Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 21:58 - Институцията на доверените лица. Извадка от 'Втора книга на летописите', на Тошо Пейков
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4772 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 28.08.2010 08:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В служение на златния телец, или
-
как стана трансформацията на олигархията

 

   ... Голямото изнасяне на капитали, тяхното влагане в смесени дружества и западни банки, беше дирижирано от партийната администрация на Горбачов, съобщиха преди време "Интернешънъл Хералд трибюн" и Пари Мач".

       Горбачов и шефът на КГБ, Крючков, стават особено активни в своята дейност по обезпечаване на олигархията, след 13 февруари 1990 г. , когато е отменен чл. 6-ти от съветската конституция, регламентиращ ръководната роля на КПСС.  Приблизително по същото време падна и чл. 1-ви от живковата конституция.  Събитията в София и Москва се дирижираха синхронно.    Какво се случи?

       Заместник председателят на КГБ Филип Бобков (същият е и шеф на Пето управление на КГБ – Идеология и дисиденти, – аналог на българското 6-то управление) съставя по поръчение на Горбачов, план "За ефективно използване на партийната собственоет".  Планът гласи:

                 1)  Явните парични фондове на КПСС и на казионните организации, трябва да бъдат инвестирани открито, само в обществени, социални или благотворителни фондове.  Така ще стане невъзможна бъдещата им конфискация.

       Примери:  Спомнете си как, напук на закона за конфискация на имуществата на БКП и казионните организации, с помощта на министър от СДС, беше трансформирано в акционерното дружество "Софис", имуществото на казионните български професионални съюзи (наследени от КНСБ), – как общественият фонд ТНТМ се възроди след ограбването му в така наречената фондация "Еврика".   Как Мултигруп и Първа частна банка създадоха синдикалната каса "Подкрепа".  – Как  подчиненият на генерал Бобков, офицер от Шесто управление на ДС, Димитър Иванов, стана вицепрезидент на Мултигруп и основа осигурителен фонд.  Как същият, вече открито, посрещна в България началника си по КГБ, Бобков, и написа предговор към книгата му, с многозначително заглавие "КГБ и властта".  Как контролираната синдикална върхушка от "Подкрепа" и КНСБ, работи неуморно "за ефективното използване на поверената ъ партийна собственост" в Бистрица (след наемането ъ от Максуел) и в небостъргача на БПС на Солни пазар.  Как международният аферист Робърт Максуел регистрира на ул "Ангел Кънчев" в София (седалището на Мултигруп) сдружението "Интербизнес 91".  Спомнете си твърденията на руски автори, че по поръчение на КГБ, Максуел е закупувал на запад валута, трупал е милиардни дългове и е ограбвал контролираните от него социални и пенсионни фондове, в полза на съветските си партньори...

                 2)  Скритата печалба да се използва за създаване на концерни, предприятия, акционерни дружества, застрахователни компании и банки, за закупуване на анонимни акции "на приносител", с цел осигуряване на бъдещ доход за стратегическите цели на администрацията на КПСС (БКП), при спазване на строга конфиденциалност и скритост на партийното участие.  Капиталът може да се прехвърля в други сфери, но контролът върху него трябва да се запазва! ...

       ...  Владимир Владимиров – отговорен счетоводител и офицер от ДС (УБО), разнасял по време на предишния режим куфарчето с валутата по домовете на членовете на ЦК на БКП, наречен от колегите си "куриерът на партията".  През 1989 г. Владимиров беше издигнат за шеф на надзора на БНБ, а малко по-късно (по времето на Софиянски) стана шеф на важната Пощенска банка.  Виденов го изгони от там, но олигархията го постави да пази тайните на фалиралата вече БЗК.  Служебният премиер Софиянски го помаза отново и го постави (макар и споменат като служител на ДС в списъка на Бонев) пак начело на Пощенска банка.  Фактът че все още е там, е доказателство за безспорната връзка между Луканов, Максуел, Тилев, Владимиров, Софиянски, КГБ и ДС.

                 3)  Да се сформира на територията на СССР и на други страни Институцията на особено доверените лица на Партията, и Група на засекретени членове, осигуряващи дейността в извънредния период.

