Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 18:38 - За пояса на Богородица и за още нещото!! logoslovo.ru
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2009 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 27.05.2014 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това, което се случва 1911г. в Москва, е Чудо Божие. Стотици хиляди народ, неспирен поток, деца, старци и младежи, вървят през задръстванията и суетата на града, към Пояса на Тази, Която е Родила Спасителя. Двадесет години ги убеждават експерти от медиите, че няма никаква духовност; че от живота трябва да се взема - висичко, и сега. А да се стремиш към високото и светлото е глупаво, и не съвременно.

image


 

А те вървят, строени в многокилометрова редица.

Двадесет години им доказват, че самите тях, и страната им, ги няма, и никога не ги е имало, както и, че нямало, ни милосърдие, ни правда, ни любов. А те вървят, ден и нощ, въпреки пронизващия мраз и вонящия смог, към Тази, Която е Родила Спасителя. Научени да вярват на «британските» (еврейските) експерти, че човек за човека е вълк, - двадесет години ги призовават да се откажат от Вярата - в Истината и Светлината, и да изберат пътя на поклонение, на «мамона». И че трябвало да се живее ефективно, за удовлетворяване на личните животински инстинкти. А те вървят ли вървят, радостно, подкрепяйки се един други, пеейки молитви и акафисти, на Тази, Която е Родила Спасителя.

На въпроса: защо идат?! Защо мръзнат с децата си?! Отговарят: – «За Благодатта».

А какво е това – Благодат?!

...И защо тези хора все идват и идват?!

Там, наистина няма нищо, което може да се купи с пари и да се напълни стомаха. Нищо, което може да се дъвче, или да се сложи на ръката, за да се хвалиш с него, нито пък нещо, което да се „приватизира“.

Защото тази Благодат се дава само на Чистите по Сърце.

Дава се, не по заслуги, а по Милост. И тя, Благодатта, разбира се, не е за всички, и не е за пари. Тя, Благодатта, даже не е и в Светия, за всеки вярващ, Пояс на Богородица, а е от Самия Спасител. Тя е в синевата на очите на съседа в редицата, в молитвената песен на вървящите пред теб жени, в мириса на вареното жито, и в походната кухня, и в топлината на бурканчето с чай, подаден ти грижливо, просто така, от чувство за съпричастност към Великия Народ, който сега е тук, и отива на среща със своя Бог, и върви към Светия Пояс, на Тази, Която е Родила Спасителя.

Нашият народ е православен, не защото е Свят, и безгрешен, и праведен, а защото, въпреки всичко, се стреми към Светлината. И Господ проявява Милостта Си, дарува Благодат всекиму: и на този, който е издържал 25 часа в студа, и на този, който е издържал само час, и на този този, който е можал само мислено да е с тези, които вървят... към Тази, Която е Родила Спасителя.

Днес разговоарях с човек, който с детенцето си е вървял само два часа, а в същото време, 75-годишната му майка, издържала 14 часа, се принудила да се откаже. Но ето че, още на изхода, след като получил две иконки и два пояса, за «молитвенен спомен», нечий глас от тълпата извикал този човек, и нечии ръце му подали още един пояс. И той разбрал, че това е знак за майка му... от Тази, Която е Родила Спасителя.

Днес, не на всеки стигат силите да стигне до Храма, да поговее, да се помоли, да се покае и Причасти със Светите Дарове Господни. Пречи суетата, и немощта, и съблазните - без чет. И затова, Самата Пречиста и Пресвята Богородица, събира вярващите в Сина Божий - Иисуса Христа. Събра ги, сгря ги в Храма на Своя Син, дарявайки с Неговата Благодат всички, преминали многочасовия път, които в момента са осъзнали греховете и страстите си, но и тези, които само благоговейно са се помолили.
И, Благодатта, не по заслуги, а по Милост.

Спаси Господи Русия!

(Господи помилуй, и България, и всички нас грешните, и мене многогрешния!)


 

Превод, Григор Симов, от сайт:

logoslovo.ru/forum/all_641/topic_2199/




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28384638
Постинги: 4304
Коментари: 7561
Гласове: 8248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930