Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2009 20:46 - Тост за свободата на пресата: Автор: eltimir
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1610 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2009 20:48


В Ню Йорк по време на един банкет, 25.09.1880 година, известният журналист John Swinton се ядосал, когато предложили  Тост за свободата на пресата: – "Не съществува до сега в Америка, свободна и независима преса. Вие го знаете толкова добре, колкото и аз. Няма един единствен между вас да посмее да напише своите мнения честно, вие знаете много добре, че ако го направите, те няма да бъдат публикувани. 
Плащат ми заплата, за да не публикувам моите мнения и ние знаем всички, че ако ще правим авантюри, ще се намерим на улицата. Работата на журналиста е да унищожава истината, патентова лъжата, перверзията на фактите и манипулацията на мнението в служба на Силата на Парите. Ние сме изпълнителни оръдия на Силните и Богатите, които дърпат конците зад кулисите. Нашите таланти, нашите знания и нашия живот принадлежат на тези хора. Ние сме проститутките на интелекта.
Всичко това вие го знаете, толкова добре, колкото и аз".

Цитат » (Citй dans : Labor’s Untold Story, de Richard O. Boyer and Herbert M. Morais, NY, 1955/1979.)”

Не мислете, че само в САЩ е така. За бившата държава, намираща се на българска територия казаното е в сила в многократно по-голяма степен. Няма независими издания – вестници, телевизии, радиостанции, които да са извън контрол. Няма официални издания, които да са извън контрол. Няма официално признат журналист, репортер или дописник, който да говори и пише онова, което мислят. А откакто се появи Интернет, контролът се затегна и около новинарските и ограмотителни сайтове и блогове. Ето как формулира ситуацията Надежда: „Овчясването на човечеството - пълно, манипулацията - все по-могъща, манипулаторите все по-богати и властни.” А защо е така? Защо ние уж знаем, съзнаваме ставащото около нас, разбираме какво е положението, а продължаваме да четем и слушаме професионалните лъжци и манипулатори? Защо продължаваме да гледаме телевизия, да слушаме радио, да отваряме контролираните сайтове, та даже и да оставяме коментари в тях?
Не знам и не разбирам. Трудно ми е да преценя. От края на януари опитах да направя нещо, което до този момент не бе правено. Уви, изглежда не успях, не се справих. Последици не настъпват, липсват резултати от положения огромен труд. Не го правя за изгода. Не получавам нищо от сайтовете и блога си. Нямам материална изгода. Но нямам и морално удовлетворение. Има ли смисъл да продължавам? Отново ще цитирам Надежда: „Отвсякъде се чува жално блеене и явно на всички им харесва овчето съществувание”. Ами като им харесва и щом толкова им харесва, аз ли единствен ще се поставя в ролята на освободител? На някой си нежелан, носещ някакво си освобождение, което никой не иска? А същевременно в света около нас се извършват невиждани досега процеси. Стават събития, за които повечето от нас не подозират. Светът се променя неузнаваемо, променя се със страхотна бързина и се налага някак да следим промените, да не изоставаме поне в мисловно отношение.
Не знам, наистина не знам. Тези дни разглеждах снимки от отварящите се вече повсеместно Небесни Врати. Разглеждах появяващите се все по-често снимки от бъдещето. От снимки на нашата уж добре позната планета, огряна от две слънца. И много други такива снимки. Промените през есента на 1989 година ме завариха неподготвен, нямаше кой да ме подготви за тях. Знаех, че тези събития ще се случат, но не знаех по какъв точно начин ще се случат. Сега е същото...

