Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04 15:28 - Древно пророчество за възраждането на голям северен народ, намерено от Архиепископ Серафим Чикагски и Детройтски, почилнал 1959 г.
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 122 Коментари: 2 Гласове:
1Господ неотдавна, по време на първото ми богомолско пътуване в Палестин, ме удостои, мен грешния, да се запозная с некои стари, неизвестни до сега пророчества които хвърлят нова светлина за съдбата на Русия.
Приблизително със следните думи са записани тези пророчества: 
"След като богоизбраният еврейски народ, подложил на мъчения и позорна смърт своя Месия и Искупител, изгубил своето избранничество, то преминало в елините, които станали вторият Богоизбран народ, могъщ. 
Любознателният ум на древните гърци, просветлен от християнството, проникна в самите дълбини на миропознанието. Великите Източни отци на Църквата уточниха догматите и създадоха стройната система на  християнското вероучение. И в това е голямата заслуга на гръцкия народ. 
Но да устрои хармоничен обществен и държавен живот, върху здравия  християнски фундамент, на Византийската държава не и стигат творческите сили и възможности. И скиптъра на Православното Царство ще изпадне от отслабващите ръце на византийските Императори, които не успяха да осъществят симфонията на църквата и държавата, и затова, на смяна на изнемощелия духовно, избран гръцки народ, Господ, промислителят, ще изпрати трети Свой Народ. Този народ ще се появи на север, след сто-двесте години", и с цялото си сърце ще приеме християнството, и ще се старае да живее по заповедите Христови, и да търси, както е казал Спасителят Христос, преди всичко, Царството Божие и неговата правда. 
И за тази му ревност, Господ Бог ще възлюби този народ, и ще му придаде всичко останало, - огромни земни простори и богатства, държавно могъщество и слава. 
Но поради немощи човешки, не веднъж ще пада в големи грехове този велик народ, за което ще бъде наказван, с немалки изпитания.
Но след 1000 години и този Богоизбран народ, ще се поколебае във вярата и в стоенето си в Истината Христова. И ще се възгордее със земното си могъщество и слава, и ще престане да се грижи за Града идващ, и ще поиска Рай, на грешната земя, а не на небето. 
Но не целият народ ще тръгне по този гибелен широк път, а значителното му мнозинство и особено, водещият го слой. И за това му голямо падение, ще бъде изпратено свише, страшно огнено изпитание, на презрелия, Божия път, народ.
Реки кръв ще пролеят по неговата земя, и брат - брата ще убива. И глад, не веднъж, ще посети тази земя, и ще пожъне своята страшна жетва. Почти всички храмове и други светини, ще бъдат разрушени или осквернени. Множество хора ще погинат.
И част от този народ, не искайки да се примирава с беззаконието и  неправдата, ще напусне родните предели и ще се разсее, подобно еврейския народ, по целия свят...
Но все пак, не до край ще се прогневи Господ на Своя трети избран народ. Кръвта на хиляди мъченици ще вопие към небето, за помилване. И в самия народ ще започне отрезвяване и връщане към Бога. 
И ще премине накрая, определеният от Правосъдния Съдия, срок на очистителното изпитание, и отново ще засияе с ярка светлина възроденото Православие в онези северни простори. И тази чудесна светлина Христова, ще озари от там, и ще просвети, всички народи по света, за което ще помогне промислително разсеяната по света, част от този народ, която ще изгради огнища на православието, - храмове Божии по целия свят. 
И християнството ще се прояви тогава, в цялата си Небесна красота и пълнота. Мнозинството народи в света, ще станат християни, и за известно време, в цялата Подлунна (държава), ще се възцари благоденствен и мирен християнски живот.
А после, когато натъпи изпълнението на времената, ще започне, вече по целия свят, упадък на вярата, и всичко друго, предсказано в Светото писание, и ще се появи Антихрист и ще настъпи накрая, края на света".
...............................
Тези пророчества са изложени в различни ръкописи и в различни варианти, но в основното, всички те се схождат. И това, основното, аз се постарах да предада, това което запомних от разказвача (от написаното), може би само с по съвременен език, когато за Русия, като държава, никой не е бил чувал, а руската равнина са населявали рзделени, диви славянски племена и други народности.
Какво да добавя към това? Вярвам, че тези пророчества се отнасят за нашия руски народ, и че той, по такъв начин, е третият Богоизбран народ. 
Вярвам, че в тези удивителни пророчества са показани настъпващите съдбини на руския народ. И че всичко така ще стане, както е предсказано в тях, преди хиляда години. 

https://www.youtube.com/watch?v=tKuFlPiNJ18&t=325s

Непълен превод, Григор Симов

......................................


Господи Иисусе Христе помилуй, благослови и воцари ВСЕРУСКОГО Православного Царя и Патриарха Зосиму, - Имене Твоего ради!     


Свети Преподобни Отче Серафиме, возкрешай, по Божием обетованием, и обличай неверующих Архиереев, и благослови всенародно, Руского Православного Царя и Патриарха Зосиму! Амин. 

   Господи Иисусе Христе, помилуй и мене многогрешнотога, и жену ми Ванину!   
 

Слава Христу, смерт Антихристу!      


...............................................      Господи благослови!  Гласувай:
11. nikikm - Съгласно..
24.04 19:31
Съгласно догмите на православната църква, а е и казано от Иисус Христос, няма богоизбрани и "всички сме равни пред Него!"А,когато се хвалят гърците...изпадам в грях! Прости Господи! Дано ме разбереш,не е със зла умисъл!
цитирай
2. grigorsimov - Аз те разбирам, но не си прав, че няма Богоизбрани..
24.04 22:20
Нашата вара се основава на Светото Писание и главно на Евангелието, където не на едно място пише за избранноста на Еврейския народ, до Богоубийството което евреите извършили. А и последвалото развитеи на Православието, което е всъщност и Християнството, ясно показва преместванята на Християнството, от Юдея, към Рим и към Източната Римска Империя - Константинопол.
И след духовното падение на Православието във "Византия", последвано и от физическото унищожаване на Византия, центърът на Християнството се премества в Русия, понеже католическият Рим, много преди това, макар и не напълно явно, се е бил подчинил или е бил подчинен, на сатаната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28500242
Постинги: 4314
Коментари: 7578
Гласове: 8255
Архив
Календар
«  Май, 2024  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031