Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2017 21:08 - АТОНСКАТА СОЛ ГУБИ СИЛА. Част 4. «СВЕТОГОРЦИ» ЗАРАДИ ВАРТОЛОМЕЙ ГОНЯТ СВЕТОГОРЦИТЕ ИЗПОВЕДНИЦИ ЗА ХРИСТА!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1862 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2017 21:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Продължавам да пиша за Света Гора и да свидетелствам за беззаконните гонения против Православието и Православните, които се вършат сега в Света Гора, за които Православните Християни нямат право да мълчат! Според учението на Светите Отци, осъждането и изобличаването на еретиците, кощунниците и богохулниците е свето задължение за всеки Християнин! Гонителите на Православните монаси-изповедници са помошници на враговете Христови!

image

Зная за случващото се и го споделям с вас, но все пак за мен това си остава непонятно, непостижимо и неприемливо!!! Сърцето ми скърби и сълзи ми замъгляват очите…


Православните помнят, че след Критския лъжесъбор излезе обръщение от 60 Светогорски монаси, за прекратяване поменаването на екумениста лъжепатриар Вартоломей.

Но тогава на Атон започнаха гонения и «репрессии» над Светогорците, от «своите», и броят на изповедниците рязко намаля. Ръководството на Атонските манастири всячески скрива и се плаши, да не узнаят Православните в света, как днес манастирите се разправят със своите монаси, заради изповядването на Православната вяра.

 

Днес виждаме, че от всичките, повече от 2500 Светогорци, само «малко стадо» подписаха писмото против еретическите решения на Кинотиса. Останалите вече не се решават открито да изповядоват вярата, а преобладаващото мнозинство, като че нищо не е станало, продължават да се подвизават, защото изцяло вярват на своите Игумени, и даже мислено не допускат, че Кинотисът, Игумените и антипросопите (представителите на манастирите в Кинотиса) може да тръгнат по неправославен път.

 

Така в манастирите наистина се подвизават раби Божии, истински послушници, Православни подвижници, молитвеници, постниции и труженици. Светият Старец Паисий Светогорец казваше, че в манастирите има повече от 50 избрани съсъдове, изпълнени с благодатта на Светия Дух! Но за голямо съжаление, мнозинството Светогорци, както и мнозинството Православни в света, се намират в пълно неведение за делата на беззакониците екуменисти, и затова живеят, сякаш не съществуват, ни екуменизма, ни екуменистите, и като че всичко е чудесно и прекрасно!

 

Блаженно е детството, когато за тебе изцяло се грижат родителите, и те решават, кое е добро и кое - лошо, а ти само слушаш?! И ето днес живеем в подобна, опасна и мнима осигуреност, поради която може да станем съучастници на еретиците и отстъпниците?! Трябва да разберем, че живеем в последните времена, и че, според словото Божие, трябва да бдим и да сме трезви, за да не паднем в изкушение. (Мат.26:41 )


Светогорци нямат извинения, че не знаят за вършещите се беззакония от екуменистите и гоненията на монасите-изповедници, понеже геронда Сава Лавриот неуморно и многократно обхождаше цяла Света Гора и цяла Гърция, и навсякъде сидетелстваше, разговаряше, разясняваше и всичко нагледно показваше, на всички, с които му се налагаше да разговаря. Светогорците-изповедници издадоха на гръцки, илстрирано списание с подробно описание на отстъпничеството на Вартоломей и другите екуменисти.

 

На Света Гора днес не знае само този, който не иска да знае, и който се доверява изцяло на своя Игумен, и не очаква от него, че може да е последвал отстъпниците екуменисти. Но Светците ни учат, че послушанието ни към духовния отец приключва, ако духовникът започне да приема ереста и да следва еретиците. Тогава трябва да се отхвърли такова лъжовно послушание, за да останем верни на Христа Бога, Християни!


Примери от живота и подвизите на нашите Светци ни учат, че ако истински обичаме Господа наш Иисуса Христа, ако се подвизаваме духовно и законно, ние никога не можем да оставаме равнодушни и малодушни, когато се погазва Светата Православна вяра. Когато врагове Христови, еретици и кощунници въстават срещу Светото Православие, православният Християнин е дължен да защити Вярата.


