Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2017 09:47 - Видният физик Владимир Григориевич разказва как се върнал от оня свят
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3307 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 13.05.2017 20:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На гости при сестра си той се закашлял и задавил. Сестра му Наталия се опитала да му напипа пулса, но сърцето не биело. Започнала да му прави изкуствено дишане, но без успех. Тя била медик и знаела, че шансовете за спасение намаляват със всяка изминала минута. Опитвала се да стимулира сърцето и масажирала гърдите му. Минавали осем минути, когато усетила под дланите си слаб ответен удар. Сърцето заработило и Владимир започнал да диша.

- Жив ли си? Ние мислехме че си умрял и че това е краят.

- Няма край, - прошепнал Владимир. - Там също има живот, но друг, по-хубав. 

Владимир записал всичките подробности на преживяното, по време на своята смърт. Свидетелството му е безценно. Това е първото научно описание на задгробния живот, направено от учен, който сам е преживял смъртта. Наблюденията си Владимир Григориевич публикувал в списанието „Научно технически ведомости на Сан-Петербургския държавен технически университет. А после ги разказал на научен конгрес. Докладът му за задгробния живот бил сензация. Не е възможно да се измисли такова нещо, казал професор Анатолий Смирнов, председател на международния клуб на учените.

 

Репутацията на Владимир Ефремов в научните кръгове е безупречна. Той е крупен специалист в областта на изкуствения интелект, дълго време работел в ОКБ “Импулс“, участвал в излитането на първия космонафт Гагарин и има принос в създаването на най-новите ракетни системи. Неговиат научен колектив четири пъти получавал държавна награда.  

До клиничната си снмърт, той считал себе си за абсолютен атеист. Доверявал се само на фактите, и всичките разсъждения за задгробен живот, считал за религиозна заблуда.

 

- Казано честно, тогава не мислех за смъртта. Имах толкова задачи в службата, че и за 10 живота не можех да ги свърша. Нямах време да се лекувам, сърцето наболяваше, замъчи ме хроничен бронхит, а и много други болежки ми досаждаха. 

На 12 март, в дома на сестрами Наталия, получих пристъп на кашлица и почувствах, че се задушавам. Дробовете не ме слушаха. Опитвах се да вдишам, но не можех. Тялото ми оменка, сърцето спря, от дробовете ми, с хрипане, излезе поседният дъх въздъх. Мина ми мисълта, че това е последната секунда от живота ми, но съзнанието ми, кой знае защо, не се изключи. Изведнъж получих необикновена лекота, вече нищо не ме болеше, - ни гърлото, ни сърцето, ни стомаха. Така добре се бях чуваствал само в детството. Не усещах тялото си и не го виждах, но с мен бяха всичките ми чувства и спомени. Летех нанякъде по гигантска тръба. Усещанията по време на полета ми бяха познати, понеже ги бях изпитвал и преди, по време на сън. Опитах се мислено да забавя полета и да променям посоката му, и се получи.  Нямаше ужас и страх, а само блаженство.

Опитах се да анализирам случващото се, и изводите идваха веднага. Светът  в който бях попаднал, явно съществува. Аз мислех, а значи, също съществувам, и мисленето ми притежаваше и свойството да променя скоростта и посоката на полета ми.

Всичко беше свежо, ярко и интересно, съзнанието ми работеше напълно различно, от преди. То обхващаше всичко, наведнъж и едновременно. За него не съществуваше, ни време, ни разстояние. Аз се любувах на обкържаващия ме свят, който беше, като че, свит в търба. Слънце не виждах, а навсякъде имаше равномерна светлина, не оставяща сенки. По стените на тръбата се виждаха някакви нееднородни структури, напомнящи релеф. Не можеше да се разбере, къде е горе и къде доле. Опитах се да запомням местностите, над които прелитах. Те приличаха на някакви планини. Ландшафтът се запомняще, без никакъв труд. Паметта ми наистина беше бездънна. Опитах се да се върна на място, над което вече бях прелетял, като си го педставих мислено, и всичко се получи. Приличаше на телепортация.

Дойде ми мисълта, да проверя, доколко можех да влияя на околния свят, и не мога ли да се върна в предишния си живот. Представих си мислено квартирата и разваления си телевизор, и веднага го видях - от всички страни. И някак си знаех всичко за него, - как и къде е конструиран, знаех от къде е рудата, от която са разтопили метала, който е използван в конструкцията. Знаех и кой стоманолеяр го е направил. Знаех, че той е женен и че има проблеми с тъщата. Виждах, глобално, всичко свързано с този телевизор, осъзнавах всяка дреболия и точно знаех, кой детайл е повреден. (После, след като ме съживиха, смених онзи транзистор Т 350, и телевизорът заработи.)

Имах чувството на всесилност на мисълта. Нашата конструкторска бригада две години се блъскаше над решаването на много сложна задача, сързана с крилатите ракети, и аз изведнъж, като си педставих цялата конструкция, открих проблема, в цялата му многостранност, и алгоритъмът за решаването му, сам се появи. После го записах и го внедрих.

Осъзнаването, че не съм сам на онзи свят, за мен дойде постепенно. Моето информационно въздействие на обкържаващата ме обстановка, постепенно губеше едностранния си характер. На всеки формулиран въпрос в моето съзнание, се появяваше отговор. В началото, тези  отговори възприемах, като естествен резултат от разсъжденията ми, но постъпващата в мен информация започна да излиза извън пределите на знанията, които имях по време на живота си. Знанията придобити в тази търба, многократно превишаваха моя педишен „багаж“. Аз осъзнах, че някой ме води, някой вездесъщ, който е с неограничени възможности, - всесилен и пълен с любов. Този невидим, но усещан от цялото ми същество, "Субект", правеше всичко, за да не ме изплаши. Разбрах, че той ми показваше явленията и проблемите, в цялата им причинно-следствена връзка. Аз не Го виждах, но Го чувствах доста силно, и знаех, че това е Бог.

