Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 22:51 - Националнатa Организация на Евреите в Канада гласува за бойкот на Израел
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1371 Коментари: 0 Гласове:
0



Press release, Independent Jewish Voices, 18 юни 2009

Миналия уикенд, на своята Първа Годишна Обща Среща, организацията "Independent Jewish Voices" (Независими еврейски гласове - Канада) гласува за присъединяване към разращващата се мждународна кампания за подкрепа на Палестинския призив за бойкот, отнемане на правата и санкции срещу Израел. Посредством това решение, канадската IJV се превърна в първата национална еврейска организация в света, която го подкрепи. Прикрепената резолюция гласи, че IJV ще «Подкрепя Палестинския призив за кампания на бойкот, отнемане на правата и санкции, докато Израел не се съгласи да признае правото на Палестинския народ на собствена защита и да се подчини на изискванията на международните закони, включително за правото на Палестинските бежанци да се завърнат в домовете и земите си, гарантирано от резоция 194 на ООН».

 

 «Independent Jewish Voices трябваше да гласува участие в международната кампания за бойкот, защото така ние ставаме солидарни с Палестинския народ и подкрепяме техните права за самозащита», каза Diana Ralf, съпредседател на IJV. «Призоваваме Канадския Департамент и всички Членове на Парламента да предприемат незабавни санкции срещу Израел».


«Настъпи времето, когато хората по целия свят трябва да надигнат глас за промяна в Израел/Палестина, както направихме за Южна Африка», каза Fabienne Presentey, член на Управителния Съвет на IJV. «Срещу тази несправедливост всички трябва да издигнат глас».

Резолюцията, която получи подкрепата на повече от 95% от гласуващите делегати, призовава също Канадското правителство за:
1. Прекратяване на едностранната и безкритична подкрепа за Израел
2. изискване от Израел за спазване на международние закони».

Международния призив стартира от 170 цивилни Палестински организации и прерастна в глобално движение, по модел на международната кампания, която успешно прекрати апартейда в Южна Африка. Много видни организации от цял свят се присъединиха към BDS кампанията, включително Конгреса на Южноафриканские профсъюзи, Съюза на транспортните и общи работници, Канадския съюз на пощенските служители, Канадския съюз на държавните служители, шест търговски организации от Норвегия, Ирландски Конгрес на Синдикатите, Шотландския синдикален Конгрес.
Independent Jewish Voices е организация със седалища във Ванкувър, Уинипег, Торонто, Хамилтън, Отава, Монреал, Халифакс.

  Автор: irshad



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28390441
Постинги: 4305
Коментари: 7564
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930