Не може да си Православен Християнин, да обичаш Православното Богослужение, да си монах - исихаст, и да не си Православен ревнител, за чистотата на Православната вяра! Това не е възможно!!! Който иска да се спаси и да е винаги и во веки с Христа, той знае, че спасението е възможно само, ако се спазва Православната вяра, във всяка святост и чистота. «Първото и най-главно условие за нашето спасения е, да изповядваме Светата Православна Вяра, без никакви еретически примеси», - учи св. преп. Серафим Саровски! Невъзможно е да дружиш, да поменаваш и да следваш еретиците – враговете Божии, и да си Христов, Православен и спасяващ се. Това е невъзможно!!!


«Не се впрягайте заедно с неверниците; защото, какво общуване има правда и беззаконие? Какво общо има между светлина и тъмнина? Какво съгласие може да има между Христа и Велиара? Или какво общо има верният с неверния? Каква прилика между Божия храм и идолите? Защото вие сте храм на живия Бог, както е казал Бог: “ще се поселя в тях и ще ходя между тях; ще им бъда Бог, а те ще бъдат Мой народ. “Затова излезте из средата им, и се отделете, казва Господ, и до нечисто се не допирайте; и Аз ще ви приема“: и ще ви бъда Отец, а вие ще бъдете Мои синове и дъщери, казва Господ Вседържител». (2Кор.6:14-18)


Веднага след нечестивия Критски лъжесъбор, на Света Гора започнаха гонения срещу монасите-изповедници. Първи пострадаха монасите-изповедници от Сърбския манастир Хилендар, от където бяха изгонени четирима братя, монах Лука, монах Онуфрий (българин), монах Дамян и послушник Даниил.
image
Йерейът Божий, отец Георги – изповедник, прие изгонените Сърбски монаси в своя манастир. Господ и Божията Майка вложили в сърцето на отеца, още преди 40 години, да започне да строи келии за Светогорските монасаи, които ще гонят от Атон, заради Изповедание на Вярата, против екуменизма. Отец Георгий и неговия духовник отец Ставрос (два свещеника от цяла Гърция, които стоят на пътя на изповедничеството, по 15-тото правило, вече 10 години.) Те са към Гръцката Православна Църква, и не са преминавали към никой от синодите на зилотите, служат по стария календар (за разлика от Гръцката Православна Църква, която още през двадесетте години на 20-ти век, под натиска на тогавашните Вселенски Патриарси – масони, приела новия латински календар!). Манастирът на отец Георги е на 30 км. от Солун, в гр. Трилофо. 
image 
Още преди изгонването им, Сърбските братя-изповедници много пъти разговаряли с наместника на Хилендар, архим. Методий, пред когото свидетелствали за позицията си, че са против екуменизма и против готвещия се «вълчи» лъжесъбор. А самият отец Методий още тогава им казвал, че манастът «Хилендар ще тръгне по пътя, по който тръгнат мнозинството манастири», и че «Хилендар е екуменически манастир»…

 

Още преди Критския лъжесъбор, в Хилендар, въпросът за верността към Христа, не стоял пред наместника на манастира, той открито изказвал своята позиция и казвал, че няма да тръгне против гърците...


Веднъж на ферибота доближих о. Методий и преди да го питам за екуменизма, за поменаването на папата, и за (посещението на Вартоломей в) синагогата, реших да проверя, ще ми отговори ли простичко на очевиден въпрос за вярата, и го попитах: «Отче Игумене, монофизитите еретици ли са?». Той нищо не отговори, а ми показа един Сърбски монах и каза: «Питай него, той знае по-добре».


За съжаление, с опасенията си, да не засегнат гърците от Кинотиса, Руските, Србскиете и Румънските монаси, меко казано, ги довежда до недоумение, добре усвоената от тях «византийска дипломация».


В манастира Хилендар, главен обвинител и гонител на Сърбските монаси-изповедници бе йеромонах Серафим, хърватин. Наместникът отец Методий и останалите съборни отци мълчаливо слушали, но не защитили своите монаси и с това подписали присъдата над Изповедниците.

