Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05 15:27 - Шесто послание на Държавния Патриарх Зосима (от ареста). Христос Возкресе!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 255 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.05 22:55


Мирът и благодатта да се умножават в Руската Православна Църква на Царската Империя - Църквата Христова, оставена по Божията Промисъл, за последните времена, да благовести Светото Евангелие и Иисуса Христа. 
  Деца Божии, Самият Бог ми е свидетел, че се моля за вас, с цялото си сърце, знаейки че на мнозина от вас, им е много тежко.

Колко страдат Майка Маргарита с Майка Марта, за Енох, брата наш! Доста страдат и много други. 
  Зная, че е тежко на Майка Александра, която често плаче за всичко, което става с нас. Но и на мен ми е тежко, и на Енох, и на Симеон. Също и на Игумения Софрония. 
  Иска ми се да кажа, че след дълги молитви, към сладчайшия Иисус Христос, когато дойде в човека, врагът, нечистият дух, той иска своето, и ако намира, мъчи душата, а ако намери смирение и покорност, на волята Божия, тогава, даже и да страда човек, по плът, но душата му е в покой и радост.
  Вижте, как нашият Бог допусна на нашата Православна Църква на Царската Империя, да пострада малко в гонения. А колко униние и ропот излиза от нас? Много. 
  А защо? Защото душата е горда и често живее в своеволни желания и исканя. Но нашия Бог ще изтръгне цялата тази гнилост от нас. 
  Затова и аз ви казвам: - не живейте с лъжовни надежди, понеже те са просмукани с гордост, и ще донесат на душата, само горчивини, тъга и униние. 
  Затова светият Ава Доротей, научил от опит, че своеволието е най-лошото състояние, и се проявява от гордото сърце, кето не се покорява на волята Божия, и не иска да претърпи това, което Бог е определил. И в желанието си, ту моли, ту иска това или онова, за да прекрати страданията. Своеволникът мечтае за едно или друго, и търси за себе си щастие. 
  Затова и казвали отците Атонски: - "Колкото е търпението във вярващия човек, толкова е и благодатта.
  Така ми открива лбимият Господ, понеже иска да ни води в радостта на покоя. А своеволникът, даже и в благодатта, ще се хвърля, ту натам, ту насам.
  Некои питат: - "А къде е победата Пасхална (Великденска)?
  И аз ще ви попитам нещо: - "Нима има победа, без бой?"
  Ние сега сме арестувани, за изповедание на Църквата и на Вярата. И разпространяваме навсякъде, истината за Църквата, - всичките заедно, кой, както може. И докато този духовен бой продължава, нашият милостив Бог и Света Богородица, ни очистват нас, децата свои, от своеволието, което, много силно и явно се проявява в страданията. И когато ние се покорим и се успокоим, ще дойде и време за утешение и победа. 
  Аз грешния, целия си съзнателен живот, живея само от благодатта. Но тя идва само, след мъки и страдания. Но задължително идва, понеже нашият Бог е човеколюбец.  Затова искам да ви кажа: - "Благодат, без скърби, и Църква, без гонения, е прелест!" Ние сме на верния път, деца Божии. Де да можех да ви предам радостта, благодатта и любовта (ми), към Светата Троица.
  Държте се! Христос победи света! Много ми бе открито за голямата радост, която ни чака. Но на вас няма да ви описвам, понеже сега е време за търпение и покорност на волята Божия, време за изповедничество на Вярата. Моля ви, покорете се на Бога и се успокойте. 
  Колко път Господ ме е утешавал с Духа Свети, та и времето изчезваше, и нашата Мама, ме молеше, да потърпя още малко, и ще ме открие на хората. Така каза Тя. И аз вярвам на нашата Царица. И вие вярвайте! 
  Да знаехте, колко сме щастливи! Всичко което се случва с нас, е чудесен промисъл Божий. Така ми каза Бог, че преди да съди Русия, Той допуснал, нас да съдят, - тримата Архиереи, - като прообраз на Светата Троица, и игумения Софрония, - като прообраз на Богородица. 
  А след това ще има силнен гняв Божий, и на нашата Царица Богородица. Тук е мъдростта Божия! 
  И остана малко. Който може да го вмести. Слава Богу.
  Аз самият много тъгувам за вас, приятели мои. Но се старая да се държа. И моля Господа, да пусне всички, но не и мене, ако Му е угодно. Но Господ мълчи, или със Духа Свети утешава сърцето ми.
  Аз грешния, понякога съм готов да се откажа и от адвокат, и да оставя всичко на Промисъла Божий. Но мисля, че няма да ме разберете. И затова оставих всичко, както си е. 
  На Всичките Игумении, поклон, на всички сестри и братя. 
  Където и да ни подгонят, ние навсякъде трябва да проповядваме скорото възкресение на Русия.
  Така постъпвали Светите Апостоли. Където и да са били, винаги проповядвали за Христа. 
  Ще ви кажа още малко. Светият Дух ми извести, на мене грешния, за нашия отец Серафим Саровски. И сърцето ми се изпълни с радост, за скрото появяване на Свети Серафим. 
  Мама (Богородица) всичко ще уреди, и ще е чудесна радост. 
  О, как жадува сърцето ми, да прославя името на Отца Небесен и на Дивната Богородица, името на Славната Мама наша. 
  Кажете ми, защо не казах, че жадувам за славата на Христа и Духа Свети? Не казах само затова, че ако на нас в сърцата ни дойде Духът на Сина Божий, той вопие, чрез нашите сърца - "Ава Отче", посредством Духа Свети. Затова и виакме към Богородица, като към Мама Наша. Разбирате ли?
  Христос е казал на вярващите: - "Ще дойдем и жилище ще направим в сърцето". Т.е. Цялата Света Троица, заедно с Богородица, - и човек става един Дух с Бога! 
  Виждате ли, каква милост ни оказа Спасителят наш, Иисус Христос, Бога Наш.
  Причастявайки се с Кръвта и Светото тяло на Иисуса Христа, ние ставаме деца на Бога Отца, и на Богородица. 
  Слава Тебе Боже наш, слава Тебе!
  Четете по-често светите Евангелия, и чрез Сина, ще познаете Отца. Тук е тайната. 
  Предавайте поклон на всичките Архиереи и Князе.
  Ние всички сме призвани да пазим Вярата Православна. 
  Помагайте на Обителите, всеки, който може.
  Моля за вашите молитви! Имам известни проблеми със здравето. 
  Обичам всички вас. Вие сте щастието ми, в Христа. Амин.
    https://www.youtube.com/watch?v=KmQIn0sosVg


Превод, Григор Симов


..........................................    

Господи Иисусе Христе помилуй, благослови и воцари ВСЕРУСКОГО Православного Царя и Патриарха Зосиму, - Имене Твоего ради!     

Свети Преподобни Отче Серафиме, возкрешай, по Божием обетованием, и обличай неверующих Архиереев, и благослови всенародно, Руского Православного Царя и Патриарха Зосиму! Амин. 
  

Господи Иисусе Христе, помилуй и мене многогрешнотога, и жену ми Ванину!     

Слава Христу, смерт Антихристу!      

...............................................      


Господи благослови!            Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28500217
Постинги: 4314
Коментари: 7578
Гласове: 8255
Архив
Календар
«  Май, 2024  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031