Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2012 17:17 - СЗО призна вегетарианството за психично заболяване! И изборът на здравословна храна в САЩ е психично заболяване! проф. Столешников
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 20118 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Храната в САЩ, постъпваща за продажба е облъчена с радиация. http://en.wikipedia.org/wiki/Food_irradiation.
С облъчването се денатурират всички зеленчуци и плодове, които не могат да бъдат денатурирани по традиционните термични методи. Всеки ученик по биология знае, че в резултат на това облъчване в живото вещество се появяват "свободни радикали", които са силно канцерогенни, и не само това. Ето ви превод на съответния откъс от Уикипедия: 

"Излишното колишество свободни радикали водят до увреждане на клетките, което води до много болести, като - рак, инсулт, инфаркт, диабет и др. основни болести. Предполага се че много форми на рака са резултат от взаимодействието на свободните радикали с ДНК, водещи до мутации. Преждевременното стареене и атеросклерозата също се асоциират със свободните радикали. Свободните радикали помагат на алкохола да убива черния дроб. Свободните радикали от цигарения дим причиняват емфизем на белия дроб. Свободните радикали имат участие и в болестите: паркинсън, шизофрения и Алцхаймер. От свободни радикали се причинява и сериозната болест хемохроматоза. А една от теориите за стареенето също се основава на свободните радикали". http://en.wikipedia.org/wiki/Free_radicals

Ето какво се крие зад облъчването на хранителните продукти. Те се научиха даже и в зеленчуците да създават свободни радикали, с толкова обещаващи последствия за нас. Не е ли това "задогледален свят"? При което вие даже не можете да проследите всичките тези иновации, по отношение денатурирането и озлокачествяването на хранителните продукти, защото са като лавина. И даже от интернет няма да успявате да догоните козните на онези, които работят в това направление (защото са "легион" - Г.С.). Пестицидите са в миналия век. Те бяха само "цветчетата". Днес вече берем "ягодките".

Всичките портокали, например, и въобще цитрусовите плодове растящи в САЩ са оцветени, за да са оранжеви. Разбира се, не сядат да боядисват портокалите с четчица. Щеше да е добре, да беше така. Но нещата са доста по-зле. Те пръскат портокаловите дръвчета с химикал, т.н. агент-оранж, който се провсмуква в дървото и оцветява още незрелите плодове в ярко оранжев, "зрял" цвят. И потокалите понякога имат дъх на лака от боята. А къде са всичките тези прехвалени дегустатори на вина? И никому не е минавало, и сега не му минава през ума, както и винаги се прави това в САЩ, първо да се изпробва влиянието на този оцветител, на здравето на хората. Но както винаги, влиянието се изяснява след десетилетия. И можете да не се съмнявате, че това влияние е в негативна посока. Жълтъците на кокошите яйца се боядисват по същия начин. Оцветителят се добавя в храната на кокошките, така че по-добре е да не купувате яйца с оцветени жълтъци.

В тази работа с масовото тровене на населението винаги има някакви неочаквани изненади. Пресен пример: Авторът върви неотдавна по улиците на Ню Йорк и вижда обява на вратите на един от американските "Юнивърси": "Ние не продаваме месо, обработено с Въглероден окис". А въглеродният окис е изключително опасен за човека! Влизайки в биохимически реакции в организма, Въглеродният окис отделя цианиди, в т.ч. "синилна киселина". Цитат от Уики: "Въглеродният окис (Carbon Monoxide) е безцветен, без миризма, много отровен газ. При попадане в организма се свързва с хемоглобина и спира дишането, на тъканно ниво". http://dic.academic.ru/dic.nsf/medic/4756.

Чували ли сте, че обработват месото с въглероден окис? А се оказва, че го правят! Оказва се, че месото в САЩ обработват с въглероден окис, за да запази розовия си цвят, даже и ако месото отдавна е развалено.

Със същата цел обработват месото, не само с въглероден окис, но и с амоняк NH3, който е силна невротоксична отрова. Току що закриха в САЩ неколко завода на Beef Products Inc, които са използвали за обработка на месото, амоняк. Но не заради амоняка, и не заради въглеродния окис са закрити, а защото тяхната продукция, въобще, доби сред народа прозвището "розова слуз" (pink slime). На този линк даже имаше видеоклип: http://news.yahoo.com/100-percent-beef-company-defensive-closes-plants-031256238--abc-news.htmlutm_source=Pink+Slime+Victory&utm_
campaign=Pink+Slime+Victory&utm_medium=email.

