Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2017 15:53 - Проф. Мишел Хосудовски: “Ислямска държава” (ИД) е творение на американските и Израелските спец.служби. Антитерористичната акция е измислица. Автор: tempis75
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.04.2017 19:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Tвърдението, че САЩ водят война срещу “Ислямска държава е голяма лъжа. “Анти-терористичната програма” на Вашингтон в Ирак и Сирия се състои в (създаване и) подкрепа на тероризма. Нахлуването на бригадите на ИД в Ирак, започнало юни 2014 г., беше част от внимателно планирана военноразузнавателна операция, подкрепяна тайно от САЩ, НАТО и Израел. Америка е държава номер едно в спонсорирането на тероризма. “Ислямска държава” е (създадена, ръководена и) покровителствана от САЩ и техните съюзници. Ако те искаха да елиминират бригадите на ИД, трябваше масирано да бомбардират конвоите им от откраднати (подарени!) автомобили Тойота, когато през юни прекосиха пустинята от Сирия към Ирак. Сирийско-арабската пустиня е открита, равна територия. При характеристиките на изтребителите F15, F122, CF-18 от военна гледна точка това щеше да бъде бърза и целесъобразна хирургическа операция. В тази статия посочваме 26 концепции, които опровергават голямата лъжа. Представена от медиите, като хуманитарно мероприятие, тази широкомащабна военна операция, насочена срещу Сирия и Ирак, доведе до безброй цивилни жертви. Тя нямаше да бъде предприета без твърдата подкрепа на западните медии, които представиха инициативата на Обама като антитерористична операция. Историческият произход на “Ал Кайда” САЩ подкрепяха “Ал Кайда” и свързаните с нея организации в продължение на почти половин столетие, още от първия ден на съветско-афганистанската война. В Пакистан бяха създадени тренировъчни лагери на ЦРУ. В десетгодишния период между 1982 и 1992 г. ЦРУ рекрутира 35 хиляди джихадисти от 43 ислямски държави, за да се бият в афганистанския джихад. “Обяви, платени от фондовете на ЦРУ”, подбуждащи и мотивиращи за присъединяване към джихад, бяха публикувани във вестници и списания из целия свят. От президентството на Рейгън насам Вашингтон подкрепя ислямската терористична мрежа. Роналд Рейгън нарече терористите “борци за свобода”. Щатите снабдиха с оръжия ислямските бригади. Всичко беше за “добрата кауза” — борбата срещу Съветския съюз и смяната на режима, което доведе до свалянето на светското правителство в Афганистан. Университетът в Небраска публикува учебници по джихадизъм. “САЩ похарчиха милиони долари, за да снабдят афганистанските деца с учебници, пълни с образи на насилие и войнствени ислямски учения.” 5. Осама бин Ладен, американското плашило и основателят на “Ал Кайда”, беше назначен от ЦРУ през 1979 г. в самото начало на спонсорираната от САЩ джихадистка война срещу Афганистан. Той беше на 22 години и беше трениран в спонсориран от ЦРУ партизански тренировъчен център. Не “Ал Кайда” извърши атентатите на 11 септември 2001 година. Но 9/11(беше извършен, за да) даде основанията за война срещу Афганистан, въз основа на това, че е страна, която спонсорира тероризма и подкрепя “Ал Кайда”. Атаките на 9/11 бяха инструмент за формулиране на тезата за “Глобална война срещу тероризма”. imageДжон Маккейн се среща с халиф Абу Бакар ал-Багдади, лидер на ИДИЛ, в Алепо през април 2013 г 
“Ислямска държава”
“Ислямска държава” (ИД) беше първоначално дъщерна организация на “Ал Кайда”, създадена от американското разузнаване с подкрепата на британската МI6, израелската МОСАД, пакистанското Междуведомствено разузнаване (Inter-Service Inteligence — ISI) и Председателството на общото разузнаване на Саудитска Арабия (General Intelligence Presidency — GIP). Бригадите на ИД бяха включени в спонсорирания от САЩ и НАТО метеж в Сирия, насочен срещу правителството на Башар Асад. НATO и турското върховно командване бяха отговорни за набирането на наемници за ИД и Джабхат Ал-Нусра сред маргиналите на сирийските бунтовници през март 2011 г. Според източници на израелското разузнаване тази инициатива се е състояла в следното: “Кампания за записване на хиляди мюсюлмански доброволци в страните от Близкия Изток и мюсюлманския свят, които да се сражават редом със сирийските бунтовници. Турската армия ще приюти тези доброволци, ще ги обучи и ще осигури преминаването им в Сирия.”
image  В редиците на ИД (на главни ръководни длъжности) има оперативни кадри на западните специални сили и на западните разузнавателни служби. Британските специални сили МI6 са били включени в тренирането на джихадистките бунтовници в Сирия.
Западни военни специалисти с договори към Пентагона са обучавали терористите в използването на химически оръжия.
“САЩ и някои негови европейски съюзници използват специалисти по отбраната, които да обучават сирийските бунтовници как безопасно да осигурят химически оръжия в Сирия” казаха американски висш служител и няколко американски дипломати пред CNN (CNN Report, 09.12.2012 г..) Практиката на ИД за обезглавяване е част от спонсорирана от САЩ програма за обучаване на терористи, прилагана в Саудитска Арабия и Катар. Набирани от американските съюзници, голяма част от наемниците на ИД са осъдени криминални лица, освободени от саудитските затвори под условие да се присъединят към ИД. Затворници, осъдени на смърт в Саудитска Арабия, са набирани, за да се присъединят към терористичните бригади. Израел е подкрепял бригадите на ИД и Ал Нусра, извън Голанските възвишения. Джихадистките бойци са се срещали с офицери от израелската армия, както и с министър-председателя Нетаняху. Висш военен от израелската армия призна неохотно, че “глобалните джихадистки елементи в Сирия” (ИД и Ал Нусра) се подкрепят от Израел.
image
 
