Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2022 15:01 - © Приемете нашите съболезнования!
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1189 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 16.01.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.01.2022г.
     На 14 декември Мария Захарова, официален представител на руското министерство на външните работи, изрази съжаление и съболезнования за неразборията в закъсалата евроколхозна външна политика и дипломация image


"Борел нарече спирането на потока от мигранти от Беларус към ЕС "главният успех на европейската дипломация" през 2021 година. Колко плачевни са тогава делата на европейската дипломация. Моите съболезнования" – написа тя тогава в своя
Telegram-канал image

Повод за думите ѝ са следните изявления на Хосеп Борел : "Чрез дипломатически усилия успяхме да спрем потоците от мигранти през Беларус към границите на ЕС, които бяха измамени с празни обещания. [Президентът на Беларус Александър] Лукашенко не постигна целта си и сега има проблеми … Успяхме да спрем това (наплива на мигранти – РБК). Това показва, че когато действаме заедно, можем да постигнем резултат".
А когато Евроколхозът се разсърди, че преговорите за разработване на правните гаранции за сигурност между Руската федерация и НАТО ще се водят само между Федерацията и Щатите в отсъствието на Евроколхоза, заместник-министърът на МВнР парира мераците му така : "Потвърждавам казаното от наша страна миналата седмица : ние предлагаме Съединените щати и двустранните преговори да се водят по тази тема. Що се отнася до другите формати, желанията на определени фигури, представители на определени структури, разбира се, вземаме предвид, но това не означава, че променяме позицията си", цитира го ТАСС imageи обясни : "Отношението на Русия към ЕС като не подлежаща на договаряне структура може да е резултат от значителни промени в политическия ландшафт на Европа".
А какви са значителните промени в "политическия ландшафт" на Евроколхоза? –
 През декември Австрия и Германия придобиха нови правителства и канцлери. Прясно изпеченият германски лидер Олаф Шолц вече започна да порти отношенията с Русия. Бъдещето на приятелската на Русия Австрия е по-малко ясно – през 2022 година трябва да има избори за държавен глава, за които сега активно се подготвя канцлерът Карл Нехамер.
Във Франция са определени конкурентите на действащия президент Еманюел Макрон на изборите през 2022 година. Един от възможните фаворити в надпреварата е противоречивият писател Ерик Земмур, който е смятан за "френския Тръмп". От друга страна, проучванията показват, че Макрон може да загуби от дясноцентристката кандидатка Валери Пекрес, която в момента оглавява най-голямата провинция в страната Ил дьо Франс и преди това е стажувала в Руската федерация.
В края на октомври Париж сериозно се сдърпа с Лондон : между тях избухна с нова сила "войната за мидите", а също така имаше конфликт за създаването на алианса AUKUS. Освен това през декември се появи информация, че "в сърцето си" Макрон е нарекъл британския премиер Борис Джонсън "клоун".
През декември Полша стана първата европейска страна, която направи крачка към разпадането на Евроколхоза. Тя заплаши, че ще спре да дарява средства в общия евроколхозен бюджет. Това до голяма степен се дължи на концептуалния конфликт между ръководствата на страната и Европейския колхоз.
Брюксел губи позиции на изток – Няколко други източноевропейски държави ще продължат да се карат с Брюксел по инерция. В средата на декември унгарският премиер Виктор Орбан обвини Евроколхоза, че повишава цената на ресурсите. Претенции в тази връзка, според него, са се натрупали както от споменатата вече Варшава, така и от Словакия и Чехия. Те предложиха свои мерки за промяна на цените на енергийните носители. Орбан, между другото, не е много тачен, като Баце например, в Евроколхоза за партньорство си с Русия.
Очевидно отмъстителния Евроколхоз не търпи никаква критика за своя сметка. Каква е историята на бившия италиански вицепремиер Матео Салвини, който през март миналата година нарече Европейския колхоз "гнездо на змии и чакали". Тази фраза прозвуча на фона на вече нарастващите вътрешни противоречия в ЕК и бавността в борбата с коронавируса. Скоро, не без участието на Евроколхоза, правителството, което включваше членове на партията Лига на Салвини, се разпадна.
В този контекст интересен е новият Договор за укрепване на двустранните отношения, подписан от Италия и Франция в началото на декември. Медиите почти не забелязаха този документ, наричайки го "силно символичен". Експертите обаче смятат, че с това споразумение между Рим и Париж се опитват да намалят влиянието на Германия върху Европейския колхоз. До момента Брюксел не е дал ясна реакция на договора, но това не означава, че действията на Италия и Франция не са забелязани и отбелязани, където трябва.
В същото време тези разногласия в рамките на страните от ЕК няма да отидат доникъде, а Русия би могла да се възползва от тях за свои интереси, включително икономически. "Политически можете да създадете и ръководите един вид съюз на консервативните демокрации, за разлика от алианса на либералните демокрации. Той може да включва "изпаднали" от либералния процес в Европа, например като Унгария и Полша", казва философът  Борис Межуев. "Европа напуска Русия, а Русия напуска Европа" – такива ще бъдат отношенията на Москва с Брюксел през 2022 година, смята философът.

https://vz.ru/world/2022/1/7/1134750.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. elenkokoschkov - ЩЕ ИМ ПРАТИМЕ САНИТАРКА ДА ГИ ОБГРИЖВА
16.01.2022 16:36
СМЯТАЙ ДА ИМ БЪРШЕ ЛАЙНАТА!
цитирай
2. kvg55 - До 1. elenkokoschkov
16.01.2022 18:17
Че Д`Юла не е ли в Германия?
цитирай
3. elenkokoschkov - МЕЧТАЕ СИ ЗА ГЕРМАНИЯ Д'ЮЛАТА!
16.01.2022 20:02
kvg55 написа:
Че Д`Юла не е ли в Германия?

В КРИВА БАРА СИ БЪРШЕ СОПОЛИТЕ!
цитирай
4. kvg55 - До 3. elenkokoschkov
16.01.2022 20:30
Леле, завалийката!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761121
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031