Каймата от месото им - "розовата слуз", отиваше за хранене на децата в училищата! http://news.yahoo.com/pink-slime-choice-schools-230530972--abc-news.html

А преди самото клане на кравите за месо, в американските кланници, вливат в кръвта на кравите формалин. А анатомистите държат във формалин трупове и органи, за да не се разлагат. Това е воден разтвор на веществото формалдехид, което е с остра миризма. От Уики:

"Формалдехидът е токсично, канцерогенно и алергентно вещество. Затова, че формалдехидът се съдържа в много пластмаси, в талашита и пресования картон - фазер, той е между най-разпространените битови замърсители на въздуха. В концентрация 0.1 милиграм вече дразни слизестите обвивки, причинява сълзене на очите, затруднява дишането и причинява астматичен синдром" http://en.wikipedia.org/wiki/Formaldehyde .

Така че, за астматиците не е полезно да купуват изделия от пресовани дървесни стърготини, и коли, в които дъхът на пластмаса в купето не се изветрява.

Така зареждат всяка крава с "формалинова мина", преди да я пуснат за месо. Все със същата идея - да предотвратят развалянето на месото, за да може месото месеци да опъва крака, от фризер във фризер. На кравата, докато сърцето и още бие, вкарват в кръвта формалин, за да се разнесе из цялото тяло.

Разбира се, ако опъва крака месеци по фризерите, месото може да изгуби търговски вид. Затова обработват месото с въглероден окис и амоняк, които са смъртоносни за човека. По тази логика няма да е чудно, следващия път да се види обява в магазина: Ние не продаваме месо, обработено с калиев цианид"; или: "Ние не продаваме месо обработено с фосген; или - "Не продаваме месо обработено със зарин", и т.н.

Кравите, още от раждането, ги инжектират с хормони, антибиотици и ги гощават с пестициди. 70% от синтетичните антибиотици в САЩ отиват за храна на добитъка. http://en.wikipedia.org/wiki/Cattle_feeding . Току що в САЩ откриха, че половината от всичкото им месо е заразено със стафилокок, устойчив на всички антибиотици. http://www.huffingtonpost.com/2011/04/15/staph-bacteria-us-meat_n_849730.html. Искате ли американски шишкебап от нещастни крави, които целия си живот са стояли в бетонна клетка, никога не са виждали слънце, никога не са ходили по зелена трева, и затова още от рождение те нямат имунитет, а ималт СПИН и болестта на Кройцфелд - Якоб? http://health-ua.com/articles/1736.html. Това е, защото са хранили кравите с дървесни трици - за целулоза, циментов прах - за калций, и с таблетки витамини, уж за "здравословна храна".

Ако тези животни изглеждат тлъсти, то е заради отоците. Инжектират ги още от млада възраст. Именно затова в САЩ са така популярни телешкото и агнешкото. Защото телетата и агнетата нямат шанс да доживеят да станат възрастни.

Другите хранителни продукти в САЩ не са по-добри. В САЩ също се продава нещо подобно на картофи, и под същото название, при което в магазина не може по външен вид да се отличат пресните картофи от старите. Те всичките са обработени с радиация и изглеждат еднакво. В САЩ продават целогодишно и нещо наподобаващо на външен вид, ябълки, но аз не ги купувам изобщо. В СССР се самообвинявахме, че на Запад ягоди в магазините има още от 6 сутринта. Че е така, така е, но тези ягоди в устата си няма да вземете. Първо, нямат аромат, второ - на вкус са като мокра хартия. Трето - в САЩ не трябва да ядете много ябълки, грозде, портокали, защото бъбреците ви ще откажат да работят, - толкова много са пестицидите в тях. А ягодите ги и модифицират генно. Защо ли? Питайте ги. Това са некои сили, които стоят зад манипулирането на хранителните продукти в САЩ. Те въбще не информират за дейността си, и всичко се узнава само със задна дата, както в този случай, когато вървиш по улицата и изведнъж - обява на магазина...

И в САЩ няма да се сложи ред в тези неща. Те си имат вид свобода - кой, кого, с каквото си иска, с това и храни. Ако не ви харесва, наемайте адвокати и се съдете с хранителните концерни. Но те, хранителните концерни имат достатъчно пари за да наемат юристи и да забранят да се пие прясно издоено, не пастьоризирано млеко, и да ядете генетично модифицираната им храна, модифицирана в желаната от тях, насока.

