Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06 10:31 - Продължение, част 4. Руската Православна Църква на Царската Империя е Поместна Църква Христова
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.06 23:55


В деня, Успение на Пресвета Богородица, 28 август, 2022 г. беше свикан Първият Поместен Събор на РПЦ ЦИ. На този събор се събра цялата пълнота църковна: Държавният патриарх, архиереи, священици, монашество, князе и миряни. На този събор беше осъдена и предадена на проклятие, ерестта на духа на антихриста, и беше отсечена от Тялото на Църквата Христова, РПЦ МП, като суха клонка, затънала в ереси и всевъзможни предателства. Съборът потвърди царството и патриаршеството на Държавния патриарх Зосима, с цялата пълнота на Руската Църква. 
  От времето на поместния събор, проведен от патриарха Тихон, та до 2022 г., този събор беше първият законен поместен събор в Русската Църква.  Статусът на поместната Руска Църква, по всички канони църковни, премина в РПЦ на Царската Империя. 
  РПЦ ЦИ имаше пълно канонично право да свика Поместен събор, понеже, Първо, е единствената в цялата Триединна Русия, Църква, съхранила чистотата на православието, и не е участвала в ересите и глобализацията. И Второ, - има за предстоятел Помазаника Божий, самодържавния руски Цар, поставен от Бога и приет от верния народ Божий. 
  На православните църкви и общини от РПЦЗ и от катакомбниците, беше дадено време, до Рождество Христово, 2023 г. да приемат присягата (клетвата) на царя и да преминат под омофора на Помазаника. А след този ден, всички, не дошли под омофора на царя-патриарх Зосима, непоменаващи и задграничници, се оказаха, според каноните на Църквата, в разкол. 
  Защото, след като са регистрирали своите храмове и общини в юдействащата власт, те са отпаднали и от Църквата Христова, понеже беше прието решение, всички еретици и разколници, да се приемат в Църквата Христова, само след таинството - миропомазание.
  По този начин в РПЦ ЦИ беше възстановена поместността на Руската Православна Църква, нарушена с разделянето и. А това, че РПЦ МП си е присвоила поместността, и много години се е представяла за поместна Църква, е било, канонически, незаконно присвояване на поместност, понеже никоя от частите на РПЦ, отделно, от другите две части, на руското православие, не би могла да има пълнотата за поместност, и да се нарича поместна Църква. По каноните, МП е била митрополия, а не патриархат. И тази истина трябва да знаят всички православни руски хора.
  На Поместния събор на РПЦ ЦИ се събралха верните хора, от всичките три части на руското православие, дошли от задграничниците, от катакомбниците, а също и от МП. Затова ние имаме право да твърдим, че в Царската Империя е възстановено единството на РПЦ. И това единство продължава да се утвърждава, понеже тук постоянно идват хора от всичките части на разделената Руска Църква. Нищо подобно не се случва никъде и у никого, в Триединна Русия. 
  С идването на Помазаника Божий, всичките части на РПЦ са обединени в РПЦ на Царската Империя, под омофора на Държавния патриарх Зосима (Романов). Възроди се Руската Църква, която е била в Руската Империя, при самодержавното управление на Богопомазаните православни Царе, самодържци всеруски. Ето защо РПЦ ЦИ, в Триединна Русия, е единствената законна поместна Църква.
  РПЦ на Царската Империя, с премъдрия и всеблаг Промисъл Божий, с идването и обявяването пред целия свят, на последния Помазанник Божий, пророка Илия, - Държавния патриарх Зосима, в последното апокалиптично време - подвластно на  ерестта, на духа на антихриста, РПЦ ЦИ е единствената пазителка на Телото Христово, в просторите на цялата Триединна Русия. Тя е единната, Свята, Съборна и Апостолска Църква, която съхранява православната вяра, в цялата чистота на изповядването, и спазва всичките канони на светите Апостоли, на Вселенските и Поместните събори, и носи в света последната проповед на Евангелието Христово.  РПЦ на Царската Империя, не участва в никакви политически акции и мероприятия, за физическо сваляне на властта, и никого не призовава към това. 
  РПЦ на Царската Империя призовава православния руски народ, към духовно пробуждане и покаяние, към духовна борба, против антихриста и цялата му система.  Членовете на Царската Империя оставят на Бога, да се справи с беззаконията на съвременните власти, и вярват, и изповядват, че Самият Господ, както винаги е правел в историята, - навреме ще се намеси и ще промени политическия строй и обществено-политическата обстановка в Русия и в целия свят, както на Него Му е угодно. 

  Господ Бог скоро ще извърши Своя праведен съд, над всички беззаконници, които са на власт и мамят от много години руския народ. 

  Превод, Григор Симов  Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28643541
Постинги: 4330
Коментари: 7622
Гласове: 8267
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031