Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06 16:54 - Руската Православна Църква на Царската Империя. Канонично, духовно и историческо пояснение за образуването и за църковната и задача. част 3
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 114 Коментари: 0 Гласове:
1Православните и богобоязливи хора се стараят даа живеят по каноните на Православната Църква и по учението и пророчествата на светите Отци. А те са пророчествали, че в последното време, ще бъде масово предателство на вярата православна, от патриарсите и архиереите, и благославяли, да се отделят, когато висшите йерарси открито започнат да проповядват ерес. Но от светите Отци (Николай Рогозин, Гурий Чезлов, Йероним Санаксарски, Христофор Тулский и други), било казано също, че отделното канонично съществуване от официалната Църква, се благославя, само до идването на последния Помазаник Божий – руския православен цар, който, когато дойде, ще събере Поместен Събор, ще въведе ред в Църквата, ще отлъчи нечестивите архиереи и ще постави верни епископи и свещеници. Което и стана, по великата милост Божия, в православната община, която ръководеше схимитрополит Зосима (Власов/Романов).
  Схимитрополит Зосима излязъл от Московския «Патриархат» 2015 г. И когато започнал да проповядва за Духа Свети, за любв към Господа, за чистота на Православието, към него се насочили хората, желаещи да изповядват в чистота своята вяра и да служат на Бога. 
  Монашество, йерейски и архийерейски сан, схимитрополит Зосима приел от непоменаващия архиепископ Севастиан (Сусленко), чиято архиерейска хиротония идва по две линии апостолска приемственост с ръкополагане, – едната от РПЦЗ, а другата, от Грузинската Църква. Архиепископът Севастиан (Сусленко) никога в живота си не е поменавал лъжепатриарха Кирил Гундяев (Векселман), и затова не е бил участник в страшните предателства, вършени от този ересиарх. Архиерейската хиротония на Владика Зосима била извършена 2018 г., а 2019 г. той бил признат за първойерарх на един от клоновете, с апостолска приемственост и с архиерейско ръкополагане, РПЦЗ.
  Тук ще направим малка канонична, църковно-историческа забележка. 
  Едноличната хиротония за епископ се допуска в Православната Църква, по време на гонения и господство на ереси. Такива изключителни случаи много пъти е имало в историята на Православната Църква и в житията на светците. Примери: 
  1) св. Григорий Неокесарийски бил ръкоположен еднолично (виж Жития на светците, за 30 ноември); 
  2) св. Григорий Чудотворец еднолично ръкоположил Команския свещеномъченик Александър Уголщик; 
  3) Епископ Сидерий Палебскский бил ръкоположен само от един епископ, Филоном Цирензийски. И свети Атанасий Велики му признал сана; 
  4) Св. Евстатий Антиохийски, 3-4 век. председателствовал Първия Вселенски Събор (памет. 21 февруари); 
  5) Единолично ръкоположен бил и св. архиепископ Павел Цариградски;  6) Свещеномъченик Автоном поставил единолично за епископ Корнилий;  7) По време на гонения на християните в Персида, епископ Илиодор поставил за епископ, вместо себе си, презвитера Дидан; 
  8) Светците, Евсевий Самосатски (Жития на светците, за 22 юни) и свети Атанасий Велики (Жития на светците, за 31 януари) също ръкополагали, по време на гонения, еднолично, епископи, а има и много други случаи, признати от Църквата за канонични хиротонии. 
  След ръкополложението му за архийерей, около схимитрополит Зосима започнала да се образува непоминаваща община, която била приета под светителския омофор, на незаконно сваления патриарх Йерусалимски, Ириней. 
  От 2016 г. Владика Зосима започнал активно да проповядва за Господа и да открива на хората, светоотеческото учение за Бога - Духа Свети, за докосването на благодатта Божия, до човека, и за лукавите бесовски изкушения  в нашето последно време.  2019 г. от неговите проповеди в интернет, православните хора започнаха да узнават за ревностния проповедник и започнаха духовно да се черкуват при него. И под духовното ръководство на Владика Зосима възникна църковна община. И така се подредиха нещата, по Промисъла Божий, че това се оказа единствената канонична и законна православна община, в цялата Триединна Русия, която не е въвлечена в господстващата по целия свят ерес на екуменизма, и не е регистрирана в антихристовата система за кодифициране и поставяне белег на хората, с числото на звяра 666. (Храмовете на тази част от РПЦЗ, която се присъедини към МП, а и катакомбниците, също вече са се регистирали в антихристовата система на глобализацията. А схимитрополит Зосима в личния си живот, никога не е имал никакви сатанински документи и не е благославял никого, да ги приема. 