В СССР, сами знаете как се хранехме, - оскъдно. Но в СССР имаше санитарно-хигиенни правила за производството на храни, основани на хигиена, в полза за здравето! Имаше и наука "Санитарна хигиена". Имаше и факултет за санитарна хигиена, в който се подготвяха лекари санитар-хигиенисти, които наблюдаваха хранителното производство.

В САЩ напълно отсъства такава наука и отрасъл - Санитарна хигиена. Единстваната сан-инспекция съществува само за правоверните евреи - във вид на местния равин. Но критериите на тази сан-инспекция са съвсем други. Затова, на работа в хранителните предприятия, заведения, ресторанти, столове, хранителни магазини, в САЩ набират когото си искат, от улицата, главно нелегални имигранти от Мексико, без и елементарен медицински преглед; много от които боледуват от кожни и венерически болести и туберкулоза. Но да засегнеш тази система, можеш само, ако докажеш, че на здравето ти е нанесена вреда, именно от тази сфера, и наемеш скъпо платен адвокат.

В САЩ Санитарна хигиена няма, но затова пък има религия на чревоугодничеството. В САЩ храненето и яденето са религия, култ, а ресторантите са църкви на тази религия на яденето. Американското обществено хранене е най-големият отрасъл в производството в САЩ, и най-големият работодател.

По какви въпроси и в каква насока, се издават най-голямо количество книги и печатна информация в САЩ? – За кулинарията и въпросите на храненето! В каква насока са повечето предаваня по телевизиите? – По кулинария! Ще изпаднете в умиление ако видите, как американците обсъждат тънкостите на приготвянето на храни. Всеки ден в тв-програмите и във вестниците има постоянни предаваня и рубрики, кои ресторанти да посетите и какво да ядете. Това, от една страна. А от друга, интересът около религията за ядене постоянно се поддържа с натрапване на мними диети за, уж, ограничаване на храната, а всъщност - само, преминаване към друг вид храна!

В една популярна книжка за "консуматори" – "Консумер рипорт" още преди 40 години се изброяваха повеше от 30 хиляди най-разнообразни диети! Сега диетите са три пъти повече. От самосебе си се разбира, че щом диетите (за отслабване) са десетки хиляди, значи нето една не работи. Защото, ако имаше поне една ефективна, всички щяха да се придържат към нея. И ако за малко се оттърсите от този американски ажиотаж, около храненето, първото, което ще ви дойде в главата е логическото заключение, че "Качеството на приготвената храна не може да е по-добро от качеството на съставящите я продукти". А ние току що се докоснахме до качеството на американските продукти.


 

В тези условия настъплението на "истебилишмънта" върви на широк фронт.

Изборът на здравословна храна в САЩ вече се определя като психично заболяване. То сега се нарича "Хранително разстройство" (Healthy eating disorder)

В САЩ сега това е официална психична болест.

http://www.naturalnews.com/029098_orthorexia_
mental_disorder.html-

Вече не е шега: ако се фокусирате върху здравословната храна, вие вече се квалифицирате като психично болен (mentally diseased), и вас трябва да ви лекуват с психотропни препарати. Канадски вестник съобщава: "Фиксирането върху здравословна храна може да е признак на сериозно психично заболяване". Ето го оригиналът на текста: "This is no joke: If you focus on eating healthy foods, you"re and probably need some sort of chemical treatment involving powerful psychotropic drugs. The Guardian newspaper reports, "Fixation with healthy eating can be sign of serious psychological disorder" and goes on to claim this "disease" is called orthorexia nervosa -- which is basically just Latin for "nervous about correct eating." http://eatingdisorders.suite101.com/article.cfm/
orthorexia_nervosa_healhty_eating_disorder
и: http://www.time.com/time/health/article/0,8599,
1963297,00.html

В САЩ се прокарва нов закон "Закон за модернизация на хранните 2010" (the Food Safety Modernization Act of 2010).

Ето какво пишат американците за него: Ако законът бъде приет ще се забрани да се отглежда, притежава, търгува, превозва, подарява, да се храни и да се яде всяка храна, произведена от природата (т.е. здравословна - растителна или животинска храна - произведена самостоятелно или лично!!)

