Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2008 23:21 - 'Борбата срещу световния тероризъм' – световна демагогия и цинизъм
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3011 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2008 10:32


"Войната против тероризма" е планирана, много преди 11 септември, и "кюлафите" за десетките хиляди арестувани мюсюлмани, са били скроени много преди това. Но "кюлафите" са скроени и за всички нас !!! (от поговорката: "Кроят му кюлаф") 
...................................

Пределно ясно е, че ислямският тероризъм се поражда и подклажда от нерешеня от десетилетия конфликт в Палестина, между новосъздадената еврейска държава, и местните араби, наречени – палестинци. Същността е в това, че окупираните от десетилетия, арабски територии, въпреки безбройните резолюции на "Съвета за сигурност", продължават да са с неясния статут, на "вечно окупирани", а Израел, нито има намерение да се изтегли от тях, нито да ги анексира окончателно. Така, тези територии са превърнати в огромни концлагери и са ежедневна арена на легитимна, но и на терористична съпротива, от страна на палестинците.

В отговор на тази съпротива, Израел бомбардира, взривява, "отстрелва" или арестува, – когото, когато и където пожелае! Всичко това, еврейската държава нарича: "легитимно право на самозащита"! Но именно тези нелегитимни и незаконни обстрели, взривяваня и убийства на предполагаеми терористи, извършвани с цел "отмъщение" или "превенция", както и безправието на окупираното от десетилетия, население, – са основната причина, за порочния кръг на насилието и терора в "Близкия изток", а от там и в света!

На индивидуалните актове на съпротива, Израел отговаря с много по-брутално, и несравнимо по-мащабно, насилие, което си е "държавен тероризъм"!

Почти всички терористични актове, включително и най-унищожителният, от 11 септември в САЩ, ако не са инсценирани, са пряко свързани с "близкоизточния конфликт", а съвсем не с Авганистан и Ирак!

Да си припомним "изненадващото" нападение над "Пърл Харбър", дало чакания повода за включване на САЩ във втората световна война! А че не е било изненадващо, – ето какво пише съпругата на президента Рузвелт, – Елеонора: – "Ние всички го очаквахме"!

Нещо подобно е и разрушаването на "търговския център" в Ню Йорк. Много факти, а и логиката, – кой има изгода?, – навеждат на съмнението, че този и много други терористични актове, са провокирани и дирижирани! Точно тези, които оправдават своите действия с тероризма, имат изгода от него, и за тях тероризмът е жизнено необходим!

Въпреки многогодишното изтезаване на хилядите произволно арестувани мюсюлмани, все още с нищо не е доказано, че Саддам или някаква си "Ал Гайда", имат нещо общо с този унищожителен терористичен акт! Споменава се, че Бен Ладен, в излъчен "запис" одобрявал и приветствал атентатите. Но нали бяха разпространени и снимки на евреи, които открито изразяват радостта си от горящите и събарящи се небостъргачи на нюйоркския търговски център. Значи ли това, че те са организатори на атентата? – Кой знае? Но има все още неопровергани слухове, че от работещите в търговския център, половината били евреи, а нито един от тях не бил пострадал, т.е. били са предупредени !? А точно преди "атентата", търговския център е бил застрахован!

Ясно е, че тези факти няма да се опровергаят и ще стане още по-ясно, че терористични актове се планират и дирижират, за да служат за повод и за оправдание на нови световни злодейства! Затова, с никаква "Ал Гайда" немогат да се оправдаят стратезите на войната, защото, тъкмо бруталните войни на САЩ, и бутафорната им "Коалиция на желаещите", са истинският световен тероризъм!

"Войната против тероризма" е планирана, много преди 11 септември, и "кюлафите" за десетките хиляди арестувани мюсюлмани, са били скроени много преди това. Но знайте, че "кюлафите" са скроени и за всички нас !!!

Не случайно Съединените щати, години наред притискат правителствата на по-слаби държави, да се съгласят, че американски военни нетрябва да подлежат на съд за военни престъпления и немогат да бъдат арестувани. Това доказва, че те са имали готови планове за вършене на масови военни престъпления! Затова лозунгът на Буш: – "Ще се борим срещу световния тероризъм, до пълна победа", е прозрачна демагогия, особено когато тероризъм се върши или целенасочено се провокира, даже и там, където никога не го е имало.

