Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2011 16:08 - 41 факта за историята на централните банки на САЩ. Автор: zahariada
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2071 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес повечето американски студенти дори не знаят, какво представлява една централна банка, да не говорим за факта, че борбата за централните банки е една от най-важните теми в историята на САЩ. Нашата нация е родена в разгара на конфликта за данъчно облагане и контрол върху парите. Централните банки играят ключова роля в почти всички войни, в които е участвала Америка. Президентите, които се противопоставиха на централните банкери, бяха разстреляни, други срамно поддаваха на техните искания. Сегашната ни централната банка, наречена Федералния резерв, и той е толкова федерален, колкото Federal Express. Това е частна финансова институция, която е предназначена да въвлича правителството на САЩ в безкрайно разширяване на спиралата на дълга, от който е невъзможно да се измъкнем. Федералният резерв, причини Голямата депресия, той също е в основата на сегашните ни икономически проблеми. Нищо от това не се учи днес от студентите в американските образователни институции.
image

През 2010 г. американците разказват зализаната версия на американската история, която просто няма смисъл. Както и в много други случаи, ако искате да разберете какво наистина се случва, просто следвайте парите.


# 1 В резултат на седемте години война с Франция, кралят на Англия, Джордж III е в дълбока дългова зависимост от централните банкери на Англия.

# 2 В опит да увеличи приходите, крал Джордж се опитва да наложи тежки данъци върху колониите в Америка.

# 3 През 1763 г., представители на Централната банка на Англия поискала от Бенджамин Франклин, да обясни защо са толкова богати колониите, и ето какъв е отговора:

"Това е просто. В колониите ние пускаме собствени пари. Ние ги печатаме в необходимите пропорции във връзка с изискванията на търговията и индустрията, за да се улесни преминаването на продуктите от производителя до потребителя.

По този начин, създавайки за себе си, нашите собствени книжни пари, ние контролираме покупателната им способност, и никой не плаща лихвени проценти. "

# 4 Законът за валутата от 1764 заповядва на американските колонии, да спрат да печатат своите собствени пари. Колониалните скрипти (името на парите, които по това време са използвали колонистите) били обменени в размер две към едно отношение към банкнотите на Централната банка на Англия.


# 5 По-късно в своята автобиография, Бенджамин Франклин описва въздействието на тези валутни промени за колониите:

"За една година, условията са се променили така, че ерата на просперитета свърши и започна депресията, която изпълни улиците на колониите с безработни."

# 6 Бенджамин Франклин в автобиографията си, заявява недвусмислено, че правото да издават своя собствена валута е основната причина за революционните войни:

"Колониите лесно биха издържали на малък данък върху чая и други данъчно задължени вещи, ако Великобритания не вземаше парите обратно от колониите, което повлече безработица и недоволство. Невъзможността колониите да получат право да издават свои собствени пари, в случая, разрешение за пускане, което Джордж III и международните банкери ще загубят контрол върху тях, е основната причина за войната за независимост. "

# 7 Губернаторът Морис, който е един от авторите на Конституцията на Съединените щати, мрачно предупредил всички ни, че ние не трябва да си позволяваме да ни поробят банкерите:

"Богатите ще се стремят да доминират и да поробят останалите. Те винаги правят така. И те ще направят ... Те ще направят същото и тук, ако ние използвайки силата на правителството не ги държим в тяхната сфера. "


# 8 За съжаление, тези предупреждения за опасностите от централната банка не подействали. След един неуспешен опит да се създаде централна банка през 1780 г., Първата банка на Съединените щати е създадена през 1791. Александър Хамилтън (който е имал тесни връзки с банковото семейство Ротшилд) направил сделка, според която столицата на САЩ ще бъде подкрепена от капитала на страната, в замяна на подкрепа за юга, за основаване на централна банка.

# 9 Джордж Вашингтон подписал законопроект за създаването на Първата банка на Съединените щати на 25-ти април 1791 г.. Банката получила 20-годишно
право да извършва банкови операции.

# 10 В първите пет години Първата банка на правителството на САЩ е взела 8,2 милиона долара, а цените се повишили с 72 на сто.

