Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2017 20:36 - Евреи срещу ционисти - театър за гоите
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1177 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Театър за гоите

Еврейските медии и съвсем новото еврейско ционистко правителство на Тръмп защитават ожесточено вижданията си за фактите, обвинявайки се взаимно в лъжи.

Броят на присъствалите на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на САЩ, изборни измами - медиите оспорват едно след друго твърденията на правителството на Доналд Тръмп, обвинявайки го в лъжи, но то не отстъпва и на йота, с риск да се отдалечи от фактите.

Широката общественост е смаян свидетел на постоянни престрелки между Белия дом, олицетворяван сега от говорителя си Шон Спайсър, и печата, откакто новият президент Доналд Тръмп встъпи в длъжност преди една седмица.

image

На церемонията по полагането на клетва от Тръмп имаше по-малко хора, отколкото на тази на Барак Обама през 2009 г., казват медиите. Не е вярно, отвръща Спайсър, говорейки за рекордна "аудитория", след като припомни, че няма каквито и да било официални данни.
Медиите, начело с в. "Ню Йорк таймс", контраатакуват с подкрепление от специалисти, които дават предимство на Обама.

Като се добавят данните за телевизионната аудитория, наистина става дума за рекорд, отвръща говорителят на Белия дом, измествайки мимоходом акцента на дебатите.

Всяка от страните смята, че слага край на дискусията. Без успех обаче.

Да не пропуснем Келиан Конуей, съветничката на Доналд Тръмп, която окачестви изказвания на Шон Спайсър като "алтернативни факти" и отприщи нова реакция на възмущение от страна на пресата.

В понеделник Доналд Тръмп измести дебатите и твърдеше пред парламентаристите, че между три и пет милиона нелегално пребиваващи в САЩ са гласували незаконно на президентските избори.

Медиите подчертават, че няма каквото и да било доказателство за мащабна измама, но Спайсър от вторник повтаря, че президентът не е променил становището си. Без обаче да предостави и едно конкретно доказателство.

Обвиненията изглежда се основават на стари допитвания и проучвания, които изтъкват пропуските в поддържането на избирателните списъци, но в нито един момент не съобщават за доказани или дори предполагаеми машинации.

"На война с фактите"

image

"Правителството на Тръмп създава у привържениците си впечатление, че те не могат да вярват на нищо, което казват медиите", написа Езра Клайн, главен редактор на информационния уебсайт Вокс (Vox).

Според Шон Спайсър полемиката за множеството, присъствало на церемонията по полагането на президентската клетва, не е нищо друго освен "опит да се ограничи ентусиазма около встъпването в длъжност" на Тръмп.

"Този вид непочтеност усложнява предизвикателството за обединяване на страната ни", заяви говорителят с доста необичаен за прессекретар на американски президент отмъстителен тон.
Критиките към Доналд Тръмп се разглеждат като опит за дестабилизация, като стремеж не за установяване на истината, а за неговото дискредитиране.

В подкрепа на твърденията си Шон Спайсър спомена пост в Туитър на журналист от сп. "Тайм", който погрешка обвини правителството на Тръмп, че е махнало от Овалния кабинет бюст на Мартин Лутър Кинг.

След като установил грешката си, журналистът се поправи.

"Дебатите за аудиторията (при встъпването в длъжност) са маловажни, дори комични", признава Езра Клайн, но подчертава, че "са положени основите за много по-съществени дебати за това кое е истина и кое – не".

В политиката представянето на фактите и числата често е изфабрикувано, но склонността на правителството на Тръмп да влиза "във война с фактите", според израза на Клайн, стига по-далеч.

"Ако сте способни за лъжете за толкова нищожни неща, кой ще вярва на онова, което казвате по важните теми", отбелязва журналистът Дейвид Греъм от американското сп. "Атлантик".

"Доверието към Белия дом е от кардинално значение", подчертава в блога "Джъстис секюрити" (Justice Security) Анди Райт, преподавател по право и бивш служител в Белия дом.
Ако няма доверие в правителството, "съюзниците ни няма да вярват на нашите обещания, а враговете - на заплахите ни. Всичко става по-опасно", предупреждава той.

Тази констатация се споделя вече от множество членове на републиканското мнозинство в двете камари на Конгреса, сред които сенатор Линдзи Греъм, който посъветва Доналд Тръмп да "спре".

"Хората ще започнат да се съмняват във вас, ако продължите да отправяте обвинения към избирателната ни система без да ги подкрепяте с доказателства", каза той.

Новият президент обаче изглежда не го е чул и в сряда разпореди официално разследване на тези предполагаеми измами.

image

www.mediapool.bg/



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686024
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031