Някой си нов блогър е постнал мой разказ и най-нагло го е подписал със собственото си име - Димитър Богданов. Вижте сами:
http://voinov50.blog.bg/izkustvo/2011/09/18/gotvachyt-na-ohliuvi.821753
18.09.2011 10:19 - Готвачът на охлюви автор: voinov50 категория: Изкуство
прочетен: 3625 коментари: 33 гласове: 39
Готвачът на охлюви
Оставах без всякаква храна. Преброих само няколко консерви зелен фасул и два-три компота, които не исках да погледна от много дълго време. Но това не влизаше в противоречие с вътрешното ми инстинктивно и упорито, като магарешки инат, желание да довърши новата си книга.
Изведнъж се свършиха и олиото, захарта, кафето и солта, дори и тубичката с паста за зъби се мъдреше празна. Пари за хляб въобще не съзирах - с последните платих електричеството. То бива криза, бива – ама това да не виждаш никакъв изход за оцеляване, навярно бе същинският край.
Налагаше се да измисля нещо експресно. Трябваше да измисля, но не можех да мисля. Съзнанието ми блокираше, всякаква комуникация между невроните бе преустановена, дори спрях да пиша. Нищо не ми идваше на ума. Явно от бедната храна невроните отказваха и преносът на информация бе блокирал до след някощ от следващите пълноценни хранения.
Засмях се на оня виц за евреина, дето се молил Бог да направи така...
... Да, ама не! – както бе казал един друг пишещ човек.
Вечерта на следващия ден, дълго гледах апетитното ястие, десетина пъти се пресягах с вилицата и още толкова пъти бягах навън, готов да обърна празните си черва наопаки. След час излизане и тъпкане по двора, връщане и заемане на бойно положение – напред с вилицата – и отново отказ, с погнуса грабнах блюдото и го изсипах в контейнера.
Седнах отново пред компа и си избрах нова рецепта – фасул със свинско филе и много подправки: месото се слага в тенджера с вода , отпенва се след като поври, прибавя се киснатият двадесет и четири часа във вода фасул, добавят се подправките и се остава да къкри, след като ястието е готово – изхвърляте фасула, слагате месото в едно красиво блюдо и започвате да се храните.
Ето това щях да направя, само да издържа още няколко дни и да оживея…, пък книгата можеше да почака и по-добри времена…
01.03.2011
Цветан Войнов
А тук вече е падписано с неговото име и скорошна дата: http://dimomibog.blog.bg/lichni-dnevnici/2014/07/20/gotvachyt-na-ohliuvi.1282415
Да, ама не! – както бе казал един друг пишещ човек.
Вечерта на следващия ден, дълго гледах апетитното ястие, десетина пъти се пресягах с вилицата и още толкова пъти бягах навън, готов да обърна празните си черва наопаки. След час излизане и тъпкане по двора, връщане и заемане на бойно положение – напред с вилицата – и отново отказ, с погнуса грабнах блюдото и го изсипах в контейнера.
Седнах отново пред компа и си избрах нова рецепта – фасул със свинско филе и много подправки: месото се слага в тенджера с вода , отпенва се след като поври, прибавя се киснатият двадесет и четири часа във вода фасул, добавят се подправките и се остава да къкри, след като ястието е готово – изхвърляте фасула, слагате месото в едно красиво блюдо и започвате да се храните.
Ето това щях да направя, само да издържа още няколко дни и да оживея…, пък книгата можеше да почака и по-добри времена…
20.07.2014
Димитър Богданов
Ха, посъветвайте ме, де!
След като няколко пъти направих забележка на един с ник буда 2, той изкопира постинга ми "Всичко за билките 3 част" с малко съкращения и си го пусна в блога си, като бе така добър да напише авторството ми. Тогава писах до админите, но никой не ми обърна внимание. Публично го порицах, така като теб и малко се освести. Такива ми ти работи с постингите. Наглеждай си блога по.често дори да не пишеш в него и хвърляй поглед на новоизлезналите постинги. Друго спасение няма, освен ако престане да ти пука. Поздрави!!
Иначе са си за разтрел!
2. нов адрес
3. друг адрес
4. друг адрес
5. още един адрес
6. Симитли и Креснеския пролом
7. Приказка
8. Амазонката
9. Историческата раздяла
10. Разговор по мъжки
11. Неранза
12. Кукерите от моето детство
13. откровения
14. Гонене на злите духове
15. Интервю
16. приятел
17. писателски блог
18. Лично творчество
19. Деца с редки болести се нуждаят от помощ
20. ПРОЕКТ "НА БЪЛГАРИЯ С ЛЮБОВ - ПИРИН"