Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06 08:07 - Руската Православна Църква на Царската Империя - Канонично, духовно и историческо пояснение за образуването и за църковната и задача
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 97 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.06 22:32


 Митрополитът на цяла Малорусия Никодим (Романюк).
Господи, благослови и помагай. Амин.

Во имя Отца, и Сина, и Светаго Духа Бога нашего. Амин. Молитвами светих отец наших и Державного Владики нашего, Господи Иисусе Христе Боже наш, помилуй нас! Амин. 

Мир вам, скъпи во Христа братя и сестри! Да пребъде във всички вас милоста Божия, и да ви сподоби Господ, да познаете истината и да избегнете прелъщенията на антихриста.

Аз грешният митрополит Никодим (Романюк) предлагам на вашето внимание подробен и обстоятелствен разказ, – каноническо, духовно и историческо разяснение за образуването и църковното служение на РПЦ ЦИ.

Много хули и клевети се разпространяват сега срещу нашата Църква в средствата за масова дезинформация, много лъжи се изливат от еретическото духовенство на Московската Патриаршия. Но който обича Бога и жадува да научи истината, на него Господ и ще я открие. Надявам се, че на много от читателите на моето подробно разяснение за РПЦ на Царската Империя, това ще помогне да разберат, що за църква е тя, откъде се появи и каква е нейната задача в съвремения свят, - заблуден от съблазните на антихриста. 

Като прочетат моето разяснение, много от вас ще видят, как, много години са ви лъгали пастирите, на които вие сте се доверявали. Колко истини са скривали от вас, колко пъти са ви благославяли за несъвместими с вашето вечно спасение, греховни дела и предателства на Бога, как хитро и лукаво дяволът ви е отклонявал, с помощта на съвременните лъжепастири, от Помазаника и от истинската Църква Христова. И ако вие, след като чуете или прочетете този разказ, продължите да ходите в храмовете на МП, или УПЦ, и не се поинтересувате повече, за проповедите на Държавния Владика Зосима, и за цялата Царска Империя, и се върнете пак при псевдо-свещениците и псевдо-епископите, тогава аз няма да има какво повече да ви кажа, понеже вие няма да сте недостойни, да сте в истинската Църква, и истински да обичате и да изповядвате Бога - Пресветата Троица.

Който е заобичал лъжата и неправдата, и за когото съвременните авторитети и личните фарисейски лъжовни представи, са станали по-скъпи от истината Христова, с такива, нека Господ постъпи, както на Него, Всемилостивия Бог и Всеправедния Съдия, е угодно. 

Моя разказ за РПЦ ЦИ е разделен на четири части. В първите две части ще разкажа за каноничните и исторически предпоставки за появата на РПЦ на Царската Империя, за многобройните предателства на МП и на другите официални православни църкви. А в третата и четвъртата част, на моето слово, детайлно ще разкажа, как Всемилостивият Господ, в условията на повсеместното предателство на Бога и православната вяра, е съхранил своята Църква и я преобразувал, и събрал всичките верни Свои чада, именно в РПЦ ЦИ, под омофора на Своя Помазаник – царя-патриарх Зосима. И така, с Божията помощ, ще започна моя разказ, и благодатта Божия да ни помага, да чуем и да разберем пътя за спасението на хората в сегашното ни, последно време, за господството на ерестта на екуменизма в целия свят, за глобализацията и за масовото предателство на Бога, от всичките поместни православни църкви.

В нашето последно време, всичките официални поместни православни църкви, без исключение, участва в ерестта на екуменизма. А екуменизмът е религиозно-политическа идеология, объединяваща всички церкви и религии в една религиозна организация, в една църква. Екуменизмът е религия, на антихриста, която провъзгласява равенство на православните, католиците, протестантите, юдеите, мюсулманите, будистите, индуистите, сектантите, окултистите, идолопоклонниците и другите вери, в една единствена вяра, и забранява да се проповядва превъсходство на нито една религия, над некоя друга. Светите Отци на Православието осъждат екуменизма и го наричат, не просто ерес, а всеерес и лъжеучение, от най-висша степен, което погазва заповедите на Евангелието и каноните на Православната Църква. 

А истинската вяра е само една – православната, и Господа наш Иисус Христос е създал една Църква – Православната, чиста от екуменизъм, от глобализацията и от всяко лъжеучение. 