 

Изведнъж усетих, че нещо ми пречи. Мен ме издърпваха назад, като морков от градината. Не ми се искаше да се връщам. Всичко беше така хубаво, но около мен картините започна бързо да се мяркат и сменят, и... видях сестра си.  Тя беше уплашена, а аз сияех от въсторг.   

 Въпрос:

- Владимир Григориевич, с какво може да се сравни света в който попаднахте вие?

- Всяко сравнение ще е неверно. Процесите там не протичат линейно, като при нас. Те не са разтегнати във времето, а протичат едновременно и във всички посоки. Обектите в оня свят са разположени в информационни блокове, чието съдържание определя местоположението и свойствата им. Всичко и всички се намират в причинно-следствени връзки. Обектите и свойствата са включени в единна глобална информационна структура, в която всичко върви по зададени от ръководещия Субект, т.е. от Бога, закони. На него са подвластни, - появата, измененията или премахванията на всякаквите обекти, свойства и процеси, в т.ч. и хода на времето. Понеже там душата на човека е свободна в постъпките и съзнанието си, тя може да влияе на достъпната за нея, сфера. По моя воля се променяше релефът на „тръбата“, възникваха (явяваха се) земни обекти, подобно на филма “Соларис и матрицата“, и напомняше на гигантска компютърна игра.  Но двата свята, нашия и задгробния, са реални. Те постоянно си взаимодействат един с друг, макар и да са обособени един от друг, и образуват глобална интелектуална система, в съвокупност с Управляващия Субект, – с Бога.

Нашия свят е по-прост за осмисляне. Той има твърди рамки – КОНСТАНТИ, осигуряваща ненарушимост на законите на прородата... В задгробния свят, константи, или изобщо няма, или са по-малко, и могат да се променят.

Основа на съвременния свят са информационни образования, съдържащи цялата съвокупност известни ни, или още неизвестни, свойства на материалните обекти, при пълно отсъствие на самите обекти.   

Понеже в оня свят има условия за моделиране, на яве, - аз разбрах, че човек вижда там, това, което иска да види. Затова и описанията на задгобния свят от починали хора, се отличават едно от друго.  Праведникът вижда Рая, а грешникът – ада.

За мен смъртта беше неописуема радост, несравнима с нищо на земата. Даже любовта към жена ми, в сравнение с там, е нищо.

 

Владимир Григориевич прочел Светото Писание чак след възкръсването си, и в него намери потвърждения от своя след-смъртен опит, и от мислите си за информационната същност на света...

 

извадка от:

https://www.youtube.com/watch?v=TR0hNig0X0o

Превод, Григор Симов
Гласувай:
41. krumbelosvet - Малко
08.05.2017 14:41
Малко е да се каже "интересно". Учудва ме само терминът "задгробен живот", щото го употребява УЧЕН, физик и информатик, който НЕ Е ВЛИЗАЛ ни в гроб, ни в ковчег. О, сигурно преводачът не е обърнал внимание на тая "дреболия". А май не е дреболия. Щото гробът е край, гниене и червеи. И за това "нещо" в гроба няма друг живот, освен на мършоядни гадинки.
цитирай
2. grigorsimov - Да, изразът "задгробен живот" в случая не е подходящ
08.05.2017 16:46
Но по теми, които науката отрича напълно, е естествено да се употребяват и такива "привични" народни изрази, които в по-широк смисъл са допустими, но по същество са неточни и неуместни. Което никак не намалява важността на разказаното, а само ни напомня, колко сме далече от истината, "благодарение" на науката.
цитирай
3. krumbelosvet - Човешко е
09.05.2017 06:45
Човешло е да се греши, грешат и учените, но неуките, и неуките вярващи в т.ч., грешат повече. За инквизицията и ИДИЛ да не говорим. Да, винаги е имало ясновидци, но и те не предвиждат на 100 процента.
цитирай
4. grigorsimov - А "инквизицията и ИДИЛ" са изцяло еврейско дело
09.05.2017 09:45
Т.е. - еврейски фалш-флаг.
цитирай
5. krumbelosvet - Мене почти ме лишиха
10.05.2017 15:03
Мене почти ме лишиха от публикуване тук, макар че рядко съм си изпускал нервите, 1000 пъти по-рядко от десняците. И с "антисрмитизма" внимавам много повече от други колеги, така че и вие внимавайте, или ме подсетете.защо не ми пускат нови постинги.
Често си мисля, че няма "евреите". Евреи всякакви. Кибуци и банкстери, Айнщайн и Ротшилд, фарисеи, садукеи и... Христос...
цитирай
6. grigorsimov - Евреите са всякакви
10.05.2017 15:51
Но когато пишем - евреите или еврейството, обикновено имаме предвид Организираното Световно Юдомасонско Еврейство, начело /явно/ с банкерите Ротшилд.
цитирай
7. krumbelosvet - Така е
10.05.2017 19:50
Но за да не го изпусне някои "изпредвид", чат-пат може да се напомня. Разбира се, най важни са Господарите от Уолстрийт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28582676
Постинги: 4322
Коментари: 7618
Гласове: 8262
Архив
Календар
«  Юни, 2024  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930