  Единението с Бога, в Духа Свети, и съхраняването чистотата на православната вяра, са били главното в духовния живот и в църковното служение на схимитрополит Зосима, и на цялата му църковна община, живееща под омофора на патриарха Иерусалимски Ириней и управляваща се самостоятелно, ползвайки се от указа, № 362, на патриарха Тихон. 
  Така било, до явяването на Архангела Михаил, 2021 г. на Владика Зосима, когато отделилата се от ерестта православна община започнала да се преобразува във възраждаща се, по каноните на Православието, поместна Църква Христова. 
  Дълго време от живота си Владика Зосима не е знаел, че той е Помазаникът Божий, избран от Бога, да е последният руски цар и защитник на Православната Църква, пред лицето на антихриста и пред изкушенията на антихристовата система. 
  С явяването на Архангела Божий Михаил, му била открита волята Божия и неговото велико предназначение, за всички православн хора, в последното време. 
  Архангел Михаил открил на схимитрополит Зосима, че той е чаканият цар, и че друг няма да има. И че това трябва да се обяви на хората, и нека те да приниемат присяга (клетва) за верност на царя, както е било по време на Роуската царска империя, управлявана от дома на Романовите. 
  На Владика Зосима му се явил също и Господ, и Пресветата Богородица, които му потвърдили казаното от Архангела. Пресвята Богородица му казала, че тези, които обичат Бога, всички ще се съберат около него. 
  За първ път, на Велики Петък 2021 г. схимитрополит Зосима обяви за себе си, че той е цар. И за това има пророчество от Лъв Мъдри: 
  «… В ден петък, в третия час на деня… Ще се открие помазаният”. Във Велики петък, в третия час на деня, византийско време (а по-нашему, около 9 ч. сътринта) за първи път, във видеообръщение, Владика Зосима обяви, че той е избраният цар. 
  И след като схимитрополит Зосима обяви по интернет, на всички хора, това видение, всички православни започнаха да се разделят: едни го приемаха за цар и Помазаник Божий, а други, не. И това разделение продължава, и до сега, и ще продължава, докато руският православен народ окончателно не се раздели, на приемащи и не приемащи последния Помазаник Божий, за който се изпълника и продължават да се изпълняват множество пророчества от Светото Писание и от светите Отци. 
  След обявяването, по волята Божия, пред целия свят, август 2021 г. на ютуб-канала «Будь верен до смерти» от схимитрополит Зосима, че той е последният руски цар, православни хора от различни краища на Триединна Русия и от целия свят, приели в сърцето си тази вест и започнаха да приемат воинската клетва (присяга) и да се събират под неговия омофор. 
  Неправославни хора също започнаха да приемат присягата и да преминават в православието. 
  Но едновременно с това, от всички страни, от всякакви хора, започнаха твърде много клевети и хули, срещу Владика Зосима, които го обвиняваха, че е самозванец, че в прелест, в разкол, в сектантство и т.н. 
  Но в книгата Деяния на светите Апостоли (5, 38-39) се казва: «Ако това предприятие е човешко дело, тоще се разруши, но ако е от Бога, вие няма да можете да го разрушите; и внимавайте, да не се окажете богоборци». 
  От времето на обявяването на последния Помазаник Божий, делото за въозраждане на Православната Църква и на монархията, и за спасението на хората, от властта на антихриста, колкото и да му се противопоставяха враговете и хулителите, продължава да се распространява и да се утвърждава. Понеже, което Бог е благословил и го пази, никой не може да го разруши. 
  Със съборно решение на епископите, на православната църковна община, и на Помазаника Божий... за да се отдели от господстващите навсякъде, ереси,   които са противни на Духа Божий, бе прието, Русската Православна Църква, да се нарече "Руска Православна Църква на Царската Империя.
  А на 17 юли 2022 г. на Архиерейски събор, на РПЦ ЦИ, схимитрополит Зосима (Власов/Романов) беше миропомазан и венчан за царството руско, и беше поставен за единствен законен предстоятел на Руската Православна Църква. 
  Царството и патриаршеството на Державния патриарх Зосима беше потвърдено от три Поместни събора, на РПЦ ЦИ, и от един Земски. 
  На Архиерейски Събор на РПЦ ЦИ беше решено, да се върне на Държавния Патриарх Зосима. неговата родова фамилия – Романов, която се е съхранила, по Божия.

Промисъл, чрез неговия земен баща Александър (и до време е била скрита). И сега, всеки вярващ човек, живеещ в Триедината Русия, и по целия свят, трябва да стане, или да не стане, верен поданник на последния цар православен, който е истински потомък на рода Романови... (Преводът ще продължи, по възможност!)
    Превод, Григор Симов  Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28643659
Постинги: 4330
Коментари: 7622
Гласове: 8267
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031