В действителност, войната "срещу тероризма", е война на Израел и на евреите, против арабите и исляма! И първопричината за тероризма, не е в "ислямския фундаментализъм", а в "държавния тероризъм", прилаган върху населението на окупираните територии, и в плановете за унищожаване на религиите; сломяване на морала и съвестта на народите, и поробване на света!

Ето вече от десетилетия са "окупираните територии" в Близкия изток! Северен Кавказ е окупиран повече от век, а от скоро са окупирани, Авганистан и Ирак, – набедени че подкрепят "световния тероризъм", – като в баснята за вълка и агнето: – "Мътиш, не мътиш, ще те ям"!

И тъкмо тези окупирани страни, днес са главните жертви и огнища на насилието и терора!

Масовите насилия и беззакония на окупаторите драстично обезцениха "декларациите за човешки права"! Обезцениха и живота, въобще! Многогодишното брутално третиране на окупираните народи, поражда закономерна съпротива, а безсилието и отчаянието, пораждат тероризъм! Така че, с войните в Авганистан и Ирак, "порочният кръг" на насилята и терора, неимоверно се разшири ! А бе пределно ясно, че следваше справедливо да се решават съществуващите конфликти, а не да се започват нови и нови, – каквито са нескритите намерения на самозабравили се явни и тайни наместници на "княза на света – Сатана" !!!

Нагло и безсрамно ни внушават, че тероризъм е, не само тероризирането и убиването на невинни цивилни, но и съпротивата срещу окупационни войски или техни марионетни формирования! А къде остават тогава, човешките права, и правото на бунт, от "Всеобщата декларация за правата на човека"?

Разбира се, това което ни внушават е абсурд, но такава е изкривената логика на "Коалицията на желаещите" !? И не е чудно, че тази "странна" коалиция има за свой съюзник, –

Ка-Ге-Бе-йския Кремъл, който от век и половина "освобождава" Чечня и цяла средна Азия, а неотдавна всички Те, заедно "освободиха" Авганистан! — Боже, каква демагогия !

А всъщност, главната причина за окупирането на Авганистан бе, да се премахне религиозното управление на талибаните, върху което, "злите сили" нямаха пълен контрол, и да се замени със "светско" – бандитско управление, което да не държи, нито на национални интереси, нито на някаква си нравственост! И другата причина бе, да бъде обкържен Иран!

И естествено, – след окупирането на Авганистан, прекратеното по време на талибаните, отглеждане на опиум, бе веднага възобновено, и сега пак единствени източник на средства за преживяване на авганистанците, е опиума. Но печалбите от този наркотик, възлизащи на милиарди долари годишно, не отиват в Авганистан, а в сметките на световни мафиоти, – т.е., в "световните банки"!

А в Ирак, след окупацията, доскоро нямаше нито вода, нито ток, нито даже бензин! За сигурност неможе и да се говори. За каквато и да е информация от Ирак, от независими източници, е наложена истинска желязна завеса. Нежеланите от окупаторите журналисти, биват убивани или "отвличани". Обстрелват се и се взривяват, пълни с богомолци, хилядолетни джамии с неоценима духовна и културна стойност! Взривяват се с бомби, или се обстрелват с миномети, многохилядни тълпи от мирни поклонници, с цел, – паника; отказ от участие в поклонничество, и по възможност, – насаждане на недоверие и вражда между религиозните общности, там!

! Много, много жалко, че въпреки илюзиите, за нещо качествено по-добро, светът започна и новия век, и новото хилядолетие, с масови насилия и незачитане на отдавна утвърдени международни правни и етични норми! А за мен, като убеден привърженик на демокрацията и човешките права, е още по-жалко, че именно Съединените Щати, които до 2001 г., считах за "стълб" на демокрацията и човешките права, – станаха изпълнители на престъпната пропагандна и военна кампания, – преследвайки цели, които нямат нищо общо с прокламираните, нито пък с интересите на гражданите на САЩ !

Но казват: САЩ навлязоха в Ирак, за да свалят един диктаторски режим и да наложат демокрация!? Но едва ли е така, защото:

1. – Кому е нужна замяната на една диктатура, с друга, – още по-брутална и безотговорна, и много по-неприемвлива за мнозинството от народа там?

2. – Вече се признава, че Ирак не е имал оръжия за масово унищожение, което бе основният "аргумент" и повод за войната!

3. – Иракският режим не само че не е имал нещо общо с ислямския фундаментализъм, а напротив: – бил е гонител на исляма, понеже беше социалистически, – атеистки!