“If accepted [S 510] would preclude the public’s right to grow, own, trade, transport, share, feed and eat each and every food that nature makes. http://foodfreedom.wordpress.com/2010/04/24/s-510-is-hissing-in-the-grass/#more-1828


 

Ето нещо от последните съобщения (от преди 2 години!): "Вегетарианството е признато за психично заболяване"

Мнозинството вегетарианци по целия свят изпаднаха в шок от това, че експертите на "Световната здравна организация" (СЗО) са ги признали за психически невменяеми (А до нас в България тази зловеща новина не е и достигнала, благодарение на "свободните и независими" медии!! Г.С.) Представители на движението за човечност и здравословен начин на живот се оказаха в списъка на болните, които, по мнението на международните експерти, трябва да се лекуват на първо място. Неотдавна експертите на СЗО проведоха семинар, на който представиха разширен списък на болестите, с които трябва да се борят лекарите психиатри. Списъкът на болестите се попълни с вегетарианствотото и суровоядството, които се оказаха в компанията на други недъзи, попадащи под определението "разстройство на навиците и влеченията". http://news.rambler.ru/13287181/

Както и вие разбирате, от гледище на здравия смисъл, не може да се обясни, защо вмирисаното месо от отдавна убити и химически напомпани животни (розова слуз), е психически нормално да се яде, а да се ядат свежи плодове, било "психично заболяване".

Но не търсете тук здрав смисъл. Всичко това е отражение на факта, че този свят се управлява от канибали, в човешки облик. Какво е чудното в това, че в африканската прерия управляват лъвовете, а не тревопасните антилопи? Images/KaanibalKrym.jpg Така е и при човечеството, защото човечеството вътре в себе си фундаментално и генетически е нееднородно, и една част от човечеството е произлязла по "теорията за еволюцията", а другата "по библейската версия". И едната част от човечеството е "избрана" (избрания народ), а другата "не е избрана". http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b6/Codex-seraphinianus-abbeville.jpg

Извадка от книгата на проф. Столешников А.П. 

"Чем наполнить организм?" Нью-Йорк 2011 год.
И още от книгата на проф. Столешников:


...Книгата на на Ерет "ЛЕЧИТЕЛНА СИСТЕМА С БЕЗСЛУЗЕСТА ДИЕТА" бе толкова разрушителна за официалната медицина, че Арнолд Ерет загина, при неизяснени обстоятелства, само 2 седмици, след като публикува книгата си в САЩ.

Онлай-адресът на книгата на А. Ерет е: http://zarubezhom.com/AEhret.htm.

И по-доработеният вариант: http://iverology.forum24.ru/?1-6-0-00000006-000-0-0-1281863987

пряка връзка: http://www.onlinedisk.ru/file/495766/,

и още една: http://www.scribd.com/doc/36056486/Превод от руски: Г.С.
Гласувай:
121. vencivvg - Канибалите не са толкова силни
28.07.2012 20:20
В африканската прерия управляват лъвовете" - да , но не съвсем. Лъвът изобщо не е най-силното животно в Африка. Слонът е по-силен, носорогът е по-силен, дивия бик е по-силен. В морето също е така - китовете са вегетарианци, но са най-големите и силни животни. Китовата акула ( най-голямата ) акула също е вегетарианец. С една дума най-големите и силни животни са вегетарианци.
цитирай
2. raders - Завалиите американци! Живи да ги ...
29.07.2012 17:06
Завалиите американци! Живи да ги оплачеш. :)
цитирай
3. bubolina111 - напълно възможно е
29.07.2012 17:22
това да е така.Основна тенденция е да се намали популцията на човечеството с 50-90%.Зад това стоят супер рафинирани световни"лидери",наречени както те си знаят-илюминати,кръвна група на 13-те ит.н.И тук скоро ще стане така-ДВСК се замени с Агенция на храните-я колко фриволно звучи.
цитирай
4. misbis - емпатията,или състраданието,съпричастието също е диагноза
29.07.2012 17:34
съвсем официално.търси Disease of Empathy
цитирай
5. kostadin - Само хомосексуалността е нормално ...
02.08.2012 11:16
Само хомосексуалността е нормално природно явление.Само държавата ще има право върху децата ви .От всякъде ни засипва щастието на Борисов и сие.Те са еманацията на партията столетница .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28643518
Постинги: 4330
Коментари: 7622
Гласове: 8267
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031