 

На изгонените от Хилендар Изповедници им забранили да се заселват на Хилендарска земя, като казали, че ще им отнемат гръцкото гражданство и ще им изтрият имената от манастирската книга, в която се вписват братята в манастира. Но няма да могат гонителите, да изтрият имената им, от книгата на Атонската Игумения - Богородица, Която е казала: «Което е записано при мене Мене, това е записано и в Книгата на Живота»!...

 

Даже гърците, поминаващи Вартоломей, бяха възмутени от изгонването на Сърбските монаси, и че им били наложени, едновременно, неколко наказания. Гърците казали на Хилендарските отци: «Спрете се! Какви ги вършите?! Тук е Света Гора Атон!»


И наистина, Сръбските братя – Изповедници, нищо не са съгрешили пред манастира, и затова не подлежат на никакво наказание, а са достойни за чест, подобаваща на Православни! (виж 15-то правило)


Но по-късно и гръцките мансатири също започнаха гонения срещу своите монаси.


Отец Серафим хърватинът, който ругаеше манастирските си братя Православни монаси, и възхваляваше сатаниста папа-йезуит Франциск, на Великден 2017 г. не можа да служи, понеже попадна в болница, в тежко състояние.


Майко Божия, помогни му да се покае, помогни и на останалите гонители на Светогорците-Изповедници.


Скъпи братя и сестри, нашата пустиня, в която се подвизават единодушните с нас Руски братя, нашият исихастирий (усамотена молитвена келия), в която живее Отец Рафаили, и аз- грешния Онуфрий, се намира на Хилендарска земя. Ние сме благодарни на Бога и Пречистата Божия Майка за тази велика милост! Ние сме благодарни и на отец Методий – наместника на Хилендар, за дълготърпението и милостта му към Отеца и нашето Братство.

 

Но Истината Христова за нас е по-скъпа и ние не можем да мълчим и да прикриваме беззаконията против Православието и Православните монаси, които, като вълна се надигат днес срещу цялата Църква Христова. По милостта Божия ние живеем под Покрова на Богородица, ние свидетелстваме и отхвърляме страха пред Вартоломей и раболепстващия пред него Кинотис, защото ние се плашим и слушаме Бога, повече отколкото човеците. Така са заповядали на християните Светите Апостоли Христови.image

След Критския лъжесъбор, когато живеещите в Руската келия Свети Модест Йерусалимски, монахът Йоанн (от Белорусия) с един йеромонах, поискали да отслужат Божествена Литургия, без да поменават екумениста Вартоломей, - веднага ги осъдили на изгнание. Те не успели да отслужа, а само имали такова благо намерение, и веднага: Вън! Йеромонахът се «разкаял» и останал да служи в келията на свт. Модест, а монаха Йоан изгонили, понеже решил да остане верен на Светоотеческото Православие и да продължи по изповедническия път.


И какво излиза, на практика? – еретиците, екуменистите, отстъпниците, враговете Божии поменавате и приемате, а Православния монах, за желанието му, да опази верността към Христа Бога, го изгонихте?!


Геронда Сава Лавриот беше член на Събора на старците в манастира Великата Лавра, на Света Гора.
image
Той последователно водеше и води борба за чистота на Православната вяра.

 

Много Светогорци и много Православни Архиереи, свещеници, монаси и миряни, предполагаха, че «вълчият» екуменически събор ще е пределът, до който ще продължи търпението на мнозинството, и когато нечестивото сборище завърши, тогава всички Православни дружно ще се спрат и ще прекратят общението и поменаването на екуменистите, и ще ги оставят сами да следват екуменическя погибелен път.


Но на дело, до днес това не стана, напротив, след Критския лъжесъбор се разкри страшната болест, която до тогава се скриваше в дълбините на човешките сърца.

 

Но дойде сътресение, яви се изпитание за всички, настъпи време за изповедничество, и болшинството зае следната позиция: «Ние сме Православни, но сме като всички, без фанатизъм! Ние не сме екстремисти и не сме разколници, които нарушават църковната дисциплина и прекратяват поменаването на патриарха и своите архиереи». Изяви се скритата болезнена обзетост от духа на света, и не желанието да се върви по пътя на Светите Отци, избра се топлохладността, вместо изповедничеството, и се отхвърли духа Христов, който, не е от този свят (Йоан. 18:36).