4. – А ако САЩ действително имаха намерение да събарят диктаторски режими и да налагат демокрация, защо не започнаха от комунистическата диктатура в Куба, която е под носа им, а не да преследват, залавят и връщат на Кастро, бягащите от диктатурата кубинци !! Не рухна ли целият съветски комунистически блок, именно тогава, когато Унгария пусна на запад источногерманците, които се тълпяха пред западните посолства в Будапеща?!

5. – Ако САЩ, и "коалицията на желаещите", целяха "цивилизоване и демократизиране", нямаше безогледно да бомбардират градове и квартали, и всяко струпване на хора; нямаше да арестуват, измъчват и убиват, напълно невинни хора, без да признават никакви човешки норми, и без да допускат никакъв контрол! Не демагогските декларации, а методите и средствата с които си служат окупаторите, издават истинските им намерения!

Затова, може би, единственото положително следствие от окупацията и терора в Ирак, е относителната, и предполагам, временна автономия на кюрдите, там.

На нас в България е добре известно как комунустите наричаха всеки демократ или свободомислещ човек, – фашист, и американски агент! По същия начин сега се клеймят вярващите мюсюлмани, като "фундаменталисти, свързанис Ал Кайда"!? Такова отношение е много показателно и крайно тревожно, защото, освен всичко друго, – всяка вяра и религия, по същество, са фундаменталистки! Така, всяка религия ще бъде наручена за фундаменталистка, като в една друга басня, в която, попадналите в яма, огладнели животни, спорят кого първо да изядат, и решават, – чието име е най-лошо, него първо да изядат. Така, набързо приемат, че най-лошо е името на най-слабия, – петела: "Петел – петлъще, лошо имъще; дръжте, да го изедем"!

А комунистите и техните учители, – масоните, за които терора е в основата, и на идеологията, и на практиката им, и които са извършители на почти всички терористични актове, през 19-ти и 20-ти век, – не са в списъка на терористичните организации!? А нали, още Маркс е писал: "Насаилието е акушерка на историята!" А Ленин е викал с пискливия си глас: "Терор! Терор! Терор!", и още: – "Малко разстрелвате, другари"! И Сталин е разстрелвал когото си поиска, но и той "не е терорист"!? — А именно те, комунистите, обучаваха и въоръжаваха палестинските терористи, и те ги насочиха в задънената улица на тероризма!

В Латинска Америка, прокомунистически партизани ежедневно нападат села и изкормват беззащитни селяни, но на тях не само не се обявява война, но комунистическият партизански идол, терорист и кандидат диктатор, – Че Гевара, се лансира и натрапва, за "най-популярен световен герой", както и неговия духовен брат, Кастро, – диктаторът от "острова на свободата"!? Островът, от който всички бягат, а никой не търси прехвалената му свобода, защото от нея там няма и следа! А всичките тези прехвалени революционери, са протежета на манхатънските банкери!

Компрометиралата се идеология и практика на комунизма, – за която, масовите насиля, принудата, терора и убийствата, са основни средства, – демагогски се представя за "идеалзъм"! Защо тогава да не наричаме всички убийци и садисти, – идеалисти, понеже и те си имат някаква идея ? Впрочеем, маркиз дьо Сад, кръстникът на садизма, е герой от "Великата" френска революция, а гилотината е нейният символ на "свободата, хуманизма и прогреса"!?

Днес, за враг е нарочен "ислямският фундаментализъм", а утре, на дневен ред са, недоубитото католическо и православно християнство, и всяка неподправена вяра в истината, в правдата, в елементарната нравственост и в доброто, въобще! И по всичко изглежда, че светът стремително бърза към своя "апокалипсис" !

А ако вие не вярвате в Бога, но вярвате в доброто, – не сте далеч от истината, но знанието и съзнаето за Бога, са изключително важни за всеки човек! И ако търсите верния път за духовно развитие, най-добре ще е да се доверите на надживелите хилядолетията ценности и да повярвате на изстрадалите този път! Другото ще е губене на време и много голям риск, да попаднете в мрежите на злото, чиито уловки и капани са навсякъде!

" Княз на света е Сатана", – е казал Христос! Затова не е чудно, че търговците, чейнчаджиите и лихварите, чиито "банки" Той преобърна и ги изгони с камшик от Храма, отдавна са господари на света! И тъкмо затова, смисълът на живота ни, трябва да е в истината, правдата и безкористната доброта, които всеки следващ ден ще ни правят по-щастливи и духовно по-богати!
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 25864279
Постинги: 4068
Коментари: 7184
Гласове: 8094
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031