Особено активно в екуменическото движении участва Руската Православна Църква на Московската Патриаршия, под ръководството на т.н. патриарх Кирил Гундяев (Векселман), който, заедно с другите архиереи от МП, се обединява в молитва с католиците, с юдействащите, с лютераните, с арменците и с другите еретици. А по правилата на светите апостоли, на Вселенските и Поместните Събори, и на светите отци, ако клирик или мирянин се помоли заедно с еретици или участва в юдейски обряди, той се отлъчва от Църквата Христова (10-то, 45-то и 65-то правила на св. апостоли, 34-то прав. от Лаодикийския. Пом. събор).  Много архиереи и духовенството на МП (в т.ч. УПЦ МП), а също и от другите православни църкви, признавани от православния свят, за поместни църкви, нееднократно участват в юдейски обряди и в молитвено обединение с юдействащи. 

Най-голям акт на предателство, на Господа наш Иисуса Христа и на цялата Му Църква е участието на православни йерарси в световните екуменически конгреси. Така, септември 2022 г. на VII-я световен екуменически конгрес в Казахстан, архиереи от МП и други православни църкви, подписаха общ документ за обединение на всичките религии (под неофициалното име – Хрислам), и подписаха, от името на целия руски народ, документи, които грубо нарушават заповедите на Евангелието и много канони на Православната Църква. Т.н. МП извърши и продължава да върши страшни предателства на Бога, на православната вяра и на целия руски народ. 

Всичките, без изключение, православни църкви участват в антихристовата глобализация. А глобализацията е - тотална система за номериране и контрол над цялото население на Земята, и присвояване на всички, на лични номера и докумени, съдържащи сатанинска символика, штрих-кодове, кюар-кодове, зашифровани текстове и отричане от Бога. Абсолютното мнозинство от хората на земята, а също и православните храмове, манастирите и най-различни организации получиха от антихриста свой личен номер и се регистрираха в антихристовата система. Така направи и т.н. Московски Патриархат. 

И по каноните на Православната Църква, поради множеството предателства на вярата православна, РПЦ МП вече не може да се нарича Църква Христова, понеже е паднала в ереста на екуменизма и се е регистрирала в Руската Федерация, с което се е превърнала в "религиозна организация", като е получила регистрационни номера: ИНН 7704277940, ОГРН 1037700255471, КПП 770401001.

Това е голямо предателство на Бога, понеже в крайна сметка, процесът на глобализацията има за цел, на всеки човек на земята, да се постави белегът на антихриста (666) на челото или на десната ръка, както е и казано в Откровението на Йоан Богослов (13 глава, 16-18): “И той ще направи така, че на всеки, малък и голям, богат и беден, свободен и роб, а се постави белег на дясната ръкс или на челото им, та никой да не може, ни да куъпува, ни да продава продават, освен онзи, който има този белег, или името на звяра, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има ум, нека изчисли числото му, понеже е число на човек; и числото му е шестотин шестдесет и шест”. 

Със съвременните нанотехнологии, чрез биометрията и "ваксинациите", поставянето на белега на антихриста вече се върши от 5 години, в Русия и в целия свят. Понеже абсолютното мнозинство от хората, отпаднали от Бога и от истинската православна вяра, са  духовно ослепели и не разбират, че днес се осъществяват страшните апокалиптически събития, описани в Откровението на Йоан Богослов. В Откровението е казано: “Който се поклони на звяра и на образа му, и приеме белега на челото си, или на ръката си, ще пие от виното на яростта Божия, приготвено в чашата на гнева Му, и ще бъде мъчен в огъня от сяра, пред светите Ангели и пред Агнеца; и няма да имат покой, ни денем, ни нощем, поклонилите се на звяра и на образа му, и приели белега на името му. Тук е търпението на светиите, спазващи заповедите Божии и вярата в Иисуса” (Откр. 14, 9-12). 

РПЦ на Царската Империя, пое този изповеднически подвиг и се старае да открива истината на целия свят, и да предпазва хората от поставяне на проклетия антихристов белег... (Преводът ще продължи, по възможност!)


Превод, Григор Симов 

...............................................


    Господи Иисусе Христе помилуй, благослови и воцари 
ВСЕРУСКОГО Православного Царя и Патриарха Зосиму, - Имене Твоего ради!     

    Свети Преподобни Отче Серафиме, возкрешай, по Божием обетованием, и обличай неверующих Архиереев, и благослови всенародно, Руского Православного Царя и Патриарха Зосиму! Амин. 

     Господи Иисусе Христе, помилуй и мене многогрешнотога, и жену ми Ванину!     

    Слава Христу, смерт Антихристу!      

    ...............................................      


    Господи благослови!      Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28643621
Постинги: 4330
Коментари: 7622
Гласове: 8267
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031