    Автор: eltimir



Гласувай:
0



1. анонимен - g-da eltimir,grigorsimov,
08.12.2009 11:49
Чел съм много ваши постинги.Би могло да се каже че
ги следя сравнително често.Това,което се усеща ка-
то един постоянен лайтмотив е внушението за все-
силие и всеобхватност на мощта на "еврейската мафия".И трябва да ви кажа,че ако трябва да при-
ема изцяло това внушение,най-доброто,което бих
могъл да направя за себе си е да си сложя край на
живота.И да се отърва от всякакви мъки - настоящи
и особено бъдещи.Вероятно вашите намерения не са
такива,но,искате или не,на практика това се получава.Поне според мен е така,а мисля и с други
хора.И се получава куриозната ситуация,че се полу-
чава обратен ефект на търсения.Вероятно затова,
повечето от хората запознати с вашите анализи от-
казват да приемат описваната от вас действителност
и се скриват в своето ежедневие: "какво заначение
има-казват си вероятно те-дали ще го зная,или не,това,щом всичко вече е свършило и нишо не може да се направи.По-добре е да не знам".
Общо взето получава се нещо като зазитна реакция
на организма на човека,а от там и на обществото.
Всеки човек знае,че животът е краен.Нещо повече,
знае и приглизително каква продължителност му е
отпуснала Майката Природа.И какво прави той при
това положение?И да роптае и да скача срещу нея
и да вика и...какво ли не ..?Нищо няма да стане.
Затова човек несъзнателно се стреми да не мисли
по този въпрос и затрупва живота си с безброй дре-
бни неща- училище,семейство(че и няколко,поняко-
га),деца, работа,кола,любовница и т.н...само и само
да не мисли по главния "въпрос"...И един ден...
си отива от "тоя свят" и колкото по-незнаещ,толкова
по-щастлив.
И всичко е въпрос на собствен избор.Даже и когато човек мисли,че няма такъв.
А има ли в действителност друг избор,извън определения от Бог?!
Останете си със здраве!
цитирай
2. grigorsimov - уважаеми анонимен: добре правите, че накрая в коментара си споменавате Бога
08.12.2009 15:12
Пиша и публикувам неща, които от горчивия си жизнен опит, зная че са най-важни, и са самата истина. А кой, как ще ги възприеме...?
Убеден съм, че при всички случаи, с много малки, изключения, истината е най-добрият избор.
Убеден съм също, че човек трябва да се стреми да се ориентира в този лъжовен свят, за да разбере поне приблизително, в какъв свят живее - той, и неговите близки, и народът, и народите...
В противен случай винаги ще сме излъгани и разочаровани!
Да, земният живот е единствен и неповторим, затова е изключително важно, как ще го преживеем, от гледище на нравствеността, и вечността на душата - нашата същност.
Не всеки е имал толкова време и толкова изпитания (и дано да не се случва никому) - 13 г. затвор, заради опити за борба, за човешки права, свобода и демокрация.
И на основата на този опит, плюс достъпната сега - информация, се старая да изнасям истините до които съм стигнал и които съм научил, - без никакви илюзии.
А изборът за всеки е личен - или вяра в Бога на истината, правдата и любовта, или безхаберие и фактическо съдействие на абсолютното зло!
И за да поставим "всичко на масата", ви съветвам да отделите малко време и воля, да прочетете следния достатъчно красноречив постинг:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2009/11/04/kniazyt-na-sveta-i-negoviiat-izbran-narod.428751,
цитирай
3. анонимен - След 650 години робство, което п...
16.02.2011 13:34
След 650 години робство,което продължава и днес какво да очакваме от хората,аз самият незнам какво мога да направя...опитвам се просто да живея максимално свободно,и спокойно доколкото е възможно...ако всички се осъзнаят,и просто спрем да зачитаме закони,правителство,полиция...кой ще ни спре?Но робското мислене е вече програмирано по рождение в нас!...а и вече цял свят "блее"...евреите,или които там дърпат конците ще ни смажат!Нека просто запазим себе си,радвам се че все още има свободни умове и богати души,дай боже повече хора се събудят,говорете,само това може да направите според мен!След малко отивам на разходка в природата,само там се чувствам свободен от фалша и пречиствам душата си,мен това ме спасява от гнета на евреите,и ме зарежда с спокойствие и сила!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28297375
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031