# 11 Противниците на централните банки не били доволни. През 1798 г. Томас Джеферсън казва:

"Бих искал да направят възможно въвеждането на едно изменение на Конституцията - да се лиши федералното правителство от правото да взема пари назаем."

# 12 През 1811 г. правото на банкови операции от Първата банка на САЩ не е било подновено.


# 13 Една година по-късно, през 1812 година войната избухва. Британците и американците воюват отново.

# 14 През 1814 британците завладяли и изгорили Вашингтон, но американците след това спечелили ключова победа в Ню Йорк и Ню Орлиънс.

# 15 Договорът от Гент, сложил край на войната, бил ратифициран от U. S. Сената на 16 февруари 1815 г. и ратифициран от британците но 18-ти Февруари 1815 година.

# 16 През 1816 г. е създадена друга централна банка. Втората банка на Съединените щати е основана, и получила правото да извършва банкови операции през следващите 20 години.

# 17 Андрю Джаксън, който става президент през 1828 г., решил да сложи край на властта на централните банкери над САЩ.

# 18 През 1832 година, мотото за преизбиране на Андрю Джаксън било: "Джаксън и никакви банка!"

# 19 На 10 юли, 1832 година, президентът Джексън говори за опасностите от централната банка, както следва:

"Щедростта на нашето правителство е не само за нашите собствени граждани. Повече от 8 млн. акции на банката са в ръцете на чужденци ... Има ли някаква опасност за нашата свобода и независимост, че банката, по самата си природа няма нищо общо със страната ни? ... Позволението за контрол над нашата валута, получаване на нашите данъци и поддържане на хиляди наши граждани, в зависимост ... е по-страшно и опасно от всяка военна мощ на врага".


# 20 През 1835 г., президентът Джексън напълно изплаща държавния дълг на Съединените щати. Той става единственият американски президент, който го е правил.

# 21 Джексън наложил вето върху опита за подновяването на пълномощията на Втората банка на Съединените щати през 1836 година.

# 22 Ричард Лорънс се опитал да застреля Андрю Джаксън, но той оцелял. Както се говори, Лорънс заявил, че "богатите хора на Европа", го подтикнали да направи това.

# 23 Гражданската война е още една възможност за централните банки в Европа да сложат юзди на Америка. Говори се, че Ейбрахам Линкълн се свързал с банковите кръгове Ротшилд в Европа за финансиране на войната. Както е било съобщено, Ротшилд поискал много високи лихвени проценти и Линкълн отказал.

# 24 Вместо това, Линкълн пробутал приемането на Legal Tender Act (Акта за легитимни средства за плащане) от 1862. В съответствие с този закон, правителството пуска 449 338 902 необременени с дълг долари.

# 25 Тези свободни от дългове пари станали известни като "зелените пари» (Greenbacks) заради използваното за печат зелено мастило.


# 26 Централните банкери в Европа са недоволни. Следваща статия се появява в London Times през 1865 г.:

"Ако тази безразсъдна фискална политика, с произход от Северна Америка ще се превърне в обичайна практика, правителството ще започне печатане на пари, и нищо няма да им струва. То ще плати дълговете, и няма да има дългове. То ще разполага с всичките пари, необходими за поддържане на бизнес операциите. Страната ще стане толкова просперираща, както никоя друга страна в света преди. Мозъкът и богатството на нашите страни ще започнат да се вливат в Северна Америка. Всяка такава страна трябва да бъде унищожена или тя ще унищожи всяка монархия на земята ".

# 27 Ейбрахам Линкълн е бил застрелян от Джон Уилкс Бут, на 14 април 1865 година.

# 28 След Гражданската война, всички пари в САЩ, са създавани от банкери за да купуват държавни задължения в замяна на банкноти.

# 29 Джеймс А. Гарфийлд става президент през 1881 г., и той е яростен противник на властта на банкерите. През 1881 г., той казва следното:

"Който контролира количеството на парите в страната ни, той е абсолютен господар на цялата индустрия и търговията ... и когато разберете, че цялата система може лесно да бъде контролирана, по един или друг начин, от шепа влиятелни хора на върха, то вие ще започнете да разбирате откъде са различните депресии и инфлацията. "


# 30 Няколко седмици по-късно, президентът Гарфийлд е прострелян от Чарлз Гито. Той
починал от медицински усложнения на 19-ти Септември 1881.

