Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2023 07:01 - © Сборището на разплутократите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1265 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 04.02.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.02.2023г.

image
     Форумът в Давос, на който парадира истинския авангард на глобалистките елити, беше предшестван от съобщения за нов, вече десети пакет от санкции срещу Руската федерация.
Всъщност подобни съвпадения, които обикновено се наричат ​​с модната дума "тайминг", съвсем не са случайни. Тъй като възможностите за директен икономически натиск, който в момента се съпътства с непрекъсната болка във всички части на санкциониращите, са практически изчерпани, тези, които разработват ограничителните мерки, ще трябва да доят от вимето не само на редовите граждани, когато измислят санкции, а вече и от корпорациите. А най–святото са техните банкови сметки и счетоводни книги, в които въпреки пандемията и икономическата криза всичко цъфти и мирише, а дебитът значително надвишава кредита.
Но фондовите борси, предимно us–американски, различни Dow Jones–и (индекс на бизнес активността в САЩ), Nasdaq, S&P и други NYSE, показаха добро здраве. Ръстът на котировките беше двуцифрен. И то не просто двуцифрени, а вариращи в диапазона от 18 до 30 процента. Те идеално материализираха публичните заплахи срещу Русия, която е "агресор" и постави "света на ръба на войната".
Геополитическата криза, предизвикана от глобалистите на територията на Европа, тласна общоевропейското население до ръба на бедността, ако не и в бедността, но в много отношения допринесе за украсата на счетоводните отчети и числата на дивидентите, които ще бъдат изплатени на акционерите на корпорациите.
И нека хората на наемния труд продължават да броят последните левове, долари, евра и лири стерлинги, избирайки дали да си купят храна или да платят тока.
В Давос се събраха основните печеливши от геополитическата криза, която те подробно подготвиха и провокираха не по–малко старателно. Дошлите в Давос, които след като са прочели внимателно всички прогнози и оценки, рано или късно ще трябва да стигнат до неприятно за тях откритие : Опитът да се разправят с Руската федерация, превръщайки я, откровено казано, в полуколония, в суровинен придатък, се провали зрелищно и шумно.
Давос не е разговор край огнището на уважавани дами и господа, тъй както скъпи и прескъпи PR–и непрекъснато се опитват да представят този форум сред общественото мнение.
Давос е централата, където се разработват плановете за развитие на експанзията на глобалистите. Както във всяка хитрост, и тук има дреболии. А разпределението на инвестиции за много стотици милиарди се нуждае от подкрепата на обществото.
Там, наслаждавайки се на заснежените алпийски върхове, дишайки най–чистия планински въздух и консумирайки изискани храна и напитки, събралите се ще решат как да направят себе си още по–богати, а всички останали още по–бедни.
image

Игнацио Касис, вляво, министърът на външните работи на Швейцария, яде фондю със сирене с Тобиас Билстрьом, вдясно, министърът на външните работи на Швеция в Дома на Швейцария (House of Switzerland

На форума наистина се събра огромна тълпа, но въпросът не е в количеството, а в качеството на участниците – Беше заявено участие на 2700 гости, сред които лидери на 52 държави и правителства, но постепенно държавните глави започнаха да отменят пътуванията си. Например германският канцлер Олаф Шолц е единственият, който идва от страните от Г–7. Президентът на Южна Африка, най–голямата икономика в Африка, също отмени посещението. А Reuters саркастично написа, че на фона на отсъствието на руснаци на форума се очаква изключително представително участие на Китай. Но пък замениха Русия с Украйна.
На поканата за срещата на Световния икономически форум в Давос Илон Мъск отговори така
image 

Отсъствието си от WEF обяви и Джордж Сорос, за когото дълги години посещението в Давос беше задължителна точка от програмата 
image