Сирия и Ирак Бойците на ИД са пехотинци от армиите на западния военен съюз. Тяхната необявена задача е да разрушат и опустошат Сирия и Ирак, в полза на американските си спонсори. Американският сенатор Джон Маккейн имаше среща с лидерите на джихадистите в Сирия. 16. Войската на “Ислямска държава”, която в момента е мнимата цел на американско-натовската кампания за бомбардиране, под наслов “антитерористична задача”, тайно продължава да бъде подкрепяна от САЩ. Вашингтон и неговите съюзници продължават да предоставят военна подкрепа на “Ислямска държава”. Американските и съюзническите бомбардировки не са насочени срещу ИД, те бомбардират икономическата инфраструктура на Ирак и Сирия, включително фабрики и петролни рафинерии. Халифатът на проекта “Ислямска държава” е част от дългосрочните американски външнополитически планове, Сирия и Ирак да бъдат разделени на отделни територии — Сунитски ислямски халифат, Арабска шиитска република и Република Кюрдистан.

Глобалната война срещу тероризма “Глобалната война срещу тероризма” се представя като сблъсък на цивилизации, като война между конкуриращи се ценности и религии, докато в действителност това е завоевателна (унищожителна) война, която има стратегически и икономически цели. Спонсорираните от САЩ терористични бригади на “Ал Кайда” (тайно подкрепяни от западните разузнавателни служби) бяха разположени в Мали, Нигер, Нигерия, Централноафриканската република, Сомалия и Йемен. Тези свързани по различен начин части на “Ал Кайда” в Близкия Изток, под-сахарска Африка и Азия са спонсорирани от ЦРУ.  Те се използват от Вашингтон за разрушаване, за създаване на вътрешни конфликти и за дестабилизиране на суверенни държави. Боко Харам в Нигерия, Ал Шабаб в Сомалия, Либийските ислямски бойни групи (подкрепяни от НАТО през 2011 г.), “Ал Кайда” в Магреб, индонезийската Ал Джамаа ал Исламиа и другите свързани с “Ал Кайда” групировки са тайно подпомагани от западното разузнаване.
image

 
САЩ спонсорират също и свързаните с “Ал Кайда” терористични организации в Синдзян-уйгурския автономен регион на Китай. Скритата цел е да се предизвика политическа нестабилност в западен Китай. За китайските терористи се съобщава, че са “обучени в тероризъм” от “Ислямска държава”, “за да извършват нападения в Китай”. Заявената цел на базираните в Китай джихадистки единици (които обслужват интересите на САЩ) е да установят ислямски халифат, стигащ до западен Китай. (М. Хосудовски, “Войната на Америка срещу тероризма”, Global Research, Монреал, 2005, гл. 2)

Доморасъл тероризъм “Терористите срещу САЩ”. Америка е тайният архитект на “Ислямска държава”, но привидно свещената задача на Обама беше да защити “родната земя” (the Homeland) от нападенията на ИД. Заплахата срещу САЩ (и Израел) от уж доморасли терористи е изфабрикувана. Тя се прокара от западните правителства и медии, с цел да се анулират граждански права и да се установи полицейска държава. Терористичните атаки на мними джихадисти и заплахите за терористични актове винаги са театрални постановки (изпълнявани от спец службите). Те се използват, за да се създаде атмосфера на страх и усещане за заплаха...
image
 
Крайната цел е в главите на милиони американци да се насади мисълта, че врагът е реален и че американската администрация ще защити живота на своите граждани. “Антитерористичната” кампания срещу “Ислямска държава” допринесе за демонизирането на мюсюлманите, които започват все по-често да се асоциират с джихадистите в очите на западното обществено мнение. Всеки, който дръзне да постави под съмнение обосноваността на “Глобалната война срещу тероризма”, се окачествява като терорист и става обект на антитерористичното законодателство. Крайната цел на “Глобалната война с тероризма” е да подчини гражданите, напълно да деполитизира социалния живот в Америка, да попречи на хората да мислят, да концептуализират, да анализират фактите и да поставят под съмнение легитимността на инквизиторския социален ред, който управлява Америка. С подкрепата на своите съюзници, администрацията на Обама успя да наложи един дяволски консенсус — да не споменаваме сложната роля на Съвета за сигурност на ООН. Западните медии са прегърнали този консенсус, който описва “Ислямска държава” като независим обект, като външен враг, който е заплаха за западния свят. Голямата лъжа е станала истина. Проф. Мишел Хосудовски, Публикувано на 06.04.2017 в http://bultimes.com/naj-golyamata-lazha-sasht-vodi-vojna-sreshtu-islyamska-darzhava/Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15669217
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031