# 31 През 1906 г., фондовият пазар в САЩ, постави всички видове рекорди. Въпреки това, през 1907 г., той напълно се срива. Твърди се, че отговорен за това е банковия елит на Ню Йорк.

# 32 В допълнение, през 1907 г., JP Morgan, разпространяват слухове, че основните Ню Йоркски банки са фалирали. Това е довело до масово теглене от банките на депозити. От друга страна, банките започват да оттеглят по-рано дадените кредити. Паниката от 1907 г. довела до разследване на Конгреса, което довело до това, че централната банка е "необходима", за да предотвратява подобни паники в бъдеще.

# 33 Това отнело няколко години, но в крайна сметка международните банкери най-накрая получават своята централна банка през 1913 година.

# 34 Конгресът гласувал закона за Федералния резерв на 22 декември, 1913 год. между 1:30-4:30 часа сутринта.

# 35 Много от членовете на Конгреса по това време или спяли, или си били у дома и празнували празниците със семействата си.


# 36  Президентът Удроу Уилсън, който е подписал закона, създаващ Федералния резерв, по-късно изразил съжаление за решението си, пише следното:

"Великата индустриална нация е контролирана от системата си за кредитиране. Нашата система за кредита е съсредоточена в частни ръце. Така, развитието на нацията и всички наши дейности са в ръцете на няколко души ... Сега имаме пълен контрол върху едно от най-лошите, на най-зависимото правителство в цивилизования свят, което вече не е правителството със свободно мнение, вече не е правителственото мнозинство, но правителството е принудено да следва изискванията на една малка група от хора с огромна власт. "


# 37 Между 1921 и 1929 г. Федералният резерв увеличава паричното предлагане в САЩ с 62 на сто. Това време се нарича "Бурните двадесет".

# 38 В допълнение, "маржиналните заеми" с висока лихва на силно задлъжнели фондове се превърнали в обичайна практика през този период.

# 39 През октомври 1929 г., банкерите предприели широкообхватен преглед (на заемите) в маржиналните заеми. Това създава първоначалния срив, с който започва Голямата депресия.

# 40 Вместо да облекчава в отговор на кризата, Фед затегнал условията по отношение на пускане на пари в обращение.

# 41 Съобщено било, че между 1929 г. и 1933 г. общото предлагане на пари е намаляло с осем милиарда долара. В онези дни това била една страхотна сума. Повече от една трета от американските банки фалираха. Ню Йоркските банкери можели да си купуват банки и други активи за центове.

Но днешните американци не отварят и дума по тези въпроси.  Те дори не знаят за това.

И както се казва - тези, които забравят историята, са обречени да я повторят.


ИзточникГласувай:
01. анонимен - Григор Симов: Проблеми в блог.бг.
07.09.2011 22:51
На моите редовни (а и случайни) читатели препоръчвам да поглеждат за мои публикации и на адрес: http://eltimir.ucoz.ru
Причината е, че вече близо година в блог.бг. имам наложен "бан", вкл. за публикуване на материали разконспириращи сатанинската същност на организираното световно еврейство.
Естествено, ще се опитвам да продължавам да публикувам в блог.бг. и да поддържам блога си, но само докато има смисъл.
И нека бъде волята Божия!

Днес, например, по никакъв начин не можах да публикувам материал за "истинските господари на Турската Империя". Затова помолих Елтимир да го публикува и вече е публикуван. А и аз имам право да публикувам в неговия сайт, и веднага публикувах, многократно публикувания до сега в моя блог, материал, озаглавен: "На кой Господ всъщност се кланят евреите? Нека не си затваряме очите!"

Благодаря ви и се радвам, че проявявате интерес кзм темите на които обръщам особено внимание! Но не за това, че четете в моя блог, а независимо къде. Важното е да се четат и разпространяват скриваните истини за историята, за настоящето и за близкото бъдеще, което, не само никак няма да е розово, но, както пише в светото писание и в пророчествата на светите православни отци, в най-близъко бздеще светът ще трябва да преживее на-големите страдания и унищожения, надминаващи многократно всичките ужаси преживявани до сега през цялата история!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15667339
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031