Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2011 09:26 - ЗАЩО МИ СЕ ГАДИ ОТ ЕС? Валентин ФЪРТУНОВ nikstan.blog.bg
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2837 Коментари: 2 Гласове:
-34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
• Защото цигарите в Германия струват 8 лв. при средна заплата 3000 лв,
а в България струват 4 лв при средната заплата 600 лв (а преди време, скъпите цигари струваха 0,32 лв., а днес 6 лв!)
ЗАЩО ОЩЕ ПОВЕЧЕ МИ СЕ ГАДИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМЕТ!
• Защото елементарната справедливост изисква или в Германия цигарите да струват 20 лв или в България да струват 1.60 лв
• Същото се отнася до алкохолните напитки, енергийни продукти /моторни горива и горива за отопление – бензин, дизелово гориво, електричество, природна газ, въглища и кокс/.
• Всичко това е последствие от така наречените „минимални нива на акцизите” в евросъюза, които и бързо и сигурно убиват българската икономика и вече доведоха народа до просешка тояга.
Справка: Минимални нива на акцизите в ЕС – Директива 92/12/EC
Стока - акциз
етилов алкохол- 550 евро/хектолитър чист алкохол
цигари- 1.28 евро на кутия
оловен бензин- 421 евро/1000 литра
безоловен бензин- 359 евро/1000 литра
дизел- 302 евро/1000 литра
Покрай всичките политически и чисто човешки простотии през отминалите седмици окото ми се закачи за странно изявление на СДС. Ни в клин ни в ръкав, синята агитка съобщи за световно-историческото си откритие:
„Тази година правителството трябва да повдигне въпроса за промяна на общата политика за акцизите на ЕС и задължително минималните прагове на акцизите трябва да останат в историята". С тази позиция излезе НИС на СДС. Според партията, ако отпаднат минималните прагове на акцизите, това ще доведе до по-ниски цени на горивата за домакинствата и бизнеса, ограничаване на контрабандата на цигари, горива и алкохол, по-конкурентна икономика и по-високи доходи на гражданите. „Ще поискаме България да направи коалиция, заедно с останалите страни от Централна и Източна Европа за това всяка страна в ЕС сама да определя акцизното си облагане. В противен случай ЕС ще изостава от останалия цивилизован свят. Ако европейските страни не са склонни на подобна стъпка, от СДС предлагат акцизът да зависи от средната работна заплата в дадена страна. Средната заплата в Германия е 5 пъти по-висока от средната работна заплата в България, така че и минималният акциз в България трябва да е 5 пъти по-нисък от този в Германия.
АЙДЕЕЕ, ОТКРИХМЕ ТОПЛАТА ВОДА!
В лето 2011-то синята кохорта от голямото болшевишко роене’90 изведнъж откри, че близане на евро задници усмъртява народа. Не става ясно обаче, защо „Тази година” правителството трябвало да повдигне въпроса за акцизите в ЕС. Тази години, господа е 2011, а ситуацията не беше по-различна и по времето, когато иванкостовото правителство с комсомолски плам в сърцата устремно дърпаше България да я навре в ЕС. Въпросната директива за минимални нива на акциза, както е видно и от заглавието й е от далечната 1992-ра! С други думи, всички правителства, които ударно тласкаха родината ни към новото й неоколониално битие са били великолепно информирани какво точно ще се случи след влизането ни в ЕС – влизане осъществено без всякакви условия и без нито един акт на адаптиране и на европейското законодателство към специфичните условия на България.
Знам, че надутите и надупени евролизачи гръмогласно ще пробват тутакси да се изхилят в байганьов стил, сиреч – я, какъв съм невежа! – и ще почнат много важно да обясняват, че това са смехории – ЕС не си адаптира законодателството към някой си! Който иска да влиза в евросъюза се нагажда към европейските правила…
Така ли? Ами тогава защо въобще трябваше да кандидатстваме за влизане в ЕС? За да харчим процентно в пъти повече за производство, отопление, транспорт и прочее при една напълно демонтирана икономика!? За да се превърнем окончателно в бананова република, на която опъват конците от презиращата я метрополия?
Повече от очевидно. И тук отново ще се върна на същината на попадането ни в ЕС.
ТЕ ПРОСТО НИ ЗАВЛАДЯХА
Вследствие на десетилетно промиване на мозъците с помощта на предателската ни политическа класа и комерсиалните медии, европропагандата създаде в мисленето ни стереотипи, които дори пред лицето на третата ни национална катастрофа, продължават да поддържат в масовото съзнание една лъжа, която днес не стои дори върху един-единствен аргумент. Лъжата за огромното щастие, което ни е налегнало вследствие на еврочленството ни. И независимо, че липсва и един дори аргумент, огромна маса българи и до момента като зомбирани повтарят, това което пералнята за мозъци им е инфилтрирала дълбоко в подсъзнанието – ние сме европейци, ние имаме привилегията да сме членове на Европейския съюз, ние пътуваме свободно в евросъюза (не чак толкоз свободно в шенгенската зона, ама карай!), ние можем да работим по Европа (в повечето случаи полунелегално), ние сме граждани на света…
В този зомбиран напев, разбира се, има толкова истина, колкото в напредничавата европейска максима – слънцето изгрява от Запада. Ние наистина сме европейци,
НИЕ СМЕ ИСТИНСКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ
Защото римската провинция Европа е създадена преди две хилядолетия в нашите южни земи и тъкмо тя дава името на континента.
Защото свободното пътуване, не е въпрос на членство, а въпрос на договаряне и сделки – може би трябва да съобщим на разпалените евроатлантици тъжната вест, че скоро и руснаците ще пътуват безвизово в Европа – успешно се водят преговори.
И защо, пита се в задачката, трябва да работим по Европа? Да, някой знаменит български професор може да ходи и да ограмотява по европейските университети, гениален български инженер да строи мостове над европейските долчинки, но защо стотици хиляди учители, строители, шофьори, преводачи, техници, граждани и селяни трябва да ходят да берат ягоди в Испания и марулки в Холандия и да ринат на говедата в Англия? Не е ли това случайно вследствие на факта, че същата тази Европа, с ентусиазираното участие на българските си маши, в това число и най-вече на сините правителства унищожи до корен българското земеделие и българската индустрия? Или в България не са расли приказни ягоди, без да бъдат поливани с бром и урина? Или е неизвестна в географския ни пояс марулята и никога не сме виждали говедо, та ако случайно го зърнем ще го сочим с ококорени очи, издавайки пъшкащи гърлени звуци?
Това е, уважаеми госпожици, госпожи и господа, тежката историческа участ на един народ, който не може да се отърве от навика си винаги да чака някой друг да дойде и да му реши проблемите, един народ, който не дръзва с един замах да обрише мръсната политическа пяна, която срамотно е полепнала по лицето му, замъглила е погледа му и къде с хитринка, къде с озъбване и най-вече с непоколебимо чувство на национално достойнство да озапти мерака на големите да му изпият кръвчицата.
Но се случи. А когато се случи подобно съдбовно надвиване, няма защо да се чудим, че половината народ продължава да е кьорав за простотиите борисови – когато си заврян в калта и ти натискат сурата в помията, хич не ти е до това дали те управлява пожарникар, милиционер или филанкишията; или някъде отстрани някъв синкав чакал се върти на сто и осемдесет градуса и уж съкрушено вие, че не трябва с подкован ботуш – такова, по врата на народа, по хубаво било с нещо по-меко, нещо – гуменка, пък може и домашен терлик…

