Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2012 17:46 - РАЗСЪЖДНИЯ за вероучението от главната юдейска книга Талмуд. Стефан Цанков
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2360 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В древните цивилизации са съществували вероучения, които в основата си са боготворели злото - жестокостта и сладострастието... Такова е и вероучението от Талмуда, следвано ревностно от юдеите, от най-дълбока древност, до днес.

Този народ, проникнал между всички неюдейски народи и привидно сливайки се с тях, има нравствени и религиозни закони, не само чужди на християнските закони, но и напълно отрицателни и в постоянно противоречие с тях.

Докато християнството ни учи: "не убивай, не кради, не лъжесвидетелствай", свещеният за юдеите талмуд ги учи: "убивай, кради, лъжи".

Трудно е да се убедят повърхностните християни, в това, понеже те смятат, че християнските закони са продължение и допълнение на мойсеевите. Такова твърдение е заблуда, измислена от самите юдеи...

Талмудът, който осмива Бога на юдеите - Бог Йехова (Яхве), който проповядва ненавист към всички народи - не юдеи, и препоръчва борба против тях, с лъжи, кражби, убийства и вероломство, през целия исторически живот на юдейството, е бил техният религиозен законник. Този талмуд и днес проповядват в юдейските семинарии и го тълкуват в синагогите, и той е, който възпитава душите на юдейските деца.

Но ще нисе възрази, че колкото и отвратителен да е талмудът, той е най-древният паметник, основан на предания, които изключват всякакво намерение да приведат към живот неговото учение. И че в такъв случай не може да се каже, че юдейският народ е развратен от талмуда и че от него е пребърнат в постоянен и ожесточен враг на всички народи.

Може да се възрази и това, че даже съвременната синагога да признава всички основни учения от талмуда, и да подчинява на тях формирането на нравствения светоглед на юдйския народ, всички добродетелни личности винаги могат да съобразят своето обществено и частно поведение с общоприетите правила за морал и чест.

Но мисълта, че талмудът за съвременния юдеин е като само дълбоко почитан древен паметник, не може сериозно да се поддържа. Има безброй доказателства, от които се вижда, че талмудът ръководи, направлява и вдъхновява лислите, желанията и постъпките на съвременните юдеи, като това е било и през средните векове. В течение на 2000 години той е бил, и сега, е сборник на религиозните закони, които направляват живота на юдейския народ.

Колкото до това, че честният юдеин винаги може да се опира на християнския морал и съвест, и че може да се противопостави на вероломните закони на талмуда, е мисъл, която увисва във въздуха и никога не може да се осъществи в живота на нито един юдеин (ако не станае истински християнин).

Юдеинът, който не изпълнява повелите на талмуда, каквито и да са те, се изключва от кагала (юдейската община) и се проклиня, като отстъпник от религията си, и като изменник, от национална гледна точка...


 

Днес юдеите, изгубени за своя Бог, се смятат за богоизбрани и предопределени да владеят човечеството...

 

Юдеите очакват Месия, а Христос им казва:

"Ето, оставя ви се пуст вашият дом, защото казвам ви: няма да Ме видите от сега, до когато речете: Благословен идещият в името Господне".

Понеже за Бога всичко е възможно, днешното начало на една гигантска борба между всички нарпди на земята, може би е наяало и на едно изтрезняване на юдейския народ. Може би той ще потърси своя Бог и твърде е вероятно да срещне на пътя си Христа - Сина Божий.

При тази втора среща юдеите ще познаят Христа и кой Го изпраща, и тогава техният дом не ще бъде пуст.

А какво ще правят равините? Чрез тях ли юдеите ще познаят Христа или без тях? Това не може да се предскаже.

Във всеки случай, водените от равините юдеи в продължение на десетки векове, могат да запитат, докъде са ги довели и къде още ще ги водят, макар че им се казва и внушава, ч ако равинът каже на юдеп, че лявата му ръка е дясна, той трябва да вярва без да разсъждава.

Тогава ще може да настъпи отрезвление у юдейския народ и ще може да тръгне по друг път...


 

От книгата на Стефан Цанков, стр. 155 - 158

със съкращения.

...........................................
 

Григор Симов: В тайните протоколи на юдейските старейшини пише и това:

"Философите ще обсъждат и ще критикуват всички религии, но не и юдейската, защото никой няма да я познава по същество"...

и още: "Гой, който се стеми да разбере юдейската религия, заслужава смърт". !!?




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28387731
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930