       Примери:  Висшите апаратчици на ЦК на КПСС и техните слуги от БКП съставиха списък на бъдещите коллониални администратори – акционери, а в наши и чужди банки откриха сметки със съответните парични суми на всеки отделен акционер.  Ако Атанас Тилев, Красимир Стойчев, Ангел Първанов, Илия Павлов, Валери Найденов. Емил Кюлев или някой друг се опиташе да присвои за себе си от дела на Партията, то тя го задържаше в подчинение чрез познатите си методи.  Какви бяха те?  Висши партийни финансисти съставиха и размножиха в хиляден тираж на няколко езика, следния важен документ:

Лично  задължение  пред  КПСС  (БКП)

 

              Аз, (примерно, Димитър Христов Иванов), член на БКП, партиен билет №...,  с подписа си потвърждавам съзнателното си и доброволно решение да стана Доверено лице на Партията и да изпълнявам възложените ми от Нея задачи, където Тя ме изпрати и във всяка обстановка, като не разкривам своята принадлежност към Институцията на доверените лица.

       Задължавам се да пазя и внимателно да използвам в интерес на Партията, поверените ми финансови и материални средства, възстановяването на които гарантирам, още при първото поискване.  Всички спечелени от мен, в резултат на икономическата дейност на Партията, парични средства, признавам за нейна собственост и гарантирам предаването им по всяко време и на всяко място.

       Задължавам се да спазвам строга секретност на поверените ми сведения и да изпълнявам поръченията на Партията, които ще ми бъдат предадени от упълномощени за случая лица.

 Дата.....         Подпис на члена на КПСС (БКП): .....     Подпис на длъжностното лице: .... 

 

                    С нарушаване на задълженията по горния договор, може да си обясним повечето от убийствата на известни "бизнесмени"! ...

....................................................................

 

Описаната тук, от Тошо Пейков, схема за “стопанисване” на партийните финанси, чрез “доверени” или подставени лица, всъщност, е схемата по която се управлява и целият “световен капитал”, който е концентриран в ръцете на юдомасонския Синедрион (“Синагогата на Сатана” - или окото от върха на пирамидата, изобразена на еднодоларовата банкнота)! 
Реалният собственик на капитала на света и на всички т.н. “международни корпорации”, е ЕДИН, и всичките банкери, милиардери, милионери, са “доверени” или подставени лица – управляващи чужди капитали – капитала на “единната и непоклатима” юдобанка. 
Да, това може сега и да ви се стори откачено, но като прочетете следващата – Пета част, от тази книга, ще е добре отново да се върнете на тези редове!
Гласувай:
21. анонимен - Владимиров отдавна е шеф на &quo...
28.08.2010 12:21
Владимиров отдавна е шеф на "Инвестбанк"
цитирай
2. анонимен - "Златото на партията"
29.08.2010 12:41
от Игор Бунич. Има я в електронен формат из Мражата. Там се говори точно за тези неща, но за Съветския съюз. Който помни добре събитията от България през послените 20-ина години ще си направи равносметка.
цитирай
3. watchtowerman - Цитирал си Тошо Пейков - Добре!
29.08.2010 20:08
Но коментарът ти в края няма нищо общо с фактите и тезите, изложени в книгата на г-н Пейков. Не само Не-етично спрямо автора, но и манипулативно - твоята теза не е теза на г-н Пейков. ТАКА НЕ СТАВА Григоре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
4. анонимен - Da, no
03.09.2010 14:14
Тошо Пейков е от същата банда или по скоро от видния слугиняж, така че вярвайте му, той е откухнята, така да се каже, но каква файда в последна сметка, само с инфо не вървой и не мож се срутиняса пирамидата с изцъкленото най-отгоре око.
Както сами виждате информацията е все по-обхватна и подробна, но в същото време нещата отиват все по-зле и зле, значи другаде е ключо от бараката. Без съзнание нищо не може да се мръде нито на йота и само приказки като на женсктите пазари. Да не говориме, че 90 процента от информационната вълна, която по-скоро удавя жертвите на системата, се пуска от разни видни и по-малко видни слугиняжи, които най-много знаят какво става, но това не им пречи да продължават да слугуват на тази система точно. Така че ... ???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 25864329
Постинги: 4068
Коментари: 7184
Гласове: 8094
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031