Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2022 11:41 - Стивън Кинг хвали нацисткия колаборационист
Автор: zahariada Категория: Забавление   
Прочетен: 1938 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 26.07.2022 11:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стивън Кинг хвали нацисткия колаборационист


Авторът първоначално описа украинския националист Степан Бандера като „велик човек“ по време на фалшив разговор със Зеленски

image Автор Стивън Кинг. ©  AP / Марк Ленихан
 
https://www.rt.com/pop-culture/559413-stephen-king-prank-bandera/?fbclid=IwAR3ZIrVSWdmJsHmu7O5d0MMc7KKh3rO7s8P1Xmv9Phgh__jOjPmDBhdz1a0

Стивън Кинг призна, че е станал жертва на руските майтапчии Вован и Лексус, след като беше чут да възхвалява украинския националист и сътрудник на нацистите Степан Бандера като „велик човек“. В туит, публикуван в четвъртък, авторът на бестселъри каза, че всъщност не знае кой е Бандера и че се смущава.

Шегобийците Вован и Лексъс разговаряха с Кинг, докато се представяха за украинския президент Владимир Зеленски и зададоха на автора редица въпроси по време на 15-минутния разговор. 

Сред обсъжданите теми двойката успя да поиска обещание от Кинг да включи Зеленски във филм, където той може да играе ролята на Пениуайз, танцуващият демон клоун от „То“ на Кинг.

Те също така убедиха Кинг да обмисли написването на сценарий в подкрепа на полка Азов – украинска неонацистка паравоенна група. „Те са хора, които наистина обичат Украйна. Не са нацисти. Азов е”, казаха майтапчиите.

„Разбира се, те обичат някои хора като Бандера, нашия национален герой. И така, какво мислите за Бандера? попитаха те, имайки предвид Степан Бандера – украински националист и нацистки колаборационист, отговорен за клането на 60 000 поляци по време на Втората световна война и убийството на над 133 000 евреи, поляци и руснаци.

„Да, той е имал някои престъпления, но не са толкова големи престъпления. Разбира се [случайно], [те бяха] престъпления срещу евреи. Но наистина е важно да го държим противопоставен на Путин и неговата пропаганда“, настояват майтапчиите.

Кинг, който носеше проукраинска шапка и се хвалеше, че развява украинско знаме пред прозореца си, се съгласи и каза, че винаги има неща, които могат да бъдат намерени срещу хората, за да ги „свалят“.

Авторът продължи да сравнява американските лидери от миналото с Бандера, казвайки, че „Вашингтон и Джеферсън са били собственици на роби. Това не означава, че не са направили много добри неща за Съединените американски щати.

„Има неща, които правим, които са лош избор, и има неща, които правим, които са страхотен избор. Така че като цяло Бандера е велик човек и ти си велик човек. И жива Украйна“, каза Кинг на фалшивия Зеленски.

След като получи негативна реакция в социалните медии за изявлението, Кинг написа в Twitter, че никога не е казвал нищо в подкрепа на Бандера и настоя, че всичко това са „чисти глупости“. Тролско м**не. В това няма истина.“

image Прочетете още  „Приказните кръстници“ на Дисни стават неутрални по отношение на пола

Въпреки това, тъй като повече хора сочеха към видеото, където авторът можеше ясно да се чуе да възхвалява Бандера, Кинг призна изявлението си, но поддържаше, че „няма представа кой е този човек Бандера“.

Завързвайки изповедта, той също написа „както Буда веднъж каза: „Не се случва“.

Кинг е последната жертва, попаднала на обажданията на Вован и Лексъс. Миналия месец дуото публикува видео с авторката на Хари Потър Дж. К. Роулинг, където тя дава разрешение да напише убийствено проклятие от книгите си за украински ракети, много от които са насочени срещу цивилни.

Двамата сега публикуват видеоклиповете си в руската платформа за видео хостинг RuTube, след като два от каналите им бяха изтрити от YouTube след бомбени интервюта с бившия президент на САЩ Джордж У. Буш, министъра на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс и министъра на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател.

Други видни жертви на руските майтапчии, чиито истински имена са Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, са канадският премиер Джъстин Трюдо, турският президент Реджеп Тайип Ердоган, вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, принц Хари и поп иконата Елтън Джон.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. orlinstefanov - Искат се много качества...
27.07.2022 04:03
... за подобни капани, в които да се примамят знаменитости. Освен езиковите умения, трябва страхотна ерудиция, плюс психологична правдивост да се представи “интервюиращия” кореспондент, както през каква нагласа на жертвата могат да я подтикнат към предвидимата откровеност. Дори организирането на правдоподобна връзка не е лесна задача за истински журналисти, а тук е нужна убедителна “легенда”.
А наборът от уловени имена е впечатляващ. А и самата идея си я бива. Браво...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748931
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031