Схимонах Сава Лавриот, като Съборен старец във Великата Лавра, писа писма и изобличава беззаконията на ересиарха Вартоломей. В Лаврата не подкрепяха изповедническия път на о. Сава. Вартоломей ядосано звънеше от Фенер във Великата Лавра, на игумена архим. Продром и искаше Съборът на старците да се разправи с геронда Сава, но Съборът на Лаврата, освен устни забе;ежни, до сега никакви действия не предприе.

 

Геронда Сава смело продължи да пише и да изобличава отстъпленията на «Истамбулския папа». За екуменистите, писмата на ревнителите за чистота на Вярата, не са никаква печка, да продължават избрания си зловерен екуменически курс. Но най-много от всичко, вероотстъпниците се плашат, когато Православните прекратят молитвено-евхаристичното си общение с тях, с което Изповедниците вече на дело свидетелстват, че екуменистите - лъжепатриарси и лъжеепископи, са врагове на Православието.

 

Преди прекратяването на поменаването на екуменистите, те просто игнорират всичките писма и изказвания на борците за Вярата, но само щом те направят решителната крачка (прекъсване на общението с предателите на Православието, с враговете Божии), екуменистите изпадат в гняв и ярост, започват да късат и хвърлят; изгонват Православните, забраняват им да служат, лишават ги от сана, и всякакви други забрани и наказания измислят!

 

Именно така се случи и с геронда Сава. Докато подписваше Изповеднически документ и пишеше изобличителни писма до ересиарха Вартоломей, го търпяха. Но щом престана да го поменава, го лишиха от право, да е Съборен старец, отстраниха го от манастирските послушания и се готвеха да го изгонят от Лаврата.

 

Геронда Сава се обърна с молба към Светия Кинотис на Света Гора, да разгледа най-важния въпрос за нашето спасение, – въпроса за опазване чистотата на Православието и позицията на Света Гора по този въпрос, а също и въпроса за изгонването му от Лаврата. Но в Кинотиса си измиха ръцете «по-пилатовски»: че уж това бил вътрешен въпрос на Лаврата...


Непостижимо!!! Православни монаси (???!!!) – Светогорци, в угода на вероотстъпника Вартоломей, гонят монасите - изповедници, които вървят по кръстния Христов път???!!!


Днес Геронда Сава върши много важно служение в Православната Църква, и не само самият той върви по изповедническия път за Вярата Православна, но помога, поддържа и обединява Светогорците-изповедници и Православните Християни в Греции, пътува в България, Румъния, Украйна, Молдова, Грузия. И ако даде Бог, скоро ще посети нашата Руска земя. По Божията милост, той винаги се старае да свидетелства и да носи Истината Христова, да пали Светоотеческия и Светогорски дух на изповедничествто, и Съборно съдейства, Православните Християни-Изповедници, да водят борба за Православната вяра...

 

Инок Михаил

 

Извадка от:

http://3rm.info/main/68545-afonskaya-sol-teryaet-silu-chast-3-svyatogorcy-radi-varfolomeya-gonyat-svyatogorcev-ispovednikov-za-hrista.html

 

Превод, Григор Симов

 
Гласувай:
11. rosiela - ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА.
22.11.2017 22:00
Добре, защо по същество екуменистите ги гонят и с какво ги плаши Вартоломей?
цитирай
2. grigorsimov - На rosiela
23.11.2017 10:38
Предполагам разбирате, че в интернет има публикации на всякакви теми, и всеки избира, какво да чете. И естествено, има теми, които са интересни и разбираеми само за определен кръг хора. И за да може незапознат с темата човек да разбере смисъла или стойността на подобна публикация, трябва да положи малко усилия, да се информира /да потърси из интернет/, какво, в случая, е икуменизъм, и с какво е известен Вселенският Патриарх Вартоломей, а и неговите предшественици - патриарси (юдомасони), които с много измами са натрапили новия календар, на много поместни църкви, вкл. на гръцката и на българската.
В тази връзка, потърсете и прочетете, кога, как и от кого е наложен новият църковен /а и светския/ календар!!

Всичко добро!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 15650649
Постинги: 3954
Коментари: 6980
Гласове: 7983
Архив
Календар
«  Юни, 2022  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930