nikstan.blog.bg



Гласувай:
2



1. zabylgarite -
05.05.2011 08:19
тъжно е
мръсна политика
бедните плащат на богатите

все по-алчни господари имаме и все по-многобройни
натреоха ни ги
натрапиха ни ги

без да ни пита никой
ярема на врата и да гледаме надолу

това искат

трябват ни големи бунтове
цитирай
2. grigorsimov - Не бунтове, а алтернативна информация и духовен ориентир!
05.05.2011 13:08
Когато не сме напълно наясно в какъв свят живеем, винаги ще се лъжем и винаги ще работим или ще се бунтуваме, против своите интереси, и винаги в интерес на задкулисните манипулатори - злодеи!

Заключителни думи от книгата ми "Срещу течението":

...Още от времето на т.н. ренесанс, могъща сатанинска сила владее и манипулира Европа, и води народите, от едно разочарование към дру-го. И както самите ционистки старейшини се изразяват: – когато на-пълно подчинят света, царството им щяло да се отличава с деспотизъм във фантастични мащаби.
Нечествите сили маскират своите античовешки и антидуховни цели с добре звучащи лозунги: свобода, братство, равенство, просветителство, хуманизъм, наука, култура, възраждане, прогрес, либерализъм и много, много други. Но това са само кухи фрази, зад които се преследва и върши точно обратното!
Така, както изкуствената стръв – блесна, е лъскава и привлекателна, такива са и измамните учения на слугите на нечестивите сили – масоните и комунистите. И едните, и другите изпълняват волята на своите злонамерени създатели и господари. А те, господарите им, са могъща сатанинска сила, чиито цели и средства олицетворяват абсолютното зло и напълно се покриват с определението за дявола или нечестивата сила в религиозните учения!
А на нечестивите сили можем да устояваме, само ако мислим и вършим добро; търсим и разпространяваме истината; сдружаваме се и се организираме; отстояваме поне елементарната нравственост и морал; вярваме в доброто и не мразим никого!
За всичко останало “Господ ще промисли”, и е промислил, защото Самият Христос е казал: "Търсете Божието царство и неговата правда, и всичко останало ще ви се придаде".

Да бъде волята ти, Господи, Боже наш, Исусе Христе!
Да бъде!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28297245
Постинги: 4280
Коментари: 7543
Гласове: 8235
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031