недопустима. Това ограничение все още съществува в България и Унгария”.

Комитетът на министрите на Съвета на Европа: България да уреди процедура за юридическа промяна на пола”

Още през септември миналата година Съветът натърти, че трябва спешно да приемем „законодателни промени, с които да се въведе процедура за правно признаване на промяната на пола” . Тази позиция беше следствие както от нееднократното осъждане на държавата ни в Страсбург, така и от тълкувателното решение на Гражданската колегия на Върховния касационен съд, с което решение върховните ни съдии сложиха край на възможността транссексуалните да променят юридически пола си.

В документа се посочваше още, че тълкувателно решение на ВКС, основано на решение на Конституционния съд, е направило „практически невъзможно за транссексуалните лица да получат правно признаване на промяна на пола в България; и че тези развития значително засилват състоянието на несигурност спрямо засегнатите лица и биха могли да доведат до други подобни нарушения“, допълвайки, че спешно са необходими законодателни мерки, предвиждащи съобразена с Конвенцията процедура за правно признаване на промяна на пола.

Най-нелепото беше, че от Съвета ни „насърчаваха” (?) да почерпим „вдъхновение” (?) от стандартите му, а правителството ни да предприеме мерки, които да позволят разглеждането на молби за правна промяна на пола до приемането на измененията в законодателството.

И макар нашето законодателство, нашата Конституция, да са пределно ясни по въпроса, след толкова насърчавания, настоявания, натъртвания и прочее, се стигна и до т.нар. “пробиви по казуса”, като до съда бяха допуснати и дела на транссексуални, като за аргумент бяха посочени Правото на ЕС и практиката на съда в Люксембург.

Новият филм на „Дисни” – чудесно помагало за всеки, който иска синът му да му доведе зет

Тогава, през септември, още преди да бъде прието въпросното решение, всяка страна, включително и нашата, можеше да оспори приемането му. Сред основните органи на Съвета е Комитетът на министрите, съставен от министрите на външните работи на всички държави членки. Тоест от наша страна представител е била г-жа Мария Габриел. Да сте чули нейна позиция по въпроса? Някакво възражение, оспорване на приетото решение? Въобще да сте чули тя да е информирала широката общественост в България какво е прието и какво означава това за страната ни?

Половата дисфория, хормоналните блокери и децата

Всеки разумен човек отлично знае и осъзнава, че полът е биологично предопределен – той не може да бъде избиран и реално променен. Това, че особено в последните години, и то все по-осезаемо и натрапчиво, ни се говори непрекъснато за правото на „избор” на пол, за полова дисфория, за полова идентичност, не променя същността. Да, правят се такива операции, но същността на човек е предопределена още от раждането му, а последствията, произтичащи от такива действия, могат да са фаталани.

Но ако допреди години заключението на психиатрите беше съвсем ясно и всякакви подобни желания и щения влизаха в графа „психични отклонения”, вече говорим за човешки права, чувства, несъответствие между биологичен пол и идентичност.

Парад на абсурда! Съдят за сексизъм норвежка, обявила, че биологичен мъж не може да бъде лесбийка

В редица европейски страни вече има закони, които позволяват дори на непълнолетни да променят пола си. В Испания, миналата година, парламентът прие, че всеки над 16-годишна възраст може да промени пола си по документи без медицинско наблюдение, като съдия ще трябва да одобри смяната на пола за лица между 12 и 14 години, докато тези между 14 и 16 трябва да имат съгласие само от родителите си. Тогава министърът им на равноправието Ирен Монтеро (да, има и такова чудо) заяви, че вече няма да е необходимо да се преминава двегодишен курс на лечение с хормони и всички транс граждани могат  да определят своята полова идентичност.

В Германия бяха приети закони за улесняване на транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да променят името и пола си в официални документи, а правителството на  Олаф Шолц, още преди стъпването си на власт през декември 2021 г., беше заложило в програмата си, че ще насърчи промени, които засягат ЛГБТИ общността, като например „закон за самоопределянето“; че ще бъде създадена процедура в гражданския указател, която разрешава смяна на регистрацията на пола в гражданското само посредством декларация; както и че когато дете се роди от брака на две жени, и двете ще бъдат „автоматично законни майки“.

Учени от САЩ предупреждават за опасност от маймунска шарка в LGBTI сезона

Във Великобритания вече имаше нееднократни примери за лекари, които изписват хормонална терапия само след няколко срещи с пациенти, както и клиники, които признаха, че са изписвали блокери на деца, за да не бъдат обвинени в трансофобия. Въпреки медицинските противопоказания при прилагането на хормонални блокери на деца, това продължава да е практика.

В действителност блокерите могат да спрат физическите промени в пубертета, да повлият върху развитието на мозъка, върху плодовитостта, а макар да липсват и дългосрочни проучвания какви са дългосрочните им странични ефекти, включително и върху психиката на приемащите ги, неолибералните франкенщайновци нямат никакви скрупули да посегнат на децата.

Децата в ролята на опитни зайчета

И докато, съвсем правилно, поради незрелостта си, децата не могат да гласуват, не могат да шофират, не могат да взимат други важни решения за себе си, група сравнително малобройни, но разполагащи с огромна власт хора, се опитват да ни внушат, че непълнолетните и малолетните са интелектуално зрели, за да взимат подобни крайни и определящи по-нататъшния им живот решения. По-точно, подобни дори застрашаващи живота им решения, защото случаите на самоубийства вследствие на такива действия, зачестяват.

Агресивната  кампания, която извира зад всеки ъгъл, доскоро разчиташе предимно на социалните мрежи, на youtube, на tiktok и други инструменти, които поощряваха тийнейджърите не просто да са различни, а да транс, да са queer, защото това е модерно, от известно време получава мощна подкрепа и на много по-високо ниво, на държавно ниво. А както отлично знаем, именно децата са лесни за манипулиране, именно те не са узрели – както физически, така и психически, за да могат да преценят кое решение е правилно. Надали не го знаят и от Съвета на Европа (например). И така, прикрити зад думи и изрази „равни права”, „право на самоопределение”, „толерантност”, патологията постепенно се превръща в норма, а нормата в изостаналост.

 

 https://www.flagman.bg
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28644501
Постинги: 4330
Коментари: 7622
Гласове: 8267
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031