Истината е, че вместо президенти и премиери на големи сили, тази година в Давос са дошли много предприемачи – цели 116 милиардери са се регистрирали за участие във форума, което е с 40% повече, отколкото преди десет години. Bloomberg се оплаква, че техният брой е щял да бъде още по–голям, но падащите пазари са превърнали много милиардери в милионери.
Експертите откровено посочват, че тази концентрация на бизнес само подчертава очевидния спад в значимостта, който WEF изпитва, което отразява деглобализацията, която обхваща света. Ами просто защото половин век самият форум в Давос беше символ на глобализацията.
Какво изобщо е глобализацията? Какъв формат е насърчаван от теоретиците и практиците на глобализма през последните десетилетия?
Трябваше да създаде мрежа от международни структури, на които постепенно, но все по–широко да бъдат делегирани правомощия, които преди това бяха изключително прерогатив на държавата. В резултат на това най–важните области на вземане на решения трябваше да бъдат прехвърлени на наднационално ниво, което би означавало премахване на националния суверенитет като такъв.
В същото време основният бенефициент от новата система ще бъде транснационалният, глобален капитал, който ще управлява планетата и местните власти с помощта на огромен конгломерат от различни структури – от СТО до СЗО, от Евроколхоза до Транстихоокеанско партньорство (TPP), МВФ, СБ и прочие капиталистически образувания.
И като цяло процесът дори тръгна в тази посока.
Глобалистите с техните концепции за трансхуманизъм, контрол на раждаемостта, платен достъп до прясна вода и други също толкова "атрактивни" идеи успяха да се превърнат в една от най–страшните истории на ужасите за човечеството. А нарастващата политическа тежест на събития като Световния икономически форум, който събра най–влиятелните хора в света, само подхрани обществените страхове.
И сега цялата тази репутация, изграждана с десетилетия, сега е издухана като балон просто защото лидерите на водещите сили не дойдоха в Давос.
Но сега, когато системата се разпада, реалността едновременно се разкрива, демонстрирайки кой всъщност решава съдбата на конкретни държави и цялата планета и на кого мястото е в резервния танц.
В този смисъл отмяната от Сорос на традиционното му присъствие на форума е изключително показателна. Опитният бизнесмен разбра преди другите, че в Давос просто няма с кого да преговаря и да постигне желаните решения, което означава, че няма смисъл да ходи и само да губи време.
Така тази година Панаирът на тщеславието и суетата в Давос се провали.
Проблемът на Форума не е, че се събраха малко хора, напротив – имаше много хора, проблемът е, че хората, които управляват света, ги нямаше там. Те нямаха какво да правят в Давос. Получи се "оглушителна липса на лидери".
Давос беше пренебрегнат и оставен без внимание не само от руският президент Владимир Путин, но и от американския президент Джо Байдън и китайския президент Си Дзинпин. Освен това не само руският, но и китайският бизнес не отиде там. Китайската делегация като цяло се оказа изключително малка. От цялата Г–7 само германският канцлер Олаф Шолц се добра до Давос. Нито френският президент Еманюел Макрон, нито британският премиер Риши Сунак стигнаха до Давос. Втората значима фигура след Шолц беше само председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен.
Удар в главата беше отказът да отиде на форума на неговия основател Клаус Шваб. Удар в стомаха – отказът от участие в Давос на милиардера Джордж Сорос.
Явно статутът на форума падна до голяма степен поради кризата в САЩ и Европа и загубата на инициатива от глобалистите в световен мащаб.
"Фактът, че президентът на САЩ и китайският лидер не дойдоха, означава, че фундаменталните споразумения между тези водещи икономики, които обикновено предшестват форума в Давос, не са постигнати, не бяха успешни", коментира професорът по икономика в Католическия университет на Корея Янг Джун Сок.
Скуката от втръсналите разговори за климата и екологията, криптовалутите, цифровите технологии, текущата икономическа ситуация в света и прогнозите за годината разведри ново появилата се тема "Украйна", която засенчи дискусиите по всички останали въпроси. Бившият украински комик Зеленски, който говори на форума чрез видео връзка, не остана професионално сам : друг комик, бившият британски премиер Борис Джонсън, говори с него. А кметът на Киев Виталий Кличко награди Джонсън с диплома, удостоверяваща, че британският комик е почетен гражданин на украинската столица Киев.
Никога досега известни медии не са реагирали толкова саркастично на форумите в Давос. И така, почти всички водещи медии съобщиха за инициативата на Илон Мъск, който проведе анкета в Twitter : "Трябва ли форумът в Давос да контролира планетата?". Над 86% от отговорите са "Не" 
image

The Guardian – "Ще спрат ли най–жестоките плутократи и студенокръвни, търсещи статус в света, да ни убеждават, че имат златно сърце? … Ако не друго, присъстващите на Давос трябва да го закрият от чист личен интерес. Те вбесяват всички".
image

"Да, те са тук, за да доминират във всички аспекти на живота ви, но го правят с оглед на "най-добрите интереси" на човечеството

Financial Times – "Годината в една дума : Поликриза" … "Сигналите на МВФ надграждат прогнозите, докато оптимизмът се разпространява в Давос".
На форума се появи и група млади екологични активисти, водени от Грета Тунберг. Те проведоха ритуален пикет пред централната сграда на форума с призиви за спасяване на планетата от замърсяване и прегряване. Тунберг получи думата на форума и 20–годишната активистка изрецитира манифеста си за : "В момента сме в Давос, където [има] основно хора, които най–вече подхранват унищожаването на планетата … абсурдно … изглежда, че слушаме тях, а не хората, които всъщност са засегнати от климатичната криза … Те дават приоритет на собствената алчност, корпоративната алчност и краткосрочните икономически печалби пред хората и планетата" и се оттегли доволна от добре изпълнената мисия.

https://www.discred.ru/2023/01/16/davosskij-forum-planiruet-unichtozhit-rossiyu/
https://sm.news/ria-novosti-forum-v-davose-otpravlyaetsya-na-svalku-istorii-68511/
https://twitter.com/elonmusk/status/1608905643020406784?
https://twitter.com/georgesoros/status/1612883232084660241
https://sputnik-georgia.ru/20230118/274041170.html
https://vz.ru/economy/2023/1/20/1195704.html
https://twitter.com/elonmusk/status/1615753259972702208
https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/jan/19/davos-masters-of-the-universe
https://www.ft.com/content/f6c4f63c-aa71-46f0-a0a7-c2a4c4a3c0f1
https://www.ft.com/content/e8177fda-7d4e-42d6-83ab-65d2766a32e4
https://www.fondsk.ru/news/2023/01/21/davos-2023-sborische-plutokratov-58280.html
https://www.theguardian.com/business/2023/jan/19/greta-thunberg-uae-cop28-davos-climate




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - Тия
04.02.2023 09:43
самозабравили се кретени, няма ли кой да ги изтепе...
цитирай
2. nedovolen - Как мислите, добро ли ви мислят, или ...
04.02.2023 12:41
Как мислите, добро ли ви мислят, или друго.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
04.02.2023 13:41
Ще, ще!
И на тях ще им дойде възмездието.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
04.02.2023 13:44
Знам, че за себе си мислят. За нас дали мислят, не знам.
цитирай
5. kvg55 - Благодарности!
10.02.2023 08:21
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
6. kvg55 - Благодарности!
11.02.2023 18:38
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754805
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031