Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2009 21:05 - Псевдонауката - политикономия. Банка - пари - лихва - дълг - робство! Истината освобождава!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2485 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.11.2009 21:08


Псевдонауката - политикономия, се занимава с въпроса: по какъв начин се добива и умножава богатството. Но не народното, а Тяхното богатство - на тези, които политикономията прикрива... 
Маркс има главен принос в премълчаването на две основни неща: че освен производството на вещи и стоки, съществува и особен вид производство – производството на пари и ценни книжа, които също изпълняват функцията на пари. Затова, освен производствения капитал, добиван от труда на работниците, съществува и по-ефективен капитал – финансовият, спекулативен капитал, добиван от въздуха, посредством печатането на книжните пари и ценни книжа.

От това следва, че има различни видове капиталисти. Има финансови капиталисти, или главни капиталисти, и има набедени капиталисти, които вземат заеми от истинските капиталисти – банкерите, които, във всяка страна се занимават с главното производство – производството на парите.

Да, равинът Маркс е скрил, че главното приизводство във всяка страна, е производството на пари и ценни книжа.

Маркс е премълчал и друго, производството на пари се контролира от евреи, и затова, целият капитал, всъщност е еврейски.

Другият евреин Адам Смит, в "Богатството на народите", провъзгласил основната премъдрост, че свободата на търговията, т.е. на движението на капитала, уж било изгодно за всички, а не на първо място, на търговците и банкерите, т.е. на евреите.

А третият класик на политикономията Давид Рикардо, в книгата си "Принципи на политическата икономия и данъкооблагането", реабилитирал лихвата, наричайки я – рента,. И че ретата, т.е. лихвата, била "научна", и следователно – законна.

А трябва да се знае и помни, че по време на християнството, лихвата или лихварството, е било тежко престъпление, и до "научното" реабилитиране на лихвата, от евреина Давид Рикардо, хорате се отнасяли към вземането на лихва, като към наказуемо престъпление.

Но след Давид Рикардо, еврейските спекуланти успяли, без всякакви скруполи, да наложат лижви на всичко, до което са можали да се докопат.

Ето я цялата същност на класическата, а по дух, еврейска, политикономия: – еврейският капитал се създава от обикновеното печатане на инфлационни книжни пари и други псевдоценни книжа, и от начисляване на лихва върху всичко; – еврейският капитал свободно прониква през всички граници, и в същото време е невидим, все едно, че не съществува. Това е както при парния локомотив: виждаме че локомотивът се движи, но как и какво прави вътре машината, ние не вижаме, а виждаме само парата и пушека.

Мислите ли, че печатането на парите във всяка една страна, е проста работа? Сигурно си мислите, че министерството на финансите печата пари, за да даде заплати на хората, и тези пари за заплати, са паричният оборот, плюс, известно количество напечатани пари, отразяващи стойността на произведените стоки и услуги? ...

А в действителност, вече във всички страни на света, паричният оборот се базира на заеми и фиктивни - фалшиви, пари.

Кой осъществява печатането на парите? – Печатането на парите се осъществява от частни банки. Всяка банка има лиценз за самостоятелно пускане на банкноти. Да, това си е печатане на фалшиви пари, но е напълно легално. Банките произвеждат пари, върху заемите на гражданите. Хората взимат заеми, и тези заети пари са капиталът на банката. И според капитала си, банката може да напечата свои пари – банкноти. Но де да беше само според капитала. Банките нямат интерес да се ограничават с реалния си капитал. Трикът е в това, че даже според самите банкови правила, те могат да напечатат банкноти, на сума, превишаваща 10 пъти, сумата на заемите. Така, банкнотите, от всякъде погладнато, са фалшиви пари. Тоест, банките са официално съществуващи учереждения за печатане на фалшиви пари – или, те са законни фалшификатори на пари.

Плюс това, източник на "капитала" им, са и лихвите, които те одират, за дадените в заем, техни фалшиви пари.

...................

Вече никое министерство на финансите не печата пари, по заповед на държавния глава. Финансовите министерства сега са нижестоящи печатни кантори на частните банки, една от които, т.н. Централна Банка на всяка страна, е органът, който взема всички ршешния по отношение парите, а не президентът или кралят, на когото не дават и да поглежда към финансовите дела. Всеки президент или крал, може да получи пари, само в заем от банките. И тази банкова система, като октопод, стяга целия свят. Или, ако използваме езика на Карл Маркс, ние живеем в "Банкерска обществени-икономическа формация".

От тук възниква главния въпрос: как и ние да получим лиценз, за да станем банкери и да влезем в елита на избраните, за да можем да правим пари от въздуха, без да вършим нищо? Отговорът е прост: – За това далеч не е достатъчно да си евреин. За това трябва да принадлежиш към един неголям кръг от избрани банкерски семейства. Банковият монопол е семеен бизнес. Затова те харчат много пари, на първо място, за осигуряване охраната на своя паричен монопол. А имайки техните пари, те свалят и качват президенти и крале, по своя преценка. Един от Ротшилдовите, така е и казал: – Дайте ми правото да печатам парите в една държава, и аз ще контролирам всичко! А това, те вече отдавна са го постигнали.

Обществена тайна е, че цялото банкерско дело е еврейски монопол, на неколко свърх богати хора. Но имената на техните фамилии, списанието "Форбс", никога няма да помести между най-богатите хора на планетата...

Сега вече можете да схванете целия смисъл на световната политика, въобще...


 

Сега разбрахте ли същината на политическата катастрофа, сполетяла човечеството?

На даден етап, властта над парите се е изплъзнала от суверенните правителства и е заграбена от сенчестите банкери, вследствие на което, правителствата са изгубили своя суверенитет. И сега правителствата работят, не за интересите на своите народи и страни, а за банкерския, еврейски Финансов Интернационал.

Помните ли, какво е казал Ротшилд? – Чия е паричната власт, негов е и суверенитетът!
......................................

Проф. Столешников А.П. 
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15605473
Постинги: 3945
Коментари: 6953
Гласове: 7963
Архив
Календар
«  Май, 2022  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031