Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04 00:19 - Еврейската Империя…Валентин Катасонов, доктор на икономическите науки, професор-преподавател в МГИМО
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.04 00:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Юдеите са направили така, че за не евреите и не юдеите да има един "стандарт" за взаимоотношения помежду им, а втори стандарт да има за отношенията на носителите на талмудическия юдаизъм, с не евреите и не юдеите. И отделно, те - евреите, да си имат свой, трети стандарт, за взаимоотношения, вътре в техния кръг, в кръга на носителите на талмудическия юдаизъм.

И това са три напълно различни стандарта.

И затова винаги питам: "Вие за коя икономическа теория говорите, за кой стандарт? За стандарта, за взаимоотношенията със своите, или стандарта за отношенията между чуждите народности и вери, или стандарта на отношение между нас и тях? Понеже това са напълно различни стандарти.

За съжаление, съвременният човек рядко се замисля над това, - конкретно каква теория изучава? 


Но, ето аз ще си позволя:

Икономическият модел за нееврейския свят, предполага (формулирам най-главните тезиси) жестока конкуренция, пълна свобода на т.н. пазарни отношения (само за собствениците и господарите на парите в света! Г.С.), премахване на държавното регулиране на стопанската дейсност (т.е. оставяне регулирането на стопанската дейност, само в ръцете на собствениците и господарите на парите в света, и на техните Транс Национални Корпорации! Г.С.). Вземане на лихви, и ориентиране към печалбата, като главен показател за икономическата ефективност, и като главна цел на икономическата дейсност; безпощадна експлоятация на наемните работници, предпочитане (фаворизиране) развитието на финасовия сектор на икономиката, за сметка на реалния сектор, в световен мащаб; развитие, предимно на акционерните форми, за капиталистическите предприятия, и много други.

Принципи на отношенията, вътре в империята на евреите (когато казвам империята на евреите, този термин не е измислен от мене, а има редица автори, които пишат на тази тема от доста отдавна, и аз използвам готовите щампи или термини): 

1. Строго регулиране стопанската дейност, от Кагалите, на различите нива.    

2. Изключване на конкуренцията между отделните стопански (икономически) субекти.

3. Предпочитане развиването на семейни компании, а не акционерни.

4. Препоръчва се, да не се допускат на ръководни длъжности в компаниите и организациите, чуждородци и друговерци. 

5. Забрана за вземане на лихви, при кредитни и съдебни(?) операции. 6. Недопустимост за експлоатиране на евреи от евреи.

7. Създване на различни фондове за оказване на необходимата социална помощ на отделни групи от еврейските общини, и за дуги цели.

8. Изключване на измамите и недобросъвестностните зделки, сключвани между евреи. 9. Ползване изключително на еврйески съдилилища, за решаване на стопански спорове.

10. Приоритети при избиране видовете на стопанска дейност са - адвокатура и изобщо - юриспруденцията, търговия, финасови опеврации, средства за масова информация, култура, медицина и т.п. И се препоръчва, да се въздържат от други видове дейности, като селско стопанство и изобщо - физически труд. 

Изброих само некои елементи от стандартите за вътрешния свят. 


Трети стандарт, - стандарт за отношенията на евреите, с външния свят, света на не евреите:

1. Отношението към имуществото, намиращо се в ръцете на неевреи е, като че е собственост на евреите, която временно се е оказала в чужди ръце, - и може да се използват всякакви методи, вкл. безнравствени, за овладяване на това имущество.

2. Натрапване сред неевреите, духа за обогатяване и печелене на пари.

3. Допуска се и е желателно използването на измами, при сделки с други народности и други вери.

4. Регулиране от Кагалите (от различните нива), на операциите на евреите с неевреите, за да се осигури по-ефективна експлоатация на неевреите, както в сферата на производството, така и в сферата на отношенията и обмяната.

5. Вземане на максимално възможна лихва, при даване на заеми (кредити), на другородците и друговерците.

6. Натрапване на външния свят, на пари, които печатат и пускат в обръщение евреите. 7. Установяване на еврейски контрол над икономиката на външния свят, чрез емитиране на пари, с кредитни операции и спекулативни операции на пазарите.

8. Натрапване по всякакъв начин, на идеи, вкл. уж научни теории, за не намеса на държавата в икономиката, а също и идеята, че икономиката трябва да се ръководи от невидимата ръка на пазара (ясно, чия е тази невидима ръка!). 

9. Дестабилизиране на националните икономики и създаване на кризи и управляем хаос в икономиката (- ще добавя и икономически санкции, икономическа война и т.н).


Когато формулирах всичките тези принципи, използвах преди всичко, литература, не наша. Понеже, когато засягаш такива теми, ти трябва да се позоваваш на техните (еврейски) източници. Затова назовавам некои от източниците, на чиято основа са съставени тези стандарти: 

Петер Вилкенсън, "Бизнес по еврейски"; "Евреите и парите", Ростов на Дон, Феникс, 2007; Исраел Шихак "Еврейската история и еврейската религия...". Това е доста откровена и доста съвестна книга, понеже когато разучил всичко това, и на самия него, му прилошало, на автора на тази книга Вайнщайн, най-богатият евреин в света; Абрамович "Бизнес по евресйки", но не е нашия Абрамович, а друг.

Така че, изключително ползвам техни източници. И плюс, към това "Еврейската електронна енциклопедия". 


https://www.youtube.com/watch?v=mrUdVlGDZPA


Превод, Григор Симов, до 6:04 мин, от общо 13:29!  Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28500289
Постинги: 4314
Коментари: 7578
Гласове: 8255
Архив
Календар
«  Май, 2024  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031